Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Buff over nesa på tur

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg går mye tur for tiden, og jeg har lagt merke til litt ulike ting. Har snart blitt vant til at nesten samtlige jeg møter, til og med på brede veier, går i en stor bue rundt meg. Og jeg rundt dem. Det har blitt automatisert. Men jeg forbløffes også over mennesker som etter all sannsynlighet ikke bor sammen, går tett i tett, ofte flere, og jeg har også vært vitne til folk som har nærmest intim kontakt med flere på en gang. Jaja. De om det. Noe jeg derimot overhodet ikke har sett før, men som jeg nå ser flere titalls av på daglig basis, er mennesker med buff over halve ansiktet. Altså over både munn og nese. I flere dager trodde jeg det var fordi de ikke ville ha kald luft i lungene. Men det er jo både varmt og fint vær, og jeg har jo aldri sett dette før på disse milde trakter. Så i dag slo det meg at det vel må være en slags form for hjemmelaget munnbind? :vetikke: Jeg ser ingen annen forklaring. Men hva i alle dager er dette godt for? Det har vel ingen eller minimal effekt, og dessuten skal det vel ekstremt mye til å bli smittet langs brede turstier og andre veier ute i frisk luft? Selv om det unektelig er mye mer folk på tur nå enn jeg har sett i hele mitt liv, så er det jo ikke slik at vi går som sild i tønne.

Andre forklaringer, eller har jeg rett i min teori?




#4

frukt sa for siden:

Husk å legge ut bilde her da. :knegg:



#6

mkj sa for siden:

Hvis man er smittet uten å vite det (det må vi anta gjelder mange) så vil en jo i større grad hindre dråpesmitte.


#7

P.K. sa for siden:

Buff og slalombriller here I come.

Så får man brukt påskehabitten litt også, forebygging av abstinenter og sånn. :heia::heia::heia:


#8

Polyanna sa for siden:

Vil tro det er for å begrense smitte ut, ikke inn. Slik man bruker munnbind i Asia.


#9

frukt sa for siden:

Ja, jeg skjønner jo det. Men jeg er usikker på om det har så mye for seg. Av det jeg har lest om åndedrettsvern så varierer det hvor mange/store partikler som slipper igjennom. Og en buff er jo ikke akkurat laget for å beskytte mot smitte. To leger som også hadde blitt intervjuet sa at de ikke anbefalte å dekke til ansiktet på den måten. Men hva vet jeg. :vetikke:


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det virker snodig at så mange i min forholdsvis lille by føler trang til å begrense egen smitte på alle turstedene her. Jeg er rimelig sikker på at det skyldes angst for smitte. Men det er bare min personlige teori.


#11

Karamell sa for siden:

I dag så jeg en dame med lue, solbriller, verdens lengste skjerf tullet rundt hodet, som en bandasje over nese, munn, hake. Med boblejakke og skihansker. Jeg tenkte hun måtte være smittet, men hun sto og snakket med flere andre folk på veien.
Det kjentes litt ubehagelig å gå forbi faktisk.


#12

daffy sa for siden:

Jeg syns informasjon om munnbind er veldig forvirrende. Hva vet man om munnbindbruk, og hva er usikkert? Vi bor i skoggrensen i Oslo, og det er motorvei av folk fra hele byen på turstiene våre. Jeg ser flere og flere har buff over ansiktet. Er det bare tull, eller er det smart?


#13

mkj sa for siden:

Jeg tror du har rett i det, men gitt at x prosent av disse er smittet uten at de vet det og bruker «munnbind» så vil det jo vel virke?


#14

mkj sa for siden:

Angående tursteder med opphopning av folk? Kunne de ikke stenge parkeringsplassene? Det er jo helt sinnsykt at vi skal klynge oss sammen i marka. Jeg bor i gangavstand til vårt turområde og ikke ti ville hester får meg til å trekke dit nå.


#15

Hyacinth sa for siden:

Det er jeg enig i. Har bare litt problemer med å tro at de fleste som går i naturen tenker på den måten. Men du kan selvsagt ha rett.


#16

mkj sa for siden:

De trenger ikke å tenke sånn for at det skal virke heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.