Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøkken: Farge som passer til gulnet bjørk?

#1

-ea- sa for siden:

Snodig overskrift, men :p

Jeg har kjøkkeninnredning i bjørk, nokså gul, nokså... jeg hadde ikke valgt den selv, men den var nå her og nokså ny da jeg kjøpte leiligheta.

Hvis jeg skulle male bare frontene, hvilken farge kan da passe inn? En farge som passer inn med skrog og sider i bjørk, og fronter i stål/alu på innebygde maskiner.

Hvilke farger er "in" på kjøkkeninnredninger nå, og kommer til å være salgbare i et par år fremover?


#2

LaBanga sa for siden:

Grått passer vel? Jeg har et spisebord i bjørk og synes at det passer veldig godt med grå stoler til. Har selv lysegrått kjøkken og synes at det passer fint med tilbehør i tre til.


#3

-ea- sa for siden:

Ja, tenkte litt på grått. Fin kontrast.
Men har vært inne på grønt og hvitt også. Tar gjerne imot konkrete fargeforslag som jeg kan hente fargeprøver på neste gang jeg er innom malebutikk.


#4

Shun sa for siden:

Blått har vært i trendbildet etter grått, og grønt kommer mer og mer. Jeg ville ikke gått for grått; hverken trendmessig eller etter egen smak.


#5

Fersken sa for siden:

Hva med 4710 Duggblå fra Jotun?



#7

Nabojenta sa for siden:

Dempet sort! Utrolig fint til gult og gull.


#8

P.K. sa for siden:

Sort pepper.


#9

-ea- sa for siden:

Takk for svar. Skal se litt på de grønnfargene som nevnes.
Glemte dessverre å si at blåfarger utgår, jeg har en slags aversjon mot det.
Tror også at for mørke farger/sort kan gjøre at kjøkkenet virker mye mindre enn det er. Takhøye skap, så det kan fort virke massivt.

Nå virker det massivt mye bjørk, siden golvet har bjørkeparkett. Tak og vegger er hvite da. Men kanskje en nokså lys farge på skapfronter kan oppveies av en mørkere farge på veggene?


#10

Tallulah sa for siden:

Hm. Hva med en lys grønnturkis, samt en litt brent oransje? Den grønnturkise vil veie opp for det gule i treverket, og en mørkbrunt oransje (nesten terracotta) gir varme. Jeg syns ofte tre farger på et lite rom er fint, så blir det ikke så stramt.

Jeg tror også en skogsgrønn kan være fint i stedet for lys turkis.


#11

Bobbelur sa for siden:

Dersom du ikke har malt neste gang jeg er i byen, så hjelper jeg gjerne til! :jupp: Ikke fordi jeg synes skapene dine trenger det, men fordi jeg har lyst til å bidra. :nemlig:
Uansett hvilken farge så må du bare passe på at den matcher den kjøkkenstolen som står inntil veggen. (Og jeg er jo innmari glad i grønt da.)


#12

-ea- sa for siden:

Takktakk, Bobbelur.
Har et pågående prosjekt, som kommer til å spre seg til naborommet, så kjøkkenfornying ligger litt fram i tid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.