Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Besøk i hagen, yay or nay?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg er veldig opptatt av smittevern. Og hvis dette er en dårlig ide, så hyl ut. Det er ikke sånn at jeg dør uten sosial kontakt en periode.

Jeg har tenkt som så: Det må da være mulig å ha besøk i hagen. Da kan vedkommende gå inn bak huset og ikke ringe på. Det står hagemøbler klar, men jeg må jo ta i dem, da, når de skal settes med flere meters avstand. Så tenker jeg å sende en melding om at de må ha med egen kopp og egen kaffe.

Vad tycks? God eller dårlig ide? Helt unødvendig i disse dager, eller helt uproblematisk?


#2

Hondacrv sa for siden:

Kor mange er det snakk om?


#3

Hyacinth sa for siden:

Tenker å eventuelt invitere ei venninne av gangen.


#4

Hondacrv sa for siden:

Åja. Det blir vel litt det samme som å gå tir med ein meters avstand. Eg kunne gjort noko slikt. Ei venninne. Eigen kaffi. Eige brukerutstyr.


#5

Nenne sa for siden:

DET må være både lov og helt greit! Ta på hansker eller votter når du flytter stolene, så behøver du ikke tenke på det heller.


#6

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var ikke dumt! Takk!


#7

Drømmedama sa for siden:

Jeg har vurdert noe liknende selv, at bestisen min kan komme på besøk i hagen, med niste og mer enn en meters avstand til meg. Kunne nok gjort det. Høres hyggelig ut! Men så er det de yngste barna da, de får ikke ha besøk og er langt mindre fornuftige enn jeg er når det gjelder avstand og hensyn. Derfor lar jeg det være. Vi gjør det enkelt. Enkle regler funker best og gir mest ro her i heimen. Ingen besøk. FaceTime er fint.


#8

Inagh sa for siden:

Det må da være innafor. :vetikke:


#9

vixen sa for siden:

Innafor tenker jeg også. Jeg tenker å gjøre dette med min mor for hun bor helt alene og greit å sjekke innom.


#10

millact sa for siden:

Det er absolutt innafor.


#11

Hyacinth sa for siden:

Takk, alle. Da er jeg ikke på bærtur. Jeg har forlengst luftet ideen med flere venninner. Alle synes det er en strålende ide, selv de i risikogruppen og hun som vanligvis har ekstrem angst for alle mulige slags smitter. Ville bare høre med «folket» også.


#12

Guttemammis sa for siden:

Godt forslag og innafor.

Jeg går tur med svigerinnen med avstand.

Hørt om flere som har fredagspils, lunsj, bursdagsfeiring ol. online.
Så jeg og noen venninner har tenkt å ta en kaffe-date på messenger.


#13

Einhyrningur sa for siden:

Ja, det ville jeg kunne funnet på.


#14

vixen sa for siden:

Jeg hadde te her en kveld på video med tre gode venner. Det var utrolig hyggelig og en fin pause for alle mann. Anbefales og vi lurte på hvorfor vi ikke har gjort det før siden vi bor langt fra hverandre :humre:


#15

Hyacinth sa for siden:

Hvilken «greie»/kanal/medium funker best?


#16

Eia sa for siden:

Vi hadde fredagspils i ettermiddagssolen på terrassen med to naboer i går. Egne drikkevarer og drikkeglass, ikke noe annet servert, og stoler i behørig avstand fra hverandre. Godkjent av den ene naboen som var der, som er anestesilege på akuttavdeling. :jupp:


#17

Shun sa for siden:

Strikkefolket bruker vanligvis Zoom. Muligheter for å ha mange på samtidig.


#18

Bluen sa for siden:

Vi fikk uanmeldt besøk i hagen i går, av en venn på sykkeltur. Vi satt på hver vår side av et stort bord, og det føltes helt innafor. Fredag kveld hadde mannen og to naboer utepils halvveis uti gata, tre stoler satt langt fra hverandre rundt en bålpanne. Initiativet kom fra den naboen som er lege og står midt oppi dette, og det har faktisk fått meg til å senke skuldrene litt (uten at jeg dermed har tenkt å bli uansvarlig). Fjernkontakt utendørs er faktisk helt greit.


#19

vixen sa for siden:

Vi brukte bare gruppefunksjon og video i messenger. Fungerte helt fint, men sikkert andre ting som er bedre. Men siden vi alle hadde det så brukte vi bare det.


#20

Hyacinth sa for siden:

Nå tok problemstillingen en vending jeg ikke så komme: Jeg inviterte foreldrene mine på de samme premissene jeg nevner over her. De svarte at de gjerne tar turen i helgen. Sønnen min har bursdag da. Jeg svarte at vi ikke skal ha selskap (selvsagt). Det var greit, men de ville komme innom i hagen. So far so good. Men så sier mor at hun tar med kake og gave, som hun alltid gjør i bursdager. Da stopper det litt for meg. Dette er vel ikke helt lurt? Hun sier at hun allerede har spurt sønnen min om hvilken kake han vil ha i år, og at hun godt kan sette den på trappen.

Det er jo en snill tanke. Men ikke korona-lurt? Et det noen måte det kan gjøres koronavennlig (eller helst korona-uvennlig) på? Og hva med gaven?


#21

Java sa for siden:

Jeg ser ingen problemer med å ta i mot kake og gave.


#22

frukt sa for siden:

Jeg tenker det er liten fare for smitte så det hadde jeg ikke bekymret meg for. Men kanskje jeg burde det. :vetikke:


#23

Java sa for siden:

Nei, nå må dere stoppe. Det er lov å kjøpe take-away og restauranter holder oppe. Selvsagt kan dere spise en kake bestemor har bakt!


#24

veobra sa for siden:

Det er ikke mer fare for smitte her enn å handle i butikken. Normal håndhygiene så vil jeg si ja.


#25

Guttemammis sa for siden:

Så lenge moren din er ekstra nøye med håndvask og vask av kakefat og det som ikke puttes ovnen så er dere vel safe.
Vi var i Sverige torsdagen beskjeden om stenging av bhg og skole kom, da hadde vi kjøpt smågodt. Vi ventet i 1,5 uke med å spise av godteriet.


#26

Hyacinth sa for siden:

Men da kan vi like gjerne servere folk kaffe og dele ut kopper? Jeg tenker det er smart å ikke ta i noen gjenstander, liksom.


#27

Hyacinth sa for siden:

Takk for mange svar, og særlig at alle sammen svarer det jeg liker best. :knegg:

Men sier dere også da at vi godt kan servere folk i hagen vår både mat og drikke? :vetikke:


#28

løve70 sa for siden:

Det hadde jeg gjort ja :nemlig: Men ikke akkurat smågodt eller annen snacks der alle 'grafser' i samme bolle...:knegg:


#29

Java sa for siden:

Med god håndhygiene og hygiene på kjøkkenet er det forsvinnende liten risiko for smitte. Ikke drikk av samme kopp, ikke host i hånden før du tar på koppene.


#30

Pelle sa for siden:

Jeg hadde servert kaffe, båret møbler uten votter og mere til. Denne uken får vi besøk av besteforeldre inne, de har med middag. Vi går begge på jobb hver dag og senere i uken tar vi med hele familien på restaurant som sliter økonomisk.


#31

Input sa for siden:

Jeg er by far blitt FPs mest hysteriske og jeg hadde ikke hatt noen problemer med å ta i mot kake og gave. Hvorfor skulle det være verre enn å kjøpe mat i butikken? Kos dere med kake, gave og bursdag!


#32

millact sa for siden:

Ja, bare hold avstand når dere sitter og spiser.


#33

apan sa for siden:

Jeg ville jo hovedsakelig vært bekymret for å smitte besteforeldre, ikke omvendt må jeg si, om man ser bort fra smittespredningsaspektet i samfunnsperspektiv. Så at hun da har med kake, er jo sånn sett en bedre løsning enn omvendt.

Jeg tenker man kan servere folk i hagen mat og drikke, men ville jo likevel ikke hatt for mange gjester inn og ut av hagen. Da er man jo mer inne på hvor mange man bør omgås på generell basis.


#34

Hyacinth sa for siden:

Ja, dette er jo oppløftende å lese. :)

Jeg er ikke spesielt hysterisk, altså. Men ut fra diverse tråder her inne å dømme, så måtte jeg kalibrere litt. Synes FP-folk er veldig påpasselige. (Og det er ikke kritikk!)


#35

Tangerine sa for siden:

Vi har vært på besøk i hage, for å treffe svigers. Lagde to forskjellige skåler med snacks og holdt avstand etc. Kos dere! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.