Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bleke hår hjemme?

#1

Floksa sa for siden:

Veldig langt utenfor min kunnskapsbase kjenner jeg. Men jeg har en 11 åring som vil ha blått hår. Han er mørk kommuneblond i utgangspunktet. Vi prøvde å farge det, men det synes veldig dårlig. Så da kom spørsmålet om bleking opp.
Google gir ingen entydige svar.
Å bruke 1500-2000kr på å bleke hos frisør er helt uaktuelt. Da forblir håret mørkt.


#2

Einhyrningur sa for siden:

Men å bleke hår som allerede er farget er vel å be om orange hår? Og når man da farger det blått blir det vel grønt?


#3

Gerbera sa for siden:

Man kan bleke hjemme.
Jeg har gjort det med varierende hell siden jeg var 14.
Jeg har vel strengt tatt vært mest uheldig med mine hjemmevarianter av bleking eller farging, men jeg har jammen ikke alltid vært heldig hos frisør heller.

Som regel vil vel håret bli gult, fordi det er vanskelig å bli kvitt alle røde pigmenter. Men hvis håret skal farges blått etterpå, så spiller vel ikke det noen rolle, utover at det kan påvirke blåfargen noe.
Hvis du unngår å gjøre det dagen før en helligdag (sånn som kvelden 16 mai f.eks), slik at dere rekker en ny tur på butikken for å kjøpe mer farge/bleking, så kan jo det være et tips å ta med. #gulrothårpå17mai....

Lykke til!


#4

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg tenker nei. Vellykket hjemmebleking tror jeg ikke eksisterer. Særlig ikke når det er snakk om helbleking. Da tipper jeg man ender opp med en gul/oransje hårfarge og blåfarging over det igjen blir neppe vellykket.

Hvis håret er kort er det slett ikke sikkert det vil koste så mye å gjøre det hos frisør. Det er gjerne antallet timer og ikke behandlingene i seg selv som skrur opp prisen.


#5

Bloppy sa for siden:

Jeg ville ikke gått innpå den "operasjonen" der. Det har lett for å bli veldig gult. Frisørene opplever også det når de bleker. Men de har i noe korreksjonsgreier i det, mens man ligger med håret i vasken. Og noen ganger må det gjøres i flere operasjoner. Og jeg tror (vet ikke) at hjemmebleking er litt mer skadelig for håret.


#6

Benzo sa for siden:

Det største problemet er nok at hjemmebleking ikke inneholder sterk nok hydrogenperoksid. Frisører bruker 12-18% og jeg tror hjemmeprodukter kun inneholder 9%. Kort eller langt hår? Bleking gir tyggishår, så han må regne med massiv bruk av balsam etterpå. :knegg:

Mye babling i starten, men du ser hvordan det gjøres.

www.youtube.com/watch?v=VvhWwg1w_40


#7

Pegasus sa for siden:

Jeg hadde kort, hvitt hår tidlig i tjueårene. Blekte og klippet det selv. Folk ble sjokkerte når de fikk høre det, de trodde det var gjort hos frisør. Jeg personlig ville ikke helbleket håret på en 11-åring, vet ikke hvordan hodebunnen på så unge vil reagere? Stripe derimot, med plasthette under, hadde jeg glatt gjort.


#8

Karamell sa for siden:

Vi bleket den mørke guttungen da han var ca 12. Kun luggen. Det måtte gjøres i to omganger for første gang ble oransje. Det ble ganske lyst, men med gultone. Men da hadde han ikke blå farge i fra før, det er jeg mest skeptisk til her. Det finne blå/ lille produkter for å prøve å ta livet av det gule da, vet ikke om det virker så godt.

Jeg har hjemmestripet meg selv flere ganger, og jeg er også brunhåret. For en lysere effekt fungerer det bra. det blir ikke blondt.


#9

Lavender sa for siden:

Jeg har stripet og farget håret med hell. Jeg er mellomblond og har gyllen hud, eller gul hud som den sjarmerende hudlegen sier. Jeg velger ikke den aller lyseste blond, men nr 8.3. Tre tallet er gylden. Ett tallet er kald, og bare 8 er nøytral. Det anbefales alltid å utføre allergitest, og ta en prøve først. Det er bare hår.


#10

Floksa sa for siden:

At resultatet ikke blir fint er egentlig ikke relevant. Blått hår er ikke fint :knegg:
Men jeg vil gjerne unngår å svi av han håret etter skade hodebunnen. Det behøver ikke blir platinablondt men noen nyanser lysere. Er snakk om luggen, den er sånn passe lang.


#11

Elise sa for siden:

Har datter (15) som har prøvd å helbleke håret hjemme, det var FULL KRISE for å si det mildt. Måtte til med krisekonsultasjon hos frisør, kjøpte farge der for å jevne ut, og resultatet ble ikke slik hun hadde håpet. Men hun farget det blått for noen uker siden og det ble drit kult, faktisk. Nå er det ikke så kult lenger. Nå er det en snedig blanding av lyst, brunt, rødlig, grønnaktig, ja vet ikke egentlig.

Dersom håret er ganske kort, går det nok bedre. En halvmeter med hår er too much når man prøver første gang.

Et annet alternativ som ikke er like risikofylt er å stripe det. Plasthette med hull, heklenål for å dra ut endel lokker. Da vil du også kunne få ganske kul effekt av det blå. :jupp:


#12

Teofelia sa for siden:

I beg to differ. Min yngste har farget håret helblått i flere omganger, og det er rett og slett aldeles nydelig. Sånn snu-seg-etter-på-gata-vakkert. Men det er gjort hos frisør, med helbleking til helt hvitt hår før farging, til flere tusen kroner pr. gang da, så det er neppe relevant.

#13

Floksa sa for siden:

Ja det var unyansert av meg. Jeg synes ikke blått hår er fint. Jeg synes generelt ikke farget hår er fint :knegg:

Men fint er ikke viktig, blått hår er viktig.


#14

Benzo sa for siden:

Enig, det kan være veldig lekkert!


#15

Karamell sa for siden:

jeg sier go for it. Det er bare hår.


#16

Floksa sa for siden:

Da sitter poden med blekemiddel i håret. Truly blonde fra Nutrisse. Er tre uker til han skal se folk og pakka kosta 70kr. Så da kjørr vi :lol:



#18

Floksa sa for siden:

Hovedpersonen ble svært fornøyd! Usikker på om han vil farge det blått eller bare la det være. Restene fra sist vi prøvde å farge det blått ble mye tydeligere!


#19

Fintdethei! sa for siden:

Se der, han kan jo vise seg blant folk! Floksa, nå også frisør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.