Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fløtegratinerte poteter - lage ferdig på forhånd

#1

Nenne sa for siden:

Kjapt spørsmål: Har du prøvd å lage fløtegratinerte poteter helt ferdig og så bare varme opp igjen mens kjøttet hviler etter steking? Smaker det like godt?


#2

kamp sa for siden:

Det funket men syns noen gang potetene er litt kornete, kan ha med potet typen. Finnes jo ferdig laget fløtepoteter så da bør jo gå


#3

Input sa for siden:

Når vi gjør det opplever vi at fettet fra fløten skiller seg og havner i bunnen av formen. Men jeg aner ikke hvorfor, jeg lager ikke mat.


#4

Nenne sa for siden:

Takk for tilbakemeldinger! :blomster:


#5

Novla sa for siden:

Det jeg synes funker veldig godt er å la potetene trekke omtrent helt ferdige i melk/fløte i en kjele på ovnen, og så bare helle det i ildfast form for selve gratineringen mens kjøttet hviler.


#6

Myria sa for siden:

Jeg pleier å steke løk og hvitløk, ha i skivet potet, fløte, salt og pepper og småkoke ca 15 min. Så lar jeg det bare være i gryta til middagen er nesten klar, har i form og steker ferdig i ovn. Det fungerer utmerket og blir kjempegodt. :jupp:


#7

Nenne sa for siden:

Takk for veldig gode tips! :blomster: Så lurt. :)


#8

løve70 sa for siden:

Dette gjør jeg også :nikker:


#9

Input sa for siden:

Det smaker det samme selv om det har skilt seg, men det ser litt ekkelt ut.


#10

Nenne sa for siden:

Ja, og hvis det er bare til oss gjør det ikke noe, men til festmat tror jeg grytetrikset beskrevet av Novla, Myria og Løve er akkurat det jeg var ute etter. FP altså!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.