Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Handler dere mat på nett eller i butikken?

#1

Trulte sa for siden:

Jeg lurte på om jeg skulle gå over på nett. Ser ikke noen andre enn meny her jeg bor som har nettbutikk. Litt kjipt, siden jeg synes ikke så mye om dem på frukt og grøntkvalitet.

Jeg kjenner litt press i bihulene, og litt småvondt her og der. Men det kan like gjerne være fra inaktivitet. Men uansett, så tenkte jeg som så: Mat på nett kan jo prøves.

Erfaringer?
Kommer de opptil min dør når man bor i blokk, ikke bare hoveddøra?


#2

apan sa for siden:

Vi handler mat på kolonial til vanlig også, og pleier bare supplere med frukt og grønt og annet vi har glemt. Vi forsøker det nå også, men problemet er den lange leveringstiden på kolonial så på lørdag endte vi med en stor tur på Rema. Nå har vi bestilt kolonial igjen til fredag, vet sånn ca hva vi trenger av basisvarer neste uke siden dette er noe vi stadig gjør. Forsøker gå minst mulig i butikker nå, uten at vi greier unngå det helt.


#3

liefje sa for siden:

Jeg har handlet mat på nett helt siden det kom. Prøvd både marked.no (nedlagt), kolonial.no (dårlig utvalg) og meny.no. Foretrekker sistnevnte. Veldig få feil og ekstremt sjelden dårlig kvalitet, kjapp til å rette/betale tilbake om noe ikke er som det skal. Greit å kontakte dem enten via chat eller telefon. God kontroll på avtalt leveringstidspunkt og de bærer helt opp (bor i bygård uten heis). Kan være annerledes nå pga mer å gjøre, men jeg henter gjerne nede hvis det er til hjelp for kapasiteten. For det er det store problemet nå: Det tar veldig lang tid å få varer. Fra før-korona pleide jeg å bestille for levering nestes dag. Nå opplevde jeg å måtte vente 13 (!) dager. Har derfor måttet gå ufrivillig i butikken. Er heldigvis ikke i karantene, men foretrekker så absolutt å holde meg borte fra butikken nå.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg handler i butikk foreløpig, siden jeg ikke har symptomer. Handler maks en gang i uka. Har sjekket litt på Kolonial og Meny, men på et trangt matbudsjett er det kinkig å få til.

Jeg brukte Kolonial før, når vi var mange i husholdningen. Var enkelt og greit, budet sender melding før de kommer.


#5

zinatara sa for siden:

Her kan man ikke handle matvarer på nett, bortsett fra sånne matkasser da. Det er tilbud om utkjøring fra enkelte butikker og igjennom frivilligsentralen, men det tenker jeg at er forbeholdt de som av ulike grunner ikke kan komme seg til butikkene. Jeg har ukeshandlet et par ganger til nå og skal ta en ny handel på onsdag tenkte jeg, er lite ute av huset ellers og passer på håndhygiene når jeg skal handle. Så satser på at det går greit.


#6

millact sa for siden:

Maxicatering her i byen har to-tre ulike tilbud. Men det var vel stort sett middag og pålegg.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg handler selv. (og for foreldrene mine som er i karantene) Det finnes i utgangspunktet ingen som leverer her, men jeg vet at prix har åpnet for hjemlevering dersom man ikke kommer seg på butikken selv.


#8

frukt sa for siden:

Det er flere som leverer her i byen, men jeg handler i butikken så lenge jeg er frisk. Skulle jeg bli syk kan jeg sikkert få noen til å handle for meg.


#9

millact sa for siden:

Trulte: Tror flere Joker butikker leverer varer. Du kan ringe og høre.


#10

Trulte sa for siden:

Takk for tips!


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Handler i butikk. Det er nokre matbutikker som har opna for utkjøring, men det tenkjer eg er forbeholdt dei som ikkje kjem seg til butikken sjølv.


#12

Fersken sa for siden:

Vi handler stort sett på butikk. Går et par ganger i uken og det er god plass i butikkene.


#13

Teofelia sa for siden:

Meny har nå to ukers ventetid på levering her i byen, så det utgår. Det blir å traske til butikken så lenge vi er friske, gitt.


#14

venla sa for siden:

Bor i samme by som Teo, og har ikke så mye alternativ.

Prøver å begrense handlinga til en dag i uka, og prøver å spise ut av fryseren så trenger ikke handle så mye. Er frisk og ikke i karantene.


#15

Myria sa for siden:

Vi handler i butikk (bor sentralt så kunne handlet på nett). Vi er vant til å gjøre ukeshandel og fortsetter selvsagt med det nå i disse tider så vi er ikke ofte på butikken.


#16

Che sa for siden:

Normalt sett bruker vi meny mye, men i disse koronatider drar vi i butikken selv. Vi er for dårlige til å planlegge.


#17

Strå sa for siden:

Vi handler i butikk foreløpig og for tre husstander. Den ene husstanden er i karantene nå, men jobber i hhv matbutikk og matvareleveranse til butikk. Når de er sluppet ut tenker jeg de handler for oss og den tredje husstanden eller at vi netthandler.


#18

Drømmedama sa for siden:

De lokale Jokerbutikkene leverer på døra mot et lite gebyr. Det er jo en forholdsvis dyr butikk, men fint å støtte nærbutikken også.


#19

Malama sa for siden:

Normalt ingen som leverer her, vet i alle fall en butikk nå gjør det, men da rettet mot karantene. Og frivillighetssentralen handler.

Vi er ikke i karantene, så et par ganger i uka er mannen på butikken.


#20

Retz sa for siden:

Jeg praktiserer mest mulig hjemme og minst mulig sosial kontakt, så handling i butikk kommer ikke på tale. Vanligvis ukehandler jeg ved at jeg tar et raid i flere butikker og skummer tilbudene, men nå er det kun Meny-appen som gjelder. En del dyrere blir det, men med litt rasjonering på en del ting så går det bra. Garn har jeg også fått levert på døra, og ser at flere butikker og spisesteder praktiserer hjemkjøring til kunder.


#21

Kirsebær sa for siden:

Jeg har handlet dagligvarer på nett i noen år (Meny), men har gått over til lokal nærbutikk nå.
Hjemleveringstjenesten her i byen er sprengt, og jeg tenker at vi som ikke er utsatt eller syk bør la de andre benytte denne tjenesten.
Og han unggutten som driver den nærmeste butikken trenger jo at noen handler der også.


#22

Tjorven sa for siden:

Vi har matkasse annenhver uke, men ellers handler vi på butikken. Vi bor i samme bygg som en ganske velassortert dagligvarebutikk.


#23

Lavender sa for siden:

Vi handler for hele uken når vi er i butikk. Har handlet nå kl 08 som nesten eneste kunde i en stor butikk. Mat fra nettbutikk og middag på døra er ikke vår greie.


#24

star sa for siden:

På butikken som er knapt 400m fra døra mi.


#25

Appelsin sa for siden:

Jeg var på Meny sine nettsider i går, da jeg er alene og syk (ikke korona). De hadde første mulige leveringsdag mandag 30. mars, så det var lite til hjelp, de har nok veldig stor pågang. (Jeg har venner i nabolaget, så det ordner seg altså.)


#26

Tussa sa for siden:

Her er det butikkar som har starta med heimkjøring men som Kirsebær seier tenker eg det er forbeholdt dei som ikkje kjem seg på butikk.

Eg ønsker samtidig å slå et slag for å handle lokalt! Eg er redd vi kjem til å miste mange lokale butikkar av denne krisa og oppmodar alle om å handle lokalt! Mange av butikkane er kreative i sine leveringsmetoder, så sjekk av kva din lokale skobutikk/helsekost/parfymeri osv kan tilby før du bestiller frå nett! Blant tiltaka her er heimkjøring gratis og avtale om handel utenom normal åpningstid for dei som treng det.


#27

Stompa sa for siden:

Her er det såvidt jeg vet ikke noe organisert tilbud om å handle matvarer på nett, men mange butikker som tilbyr hjemkjøring pga. korona. Jeg tenker det er greit å overlate kapasiteten deres til de som ikke kan gå i butikken. Selv er jeg helt frisk/symptomfri og ikke i karantene, så da ukeshandler jeg som jeg pleier. Er ekstra bevisst på å velge tidspunkt da jeg tror det er lite folk, og prøver enda hardere å slippe å supplere gjennom uka. Lykkes ikke helt foreløpig, men håper det går seg til.


#28

Elisabet sa for siden:

Jeg bestiller på nett på vår lokale Meny butikk. Veldig fornøyd.ukeshandlet søndag kveld, og de kommer varene på døra i kveld. Aldri venter mer enn maks 2 dager på levering.


#29

Kirsebær sa for siden:

Jeg har som sagt fått levert varer fra Meny i flere år, og det har vært 1-2 dagers leveringstid.

Nå er første mulige levering 6. april.


#30

Tallulah sa for siden:

Vi handler, men prøver å gå på tidspunkt det er få andre i butikken, også vasker vi alle varene når vi kommer hjem.


#31

veobra sa for siden:

Det gjør vi også. Vi har ukeshandlet når vi først går i butikken. Det eneste vi trenger for tiden er melk og frukt.


#32

C3PO sa for siden:

Jeg har leveranse en gang i uken og har alltid bestilt 1-2 dager før, men det går ikke lenger. Det jeg gjør nå er å legge inn en liten bestilling god tid i forvei, og retter opp handlekurven opp mot leveringsdato.

Jeg har vært Meny-kunde i flere år nå, og er veldig fornøyd. Da jeg for noen måneder siden fikk virkelig feil i en bestilling, sendte jeg melding på chat, og fikk telefon veldig fort fra butikken, som sendte egen bil med varene jeg savnet.

Jeg har nærbutikk bare 1 minutts gange fra huset, så jeg er påpasselig med å fortsette å bruke den nå - til etterfyll av varer eller det som er utsolgt hos Meny.


#33

Nenne sa for siden:

Vi handler i butikk. Jeg vet ikke en gang om noen leverer her.


#34

-ea- sa for siden:

Ingen matbutikker med netthandel her, så jeg drar i butikken men sjeldnere enn før.

Hihi, en jeg kjenner har snappet "dagens fryseroverraskelse" i ei uke. Ikke sett noe fra han på par dager, så kanskje det ble tomt. :humre:

Dette!
Tror nesten alle lokale butikker har dette tilbudet nå.


#35

Stompa sa for siden:

Ja, så viktig!

Her i byen er det mange stengte bedrifter (frisører, velværesalonger, kaffebarer, mindre butikker osv.) som oppfordrer folk til å kjøpe gavekort nå som kan brukes når de åpner og/eller starter provisorisk nettbutikk med hjemlevering. Det er en ok måte å få inn litt penger på i en akutt situasjon, synes jeg. Det er såklart en risiko for at pengene man bruker går tapt hvis bedriften går konkurs og man ikke får brukt gavekort, så man må jo vurdere hva man har råd til å tape. Ser også at flere gjør julegaveinnkjøp og fyller på gaveskapene nå hos små nisjebutikker.


#36

Serena sa for siden:

Jeg handler på vår lokale Kiwibutikk, men handler sjeldnere og på tider der jeg ikke treffer så mange folk. De har tatt gode grep i butikken, og det er god plass der til å holde avstand. Butikken har også håndvask rett innenfor døren (ved panteautomat) så jeg vasker hendene grundig når jeg kommer og grundig når jeg er ferdig, og opplever at mine medhandlere gjør det samme.

Netthandling er mulig, men med lang leveringstid (og betydelig dyrere enn på Kiwi).


#37

Floksa sa for siden:

Handler i butikk. Finnes ikke netthandle av mat eller hjemkjøring her. Kun til de som trenger det. Men vi handler en gang i uka.


#38

Frk_Fryd sa for siden:

Her finnes det heller ikke netthandel, så vi handler i butikk. Prøver å holde det til 1-2 ganger i uka.


#39

ingling sa for siden:

Vi har handlet noe på kolonial, men siden de har slitt med kapasitet er det lang ventetid, og så har jeg også tenkt at det er andre som trenger det mer enn oss. Så vi handler også i butikk når det trengs, hittil har mannen gjort det siden jeg har vært ganske urven en periode. Han vasker hender og har med håndsprit og er veldig forsiktig, og i butikkene her er det rolig og greit nå. Så så lenge vi er friske får det gå. Vi pleier å handle ukentlig på kolonial, så når de får opp kapasiteten blir det nok mer av det. De ansetter mange nå, ser jeg.


#40

LilleT sa for siden:

Vi ukeshandler i butikk. Er der når det åpner klokka 7 på morgenen, og da har det bare vært et par andre kunder og noen få ansatte der. Fikk høre at de som sitter i karantene også ble anbefalt å handle tidlig, så mulig vi ikke er så lure som vi trodde, da ...


#41

apan sa for siden:

Svigermor er i risikogruppen og bør absolutt ikke gå på butikken, men hun bestiller ikke varer. Da må hun jo planlegge, så det går ikke :dåne: .


#42

rine sa for siden:

Handler på butikken. Til nå har det bare vært jeg som har handlet, og jeg prøver å begrense det til to ganger i uka.


#43

Simone sa for siden:

Eg handlar i butikk. Tenker det kan vere greit om dei som er risikogruppene pluss dei som er i karantene kan sleppe å vente ei heil veke på levering av mat fordi vi friske tar opp kapasiteten på levering frå nettbutikkane.


#44

Shun sa for siden:

Jeg bor alene og holdt meg inne fire dager forrige uke grunnet usikkerhet vedrørende allergi vs. forkjølelsessymptomer.
Da sjekka jeg nettbutikkene, og fant leveringsslot fra meny først i morgen.

I mellomtiden har jeg slått meg til ro med at det var allergi, og jeg kan gå ut, likevel. Men jeg beholdt leveringssloten og har kunnet redigere handlelisten helt frem til i kveld.
På den måten har jeg hatt en matforsyningsforsikring om snille naboer også hadde måttet holde seg inne.


#45

Mikkeline sa for siden:

Vi handler i butikk. Prøver å begrense det til 2 ganger i uken. (Det gjør vi vansligvis også, så ingen stor endring for oss)


#46

Strutsen sa for siden:

Vi handler som vanlig middager på Kolonial.no. Vi prøvde å handle på Meny.no, men for det første er det laaang ventetid og for det andre har vi nå ved tre leveringer kun fått halvparten av det vi har bestilt. Så derfor handler vi (så lite vi kan) i butikk.


#47

Candy Darling sa for siden:

Vi har brukt kolonial i åresvis, men nå er det så lang ventetid at jeg har tenkt at den må forbeholdes familier i karantene. Så nå er det vanlig butikk.


#48

Elise sa for siden:

Jeg handler i butikk, samme butikk som alltid ellers. Vasker hendene når jeg kommer, går med hanske på venstre hånd som jeg bruker til å åpne kjøleskap/frysebokser og trille kurven, plukker varer med høyrehånd. Handler mandag og fredag.

Vasker ikke varene når jeg kommer hjem. :niks:


#49

Hondacrv sa for siden:

Eg handler på kiwi to gongar i veka. Det er ein stor butikk, og sjølv i dag klokka fire var det få folk der. Eg spriter meg før eg går inn, unngår å komme nær folk, og spriter meg to gonger på runden, og før eg set meg inn i bilen att. Grundig håndvask når eg kjem heim, og vasker bankkort og mobil.
Så får me håpe det går bra.


#50

Candy Darling sa for siden:

Jeg vasker heller ikke varene. Jeg er jo egentlig ikke spesielt redd for å FÅ COVID-19, bare for å spre det.


#51

millact sa for siden:

Handlet du på nett, Trulte?


#52

Trulte sa for siden:

Nei...jeg gjorde ikke det. Jeg gikk på butikken litt tidlig på dagen i en stor butikk. Nå har jeg mat som nok rekker et par uker til, så jeg prøver å minimere handleturen. Vi er kun to her akkurat nå, så da går det jo mindre mat.


#53

Røverdatter sa for siden:

Så lenge jeg selv er frisk og har mulighet til å handle selv så gjør jeg det. Jeg handler en gang i uken. Her er det flere dagers forsinkelse på leveranser fra nettbutikk, så jeg tenker at det får være for de som har behov for det.


#54

Filifjonka sa for siden:

Jeg handler en eller to ganger i uka. Kolonial leverer ikke her. Jeg ser noen butikker tilbyr levering, men i og med at jeg er frisk, ikke i karantene og ikke i risikogruppe så går jeg i butikken. Har ellers hjemmekontor og treffer ingen andre enn mann og sønn.


#55

Storm sa for siden:

Mye ledig leveringskapasitet i Oslo nå på kolonial.no, så ingen grunn til å ikke bruke de.


#56

ingling sa for siden:

Mens rett utenfor Oslo var det fem dagers ventetid da jeg bestilte tidligere i uken. Men mulig de har fått opp kapasiteten etter det. Vi får påfyll i morgen. :nemlig:


#57

Storm sa for siden:

Ja, virker som de har økt kapasiteten veldig, de leverer nå også på natta! :knegg: Jeg får levering i dag og bestilte vel på søndag eller mandag, tror jeg.


#58

ingling sa for siden:

Ikke verst, og bra at de ansetter folk som har mistet jobb andre steder. :nemlig:


#59

oslo78 sa for siden:

Butikk. Lar folk i risikosone få bruke nettbutikkene.


#60

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Da har vi litt forskjellig oppfatning av god kapasitet, alt over 2-3 dager er lenge.


#61

Stompa sa for siden:

I går bommet jeg på tidspunktet, og opplevde mye nærgående folk på Obs selv om det er en gigantisk butikk. Ble skikkelig stressa av det. :nemlig:


#62

Storm sa for siden:

Du får levert på mandag om du bestiller nå! Riktignok mellom 04 og 09, men det er vel ikke noe problem? :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.