Det ser ikke ut til at butikkene får inn gjær med det første og om de får det inn er sjansen liten får at jeg får kjøpt det.
Hvordan bake med lite gjær i deigen? Må rasjonere på det jeg har.
Ka jeg bake grove brød med 1 ts gjær i kald veske og la det heve på benken over natta?
Det går helt fint. Se for eksempel denne tråden: [url]www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=201028[/url]
Bolledeig har jeg ikke prøvd, men det burde jo fungere. Det har forøvrig vært masse fersk gjær i butikkene jeg har vært innom i det siste så det er tydeligvis ikke noe folk hamstrer.
Ja, null problem å bruke lite gjær. Jeg bruker nesten utelukkende bare det. Sjekk matpåbordet. Hun som har den bloggen baker mye eltefritt. Kanelboller er også enkelt.
Jeg har ryddet i tørrvareskuffen og har oppdaget at vi ufrivillig har hamstret gjær. :dåne: Dog ikke nå i forbindelse med korona, men gradvis, over tid. De pakkene er jo så små at de bare forsvinner innimellom alt annet rot.
Hadde du bodd i nærheten kunne jeg donert noen pakker, hvis jeg fant den gode måten å dele slikt smittefritt på.
jada, det går veldig fint. Vær bare obs på at hvis tørrgjær-posen har vært åpen en stund så kan den tape seg. Det er viktig at den lukkes skikkelig, og en åpen pose er ikke evigvarende. Kanskje en måned åpen?
Jeg har også flere pakker gjær liggende - så jeg kan sende deg en eske om du vil. Skal på posten i ettermiddag, så om du sender meg adressen din? (nb! ikke nyhamstret -- sjekk apokalypsetråden min! dette har jeg holdt på med i årevis!!)
Så snille der er. Jeg har fire poser igjen så regner med jeg klarer meg en stund. Ellers takk for tilbudet.
Skal se etter fersk gjær, det var et godt tips
Jeg har bakt grytebørød fra Trines matblogg. Der bruker jeg 0,5 ts tørrgjør på ett brød. Oppskriften sier 0,33 ts. Hvis du har noe poser så holder det til mange brød. :nikker: