Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bake med lite gjær

#1

Isprinsessen sa for siden:

Det ser ikke ut til at butikkene får inn gjær med det første og om de får det inn er sjansen liten får at jeg får kjøpt det.

Hvordan bake med lite gjær i deigen? Må rasjonere på det jeg har.
Ka jeg bake grove brød med 1 ts gjær i kald veske og la det heve på benken over natta?

Hva med bolledeig til kanelsnurrer?


#2

frukt sa for siden:

Det går helt fint. Se for eksempel denne tråden: [url]www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=201028[/url]

Bolledeig har jeg ikke prøvd, men det burde jo fungere. Det har forøvrig vært masse fersk gjær i butikkene jeg har vært innom i det siste så det er tydeligvis ikke noe folk hamstrer.




#5

IzziCreo sa for siden:

Ja, null problem å bruke lite gjær. Jeg bruker nesten utelukkende bare det. Sjekk matpåbordet. Hun som har den bloggen baker mye eltefritt. Kanelboller er også enkelt.


#6

Timar sa for siden:

Jeg har ryddet i tørrvareskuffen og har oppdaget at vi ufrivillig har hamstret gjær. :dåne: Dog ikke nå i forbindelse med korona, men gradvis, over tid. De pakkene er jo så små at de bare forsvinner innimellom alt annet rot.

Hadde du bodd i nærheten kunne jeg donert noen pakker, hvis jeg fant den gode måten å dele slikt smittefritt på.


#7

Kaija sa for siden:

Jeg bruker bare 1/4 ts tørrgjær når jeg baker grytebrød. Da står deigen over natta.


#8

Magica sa for siden:

jada, det går veldig fint. Vær bare obs på at hvis tørrgjær-posen har vært åpen en stund så kan den tape seg. Det er viktig at den lukkes skikkelig, og en åpen pose er ikke evigvarende. Kanskje en måned åpen?


#9

Palmen sa for siden:

Jeg har også flere pakker gjær liggende - så jeg kan sende deg en eske om du vil. Skal på posten i ettermiddag, så om du sender meg adressen din? (nb! ikke nyhamstret -- sjekk apokalypsetråden min! dette har jeg holdt på med i årevis!!)


#10

Isprinsessen sa for siden:

Så snille der er. Jeg har fire poser igjen så regner med jeg klarer meg en stund. Ellers takk for tilbudet.
Skal se etter fersk gjær, det var et godt tips


#11

veobra sa for siden:

Jeg har bakt grytebørød fra Trines matblogg. Der bruker jeg 0,5 ts tørrgjør på ett brød. Oppskriften sier 0,33 ts. Hvis du har noe poser så holder det til mange brød. :nikker:


#12

millact sa for siden:

Det er visst noe vi også har mye av, skjønner ikke hvordan det skjedde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.