Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal du ha påskeferie?

#1

him sa for siden:

Ja, det lurer jeg på? (Det jeg egentlig lurer på er om du skal ta ut feriedager) Vi teller litt på knappene her ... Vet ikke helt hva vi skal gjøre i ferien så ...

Morsomt å høre hva dere andre tenker. :)


#2

Millen sa for siden:

Skulle på hytta, men blir hjemme. Ser an da om jeg evt. jobber hjemme noe man-ons.


#3

P.K. sa for siden:

Tenker ta ut ferie som vanlig. Gjør det vel enda vanskeligere for arbeidsgivere om alle skal holde på feriedagene sine til krisen er over.


#4

Anne C sa for siden:

Som lærer har jeg alltid påskeferie. Men jeg studerer i tillegg, så det blir nok mest studier. Hvor mye ferie det egentlig blir kommer helt an på når vi skal tilbake til skolebyggene våre igjen. Vi hadde ingen planer for påsken før korona, og har det i alle fall ikke nå.


#5

Malama sa for siden:

Jeg hadde planer om å avspassere mandag til onsdag. Ungene er jo hjemme og jeg tror jeg tar fri ja, om jeg er greit ajour med oppgaver, evt jobber jeg noen timer, vi får se. Vi skulle ikke noe spesielt. Dagsturer på fjellet om været tillater det, trolig hjemmepåske, skulle vært sammen med mine foreldre men det utgår.


#6

Neket sa for siden:

Vi har blitt oppfordret til å ta fri, så jeg gjør det.


#7

Elise sa for siden:

Skulle vært ei uke i New York, har søkt ungene fri to dager, satt opp avspasering på meg selv og mannen skulle ta litt ferie. Nå er jeg lærer så det blir en uke fri uansett, men regner med mannen bare har fri helligdagene. Det er ikke bare, forresten, for tidligere jobbet han skift og hadde nærmest aldri fri alle påskedagene.

Regner med vi har blitt passe sprø av hjemmekontor og hjemmeskole til den tid, så da skal det bli deilig å bare være enda mer hjemme. :lol:


#8

Pebbles sa for siden:

Vi reiser sjelden bort i påska, så for vår del er det ikke sånn at påsken ikke er verdt noe som ferie om vi ikke skal være på en hytte eller reise bort.

Jeg har alltid fri i påsken, og mannen som driver eget firma tar fri etter behov. I år vet jeg ikke helt hva han gjør, for det er litt i blå hvor mye jobb det blir framover.

Jeg liker veldig godt påsken, da begynner liksom våren for alvor. Men det blir rart i år, siden både jeg og moren min har bursdag rundt påske og alltid feirer sammen i selve påsken. Nå kan vi ikke være sammen med dem, og det går fint så lenge det ikke har vart lenger enn det har, men når påsken kommer, det er bursdager og høytid og vi ikke kan være sammen, så kommer vi nok til å kjenne det litt ekstra. Det samme gjelder svigermor som ble alene i sommer. Det blir ikke noe hyggelig å ikke kunne besøke henne heller.

Vi er glade i å kose oss hjemme, så oss i kjernefamilien blir det ikke noen fare med. Vi har hyggelige påsketradisjoner og vil, om vi og de rundt oss holder oss/seg friske, feire påske tilnærmet som vanlig.


#9

zinatara sa for siden:

Mannen har vakt i påska, så blir meg og ungene hjemme. Vi bruker sjelden å reise vekk i påska, men blir nok ikke like mye stas med påskeferie for ungene i år. Tenker å pynte litt og kjøpe inn påskeegg slik at det iallefall blir litt ekstra koselig. Håper på litt fint vær etter hvert, hadde hjulpet med litt fint vårvær fremover.


#10

Camomilla sa for siden:

Jeg hadde fri i fjor og jobber de tre hverdagene i år.
Planen i år, som vi pleier, er å dra i campingvogna men plassen er stengt PR nå så vi belager oss på å lage platting i hagen.


#11

Malama sa for siden:

Jeg tenker at fridager sammen, hjemme, er helt greit for etter tre uker med hjemmekontor og hjemmeskole og hjemmebarnehage kombinert, ser jeg frem til dager da vi kan pusle i hagen, gå tur, bake boller og alle disse tingene. For i vår hjemme - hverdag er det slitsomt å dekkes alles behov i løpet av dagen og da utgår mye av det jeg har lyst å gjøre sammen med ungene


#12

vixen sa for siden:

Nei. Hadde ikke tenkt å bruke feriedager heller i utgangspunktet. Men i påska skulle stesnuppa komme, svigermor feire 70-årsdag og junior tolv. Trasig.


#13

Nenne sa for siden:

Ja, og det ser jeg frem til! Nå hadde vi uansett planlagt hjemmepåske i år, så for oss blir det ikke så stor forskjell.


#14

Fersken sa for siden:

Bare avspasering på onsdag, for mamma skulle egentlig komme på besøk. Nå er jo besøket avlyst, men har fått beskjed fra leder at innvilget fri bør vi ta. Er en rimelig intens tid på jobb.


#15

Pasta sa for siden:

Skulle spare fridagene til London-turen etter påske.
Nå er turen avlyst, men jeg tror jeg uansett skal jobbe. Har ikke andre planer.


#16

Benzo sa for siden:

Nei, skulle i utgangspunktet hatt fri og vært på nytta, men det blir hjemmepåske og jobb. Helt greit slik som situasjonen er nå.


#17

Dali sa for siden:

Ja jeg tar fri. Det jeg ikke ser fram til er å finne noe å underholde oss med alle fridagene, som ikke bare blir skjerm. Skal iallefall bli godt å ha tid til noen lange gåturer for meg selv i dagslys.


#18

millact sa for siden:

Nei, men regner med jeg jobber hjemmefra som nå. Planen var å være hjemme og også treffe familie fra Oslo som kommer på hytta i Blindleia. De kommer jo ikke. Vi vurderer å ta dagstur til hytten og ha piknik ute der (det er ikke vår hytte). Så blir det nok film, mye turer ut, god mat og kos sammen.


#19

007 sa for siden:

Jeg skulle hatt lærerpåskeferie, men nå må jeg kanskje pusse støv av gamle kunster og jobbe som sykepleier. Det er helt greit siden hyttepåska er avlyst og siden det er behov for sånne som meg denne våren.


#20

venla sa for siden:

Jeg har satt meg opp på ferie, og kjenner det blir godt etter uker med hjemmekontor og hjemmeskole. Får finne på noe vi kan gjøre hjemme evnt ta noen dagsturer i nærheten.


#21

apan sa for siden:

Jeg har mye plusstimer og tenkte ta fri de tre første dagene. Nå må jeg jo gjøre det for vi har ingen steder å ha minstemann. Tror mannen må ta seg litt av minsten en av dagene så jeg får gjort noe av alt jeg ikke får gjort på hjemmekontoret disse ukene.


#22

My sa for siden:

Nei, hadde ikke tenkt til det i utgangspunktet, og i alle fall ikke nå. Sparer alt av feriedager til jeg en gang kan ta "ordentlig" ferie igjen. Hvis vi ikke kan reise dit vi tenkte i sommerferien ønsker jeg å planlegge en reise i høstferien i stedet.


#23

løve70 sa for siden:

Usikker. I påsken drar vi vanligvis ti hytta på
fjellet eller leiligheten i Spania. I år blir det ingen av delene. Vi er stuck hjemme. Muligens at jeg tar ut noen ferietimer, men mest sannsynlig vil
Jeg nok jobbe


#24

Obelix sa for siden:

Påskeferie :skratte: nei :sykepleier:


#25

Robyn sa for siden:

Jeg har lagt opp turnusen min sånn at jeg har 6 dager sammenhengende fri, og de hadde jeg i utgangspunktet tenkt å tilbringe på hytta.
Jeg kommer fortsatt til å ha de dagene (turnus)fri, men vi får jo ikke reist noe sted.

Men vi får ikke lov til å utsette planlagt ferie med mindre det er et behov for driften. Da blir det en opphopning av folk som skal ha ferie etter korona, og det er det ikke rom for.


#26

shute sa for siden:

Aner ikke. Skulle egentlig avspasere, men mye mulig det blir inndratt.


#27

Matilda sa for siden:

Jeg avspaserer, mannen tar ut et pr dager ferie, de blei satt opp for lenge siden. Vi pleier alltid å ha mest hjemmeferie i påsken, så vi går for brettspill, lammemiddag, krim, godis og innvielse av terrassesesongen. Hjemmekontor med rettebunke og barn hjemme blir fort veldig lange dager, så ungene gleder seg til vi skal ha helt fri alle samtidig.

Påskeferieturen utsettes til neste påske, vi får visst booke om hotellet. Sikkert bedre for miljøet at vi tar en flytur hvert tredje år, i stedet for hvert andre. :nemlig:


#28

Chablis sa for siden:

Ja, jobben en stengt hele uken så ferie må jeg ha.


#29

Blondie sa for siden:

Jeg er lærer og har ferie. Jeg har ikke hatt noen dårlig plan utover å dille i hagen, så det blir ikke så stor forskjell.


#30

Fløyel sa for siden:

Ditto.


#31

Kula sa for siden:

Vi har arbeidstid til kl. 12.00 onsdag i påskeuka, og jeg pleier å avspasere de timene slik at vi kan dra på hytta på tirsdag. I år blir det ingen hyttetur i påsken, men jeg tror jeg tar fri uansett. Kjenner jeg trenger det.


#32

Lavender sa for siden:

Akkurat denne påsken flytter arbeidsgiver og har gitt alle fri de tre dagene, hjemmekontor for de som vil eller må. Vi skal ingen steder.


#33

polarjenta sa for siden:

Jeg har lærerferie mandag og onsdag i den stille uke. På tirsdag har jeg en annen jobb, mulig det blir hjemmekontor.


#34

Madicken sa for siden:

Vi tar ferie. Vi har alltid vært på hytte enten på fjellet eller ved sjøen i påsken, men i år blir vi åpenbart hjemme. Tipper vi får den mest strøkne hagen ever etter denne sesongen. :-)


#35

Mex sa for siden:

Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å ta meg fri, men jeg tror jeg kommer til å gjøre det nå i disse tider. Kanskje jeg evt jobber 1 dag.


#36

Lyppa sa for siden:

Har fri i påska såfremt jeg ikke blir omplassert. Mannen har nok fri, evnt jobber med litt hjemmekontor. Håper på godt vær slik at vi kan dra på noen skiturer og isfiske i nærområdet. Ellers tenker jeg litt på å male kjøkkenet, så det kan nok hende jeg plutselig begynner med det og da blir det rundvask der i samme slengen.


#37

Tjorven sa for siden:

Jeg har tidligere jobbet i en bedrift hvor det var fri i påska - uten å bruke verken feriedager eller avspasering. Men nå jobber jeg et sted hvor jeg veldig lett for altfor mye avspaseringstid (altså; det er mye å gjøre).

Så tanken var å ta fri i form av avspasering i påska. Da tar de fleste andre også fri og det passer dermed ganske greit. Men i år er det jo fullt mulig at litt færre tar fri, og da er det kanskje greit nok å være på jobb? :vetikke: Altså er det ikke bestemt hva vi gjør enda. Vi blir naturlig nok hjemme uansett.


#38

Inagh sa for siden:

Barnehagen jeg jobber i holder alltid stengt i påsken, ergo er vi pålagt å ta ut feriedager da. Krysser fingre for deilig vær og uteliv i bakhagen.


#39

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg vet ikke helt ennå. Vi har uansett fri onsdagen i vår bedrift, men har ikke bestemt meg hvordan vi gjør det mandag og tirsdag. Vi skal uansett være hjemme, så det spiller sånn sett ikke så stor rolle.


#40

Simone sa for siden:

Eg pleier å ta fri onsdagen, og det skal eg i år også. Då blir det seks dagar med fri frå heimekontor.


#41

Blå sa for siden:

Jeg hadde avtalt avspasering og vi hadde leid hytte og skulle på fjellet i noen dager. :(

Jeg regner med at jeg fremdeles avspaserer og vi blir hjemme. Vi har ganske ofte hatt bypåske, så det synes jeg ikke er noe problem. Men vi har også pleid å ha middagsselskap med mye familie og det blir verre.

Nå har jeg omorganisert noe arbeid og det kan være at jeg må ha litt hjemmekontor i påsken, men det er jo heller ikke noe særlig stress. Jeg har vent meg til å arbeide fra denne stolen på soverommet uansett.


#42

Appelsin sa for siden:

Jeg skulle ha dratt til Sunnfjort første halvdel av påskeferien, med barna +1. Hadde til og med byttet ut elbilen med en hybrid for å klare kjøreturen :knegg:
Men det blir neppe noe av. Har vurdert å sende ett barn oppover neste uke, siden han er bare én, (men den som blir desidert mest frustrert av hjemmelivet og hjemmeskole) men da blir vel de andre to sure..


#43

millact sa for siden:

:jupp:

Jeg har planer om å feie ny terrasse i ettermiddag og sette ut hagemøbler, i mars. Så kanskje hagearbeid i påsken er en god ide!


#44

star sa for siden:

Bedriften har påskestengt hele uka, så har fri.
Er ikke vant med annet enn hjemmepåske så det blir som vanlig uansett. Bortsett fra å besøke foreldrene mine som jo ikke blir noe av.


#45

Palmen sa for siden:

Jeg får ikke påskefri i år.


#46

Bluen sa for siden:

Jeg må jobbe i påsken fordi arbeidsgiver har skaffet oss masse ekstraarbeid på en omstridt måte, så her synes jeg fint lite synd på arbeidsgiveren.

Vi har ikke hytte, men skulle vært på cup i Stockholm.


#47

GeekyGirrrl sa for siden:

Vi skulle egentlig på hytta i Sogn og foreldrene mine skulle også komme, men siden det ikke blir noe av så reiser vi nok en tur på svigers sine hytte som ligger her i kommunen. Blir litt stusselig uten Svigermors boller og vafler, men men.
Det er feil å kalle det en hytte, det er en nedlagt skole på over 300 kvm på ett plan og svær skoleplass og med tilhørende naust og båt. Så det kan bli deilig, selv om jeg var mest klar for randonee og snø..
Det som er kjipest er at jeg ikke får være med foreldrene mine, de er litt oppi åra så jeg prøver å benytte alle anledninger til å besøke dem.


#48

Syrinx sa for siden:

Vi har alltid påskefri, men pleier sjelden dra noe sted. Det vil si, vi pleier dra til foreldrene mine ( som bor 30-40 minutter unna) og overnatte der etpar dager pga ferge. Det blir nok bare dagstur innover dit i år, da på dager med godt vær så vi kan sitte ute. Tiden vil vise hva det blir til.


#49

Strå sa for siden:

Ja du sier noe, det gjelder for mange arbeidpalasser.

Personlig har jeg planlagt jobbpåske i år og benytte den fritiden som blir til hagearbeid nyhuset. Det er ingen grunn til at jeg skal endre på det.


#50

Tussa sa for siden:

Eg skulle ha fri men er usikker no på om eg får det til med tanke på situasjonen og permitteringer.

Tar eg fri og det er fint vær drar eg på hytta (i samme kommune).


#51

Hondacrv sa for siden:

Ojsann. Det hørtes kjipt ut. Eg er lærer så eg har lærarferie, dvs fri men med rettebunker.


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg er usikker. Vi pleier å avspasere, men tipper det ikke blir helt av denne påsken. Vi må nok være tilgjengelige for en del, og besvare henvendelser.


#53

Hyacinth sa for siden:

Med fare for å virke heit idiot: Hva mener dere med å «ta ferie i påsken»? Jeg skjønner at mange jobber turnus og skift, men folk med vanlig 7,5-timersdager har vel uansett fri i påsken (som er torsdag-mandag)?


#54

Nenne sa for siden:

De fleste, tror jeg, mener mandag til onsdag, sånn at man får ti dager fri. Det er i hvert fall sånn jeg er vant til at folk som vanligvis har fri på helligdager mener.


#55

polarjenta sa for siden:

De arbeidsdagene som er i den stille uke, altså mandag-onsdag.


#56

veobra sa for siden:

Jeg hadde planer om å avspasere. Nå får jeg ikke jobbet opp noe særlig overtid, tror ikke det tillates heller. Så vi får se. Mulig jeg får forferdelig mye å gjøre i mai/juni.


#57

Molly sa for siden:

Opprinnelig var planen å jobbe mandag og ta fri tirsdag-onsdag. Men nå må jeg se an hvor mye det er å gjøre på jobb. Hvis det er like mye som jeg har nå så må jeg jobbe disse dagene.


#58

Strutsen sa for siden:

Jeg tenker som P.K. Jeg hadde planer om å ta ut fra feriedager mandag til onsdag i påsken, men pga. komplikasjoner etter operasjon er jeg delvis sykmeldt ut påsken. Så dermed blir det ikke så mange feriedager som først planlagt.


#59

Bean sa for siden:

Jeg hadde planlagt å ta et par dager fri da vi skulle få besøk nordfra i palmehelga. Det blir det ikke noe av nå. Vi bruker å dra og besøke svigers noen dager i påsken, men nå blir det istedet dagstur om været er fint og vi kan sitte ute. Ellers blir det normal hjemmepåske med påskeegg, brettspill, ordne i hagen og ta frem hagemøblene på terassen.


#60

Hannah sa for siden:

Vi reiser aldri bort i påsken. I år begynner lamminga samtidig med påsken, så vi kommer til å tilbringe mye tid i fjøsen. I tillegg jobber jeg på sykehjemmet her, så det blir jobbing på meg også.


#61

Gaia sa for siden:

Jeg er litt usikker. Vi pleier være på hytta hele påsken, og jeg har fått innvilget ferie, men jeg regner med at jeg jobber mandag og tirsdag og tar ut de to feriedagene senere, f.eks. til en langhelg til høsten (hvis det da er mulig å reise ut av landet).


#62

maggypop sa for siden:

Jeg har vanligvis fri hele uka. Sannsynligvis også i år. Vi har pleid å dra på egen fjellhytte eller venners hytte ved sjøen, litt avhengig av forhold.
I år får vi prøve å finne på noe hyggelig i isolasjonen.Pynte balkongen, legge puslespill og kanskje tilogmed lese en bok eller tre for å bryte opp i skjermbruken.


#63

Malama sa for siden:

Å ta fri i påsken for oss som ikke jobber turnus er å ta fri hele skoleferien.


#64

Malama sa for siden:

Jeg hadde tenkt å avspassere, og avtalen med arbeidsgiver er opprinnelig at jeg altså parer mertid fra årsoppgjøret(overtidstilegg er utbetalt) og tar ut i påskeferien, overskytende mertid over det som er max vi får ha normalt sett, skulle utbetales etter påske, altså de som var over 40 timer etter april.

Jeg mener dog at det var sagt i en av de første dagene med korona-tiltak at vi 1) ikke får jobbe overtid eller mertid med mindre det er spesifikt avklart, for da kan noen andre få hjelpe - hindre behovet for permitteringer. og 2) at mertid ikke utbetales, av likviditetsårsaker.

For meg er det greit, da kan jeg avspassere det utover året som det passer oppgavene mine, men mulig det utbetales en eller annen gang.

Men det var i planen min å bruke 2,5 dager avspassering på påseferien sånn opprinnelig, så jeg har en del ekstra å ta ut da dersom det ikke utbetales før eller siden.


#65

Floksa sa for siden:

Normalt har vi mye besøk i påsken og prøver derfor å ta litt fri. I år er lamminga lagt til påsken for å tilpasse seg to konfirmasjoner (som ikke ble noe av) så det blir lite fri her.


#66

My sa for siden:

Jeg regner med det menes arbeidsdagene i "den stille uken". Mandag, tirsdag og onsdag mellom Palmesøndag og Skjærtorsdag.

#67

Che sa for siden:

Nei. Vi skulle egentlig til Gdansk i påska (de dagene det er arbeidsdag), men siden det utgår ba jeg om å få sløye å ta ut ferie - jeg har en del å gjøre på jobb okke som, så det føles ut som viktigere å spare litt ferie for å ha mulighet til noe når verden er tilbake til mer normale tilstander (om dette vil skje i løpet av 2020 da...)


#68

Bergensis sa for siden:

Nei, definitivt ikkje.


#69

C3PO sa for siden:

Vi er omtrent alltid i England i påsken, og jeg pleier å ta noen dager fri. Nå som vi blir hjemme, har jeg ikke lagt opp til mer fri enn påskedagene. Men jeg er selvstendig næringsdrivende, så det spørs om jeg har arbeid rett før påsken uansett.


#70

Hyacinth sa for siden:

Skjønner. Men jeg syntes ikke det var innlysende. Jeg tenkte på påsken som de røde dagene.


#71

Kaprifol sa for siden:

Vi er pålagt å ta ferie/avspasere mandag-onsdag, så jeg skal ikke jobbe i skolens påskeferie. Det blir godt.


#72

GinaK sa for siden:

Vi snakket tidligere om å stenge og at alle avspaserer likt. Nå blir det nok helt sikkert sånn.


#73

Candy Darling sa for siden:

Vi stenger ned i påsken, så her blir det fri om man vil eller ikke. Vi har faktisk hytte i egen kommune, men vet ikke om det vil ligge til rette for å dra dit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.