Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påske hjemme - tips og forslag til aktiviteter

#1

Tallulah sa for siden:

Vi pleier jo å ha påske i byen, men mye av det vi benytter oss av vil være stengt.

Så om vi er litt kreative, hvordan skal vi sørge for at påsken blir noe annet enn hjemmeskolekontoret, ikke bare gaming, men en koselig stund for hele familien?

Hva skal du gjøre?

Jeg vil veldig gjerne ha tips fra tenåringsfamiliene spesielt, men feel free til å tipse om aktiviteter for familier med barna andre aldersgrupper også.


#2

millact sa for siden:

Vi er normalt hjemme, så hjemmepåske synes vi er helt supert. Vi drar som regel på dagsbesøk på hytta til min bror i Blindleia. De kommer ikke nedover i år. Vi har normalt påskeeggjakt der. Det får vi ta hjemme i år, tenker det blir utendørs, med rebus.

Så går vi mye på tur, ofte nær sjøen. Tar med oss god mat. Kanskje grille pølser i fjæra? Spille brettspill, se filmer og serier, spise påskelam.


#3

My sa for siden:

Hvis det blir ok være tenker vi å ta bilen og kjøre til steder hvor det ikke er andre folk. Noen turer til fjells for å gå rolige skiturer, noen turer ut på kysten for å rusle langs sjøen, tenne bål i fjæresteinene og grille pølser etc. Vurderer å gjøre dette sammen med mannens bror og samboer, i ulike biler, med respektabel avstand når vi er ute (siden ungene ikke har vært smittet, og ingen kan si 100% sikkert at mannen og jeg er immune), siden vi da vil være ferdig med isolasjon/karantene. Ungene skal få tidenes påskeegg, det fortjener de virkelig. :tilber:

Opprinnelig plan var at både vi og svoger m/samboer skulle reise til mannens foreldre og være der i påska, slik vi alltid gjør. Men det dropper vi i år.


#4

Appelsin sa for siden:

Kommer mye an på været her, men jeg har i hvert fall tenkt å finne fram to puslespill - det ene et fargerikt med luftballonger og 1500 biter, det andre fra med 500 biter og motiv fra Harry Potter.

Forrige uke begynte vi med et steinmalingsprosjekt for å pynte opp terrassen, og det kan vi fortsette med.

Jeg har kjøpt Donald og Mikke kryss, og bestilt en sykkel ( ja faktisk, :knegg: ) slik at jeg kan slå følge med 8-åringen i nabolaget.

12-åringen liker å kokkelere, så jeg tenkte også å lage en ønskeliste som han kan velge prosjekt fra, eller komme med egne forslag til dagsprosjekt på kjøkkenet.


#5

Myria sa for siden:

Påskeeggjakt, familien legger et stort puslespill sammen, brettspill, filmkveld, sykkeltur, baking, quiz.


#6

løve70 sa for siden:

Jeg tror vi må komme oss ut i naturen mest mulig. Tar nok en dagstur til hytta for å sjekke tilstanden der. Håper på bra vær, slik at det er trivelig å være ute.


#7

vixen sa for siden:

Påskeegg, serier, brettspill og god mat. Satser på pent vær og håper vi kan være en del ute. Stor kommune i areal og lite folk gjør at det er plenty med muligheter for uteliv uten mye folk.


#8

Che sa for siden:

Henger her for å få tips selv. Vi er normalt sett på hytta. Vi er jo i utgangspunktet ganske late - men ute må vi jo. Utfordringen er jo og at de aktivteter vi kan velge (tur i skog og langs sjøen) sannsynligvis ender opp som veldig folksomme plasser?


#9

Minerva sa for siden:

Vi må få til en utsiktstur, med bål.
Jeg tenker Barlindåsen. :hjerter:

Brettspill-turnering.

Bake kanelboller eller skolebrød og reise rundt på en liten turné til venner og familie, sette baksten på trappa og slå av en prat.

Sykkeltur?

Tur ved kysten.

Kanskje kjøre opp til Mylla og gå på ski hvis det fortsatt er skiføre.

Ordne i Hagen/terrassen, plante ut blomster, finne frem hagemøbler og trampoline

Påskequiz med venner på skype

Kahoot innad i familien

Ansvar for 3-retters middag hver sin dag

Lage påskepynt, male egg, lage et påskepyntet tre.

Påske-egg-jakt ute


#10

Neket sa for siden:

Vi prøvde turorientering for første gang i helgen, det var ganske gøy. Til og med tenåringene syns det var gøy når vi kom igang (de var sterkt imot). Så det skal vi fortsette med i påsken.

Ellers: Brettspill, sykkeltur, lokal topptur, movienight, aner ikke. :vetikke:


#11

Lyppa sa for siden:

Jeg har lyst til å bruke sparekontoen min på utendørs spabad til påske, men innser at det kan være lurt å ha de sparepengene i tilfelle det går helt galt med økonomien av det her. Man vet jo aldri. Ellers er planen å ta ut hagemøblene hvis det ikke er full snøstorm her da, og flytte bålpanna opp på terassen. Evnt blir det gassgrillen. Påskeris, store påskeegg og skiturer/isfiske i nærområdet. Håper på godt vær!


#12

polarjenta sa for siden:

Om været er bedre enn det er nå så tenker jeg at en biltur rundt øya kan være et alternativ.
Baking av noe slag
Lage middag hver sin tur
gå turer
Brettspill


#13

Blondie sa for siden:

Jeg har todelt påske, en del med og en del uten barn. I delen med barn tenker jeg en kombinasjon av turer i skog/fjell og kortspill (yngste har fått dilla). I tillegg har jeg bestilt noe hobbysaker fra Panduro, hvis været ikke innbyr til uteaktiviteter.

Alenedelen av påsken planlegger jeg å tilbringe i hagen, med en skikkelig "gjøre-hagen-til-en-oase"-tanke, men i virkeligheten blir det nok sjokkis og Netflix på sofaen. :sparke:


#14

Fersken sa for siden:

Her er det heldigvis og ikke lov med engangsgerill på stranda, så slike aktiviteter utgår. Om vi holder oss friske, så tenker vi utflukter til forskjellige strender eller steder i gangavstand, med kakao, pølser på termos, kvikk lunsj og appelsiner.


#15

Taien sa for siden:

Nå har jeg to 10-åringer, men forteller om min påske likevel.

Vi feirer alltid stille påske i byen, så lite blir forandret sånn sett, annet enn at vi ikke kan ha besøk av gutta mormor (noe alle vi syns er veldig trist).
Vi lager god mat hver dag. Er det fint vær blir det en del grilling i hagen.
Vi spiller spill, går turer i nærområdet, har påskeeggjakt i hagen, ser påskekrim på kvelden, har filmkos med gutta med uante mengder godteri.
Spiller bordtennis i garasjen, leser bøker og har familietid. Ser frem til å slippe hjemmekontor og hjemmeskole en ukes tid. Det er ferie i seg selv. :knegg:


#16

liefje sa for siden:

Vi skulle egentlig vært i Mexico så vi får lage mye tacos og annet som får oss i stemning. Ellers tar vi nok på oss digre hatter og sitter henslengt under palmene i stuen. Om kveldene blir det tequila på alle med nachos og tilsvarende snacks til TV kosen.


#17

Hyacinth sa for siden:

Fin tråd! 👍

Er dagstur til hytta helt innafor, eller er det å tøye grenser og utfordre regler og irritere lokalbefolkningen? :undrer:

Ellers tenker vi: Topptur, strandtur, diverse andre turer, bilturer, brettspill, matlaging, puslespill og så håper jeg på fint vær slik at hagen kan brukes mer.


#18

GinaK sa for siden:

Vi, eller mannen skal snekre litt. Jeg står bak og pusher. 😄 Det blir nok litt maling også.
Må prøve å få til en tur i Østmarka med vedkubber og grilling på en bålplass.


#19

veobra sa for siden:

Jeg både håper og håper ikke på regn. Det er ikke anbefalt med bål her nå. Ellers er tur med bål noe vi liker.

Jeg hsr lyst til å pusse opp og vedlikeholde. Lurer på om dette er anledningen lære ungene noen skills. Ikke at jeg kan så mye, me jeg er god på bruksanvisninger så jeg finner ut av det.


#20

Elise sa for siden:

Lange felles frokoster
Påskekrim
Godteri
Gode "søndagsmiddager"
TV, netflix, spilling

Også håper jeg at kneet mitt skal oppføre seg fint og at været blir passe okei, sånn at det er mulig å være både ute i hagen og litt på tur.


#21

Charlie sa for siden:

Foruten en del av det som er nevnt..

Øvelseskjøring
Se Emma, som skulle hatt premiere på kino 13.03. men istedet gikk rett på Video On Demand, og er hos kabelleverandør som betalfilm. :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.