Jeg klipper fra et annet innlegg jeg har skrevet tidligere om mine Eva Trio silikonbrødformer:
Å, dette kjenner jeg at jeg føler sterkt for! Jeg anbefaler Eva Trio silikonbrødformer av hele mitt hjerte! De er helt fantastiske fordi:
-du slipper all smøring med fett og dryssing med semulegryn eller hva det nå var man gjorde før. Når ferdig stekt dytter du bare litt på formen fra undersiden med to fingre og så sklir hele brødet ut. Jeg overdriver ikke.
-skyll og vask formene mens de enda er varme fra ovnen, det er gjort på 15 sekunder per form siden ingenting henger fast i formene.
-De er jo litt fleksible siden de er laget av silikon, det gjør at hvis jeg har dårlig tid kan jeg stable hele 4 brød på en gang på én plate i ovnen.
-Jeg bruker ofte formene til oppvarming av småting i ovnen siden de er så utrolig lette å vaske.
Åå, nå våkna husmora her gitt. Tusler ned på kjøkkenet og ser om jeg har mel nok til å sette brød... Har ikke sånne fancy former da, men mormors gamle, sikkert over 40 år. Litt dårlige er de, men får meg ikke til å bytte de ut. Tenker på mormor hver gang de brukes..
Men takker for tips angående brødformer, når jeg svinger meg rundt og skaffer noen nye blir det nok sikkert silikonformer. Har lurt på teflonformer en stund, men silikonformene hørtes mye bedre ut.
Et spørsmål til slutt, hvordan er det med varmefordelingen i formene? Fordeler silikonen varmen like bra som i metallformer?