Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Moccamaster One Cup

#1

Hyacinth sa for siden:

Noen som har prøvd denne?

Kaffemaskinen vår (en helautomatisk Siemens) har streiket i flere år. I tillegg ønsker jeg helst å drikke filtrert kaffe. (Har prøvd kaffefilter rett i koppen, men det revner.) Jeg snuser på Moccamaster One Cup, men er usikker. Jeg er en del hjemme, og stort sett blir det lager kun én kopp om gangen, men også ofte to. Mye kaffe på en gang lager vi bare i bursdagsselskaper, og det er sjelden. Men to om gangen skjer altså hyppig, kanskje i 50% av tilfellene.

Spørsmålet mitt er hvor egnet denne maskinen er til å lage to kopper. En av koppene må jo nødvendigvis vente på den andre, og det bør ikke ta veldig lang tid. Ser nå at det tar 4 minutter. Det er veldig lenge...

Er det evt noe annet som vil funke for vårt bruk? Det som tiltaler med med One Cup er at den tar liten plass på benken. Men det er kanskje ikke veldig store forskjeller? Maskinen vi har nå tar enormt med plass på en allerede liten benk.

Her er link til Moccamaster One Cup, hvis noen vil se:

www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kaffemaskin-og-espresso/kaffetrakter/CUPONEBLUE/moccamaster-cup-one-kaffetrakter-cuponecw-bla


#2

Lizzie sa for siden:

Til en kopp eller to? Håndbrygging!

Tar minst plass gjør det også!




#5

Molly sa for siden:

Anbefaler også håndbrygging.


#6

Syrinx sa for siden:

Håndbrygging, ja.


#7

Che sa for siden:

Om man ser på størrelsen, så synes jeg det ser ut som om både vanlig moccamaster og denne one-cup er ganske lik i størrelse (litt høyere den ordinære siden den har større vannbeholder) - så jeg tror heller jeg har valgt moccamaster altså.

Jeg har nettopp tatt i bruk moccamaster igjen og må innrømme at den lager god kaffe, altså. (gitt at kaffen er god, selvfølgelig) (har brukt håndbrygging mye - men de gangene man vil ha mer enn to kopper er det litt pes)



#9

Tallulah sa for siden:

Ja, håndbrygging. Du trenger ikke en maskin for å fylle vann i et kaffefilter. Og du trenger ikke spesialkanne og alt det andre. Du trenger en filterholder og kaffefiltre. Filterholderen setter du oppå koppen, stapper i et filter, kaffe og heller vann over. Du trenger heller ikke drive med så og så mang gram vann i sekundet heller, det gjør ikke moccamasteren. ;)

Du kan også greie deg med en filterholder som tar vanlige filtre, i vanlig størrelse, så bare justerer du mengden kaffe. Skal du lage til flere setter du bare filterholderen oppå en termokanne i stedet for en kopp.


#10

Shun sa for siden:

Dette.

Jeg brygger kaffe med filterholder og kaffefilter hver morgen.
Kverner 18 gram kaffebønner til en kopp som tar tre desiliter.

Men jeg har en åtte koppers jåle-Chemex til mange. Unødvendig, men pen.


#11

Hyacinth sa for siden:

FP sier håndbrygging, ja. Hmmm.

Jeg må lese meg opp på dette. Det virker skummelt og barista-aktig. :knegg:


#12

Hyacinth sa for siden:

Men da bør man vel kanskje helst kverne selv? I og med at det skal være mer finmalt enn vanlig filterkaffe? Altså, jeg vet at nykvernet uansett er best, men det blir jo mer å gjøre, da.


#13

Tallulah sa for siden:

Nei, du kan bruke helt vanlig filtermalt kaffe. Det er ikke skummelt, det er sånn man lagde kaffe før man fikk maskiner som gjorde det for seg. Til flere Figgjoserviser fra femti- og sekstitallet fikk man med en porselensfilterholder. Mine foreldre har alltid laget kaffe sånn.

Seriøst. Det er ikke mer hokus pokus enn å helle på vannet selv, i stedet for å la en dyr maskin gjøre det for seg. Du kan selvsagt jåle det til, og bruke ulike helleteknikker, fersk kaffe, helle en viss mengde vann i et visst tidsintervall osv., men det er ikke nødvendig. Spesielt ikke om du er ute etter helt vanlig filterkaffe slik maskinen hadde gitt deg. Da koker du opp vann og heller over kaffen i filteret. Ferdig.



#15

Bokormen sa for siden:

Hva slags kaffe bruker dere til håndbrygging? :)


#16

Tallulah sa for siden:

Vi pleier å ta med filteret på ferie, så da bruker jeg det jeg finner der av filtermalt eller kvernet i kaffesjappe. Jeg liker kaffe med melk, så jeg pleier å velge en rund, ganske kraftig variant.


#17

GeekyGirrrl sa for siden:

Alt mulig, men siden jeg er lat og ingen feinschmekker så går det mest i vanlig friele frokostkaffe. :knegg:

Jeg har kaffekvern som jeg kan bruke, men jeg syns det blir så mye søl med den, så jeg tenker at det enkle er ofte det beste.


#18

Shun sa for siden:

Bønner fra Kaffebrenneriet (jeg liker Fransk continental og Luis Paulo godt) eller Frieles frokostkaffe.


#19

Malama sa for siden:

Så, filterholder og vannkoker? Jeg drikker ikke kaffi, mannen gjør, og dette kjenner jeg er en finfin ferie-løsning. Hjemme trakter han ei kanne og drikker utover dagen, nå i disse hjemmekontorsdager.


#20

Bokormen sa for siden:

Jeg er også mest glad i sterk kaffe med melk, takk for tips! :nam:


#21

Hyacinth sa for siden:

Dette må jeg virkelig sjekke ut. Det ser jo ikke dyrt ut heller, så det går jo an å prøve. Men hva trenger jeg? Det er viktig at terskelen ikke blir for høy... :sparke:

Vannkoker: Det har jeg. Induksjon også.
Kopp ( :knegg: )
Sånn v-greie: Må kjøpes
Kaffefilter: Har
Vekt: Er jeg nødt? Det finnes ikke måleskjeer for én kopp?
Filtermalt kaffe fra butikken?

Noe mer?


#22

Hyacinth sa for siden:

Sikkert teit spm, men: Hva er så spesielt med det der V60 vs en sånn greie fra Clas Ohlson?


#23

Syrinx sa for siden:

Du trenger ikke vekt. Måleskje og/eller øyemål funker også fint.


#24

Tallulah sa for siden:

Du trenger ikke vekt, og du trenger heller ikke en v-formet holder. Du kan kjøpe den som er lagt inn over her som tar helt vanlige kaffefiltre.

Om du vil ha en v-formet må du ha filtre til. Ikke vanskelig å få tak i, men du må på kaffesjappe. Utover det trenger du kaffe du liker. Om du kjøper på kaffesjappe, si st du vil ha malt til drypp eller filter.

Forskjellen på V og vanlig filterholder er litt mer for kaffenerder, men utgjør i det store og hele ingen stor forskjell. Spesielt ikke om du ikke skal ta for deg hele resten av nerdepakka. Om du liker vanlig traktekaffe og er fornøyd med det, så trenger du ikke bry deg med det.


#25

Syrinx sa for siden:

Jeg har kjøpt hario fordi jeg synes den er fin. :sparke:


#26

Tallulah sa for siden:

Om man skal få skikkelig utbytte av V60 så bør man sette seg litt mer inn i det. Men det er virkelig mest smak og behag. Og ikke minst estetikk. Hva man syns er finest.

Om du googler «difference between V60 and Kalita” og lese til øyet blir stort og vått. :knegg: kortsvaret: smak og behag.


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg har nok tenkt feil. Når jeg sier v-formet holder, så mener jeg sånn trakt liksom. Er de dere mener med v-formede annerledes enn en trakt? :undrer:


#28

Tallulah sa for siden:

V-formet er Hario V60. Rundt, spisst filter.

Kommer i ulike størrelser, og kaffefiltrene kjøper du i kaffebutikk. Formen kommer av en teori om at vannet skal renne lett gjennom, og ikke bli liggende, slik det gjør i større grad med de vanlige med flat bunn.

Vanlig er som det fra Claes, som du kan bruke vanlige kaffefiltre i.

Hva som er best er smak og behag.


#29

Hyacinth sa for siden:

Takk! Så de fra Clas har flat bunn? :myser:

Hvis jeg skal kjøpe et sånt komplett sett som du viser på bildet, med trakt, beholder, filter og måleskje, hva koster denne herligheten da? Og går alt i maskinen?


#30

Tallulah sa for siden:

Du, det er fullstendig overkill å kjøpe mer enn filterholderen. Filterholderne kan du få i plast, glass eller porselen, og alle tre går i maskinen.
(men vil du ha hele greia koster det 550,-. Kanna er elegant, det skal den ha. Men den holder ikke på varmen altså, så det må helles over i noe annet med en gang. Koppene eller en termokanne.)

Du har skjeer, kopper og termos? Da trenger du bare filterholderen og filter.

Og for å gjøre det enda lettere så kjøper du heller filterholderen fra Claes, da kan du kjøpe filter til den på Rema. Ja, den har flat bunn, og tar sånne her filtre:


#31

Hyacinth sa for siden:

Takk for masse god hjelp!

Kjøper fra Clas da. :blomst:


#32

Hyacinth sa for siden:

Men skje har jeg ikke. Antar du mener måleskje. Hvor stor må den være og hvor selges det? Orker ikke dra fram kjøkkenvekten hver gang jeg skal ha kaffe, er traumatisert etter seks år hvor jeg to ganger daglig måtte veie hundens mat... :sparke:


#33

Tallulah sa for siden:

Det er jo også litt smak og behag, akkurat som i en kaffetrakter. Prøv deg litt frem? Måleskjeer får du for øvrig flere steder, i de fleste kjøkkenbutikker. Det virker ikke som de er standardiserte, de kommer i alle mulige størrelser. Så jeg ville bare funnet en jeg syns var pen også prøvd meg fram til hvor mye kaffe jeg likte å bruke. Det vil jo også variere litt fra kaffetype til kaffetype.

Du må jo gjerne kjøpe V60 også altså. Kanskje du blir skikkelig kaffenerd! Men om jeg husker rett så drikker du mest kaffe med melk? Noen mener at kaffen får dypere og mer smak med sånn vanlig kaffefilter (typ Clas Ohlson), fordi vannet blir liggende litt lengre sammen med kaffen. V60 lager generelt en lysere, lettere kaffe fordi vannet renner fortere igjennom.

Om du syns Clas Ohlson-filteret var lite stilig, finnet det finere varianter av den typen også altså. Jeg har et som ser ut som en rakettmotor. :humre:

Melitta er også litt retrofin, syns jeg. Gefu får du i porselen.


#34

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Kaffenerd blir jeg nok ikke, men du skal aldri si aldri. :knegg: Jeg drikker helst melk i kaffen, men det er egentlig mest fordi jeg synes den ufiltrerte blir litt syrlig eller besk. Filterkaffe foretrekker jeg svart, men bare hvis den er god. Den må gjerne ha rund og lys smak uten å være tynn, og den må være rykende varm. :sær:


#35

Hyacinth sa for siden:

Det er meningen at de filterholderne skal/kan plasseres direkte på koppen? Ja? Det vil jeg definitivt synes er mest praktisk.


#36

veobra sa for siden:

Du kan sette den rett på koppen hvis du bare skal ha en kopp. Hvia du hadde hatt en mokkamaster fra før kunne du testet med filterholderen derfra. Mulig den ikke hadde stått stødig, men det hadde vært greit bare for å få testet. Du må sikkert prøve deg litt frem uansett på hvor mye kaffe og hvordan helle.


#37

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg bruker en friele-skje som de har gratis på butikken. :ingenkaffenerd: :knegg:


#38

GeekyGirrrl sa for siden:

Den fra clas setter jeg enten rett på koppen, eller termokoppen alt etter som.


#39

Tallulah sa for siden:

Jepp. Det ER superpraktisk. Og hvis man gidder nerde på bønner, hvordan man heller vannet osv. så får man baristsaverdig kaffe. :nemlig: Hvis ikke, så får man også kjempegod kaffe. Også er det lett å rengjøre, så du slipper å kjøre full rensing på maskinen for å unngå sur kaffe.

Feriehuset vi leide i Danmark i sommer hadde denne kaffekanna med filter fra Bodum. Jeg greide å knuse den første dagen ( :flau: ), og måtte kjøpe en ny. Men da tok jeg med det ekstra filteret hjem. Det er i metall og man må ikke bruke papir, men jeg gjør det for å fjerne fettstoffene som er dårlig for kolesterolet. Så lenge jeg har en kaffetype jeg liker så blir kaffen KJEMPEGOD. Mye bedre enn i kaffetrakteren på jobben.

Også har jeg denne vi kjøpte i New York for noen år tilbake:
:hjerter:

På kontoret har Høvdingen en liten V60-filterholder, problemet med den er at filterne bare er å få kjøpt på et utvalg kaffebutikker, så det er alltid litt trøblete når han går tom. De er mindre enn de mest vanlige.

Felles for alle filterne er at de er kjøpt på ferie, der de bare har hatt sure kaffetraktere som ikke har fristet å bruke. :knegg:


#40

Hyacinth sa for siden:

Ikke rart du har så mange. :knegg: Jeg lurte litt på hvorfor du hadde et såpass bredt utvalg. :knegg:

Skal på Clas i dag, hvis jeg tør... Eller kanskje ikke.


#41

Hyacinth sa for siden:

Har skaffet meg en sånn dings fra Clas og kjøpt filterkaffe. Kaffen ble god, og det var enkelt. Men jeg må måle en del, både måle opp vann og finne passe mengde pulver. Til nå har jeg gjort det på gefühlen, og det har hatt varierende grad av suksess. :knegg:


#42

Hyacinth sa for siden:

Synes også det er litt vanskelig å vite hvor raskt og mye jeg skal helle, og hvor lenge det skal stå og dryppe etterpå. Jeg har gjort det ganske raskt.

Hovedproblemet med dette er at kaffen avkjøles raskere enn jeg liker mens jeg heller og den drypper. Jeg vil ha glovarm kaffe. Klarte det i dag fordi jeg laget en stor kopp (som jeg også forvarmet), men i går ble kaffen avkjølt idet den stod og dryppet, liksom.

Jeg er sær på temperatur, da. Det gjelder også med espressomaskinen vår. Vanlig traktekaffe er som regel varm nok.


#43

Tallulah sa for siden:

Vann må du ikke måle opp. Det heller du vel bare rett fra vannkokeren? I passe mengde. Måle dose kaffe må du jo til en kaffemaskin også, og etterhvert så går det på automatikk. Heia deg!

Skjønner det med varmen, men om du koker opp dobbel mengde vann og heller i koppen mens du måler opp kaffen så burde det vel funke. Og alt er jo litt klønete i starten når du tester noe nytt.


#44

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil helst slippe å måle opp vann, ja, men problemet med den svarte dingsen fra Clas er at jeg ikke ser ned i koppen og derfor vet jeg ikke når koppen er full. :knegg:


#45

Hyacinth sa for siden:

Det med dobbel mengde vann og forvarmet kopp gjorde jeg i dag. :)


#46

Tallulah sa for siden:

aha, skjønner! Ja, det er litt knot. Men det vil jeg også tro at etterhvert tar på automatikk.


#47

Hyacinth sa for siden:

Det tror jeg også. :)


#48

Tallulah sa for siden:

Mannen min vil også ha glovarm kaffe. Han forvarmer alltid espressokoppen sin med vann.


#49

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er nok et must.


#50

veobra sa for siden:

Kan du trakte i en termokopp og helle i kaffekopp når den er ferdig?


#51

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan jeg. Det er like vanskelig å se når det renner over i den, men det holder da på varmen. :)




#54

Hyacinth sa for siden:

Har håndbrygget i noen uker nå. Eller håndbrygget og håndbrygget, vi heller vannet tilfeldig over kaffen. :knegg: Men den smaker mye bedre enn kaffen fra espressomaskinen. So far so good.

Vi har melkesteamer på espressomaskinen, og den er helt super. Men det er litt teit å ha en diger maskin på benken for å steame melk. Det må da finnes noe mindre?

En forutsetning er at den ikke genererer mye dill og arbeid. Synes allerede håndbryggingen innebærer en del prosesser og gir en del oppvask selv om det går ganske radig. Men det er så deilig å bare trykke på en knapp og dra ut en spak for å steame melken.

Hvordan gjør jeg dette enklest mulig?

(Og så må jeg vurdere litt mer fancy håndbryggeutstyr. Det jeg savner mest i forhold til en trakter er noe som holder kannen varm. Hvis man lager til flere, da. Til meg selv brygger jeg rett i koppen.)


#55

Hyacinth sa for siden:

Vet om sånne små dingser fra Ikea, men synes ikke de fungerer godt nok.


#56

Nera sa for siden:

Håndbrygget kaffe blir vel lik traktekaffe siden den forberedes på samme måte? Jeg foretrekker kaffe laget i Bialetti-kanne selv, men jeg liker sterk og svart kaffe, og drikker også bare 1-2 kopper pr dag. Traktekaffe er siste utvei, og helst noe jeg drikker borte eller på jobb.


#57

Isolde sa for siden:

Jeg bruker melkeskummeren fra nespresso. Den nyeste som har 4 funksjoner og kan gå i oppvaskmaskinen. Har den gamle med to visper på hytten. Den må vaskes for hånd.
Den hjemme vasker Eg stort sett for hånd men tar den i maskinen innimellom. Har steamer på maskinen men synes det er mye mindre styr med skummeren for da gjør den det selv mens jeg gjør andre ting.


#58

Hyacinth sa for siden:

Må sjekkes!


#59

Hyacinth sa for siden:

Så den på Nespressos hjemmesider, Isolde. Dama på instruksjonsvideoen sa den ikke måtte gå i maskinen? :undrer:

Men den så praktisk ut.

Hvis jeg kjøper en sånn V60-greie, er det den aller beste, lzm? :blond: Hva var det nå noe nevnte som var negativt, var det at kannen holdt dårlig på varmen? Jeg hater hater hater kald (lunken) kaffe...




#62

Tallulah sa for siden:

Så gøy st du dro opp denne, hadde tenkt tilby spørre deg hvordan det gikk.

Melkesteamere må jeg innrømme at jeg syns er styrete. Det tar tid, for enten må man vispe eller mose opp og ned (bialetti). Men for å holde kaffen varm trenger du jo ikke noe annet enn en termos/termokanne.


#63

Isolde sa for siden:

Det står jo i teksten at den kan, han i butikken sa den kunne, og min er vasket mange ganger i maskinen. Forskjellen på denne og den med mindre base er at det er ingen elektronikk i selve muggen, bare magneter. Jeg har en som jeg fikk for en 7-8år siden her på hytten. Den har mye elektronikk i muggen og kan selvfølgelig ikke vaskes i maskinen.


#64

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar, begge to!


#65

Hyacinth sa for siden:

Hvordan gjør du med melka, Tally?

Jeg synes ikke steameren vår er stress, den er kjempegrei. Men selve maskinen er jo diger.


#66

Tallulah sa for siden:

Vi har jo espressomaskin, så da lger jeg alt på den. Når vi reiser varmer jeg bare melk i kjele eller mikro. Eller bruker kald melk.


#67

Hyacinth sa for siden:

Drar opp denne igjen.

Nå har jeg håndbrygget enten rett i koppen eller i et litermål ( :knegg: ) en god stund. Sammen med plast fra Clas O. Det er ustabilt og stygt, og litermålet holder jo ikke på varmen.

Må kjøpe noe mer hensiktsmessig. Og gjerne pent i tillegg. Har sjekket den der Chemex, den gir meg riktignok litt hippievibber, men den ser praktisk ut. Og så er det Hario, da. I glass. Utfordringen er jo å holde kaffen varm. Sånt sett er en kaffetrakter mer praktisk.

Er det noen som mener noe om Chemex? (Er det det den heter?) Og de ulike typene til Hario, da? Jeg vil ha en hvit i keramikk som kan settes rett i kopp, men hva når vi lager to kopper, og det gjør vi ofte? Hva er best? Og når vi har gjester, er det ikke like greit å lage rett i en vanlig kanne?



#69

Hyacinth sa for siden:

Men da må jeg kjøpe både ny kanne og filterholder? Jeg liker ikke designet på Grand Cru, og vi bruker kanne to ganger i året. Bursdag og jul. :knegg: Jeg tenker mer på hverdagen, med kaffe til mannen og meg.





#73

Shun sa for siden:

Jeg liker Chemexen så godt at jeg har den til 8 kopper. Det er den jeg bruker når jeg skal lage kaffe til fler, og jeg har ingenting å utsette på den.
Jeg har forsåvidt en Stelton Theo bryggekanne også, men det er mye smartere med en gjennomsiktig brygger for å se hvor full beholderen er.





#77

Molly sa for siden:

Jeg har ikke testet den, dessverre. Jeg bruker bare å brygge to kopper av gangen, og lar kaffen stå på glasskannen mens jeg drikker første kopp. Da er ikke siste kopp egentlig varm nokså for mitt bruk hadde det holdt i massevis.
Jeg synes smaken taper seg lenge før temperaturen på kaffen blir for lav i termokanner, så jeg brygget heller ofte og lite enn mye på en gang.


#78

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes min brennvarme kaffe blir for kald allerede når halve koppen er drukket, så det hender den da får ti sekunder i mikroen.. :sparke: Og jeg drikker ikke sakte!


#79

Hyacinth sa for siden:

Takk! Jeg merker jeg lener meg litt på din kaffekompetanse, også generelt, ikke bare nå. :knegg:


#80

Tallulah sa for siden:

:latter: Jeg føler meg beæret! Jeg syns det er veldig gøy at du gikk for denne løsningen, og i bunn og grunn er fornøyd med kaffen. Det varmer mitt kaffenerdhjerte.

Siden du nå liker håndbrygg så godt, så tror jeg ikke du kan gå tilbake til traktekaffe som har stått og varmet seg på plate altså. Da fordamper litt og litt av vannet, og kaffen blir surere og surere. Jeg syns du skal investere i det hariosettet med termokanne. Da får du noe som er pent, som gir deg god kaffe, og som lett kan settes inn i et skap. I tillegg passer delene sammen, og du kan utvide settet med termokopp, og spesialhellekanne osv. hvis du virkelig får dilla. :humre: Om det etterhvert blir billigere enn moccamasteren vet jeg dog ikke, men du får veldig god kaffe!

(og den hariotermokanna får gode reviews på Amazon. Noen mener den er litt dum å helle av, men holder godt på varmen. Jeg har vel knapt vært borti en termokanne som er super å helle av)



#82

Hyacinth sa for siden:

Mannen mener riktignok at han greier å holde kaffen varm fra den er i litermålet til den kommer i koppene, så han mener det greier seg med en billigere glasskolbe fra Hario. Men jeg VIL ha den termogreia, så! :sparke:

Ser den kommer i både 0,8 liter og 0,6 liter. Finnes det også enda mindre?

OG: Jeg skulle så veldig gjerne sett alt dette Hario-greiene i fysisk butikk. Hvor kan jeg lete?


#83

Tallulah sa for siden:

Om du vil ha mindre tror jeg du bør gå for termokoppen. Men en vanlig kopp er jo opp mot 4 dl, så 06 er vel passe til et par små kopper?

Har dere noe kaffesjapper der du bor? De har sikkert harioutstyr du kan se på og høre om. Glasskolben er fin, men holder virkelig kjempedårlig på varmen. Det hender jeg bestiller en håndbrygg på cafe, og kopp nr to er ikke lunka en gang. :skuffa:

Kan ikke mannen din brygge rett i koppen sin, også kan du brygge rett i en termokopp fra Hario eller den termokanna?


#84

Hyacinth sa for siden:

Hehe, jo til det siste der.

Angående kaffesjapper, joda, det er noen. Har sett noe håndbryggegreier der før også. Skal sjekke!


#85

Hyacinth sa for siden:

Hvis du kommer hit en gang, Tally, vil du sikkert like denne koselige butikken midt i sentrum. Den har eksistert siden jeg var liten, tror jeg. Kjøpte mye te der som ungdom:

kaffehuset.webnode.com/

Lette litt etter butikker med Hario, nemlig, og denne har. Det har også en del lokale kaffesjapper, som Helmer og Steam. Blant annet.


#86

frukt sa for siden:

Hvordan kan det ha seg at jeg aldri har lagt merke til den butikken?! :sjokk: Kjørte forbi der nesten daglig da jeg kjørte budbil.


#87

Hyacinth sa for siden:

Whaaat? :tullerdu: Den har jo «alltid» ligget der?
Det er verdens koseligste butikk. Jeg kjenner jeg må kjøpe Hario der kun for å bidra til at den overlever.


#88

Tallulah sa for siden:

Åh, den skal jeg dra innom om jeg er i traktene! Jeg ELSKER lukten i sånne eldre te- og kaffebutikker.

Stemt kommer garantert til å være GRISEDYRT. Jeg skjønner ikke hvordan de slipper unna med de ville prisene sine.

Jaaaa! Jeg elsker slik tankegang. :rørt:


#89

Hyacinth sa for siden:

Steam ER grisedyrt. Og heller ikke min favorittsjappe. Men min venninne kjenner eierne og sier at det ikke er en del av en kjede og mye annet positivt bla-bla, så jeg har liksom tenkt at jeg bør støtte lokale aktører.

Og selvsagt støtter man små, lokale bedrifter som Kaffehuset! :) Skrekken min er et dødt sentrum og at store kjeder overtar overalt. Du vet at da Starbucks kom til byen, så fikk de et av de flotteste lokalene med utsikt over torget og havnen? Det er ille. Ostehuset, en veldig bra (men dessverre også grisedyr) lokal aktør, har investert og utvidet mye den siste tiden, men holder på å gå konk nå. Trist. De hadde utviklet seg til å bli en stor business her i byen.


#90

Hyacinth sa for siden:

Men jeg er ambivalent til bilfritt sentrum. Handelsstanden fortviler, men jeg liker jo unektelig tanken på et bilfritt sentrum... :sparke:

Da jeg var liten, fantes det en sjappe som het Oste-Johnsen. En nydelig nisjebutikk. Den la ned for mange år siden, og jeg blir fremdeles trist og nostalgisk av tanken. Vi kjøpte kanskje ikke så mye ost, men de hadde herlige pinfanter, ikke de industri-ekle som selges i matbutikken i dag, men ordentlige, hjemmelagede, iallfall framstod de som hjemmelagede. :knegg:


#91

Tallulah sa for siden:

Men Steam ER jo en kjede i seg selv. De er en norsk kjede, og det er vel og bra, men jeg syns ikke de har produkter som kan gjenspeile seg i prisen.

Jeg syns det er veldig synd når store, internasjonale franchiser som kan drive med tap i lang tid får etablere seg i små lokalsamfunn der det allerede finnes gode steder som tilbyr det samme.

I Drammen har det lenge vært en liten kaffesjappe på stasjonen som lager god kaffe, er skikkelig hyggelige og gjør mye bra for lokalsamfunnet ved å ansette folk som trenger språk og arbeidstrening og hadde sagt i fra til stasjonen at hun gjerne ville ha større lokaler og hadde fått lovnad om å bli prioritert skulle det bli ledig. Bane Nor syns det var en god idé å gi de lokalene til Espresso House i stedet. :snill:
www.dt.no/leder/politikk-og-samfunn/drammen/det-strider-mot-all-rettferdighetssans-dersom-bane-nor-skviser-ut-jovialen-solveig/o/5-57-1275224

Heldigvis ble det så mye rabalder at det ble omgjort! :D


#92

frukt sa for siden:

Det er sikkert fordi jeg drakk hverken te eller kaffe på den tiden. :knegg:


#93

Hyacinth sa for siden:

Folk er rare. Så bra det ble omgjort! (Ja, det var til det om Drammen.)

Her på haugen hvor jeg bor (like ved universitetet) finnes det et (relativt stort) økologisk gårdsutsalg som også tilbyr arbeidstrening. Den er fantastisk og ligger vakkert til ved botanisk hage. Det var snakk om å nedlegge der også, men tror ikke det gikk sånn. Heldigvis. Vi kan ikke kalle oss et matfylke og så drive og legge ned slike ting.

Har Steam flere butikker? Jeg er kanskje litt fjern, men trodde det var noe stavangersk. Vet de fikk en avdeling på Sandnes/kvadrat en tid tilbake, men finnes det også ellers i landet?


#94

Tallulah sa for siden:

De har et par i Oslo også.


#95

Hyacinth sa for siden:

Se det, ja. Jaja.




#98

Tallulah sa for siden:

:knegg: (til osten!)


#99

Lavender sa for siden:

Liker snobbeskolen. ;). Er vokst opp i Trondheim med Bunnpris Gourmet Tyholt som har ostemodneri og litt snob faktor nær Singsaker og Tyholt tårnet.

www.adressa.no/brandStudio/feature/v/bunnprisgourmet/na-har-denne-butikken-blitt-storre-og-bedre-og-den-har-byens-beste-osteutvalg/

Steam er eid av to holdingsselskap, Stavanger og Bærum. De har butikker i Oslo og Bærum. De har kul innredning og høye priser, lite sjarm eller unike produkter synes jeg.


#100

Hyacinth sa for siden:

Så flott, Lavender! Min nærmeste butikk er Bunnpris & Gourmet, men det er jaggu lite gourmet med den, gitt. Butikken suger på utvalg (og innredning), for å være ærlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.