Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjulte brannbomber

#1

Mex sa for siden:

Jeg har lyst å sende en liten oppfordring til alle som har 12 volts (halogen)spotter med egne trafobokser.
Vi har nå byttet spotter og lamper i 4 rom, og har oppdaget 4 branntilløp.
Huset vårt er 12 år gammelt, disse ble alle montert da huset ble bygd.

Vi ser jevnt over at det mange steder har vært dårlig montering, og også dårlig kvalitet på trafoboksene. Både trafoene og pærene blir sykt varme. Og noen steder så har vi sett at trafoboksen ligger rett over ledninger og pærer.

Da skjer til slutt dette;

Bildene er fra en taklampe med trafoboks liggende inni takfestet.
Vi har 3 spottkasser som ser likedan ut.

At vi ikke har hatt brann i hus er bare et under.

Så min oppfordring; sjekk lamper og spotter, og bytt mulige brannbomber.


#2

Nenne sa for siden:

Oi! Så skummelt! :sjokk:

Jeg tror ikke vi har noe sånt, men skal definitivt sjekke.


#3

Frk_Fryd sa for siden:

Oi! Skal definitivt vise dette til elektrikermannen! Så skummelt! :sjokk:


#4

millact sa for siden:

Oi, så godt dere fikk skiftet. Men, hvordan vet man hva man har? Har spotter i gang og på et bad, men de brukes ikke så mye. De var der da huset ble kjøpt, så fra forrige eier.


#5

Mex sa for siden:

Du kan enten dra ut pæren, og sjekke hva slags pære det er. Er det en 12 voltspære, så vil den måtte trenge en trafoboks (tror jeg, jeg er ingen ekspert). Du kan også dra ut hele sokkelen (det er bare å dra ut og sette inn igjen) og se om det er koblet en trafoboks til.

12 volts halogenpærer


#6

Tallulah sa for siden:

Vi har sånne på badet, og det er på lista å bytte dem ut. De ligger heldigvis ikke opp mot noe (senket tak), men det er allikevel ekkelt, syns jeg.


#7

meisje sa for siden:

Vi hadde halogen spotter innebygde taket på vaskerommet og badet i underetasjen. Vi byttet dem til LED spotter av samme størrelse. De gikk på 220 v. Vi gjorde dette fordi vi la merke til at de ble veldig varme. Det var raskt unnagjort.

Halogen spottene var installert før vi kjøpte huset.


#8

Fersken sa for siden:

Vi hadde slike i gangen (senket tak og egne bokser) og koblet den ene ut da vi oppdaget at ledningene hadde slike merker. I tillegg luktet det svidd.

Valgte å ikke ha spotter igjen da vi pussa opp gangen.

Det var heldigvis ikke så ille rundt spottene i stue/kjøkken, men det hjalp å bytte til led-spotter. Taket var senket 15 cm på grunn av de gamle spottene, med de nye er det bare 5 cm, så hele stua og kjøkkenet virker større på grunn av at taket ikke er senket så mye.


#9

Acsa sa for siden:

Vi hadde el-ettersyn der vi bodde før, og da ble det oppdaget at spottene ikke var montert forskriftsmessig. Da satte elektriker på noen slags brannsikre hetter rundt.


#10

millact sa for siden:

Har hatt elektriker her i dag for å bytte noen lamper og diverse annet og ba ham sjekke alle spotene også. Flere av dem var brune, så han skal bytte alle 14. Blir sikkert dyrt, men verdt det! Takk Mex for at du informerte om dette!


#11

Dali sa for siden:

Vi har også avdekket slike tilfeller. Både i kjeller på lamper trolig fra byggeår (1959), og i en lampe montert i senere år. Skikkelig skummelt.


#12

millact sa for siden:

Nå bytter elektrikerne mine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.