Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskemeny 2020

#1

vixen sa for siden:

I år blir det vel hjemmepåske for alle mann. Gode forslag til god mat i påska? Både middager og bakst. Må prøve å lage en hyggelig påske selv om den blir veldig redusert.


#2

millact sa for siden:

Lam, som vanlig. Med god saus, poteter og grønnsaker.


#3

Heilo sa for siden:

Jeg har tenkt å gjøre som "hele Norge" og teste ut surdeigsbakst i påsken. Må starte med å lage surdeigstarter så det spørs om det faktisk blir noe bakst før påsken er over. Men når starteren er klar vil jeg prøve meg på disse. www.nrk.no/mat/kanelknuter-av-surdeig-1.13562136 Lenke til starter finnes i oppskrifta.


#4

Tjorven sa for siden:

Vi støtter opp om det lokale næringslivet og bestiller mye take away om dagen. Og hvis de holder åpent i påska, så kommer vi sikkert til å gjøre det da også.

Ellers tenker jeg at vi må lage lammelår en av dagene. Ungene er ikke egentlig så glade i det, men de overlever jo om de ikke får det aller beste de vet hele tiden.


#5

Sissel sa for siden:

Har pinnekjøtt i kjøleskapet som vi har tenkt å ha, og så blir det kalkunbryst en dag. Det er det som er planlagt til nå.


#6

løve70 sa for siden:

Vi skal ha raclette en dag, sannsynligvis på påskeaften slik vi pleier. Ser også for meg å lage boef bourguignon med potetmos en av dagene.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg tror vi skal gjøre som Tjorven, så det blir hvertfall et pakistansk herremåltid fra vår lokale restaurant. Ellers planlegger jeg å bake en bønsj med gode rundstykker, sørge for at vi har massivt med egg og bacon, og velfylte påskeegg.

Lam er ikke helt vår greie, egentlig. Men kanskje jeg skal se om jeg får tak i noe kje?


#8

apan sa for siden:

Det blir lammestek og salma i alle fall. Jeg tenker også noe take-away, litt avhengig av hva som er åpent.


#9

Nenne sa for siden:

Sånn ser vår plan for påskedagene ut:

Torsdag: Lasagne + Mandelinos (små cookies)
Fredag: Lammestek med fløtegratinerte poteter + Appelsin- og hasselnøttkake
Lørdag: Tapas + pavlova med lemon curd
Søndag: Andebryst med selleri- og potetmos (s. 138) + Battenbergkake
Mandag: Flyvende Jacob


#10

Hyacinth sa for siden:

Henger her for inspirasjon. Jeg elsker å planlegge måltider, men jeg må også passe på å ikke spise for mye usunt. Det er lett å gå i den fella om dagen.

Ungene elsker lasagne, så den ideen stjeler jeg fra Nenne.
Ellers tenker jeg at vi griller diverse (mye grønnsaker, elsker for eksempel søtpotet og paprika på grillen). Det er meldt 13 grader på mandag!

Og så tenker jeg vel diverse salater som tilbehør. Liker godt appelsin og feta i salat, og det er jo nokså påskete.

Det har gått en del i take away også hittil, men det blir unektelig litt dyrt i lengden. For siddiser vil jeg varmt anbefale Fortou! Bruk den! :)


#11

C3PO sa for siden:

Torsdag: Kjøttkaker i brun saus med potetmos
Fredag: Tortillalasagne
Lørdag: Hjemmelaget hamburger
Søndag: Kyllingtartiflette
Mandag: Rester

Jeg hadde lyst på lammecarré, men en kilopris på kr. 529 hos Meny satte stopper for det.

Når det gjelder det søte har jeg en del kake i fryseren, bl.a. lemon drizzle cake. Vi har sjokolade og sjokoladeegg alle sammen, og mengder iskrem.


#12

Nenne sa for siden:

Vi har vært veldig nøye med å tenke hverdag her og har stort sett laget normale, "kjedelige" ting, derfor har det samlet seg opp en masse kake- og dessertidéer som skal prøves ut i påskeuka. I følge FB i hvert fall så har mange bakt og bakt og jeg har lagret og lagret oppskrifter.


#13

liefje sa for siden:

Jeg henger her for tips. Vi må ha lam en dag i alle fall, men tar gjerne tips om litt spennende tilbehør. Hadde også tenkt at vi må ha en brunsj med masse godt pålegg en av dagene. Da jeg bodde i utlandet, hadde vi alltid en dag med fersk, hvit asparges, men det er vel for tidlig å få tak i det i Norge. Si fra om noen har sett!


#14

Martis sa for siden:

Vi skal ha følgene

Torsdag: lammelår med tilbehør
Fredag: taco
Lørdag: kylling cacciatore
Søndag: ryper + noe til gutta
Mandag: rester evt noe grilling

I løpet av uken skal vi også ha sushi en dag.


#15

Hyacinth sa for siden:

Samme her. Men jeg merker at en kombinasjon av mer inaktivitet (til tross for daglig trening) og kanskje bittelitt ekstra kvelds gjør at det sniker seg på noen gram. Så jeg må være påpasselig også i påsken (tvinger ikke de andre til det samme, altså).


#16

Malama sa for siden:

Jeg vet sannelig ikke. Mamma pleier stå for lammet. Vi spiser jo ikke et helt lår vi her i huset. Langt derifra.

Må tenke. Og planlegge. Vanligvis liker jeg det, men lå har jeg mistet piffen totalt og kunne sikkert spist hverdagsmat uten å bry meg, normalt mener jeg vi skal ha god mat, "søndagsmiddag" i påska.

Kanskje jeg får pøskefølelse etterhvert. Pr i dag bryr jeg meg ikke.


#17

Muskat sa for siden:

Her er vår meny fra i morgen og til 2. påskedag:

Fredag: Taco
Lørdag: Lasagne med salat og hvitløksbaguetter
Søndag: Pannestekt torsk med baconsmør og sitronpotetmos
Mandag: Kyllingsuppe med tortelloni og bønner
Tirsdag: Fiskegrateng med parmesan og basilikum
Onsdag: Burger med cheddar, bacon og chilimajones
Torsdag: Bacalao og focaccia
Fredag: Lammelår med rødvinssaus, ratatouille og sellerirotpuré, sjokoladefondant med jordbær
Lørdag: Andebryst med balsamicosjy, rødløkskompott og sellerirotmos
Søndag: Lammeragu med ris og brød
Mandag: Rester

Jeg kommer til å trille ut på andre siden av påska. :knegg:


#18

rajraj sa for siden:

Her har sønn (12) lyst til å bake, så jeg har utfordret ham til å prøve Nennes rundstykker. Det blir ganske mange av en oppskrift, så da regner jeg med vi har dekket en del påskefrokoster, i hvert fall. :nam:

Ellers har jeg en plan om å slå to fluer i en smekk og lage doble porsjoner av ting som egner seg for frys i løpet av uka. Jeg vil være fullt rustet når hverdagen kommer tilbake. (Og klamrer meg til håpet om at det ikke er såååå lenge til.)

Foreløpig plan:

Kjøttkaker
Vårruller
Gnocchi
Chili con carne
Falafel
Kraft
Tomatsaus-base, mange mellomstore porsjoner som kan tilpasses det den skal brukes til.


#19

Blå sa for siden:

Jentene mine spiser ikke kjøtt. Men jeg har noen kjøttretter jeg gjerne vil ha i påsken, så det blir en dag med lammelår (da får de oomph) og en dag med hønsefrikassé (da får de grønnsaksfrikassé)


#20

Hyacinth sa for siden:

Muskat: Hvis du mener den tortellonisuppen til Trine, så kan jeg melde om at den er veldig god! :)


#21

Retz sa for siden:

Alle dagene er like her, og jeg ser ingen andre, så noen stor markering av påske i matveien blir det ikke. Jeg lager likevel menyer litt fram i tid:

Torsdag (i dag) Fiskekaker med gulrot og poteter
Fredag Kylling fylt med soltørket tomat og mozzarella
Lørdag Stekt torsk med gulrot og purre
Søndag Buns med crispy chicken og koreansk saus
Mandag Rester
Tirsdag Frøya laks med småpoteter, agurksalat og rømme
Onsdag Rester
Torsdag Vårruller med asiatisk saus og ris
Fredag Finnbiff
Lørdag Rester
Søndag Panert torsk med salat
Mandag Pizza


#22

GinaK sa for siden:

Nam, her var det mye fristende. Kunne godt tenke meg en tråd på oppskrifter på det dere har skrevet her. :)

Jeg har vært på jobben nesten hver eneste dag og dagene har blitt lange fordi vi driver med vedlikehold nå og blir litt vel ivrig..

Har fått med et helt spann med store ferdigpillede reker fra kantinen siden alt er stengt så må finne på noe med det snarest.

Er ikke noe glad i lam men har tenkt å lage lammeskank. Har laget det en gang før, ølbraiserte, og det var skikkelig godt. Med hjemmelaget potetmos. Tenker at det blir på påskeaften.

Har fått andelår som ligger i en hermetikkboks fra en kollega som har leilighet i Frankrike så må finne en oppskrift på noe med det.
Blir det varmt så kan vi grille burger. Terrassen ligger i le mot nord så det er ganske lunt her.
Ellers blir det nok lasagne, hjemmelagde vårruller og ris, tacofredag, kyllinggryte og hjemmelaget pizza.


#23

Muskat sa for siden:

Ja, det er den! Det lover godt, vi har ikke prøvd den tidligere.


#24

Charlie sa for siden:

Har kjøpt grill på Finn, og lagt tre pakker grillpølser i handlekurven i nettbutikken. Bare for å ta det ned et notch. :knegg:


#25

Apple sa for siden:

Takk for inspirasjon! Jeg har lyst på sushi, er det innafor å kjøpe det nå? Venninne mi mente den lokale sjappa hadde utmerkede smittetiltak, men hva tenker dere?


#26

Malama sa for siden:

Håååååååper å kunne innlede grillsesongen aner meg at mannen er noe lunken til ideen, det ligger for øyeblikket snø på grillen. Det snør aktivt. Vi spise nok garantert inne da, det er ikke møbler på verandaen enda, og den står åpent mot vest, og det kommer ikke møbler dit så lenge det fortsatt driver og snør!


#27

ingling sa for siden:

:knegg:

Vi er ikke i nærheten av å ha laget noen plan, men jeg har handlet ymse råvarer på Kolonial og vi skal i hvert fall ha kalkunfilet en dag. Ellers tror jeg det ikke blir så veldig annerledes enn vanlig for ungene sin del i hvert fall, de er ikke akkurat gourmeter. Jeg skal jobbe ganske mye, så det blir ikke fryktelig mye ekstra tid til å lage mat. Men jeg lar meg inspirere, så får vi se!


#28

trøtt sa for siden:

Planen her er å ha noen lette/hverdagsmiddager innimellom ellers blir jeg så matlei.
Det som foreløpig står på planen er:

*Fylte tebriks (spekeskinke og ost, skinke og ost)
*Rådyrstek med fløtegratinerte poteter og grønnsaker
*Grillet kylling i fløtesaus med foccacia og salat
*Fiskeboller/fiskepinner med poteter og grønnsaker
*Hjemmelaget tomatsuppe med egg og rundstykker
*Hjemmelaget kyllingnuggets med potetmos og salat
*Hvitløksmarinert lammelår med poteter og grønnsaker
*Hamburger
*Tapas (kanskje)
*Rester

Ellers blir det nybakte rundstykker hver morgen og mye eggerøre og røyka hjort.


#29

millact sa for siden:

Jeg kjøper ikke nå, men de fleste sushistedene her er nå stengt uansett.

Har nå handlet til lammemiddag, taco, pizza og wienerpølser fra lokal slagter. Må tenke litt mer på de andre dagene. Vi trenger fisk, kanskje wok med mye grønt og suppe?


#30

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde glatt kjøpt sushi. Er det verre enn annen take away? Vet det ikke er varmebehandlet, men hygienen er vel ivaretatt.


#31

Cauchy sa for siden:

Jeg har spist sushi i denne perioden.


#32

Camomilla sa for siden:

Har ikke peiling, men skal lag en plan i morra.
Her inne var det jo gode tips. Takk for det.


#33

apan sa for siden:

Vi har kjøpt sushi. Tenker de har veldig god hygiene fra før. Tok sushien ut av emballasjen før vi satte den på bordet, kastet emballasje, vasket hender godt. Forsynte oss litt forsiktig ift å "blande" bestikk.


#34

Nada sa for siden:

Vet ikke hvilken dag noe av dette blir servert, bortsett fra lammestek, fløtegratinerte poteter, kantarell og salat som blir påskeaften.

  • rømmegrøt/risengrynsgrøt
  • fiskegryte
  • ørret, potetmos, dill/sitronsaus og gulrøtter
  • wrap med spicy coleslaw og pulled chicken
  • sommerkoteletter med potetsalat og salat
  • røkt laks og eggerøre
  • blomkålsuppe og hvitløksbaguette
  • fiskeboller i hvit saus, poteter og gulrøtter
  • diverse grillede pølser med tilbehør
  • pizza på grillen

#35

Che sa for siden:

vi skal og ha pinnekjøtt


#36

millact sa for siden:

Det er derfor jeg er litt mer skeptisk, men sikkert ikke nødvendig.


#37

Lavender sa for siden:

Foreløpig plan, men litt vanskelig å få kjøpt akkurat det vi skal ha, som Salma.

Beef bourguignon.
Hel kylling stekt med sitron og rosmarin. Med grillgrønnsaker.
Salma med mango, avokado og ris.
Hjemmelagde hamburgere med potetbåter og aioli.
Tomatsuppe med tortellini, suppe basen til Toro var god, men jeg finner den ikke.
Hel stekt ørret med grillpoteter, spinat og pepperrot.
Lammestek med asparges og fløtegratinerte poteter. Sitronpai til dessert.
REMA grønnsaksuppe med Trines spinatboller med feta og tomat.
Fiskeburgere i pita og salat.


#38

Taien sa for siden:

Jeg er ikke helt i mål med påskemenyen, men vi skal i alle fall ha:

  • lammelår m/tradisjonelt tilbehør
  • ribbe med poteter og grønnsaker
  • short ribs m/grillede grønnsaker og ovnsbakte poteter
    Jeg håper jeg får tak i kalkun i tillegg.
    Ellers så har jeg to brett (30×2) med egg som jeg kjøpte på Reko-ringen her og masse bacon kjøpt samme sted.

Det blir handletur på tirsdag, tenker jeg.


#39

Cauchy sa for siden:

I Trondheim er det mye bra Take-away for tiden, denne helga har jeg tatt med mat hjem fra To Rom og Kjøkken og Robust Bistro. Begge anbefales og jeg kommer sikkert til å bestille flere ganger hvis de fortsetter utover påska.

Ellers vil påskemenyen bestå av pizza, taco, pannekaker og kjøtt vi har i fryseren. Barna fikk være med å bestemme menyen. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.