Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Venne seg til nytt hårvaskregime

#1

Zulu sa for siden:

Denne tråden burde kanskje også hatt tittelen i-landsproblem. :filer:

Altså, for noen år siden begynte jeg å dusje og vaske håret hver dag før jobb, og da ble jo håret mitt skrekkelig bortskjemt. Det betyr at dag 2 allerede er det fett og flatt og ganske kjipt. Og så passer det aldri å justere det. Men nå passer det! Så nå har jeg systematisk vasket håret annenhver dag i tre uker, men jeg synes ikke det er det spor bedre. Hvor lang tid tar det egentlig før håret skjønner at det er sånn det må være? Jeg har ganske tynt nordisk hår med en del fall, forresten.


#2

Timar sa for siden:

Dette høres nøyaktig ut som mitt hår og mitt problem, så jeg henger her for tips.

Jeg prøver en sjelden gang å endre til å vaske håret kun annenhver dag, men nå med daglige videomøter, så har jeg ikke en gang tenkt tanken på å prøve. Håret mitt er jo krisen selv hvis jeg har vasket det etter trening på kvelden og ikke igjen på morgenen, liksom. :sukk:


#3

Tallulah sa for siden:

Kanskje ikke annenhver dag er sjeldent nok? :vetikke: Jeg har megatykt hår som ikke trengs å vaskes annet enn hver 5. dag, men ser på Hiawata og søsteren min med fint nordisk hår at det kreves oftere hårvask. Kanskje det er en myte at man senker oljeproduksjonen i hodebunnen?


#4

Zulu sa for siden:

Jeg går for messy bun på videomøter og håper avstanden til kamera er tilstrekkelig. :sniker:


#5

Zulu sa for siden:

Ånei, må jeg kjøre full sånn no-poo-regime, kanskje, for å få en detox? Jeg er ganske sikker på at hyppig hårvask gjør håret mitt raskere fett, altså. Det var annerledes før da jeg ikke gadd å dusje hver morgen.


#6

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg har også tykt, ganske stivt hår og vasker det maks en gang i uka. Det har jeg jo ikke alltid gjort, men frisøren min mente at vasking sliter så mye på håret, så jeg begynte med det. Har balayage og bunnfarge i håret så trenger ikke noe som gjør det enda tørrere. Frisøren min sa at hun brukte tørrsjampo for å live opp håret litt når det begynte å jazze seg til etter noen dager. Jeg sprayer med tørrsjampo, men nå som jeg har drevet å ikke vasket håret ganske lenge (to år..?) ser jeg at det tar lengre og lengre tid før håret mitt blir flatt, fett og kjipt.


#7

Polyanna sa for siden:

Jeg har faktisk benyttet anledningen til å gå helt "no-poo" eller hva det heter, altså at jeg bare skyller håret, ca annenhver dag. Det har sett litt varierende ut, men i dag er det helt vidunderlig mykt og deilig, med fine krøller.

Spennende eksperiment!

(Vi bør snart ha egen "Korona-kroppen"-tråd, der vi viser frem neglekatastrofer, grå hår-røtter, viltvoksende øyenbryn og barter ute av kontroll. :knegg: )


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg har tynt nordisk hår og kan fint gå 3-4 dager mellom hver hårvask, men mitt hår har hatt det sånn i årevis. Jeg har sensitiv hodebunn, så sjampo for ofte gjør den sår.


#9

Tallulah sa for siden:

Kan du ikke kutte ned til hver femte dag, også kjøre hårbånd/skaut/lue, sette det opp?

Jeg dusjer hver dag, og bare setter opp håret når jeg gjør det.


#10

rajraj sa for siden:

Jeg tror også at en mer drastisk detox er det som skal til. :nemlig: Lue, skaut, messy bun og kreative bildeutsnitt kan redde deg i videomøter.


#11

Zulu sa for siden:

Ja, det høres ut som annenhver dag er litt for pinglete tilnærming. :nemlig: No-poo-rapporten til Polyanna hørtes jo oppløftende ut, da! Betyr det null vaskings på tre uker, bare skylle?


#12

Bokormen sa for siden:

Mitt tynne og strie hår har jeg gitt opp. Hos meg er litt av problemet at håret ser fett ut lenge før det egentlig er det. Det fenomenet seg jeg på små barn også, som jo slettes ikke har fett hår, at noen får "stripete" hår fort, mens andre ser nykjemmet ut dagen ut.


#13

Polyanna sa for siden:

Jepp, jeg har i hvert fall ikke brukt shampoo på to uker, eller mer. Vet ikke helt, dagene går i ett her. :knegg:


#14

Strå sa for siden:

For meg til det halvannet år å venne hodet og håret til at vaske annenhver dag er nok. Jeg har relativt tynnt nordisk hår, men med litt bølger. Det var verdt tiden det tok for nå klør jeg ikke mer i hodebunnen. Jeg føner det med litt hårskum og står med hodet opp-ned, slik at det blir litt luftig på en måte.


#15

Bloppy sa for siden:

Jeg har i flere år vasket håret kun to ganger i uken. Etter råd fra frisøren ja. Det hjelper å ha litt krøller. Og bruke strikk siste dagen. Nå har jeg ikke vasket håret siden søndag. Går finfint. :jupp: Dusjer hver dag, men setter det i strikk så det ikke blir vått.


#16

Najade sa for siden:

Føner du håret tørt? Det hjelper veldig for å ikke få fett hår synes jeg. Håret blir løftet opp fra hodebunnen slik at det ikke så lett trekker ut fettet.


#17

Strå sa for siden:

Aha, så det er det som skjer. Jeg har bare registrert at det hjelper å blåse det halvtørt med hodet opp-ned.


#18

frukt sa for siden:

Jeg hadde hår som måtte vaskes hver dag, men har i flere år nå vasket det en til to ganger i uken. Husker ikke helt hvordan jeg kom dit, men jeg hadde en eksperimentell periode for noen år siden. Prøvde å bare skylle det, sånn som Polyanna, men det ble aldri bedre. Deretter prøvde jeg ulike alternative vaskemåter, bl.a. å vaske med natron og skylle med eplecidereddik. Det fungerte ikke så bra, og ihvertfall ikke den gangen jeg brukte bakepulver i stedet for natron. I en periode vasket jeg med en blanding av egg, honning og sitronsaft, og det fungerte bra. Men det er litt styrete, og man bør skylle med kaldt vann, så jeg gikk tilbake til å bruke en eller annen mild sjampo fra helsekosten.


#19

Zulu sa for siden:

Føning er et poeng, ja. Det merker jeg også. Men bare når jeg faktisk vasker, ikke hvis jeg skyller no-poo-style, eller?


#20

liefje sa for siden:

Jeg har vasket og fønet håret hver 2. dag så lenge jeg kan huske. Nå prøver jeg å strekke det til hver 3. siden jeg leste at det skulle være bra. Ser grusomt ut 3. dagen, men 2. dag er bedre enn den pleide å være. Pøser på med tørrshampoo på 3. dag.


#21

nokon sa for siden:

Eg sliter såpass med sensitiv hud i hodebunnen at eg tenker på å prøve dette nå (motivert av eit eksemutbrot etter å ha brukt kombi hår- og dusjsåpe på Ullevål forrige veke). Så eg har vaska håret med bakepulver for første gong nå. Belager meg på ein del oppsatt hår og fletter den første tida


#22

Nera sa for siden:

Pass på at bakepulver og/eller natron ("baking soda") har feil PH-verdi for hodebunnen, og kan skape større problemer enn det løser.


#23

Filifjonka sa for siden:

Jeg skal aldri redusere på hårvask eller slutte med sjampo. To dager imellom er maks. Det påvirker meg altfor mye om håret ikke er helt rent og luftig.


#24

C3PO sa for siden:

Jeg vasket håret annenhver dag i 28 år, og var misfornøyd halve tiden. Det forandret utrolig på humøret da jeg begynte å vaske håret hver dag. Jeg har tynt hår.


#25

Elise sa for siden:

Hvorfor fortsatte du så lenge når du var misfornøyd?


#26

Zulu sa for siden:

Jeg kan jo rapportere om at jeg er på dag 10 uten shampo, og håret ser fortsatt ut som det pleier å gjøre på dag 2, hverken bedre eller verre. Jeg skyller med vann omtrent annenhver dag. En dag midt inni der prøvde jeg å vaske med balsam, som i balsammetoden, da kjentes det helt fint og nyvasket ut. Men dagen etter var vi på dag 2-nivå igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.