Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sykkelturer med barn i Oslo-området?

#1

Timar sa for siden:

Har dere tips til korte og lange sykkelturer som egner seg for turer med barn? Det hender vi tar t-banen hjem for å slippe å alltid måtte avslutte med bakkene opp til oss, så turene kan godt være relativt lange.

Vi har syklet fra Stovner langs fine sykkelstier ned til sentrum, og langs Frognerkilen til Bygdøy. Har du andre forslag?


#2

Input sa for siden:

Det er sikkert for tidlig på året ennå, men vi har ofte tatt banen til Frognerseteren, syklet via Ullevålseter til Sognsvann, og så hjem (evt bane ettersom hvor vi har bodd). Veldig fin tur med nesten bare nedover. :knegg:


#3

Lavender sa for siden:

Bygdøy. Og skogsbilveier til serveringshyttene Brunkollen, Finnerud, Kobberhaughytta og Kikut for de utholdende. Det var litt frost og sørpe på vei til Brunkollen, ikke skummelt, men grisete. Det er sykkelvei til Høvik, Hvalstrand bad og videre. Kan kortes ned med tog til Hvalstad. Det er adskilt sykkelvei helt til Aker Brygge også.


#4

Maverick sa for siden:

Det er riktig fint langs Bunnefjorden synes jeg. Nå er jeg litt usikker på hvor sykkelveien egentlig starter utover der, :gruble:, men mener at man kan sykle fra sentrum og ut. Det er sykkelvei helt ut til Hvervenbukta.


#5

Timar sa for siden:

Takk for tips! Vi skal prøve Nordmarka bare snøen blir borte? Sørover fra Oslo høres veldig fint ut. Etterhvert er det sikkert innafor å ta toget hjem igjen også. :)

Sykkelvei til Hvalstad, er det langs kyststien, eller er det en annen vei?

Jeg syklet ned Groruddalen med ungene igjen på mandag. Vi reiste midt på dagen, i nesten tomme t-bane-vogner opp til Vestli. Det er virkelig en super tur! Litt vanskelig å følge turveien, men da ble det sightseeing både i industriområder og på stier i små skogholdt.

Underveis er det masse morsomt å se. Treningsanlegg, Stovnertårnet, lekeplasser, klatrepark og fine parker. Og så er det mest nedover, så det er en veldig overkommelig tur også for 7-åringen.


#6

m^2 sa for siden:

Det er en av mine yndlingsturer også :jupp:
Men må nok vente for vår del - vi tar ikke kollektiv denne perioden og jeg har ikke hengerfeste/sykkelstativ på bilen.


#7

veobra sa for siden:

Sykkeltur til radaren på Haukåsen. Det er ganske kuppert i Østmarka. Jeg har ikke syklet dit selv, men tror det er overkommerlig. Dere kan ta utgangspunkt både på Ellingsrud og Skullerud-området.


#8

Snippa sa for siden:

Du må sykle langs gamle mossevei fra Hvervenbukta og helt til Tusenfryd. Etter det er det sykkelvei fram til etter Nordbytunellen, så må du langs bilvei igjen. Det er ikke sykkelvei ut til Nesoddtangen heller, bare et par steder.


#9

Jålebeinet sa for siden:

Litt usikker på om jeg hadde tatt med små barn opp til radaren. Strekket fra Mariholtet til toppen er bratt (såpass bratt at mange bruker den til å formtoppe seg mot Birken).

Hva med å sykle sykkelveien fra Haugenstua til Kvernerdalen? Haugenstua-Grorud-Nyland-Alna-Bryn-Kvernerdalen. Fra Bryn, hold dere på venstre side, så får dere en kul hengebro.

cargobikemag.com/sykkelen-ekspert-pa-urbane-eventyr/


#10

Maverick sa for siden:

Njei, det var vel i og for seg bare strekka fra havna til Ingierstrand jeg tenkte på. :knegg:


#11

veobra sa for siden:

Huff, nei da et det i bratteate laget. Jeg så turen anbefalt for barn, så tok det for god fisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.