Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken belysning har ungdom på rommet sitt?

#1

-ea- sa for siden:

Tar gjerne imot tips til:

  • Taklampe for generell belysning
  • Noe som lyser inn i eller inni skyvedørsgarderoben
  • Sminkelys

Må leie inn elektriker til å montere dette, men føler jeg bør ha en plan først.

:vilha:


#2

scilla sa for siden:

Her har de spot-skinne i taket med lyset rettet der det trengs lys. Ellers er det lyslenker fra Ikea og skrivebordslampe.


#3

Pesten sa for siden:

Jentene mine har spotter og så har de noe LED-lys over senga.


#4

Fintdethei! sa for siden:

Min tenåringssønn (17) fikk Philips hue lampe og en sånn dings som må til for å koble til nett. Iris het lampen, den er mest for stemningslys. Det er smartpærer, og styres via app. Senere har han fått noen smartpærer, også Philips hue, som er satt i en vanlig spotlampe fra IKEA. Han er meget fornøyd med belysningen.


#5

Neket sa for siden:

Mine har også Hue. Plafond som bare har ulike typer hvitt lys, og så har de sånne LED-strips som kan ha farger på.

Kan brukes som vekkerklokke også. :jupp:


#6

veobra sa for siden:

Vi har også Hue i taket. Bare en helt normal taklampe som mannen satt opp selv. Du får kjøpt løse Hue pærer også. Man trenger altså ikke kjøpe egne lamper.

Som sminkelys brukes leselampe fra ikea. Hadde noen løse lamper fra ikea til klesskapet, men batteri. De var ganske svake, mest for å se litt i skapet mens mannen sov.


#7

zinatara sa for siden:

De to eldste har taklampe med 3 spotter. De har GU10 pærer fra Ikea Trådfri med både gult og hvitt lys i. Gutten som blir 13 i år har denne på nattbordet www.coolstuff.no/NES-Super-Mario-Lampe/17099?dv_adwords_campaign=1543045582&dv_adwords_network=g&dv_adwords_target=aud-369332175796:pla-297695200015&utm_content=84442420932&gclid=Cj0KCQjwybD0BRDyARIsACyS8mtQ6yrhGx98CgfpnSGGwC2w-UdyWVjjJJmJb-mIok8eFKmZZgZ0GQ4aAqr-EALw_wcB

Vi er veldig fornøyd med vegglamper med USB på vårt soverom, så lurer på å kjøpe det til ungene til jul i år. Kjøpte våre herfra www.lampeguru.no/nielsen-light-eye-usb-vaeglampe.html?color_swatch=241&gclid=Cj0KCQjwybD0BRDyARIsACyS8muG6GCUD6GhmZ61bpgpJmuovdnS8XJsFDegO_YQU0FeMXh0J0cmIdkaApk1EALw_wcB#overlay-search:9488e65eb0c2:usb::::%7B%22category%22%3A8%7D

På kjellerstua har de også LED strips under skrivebordet og bak tven. Disse har masse ulike farger og er koblet til google home. Syns det ble ganske stilig.


#8

Charlie sa for siden:

Ungdommen har led-strips fra Rusta, og er veldig fornøyd med det. Bestisen har hue, men det var visst bortkasta. Kommer sikkert litt an på hva det skal brukes til, har skjønt at man måtte ha flere moduler med hue, mens Rusta sin var mer plugandplay. Og en god del billigere. Sminkespeil brukes noe jeg tror de har kjøpt på nett med lys rundt. Ligner veldig på dette: www.blivakker.no/product/3120538?gclid=EAIaIQobChMItPn-uZTX6AIVVKmaCh2ROgMREAQYASABEgLoA_D_BwE

Det er ikke nok lys for mine gamle øyne, men kidsa liker det.


#9

liefje sa for siden:

Lyset fra to skjermer er visst tilstrekkelig... I alle fall hvis man skal dømme etter hvilket lys som brukes.


#10

Camomilla sa for siden:

Poden har sånn Hue på soverommet en spot med 3 pærer. I skapet har han noe greier fra IKEA, typ rør eller noe...
I tillegg har han sånn lysstripe rundt hele som kan styres på samme måte iiiiii alle regnbuens farger, det er altså så grusomt :knegg:


#11

m^2 sa for siden:

:jupp: Samme her, veldig fornøyd og egen fjernkontroll.
Han har pærer både med farge og forskjellige hvittoner, også er det fint å kunne sette ned lysstyrken.
På soverommene våre har vi sånn at lampen skrur seg på svakt også gradvis sterkere fra en halvtime før vi skal våkne. Det er genialt for å våkne, sånn hvis det er en utfordring.


#12

Polyanna sa for siden:

Eldste fikk denne i taket:

Den gir veldig, veldig godt, generelt lys.

I tillegg har han en lyslist fra Claes Ohlson eller hvor det er, 3 meter med "LED-prikker" som kan skifte farge. Veldig stas. :knegg:

Over senga har han en lack-hylle med fire spotter under. Datteren har samme løsning over pulten. Det gir godt leselys. Han har vanlig leselampe på pulten.

I skapet kan man bruke sånne lyslister som skrur seg på når man åpner døra. Da må du ha stikk inni/bak skapet. Har på ikea.

Alt dette klarte herr og fru tommeltotter å montere selv.


#13

Hyacinth sa for siden:

Fin lampe, Poly! Fra hvor?

Registerer at det er mange med «avansert» belysning her. Vi er ikke der at belysningen vår verken er koblet til USB eller noe Hue-greier.

Guttungen har en taklampe som gir dårlig lys (pga fasongen) fra Ikea, og så har han en veggmontert leselampe over senga og en tilsvarende bordlampe på pulten.

Jentungen har en slags lysekroneaktig lampe fra Ikea og ellers samme som broren.


#14

millact sa for siden:

Eldste har en taklampe som hang igjen fra forrige eier. Det er en slags plafond type, sikkert fra Ikea. Jeg synes den er litt barnslig (den er hvit med hvite skyer), men hun liker den. I tillegg har hun en nattbordlampe over sengen, en lyslenke fra Kid tror jeg det er og en skrivebordslampe.


#15

veobra sa for siden:

Jeg bor med en som er lykkelig om noe kan kobles til nett. :knegg. Jeg liker selv godt å kunne dimme lys, jeg liker ikke for sterkt lys. Da er hue genialt for man kan dimme uten elektriker.


#16

millact sa for siden:

Kan man bruke Hue pærer til alle mulige lamper?


#17

zinatara sa for siden:

Det geniale med smartpærer på ungdomsrom er at man kan skru dem opp på 100% hvitt lys når man har prøvd å vekke dem noen ganger uten at de står opp. :knegg:


#18

Molly sa for siden:

Ja, det kan du. Den eneste hindringen jeg har møtt på er en lampe jeg har som har en bittelite kuppel som skal være over pæren, da fantes det ikke liten nok Hue-pære. Den lampen fikk Hue-plugg slik at jeg kan skru den av og på sammen med de andre, men det er ikke mulig å dimme eller endre fargetoner.



#20

-ea- sa for siden:

Takk for mange gode svar. Har ikke råd til å legge penger i noe dyrt og avansert system, og skal ikke være noe app-greier. Dette skal fortsatt være et u-smarthjem. :humre:


#21

-ea- sa for siden:

Takk for tips om disse. Sengelampe med usb-ladekontakt var smart, det hadde jeg ikke tenkt på.
Den første tar jeg med som tips til barnebarna. :jupp:

:D

:riktig: Det kunne vært nyttig av og til. :p


#22

veobra sa for siden:

Ikea har også smartpærer. En pære med fjerkontoll koster 199,- Det trenger ikke være veldig dyrt å få smarte lys, bare så rådene ikke gir inntryll av å være veldig dyre.


#23

Polyanna sa for siden:

Den jeg hadde bilde av var fra ikea, ea.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.