Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tynnribbe - hva lager jeg av den?

#1

Strå sa for siden:

Jeg fant en bit tynnribbe med ben i fryser'n, hva lager jeg av den?

Jeg er helt tom for ideer. Grille er ikke et tema, det vil blåse i morgen. Jeg har utstyr til å dele den opp og det meste av krydder tipper jeg. Kom gjerne med tips til tilbehør også. Hjelp.


#2

Syrinx sa for siden:

Steamed buns (eller skal vi seie dampebrød?)

500 g kveitemjøl
2 ss sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
1 dl vatn
1,5 dl h-mjølk
2 ss olje

Lag vanleg gjærdeig. NB, denne er noko fast.

Heve 30 min.

Del opp i 12 stykker, form bollar og etterhev 30 min.

Kjevle bollane ovale, pensle med olje og brett i to. Legg kvart brød på ein passe firkant bakepapir.

Til å dampe bollane kan du bruke kva som helst av egna utstyr, til dømes damprist i kjele. Kok opp vatn, må ikkje stige over rista, legg på bakepapir med brød og damp ca 14 min.


Soyaglasert tynnribbe.

Salte og pepre ribba og ha litt vatn saman med den i ovnsforma.

200 grader, 1 time med svor ned, snu og 1 time med svor opp. (Svoren fjernar du etter steiking.)

Steik gjerne ribba dagen før.

Skjer kjøtet tynne skiver som vendast og varmast i sausen.


Saus

1 raud chili
2 fedd kvitlauk
2 ts ingefær
2 dl steikesjy
3 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
1,5 ss brunt sukker
2 ss koriander
2 ss vårlauk
1 ss sesamfrø
Safta frå 1/2 lime

Fres chili og kvitlauk, hell over ingefær og steikesjy og kok opp.
Ha i soyasaus, fiskesaus og sukker. La koke til det tjuknar.
Bland inn hakka koriander, vårlauk og sesamfrø. Smak til med lime.

Vend forsiktig ribbeskivene inn i sausen.


Juksekimchi

Skjer ein kinakål i fine strimlar. Hell over 1 dl vatn og 1 ss salt. La stå i 2-3 timar.
Hell av vatnet og press ut mest mogleg væske frå kålen. (Hugs at kålen framleis skal vere kål, ikkje mos.)

Bland inn 2 ss chilisaus og 2 ss søt chilisaus.


#3

Syrinx sa for siden:

Eller vanlig langtidsstekt ribbe, bare med alt du liker av morsomt krydder.


#4

Strå sa for siden:

Jeg tror jeg tar det første forslaget ditt uten steam buns. Det er noe slikt jeg er ute etter. Tror jeg. Takk.


#5

Isolde sa for siden:

Steambuns får man nå også i frysedisken. Jeg har bakt mange ganger men nå er steambuns blitt hurtigmat her i huset. Både jeg og mannen elsker det med forskjellig fyll.



#7

kamp sa for siden:

Ribbe

De kaller det «pork belly», vi kaller det ribbe. Men godt er det i hvert fall.
1*kg
tynnribbe
uten svor

1*dl
Soya saus

4stk
stjerneanis
K
15
stk
Hvit pepperkorn
20g
ingefær finhakket
5
stk
hvitløksfedd
1*stk
rød chili
1 ss
Sukker
salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

    1. Krydre ribbestykket lett med salt og kvernet pepper.

    1. Legg ribbestykket med fettsiden ned i en ildfast form som er akkurat passe stor til kjøttet.

    1. Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien. Bland soya, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis og pepper i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det småkoke et par tre minutter.

    1. Hell «marinaden» over kjøttet og dekk til med aluminumsfolie. Varm ovnen til 150 grader varmluft og stek ribben i 3 timer.

    1. La kjøttet ligge til avkjøling i sjyen som er i pannen, snu litt på det med jevne mellomrom.

    1. Til servering:
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Hvis kjøttet må varmes opp kan du steke skivene lett i en panne og tilsette litt av stekesjyen. Del brødene nesten igjennom som et lite pitabrød. Smør litt hoisinsaus i brødet og legg i et par kjøttskiver. Topp med kinakålsalat, frisk koriander og chilisaus


#8

Strå sa for siden:

Fasiten, etter en blanding av Syrinx og kamp sine tips ble slik:

Soyaglasert tynnribbe a la Strå:

Skjær vekk det du får til av bein.
Skjær ruter i svoren.

Salte og pepre ribba og legg den med svorsiden ned i en ildfast form, den du har som er minst, men stor nok. Ha i vann til det (nesten) dekker svoren.

Stek ribba på 200 grader, 1 time med svoren ned, snu og 1 time med svoren opp. Liker du halvsmå ovnsstekte poteter har du dem i formen ved eller rundt ribba. Kjør på med grill hvis du vil ha puffet svoren, i noen minutter med ovnsdøra på gløtt. Ta av svoren, det som ikke ble puffet kastes, resten tas av og knasket av de som liker det. VIKTIG: Kokken har førsterett på svoren.

Skjær kjøttet i tynne skiver og ha dem oppå sausen ved servering.

Sausen og ev annet tilbehør, som f.x. salat, kan stort sett påbegynnes etter at ribba er snudd.

Stråtilpasset saus etter prinsippet "man tager det man haver":
1 finhakket løk
1 rød chili, finhakket
2-3 fedd skvist og finhakket hvitløk
2-3 ts ingefær, finrevet
2-3 dl steikesjy
3 ss soyasaus
3 ss tom yum saus
1,5 ss brunt sukker
2 ss grovmalt koriander
4-5 ss vårløk
Safta frå 1/2 lime

Fres løken litt, rør godt mellom hver gang du tar oppi noe nytt. Start med chili, følg på med hvitløk, deretter ingefær, så malt koriander. Hell oppi den silte stekeskyen og kok opp.

Ha i soyasaus, tom yum saus og sukker. Kok opp igjen og ha i vårløken og smak til med lime.

Server gjerne en salat etter smak og behag til. Ev ovnsstekte poteter serveres ved siden av.


#9

Strå sa for siden:

Jeg glemte å få med at jeg hadde gulrøtter og søtpotet i biter oppi sausen. Det passer godt til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.