Dixie Diner sa for siden:
Jeg hadde Krystallklart-familien på middag i dag (lavkarbo-middag, indrefilet med all slags godt tilbehør) og laget denne nyydelige desserten, lagt ut på lavkarbo.no av Impulsiw! Den ble skikkelig godt mottatt, til og med ungene på 3 og 4 år spiste og koste seg. Egentlig er vel ikke dette ekte Panna Cotta, men den er i hvertfall nydelig:
PANNA COTTA
6 dl kremfløte
ca. 1 ss Splenda eller annet søtstoff
1 vaniljestang
5 gelatinplater
Bringebær + søtstoff
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke (5 minutter, ca).
Kok opp 3 dl kremfløte sammen med utskrap av vaniljestangen og søtstoff. Ha også i hele vaniljestangen. Ta det av platen når det koker. Ha i gelatinen og la den smelte, rør godt. Hell resten av kremfløten (kald) oppi gryten og rør godt. Ta ut vaniljestangen og hell blandingen i porsjonsformer/glass (jeg fikk 5 stk, men kunne tatt litt mindre i hvert og fått 6 stykker, for dette er mektige saker) og sett i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten.
Rør sammen bringebær (jeg brukte frosne, varmet dem litt i mikroen så de ble myke) og søtstoff så det blir en klumpete saus. Ha et par gode ss over hvert glass når desserten er stivnet. Server.
PS: ønsker man å bruke sukker går selvsagt det helt fint.