Jeg har tidligere hatt Kenwood, og vært fornøyd med den. Trenger deigkapasitet, kjøttkvern, mikser ++ (men pølselagerstæsh er kanskje ikke veldig nødvendig?).
Kikker på Kenwood nå, men synes Ankarsrum er fin(ere)?
Hva vil jeg ha? Aller helst mulig å kjøpe i en slags pakkeløsning, og fortrinnsvis på butikk ala Obs eller Elkjøp i dag....
Jeg elsker Ankarsrumen min :hjerter:
Liker at ikke deigen går opp i maskineriet sånn den gjorde på Kenwooden jeg hadde før.
Og så er den veldig fin også :jupp:
Vi har akkurat fått oss Ankarsrum og jeg er kjempefornøyd! :danse:
Var skeptisk til om det gikk an å lage marengs, siden det bare følger med plastbolle til visping. Men nå er det testet, lagde porsjonspavlova til dessert ene dagen i påska, og det gikk helt supert! Også er den veldig fin. :hjerter:
Hadde Kenwood fra før, og syntes aldri den var helt god til gjærdeig. Følte at deigen ikke ble eltet skikkelig, den hang bare fast rundt kroken og snurret rundt og rundt. Også var det mye mer kronglete å tilsette ingredienser mens den var i gang, på grunn av toppen som dekker så stor del av bollen. Liker at Ankarsrum har så stor åpning i toppen uten noe som stenger for. Liker også hevelokket. Den står stødigere (på høy hastighet kunne min Kenwood hoppe seg ut mot kanten av kjøkkenbenken :skremt: ), og ikke minst at den bråker MYE mindre enn Kenwooden.
Nei, min siste kenwood hadde jeg vel i nesten 12-13 år, og den fungerte fantastisk, men så gav jeg den og alt tilbehøret bort siden "jeg bruker den jo egentlig så lite at en håndmikser vil funke"...:lol: Nå er ungene begynt å spise hjemmebakt brød, så jeg trenger noe større igjen :)
2-1 til Ankarsrum så langt da. Men er det noen som vet hvordan kjøttkvernen er på ankarsrum da? Ser at den må legges på siden, er det mye styr, eller går det greit?
Jeg lager mest fiskemat da, men bruker kvernen til det også....:)
Pluss på enda en stemme til Amkarsrum..
Kjøpte for noen uker tilbake og er strålende fornøyd.
Laget alt fra pannekaker, kaker, store gjærdeiger og den funker så bra.
Jeg har nylig begravet en gammal Kenwood fra 1970-tallet. Den var jeg aldri helt fornøyd med, verken deigblanding, kjøttmaling eller hurtigmixeren fungerte tilfredsstillende. Ankarsum høres ut som noe jeg må finne ut av (har aldri hørt om det før).
Det hadde ikke jeg heller, men som det nevnes her så er det en elektrolux sak. Lagde en stor deig i helga og var bra spen, men den tulla og gikk like rolig.
Jeg har gammel "Ankarsrum" (den heter Elektrolux Assistent, men er samme maskin). Har hatt den i 30 år, og den begynner å bli sliten. Skal definitivt ha ny Ankarsrum når den ryker. Jeg bruker den mest til gjærdeiger, og til det er den suveren.
Jeg har bare erfaring fra Kenwood og vil absolutt ikke bytte bort min. Men den bråker fryktelig! Og ser jo kjedelig ut. Ville kanskje ikke gått for den hvis jeg hadde hatt åpen kjøkkenløsning? Rent bortsett fra det elsker jeg den rett og slett. Den er min beste venn på kjøkkenet, bruker den cirka hver dag, til deiger og rører og krem, jeg arvet mammas da jeg flyttet hjemmefra, og kjøpte ny da den etterhvert sluttet å virke. Har gitt bort kjøttkvern og noe annet tilleggsutstyr som fulgte med, sånt bruker jeg ikke. Min er maaange år gammel men gjør jobben sin fremdeles. Når den slutter å funke kjøper jeg nok bare en ny Kenwood.
Min bærer også navnet Electrolux Assistent, og er nok sikkert 10 år gammel. Men som flere sier her så er den helt lik Ankarsrum (sikkert kjøpt opp) og Ankarsrum tilbehør passer til den. Vispebollen er ny og passer fint. Suveren til marengs, krem, icing og sånt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.