Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan du anbefale hotell med det lille ekstra i Norge?

#1

Pelen sa for siden:

Vi vurderer å ta en liten rundreise i Norge på noen dager i sommer. Vi har lyst å se vakre steder og å gjerne bo litt staselig på steder der de har god mat. Vi tenker fremst utenfor byer og gjerne langs fjorder eller på fjellet. Gjerne flotte hotellbygninger i gammel sjarmerende stil eller helt moderne.

Er det noen steder du kan anbefale? Vi har sett litt på [url]www.dehistoriske.no[/url] samt [url]www.classicnorway.no[/url]


#2

Drømmedama sa for siden:

Det er kanskje ikke akkurat det du spør om, definitivt ikke utenfor de store byene, men Opus XVI i Bergen sentrum var en imponerende god hotellopplevelse. Jeg er glad i gode hotell med det lille ekstra, og Opus er nettopp dette. Sjekk det ut ihvertfall!



#4

millact sa for siden:

Avisen her hadde annonse fra Classic Norway denne uken. Så ut som mange fine steder der.


#5

Elisabet sa for siden:

Hotell Wassiliof i Stavern. Rom nr. 200 eller 300 mener jeg er de to som er minisuite med balkong mot sjøen. Den i 2. Etasje er litt større enn den i 3. Etasje. Men det på toppen i 3.etasje er finest for 2 synes jeg. Har bodd der. Men alene. Litt trist å ikke dele det med kjæresten. Deilig mat på hotell og er rett ved flott turområde. Har bare vært på kurs der med jobben, men det hotellet er perfekt for kjærestetur. Er ett av unike hoteller i Norge.



#7

Miss Norway sa for siden:

Juvet hotell, definitivt. Og Britannia i Trondheim var blitt helt fantastisk flott; jeg bodde der riktignok bare en natt, men wow.


#8

Tallulah sa for siden:

Juvet, ja. Det står på vår liste etter å ha sett Ex Machina.


#9

mkj sa for siden:

Utne Hotell i Hardanger, utrolig sjarmerende.


#10

Pøblis sa for siden:

Juvet, definitivt!

Og Utne eller ett av de andre klassiske i Hardanger.

Fossheim hotell er helt vidunderlig sjamerende.www.fossheimhotel.no/


#11

Noba sa for siden:

Det er mange år siden jeg var der, men Walaker i Solvorn, var utrolig flott. Vil også anbefale Røisheim i Lom og kjøre over Sognefjellet (husk å bestille fint vær :knegg:) til Solvorn. Du kan og ta ferga over til Urnes stavkirke fra Solvorn.


#12

scilla sa for siden:

Herangtunet boutiuque-hotell i Valdres, eller Walaker, eller Blåtind boutique-hotell. Og Juvet som flere har nevnt. God tur!


#13

Timar sa for siden:

Hotell Union Øye innerst i Hjørundfjorden på Sunnmøre. Historisk hotell holdt i gammel stil og i fantastiske omgivelser.

Sist sommer var vi på biltur på Nordvestlandet og det var skikkelig stas! Besøkte mange byer og fikk sett masse flott natur. Norge er et nydelig ferieland, altså. :hjerter:


#14

Chablis sa for siden:

Øye hotell , fantastisk fint og ærverdig gammelt hotell.



#16

Agent Scully sa for siden:

Røisheim Skysstasjon. Ved Lom/Sognefjellet


#17

Karamell sa for siden:

Vi bodde på Solstrand fjordhotell li Os, like utenfor Bergen en natt i fjor og det er et nydelig sted. Selv om de burde pusset opp rommene sine igjen. Ligger på historiske hoteller.

Jeg kunne tenkte meg å besøke Strandbaren på Stokkøya en gang.

www.stokkoy.no/hjem/mat-og-drikke


#18

Anikka sa for siden:

Støtter anbefalingene av Røisheim og Stokkøya. Vil også gjerne framsnakke Hovde gård på Ørlandet. Flotte rom, strålende service og god mat.


#19

Billa sa for siden:

Billingen Seterpensjonat øverst i Guldbrandsdalen. www.billingen.no/ Det var herlig rustikk og oppusset, med foss utenfor og de vakreste omgivelsene. Elsket det! Solstrand i Son var også flott, Amerikalinjen og Gabels Hus i Oslo er fine og annerledes, Fevik Hotell har jeg alltid drømt om og Hummeren Hotell i Tananger er helt med tærne i vannet :) Ellers står Stokkøya og strandbaren der på lista, sammen med Ex Machina, og restauranten Under og Lindesnes Havhotell.


#20

Syrinx sa for siden:

Litt mer Ålesundsreklame: Nevnte Hotell Brosundet har et hotellrom som er helt for seg selv i ett av byens landemerker, Molja fyr.



#22

mina sa for siden:

Jeg har hørt mye skryt av Storfjord hotell i nye Ålesund kommune.
Har ikke bodd der sjøl, for jeg bor like i nærheten.


#23

Storm sa for siden:

Det er veldig bra!

Likte også Solstrand som nevnt over her. Lindesnes Havshotell var ganske enkelt, men dit drar man hovedsakelig for Under, som var en fantastisk opplevelse!

Enge gård på Tjøme. Har ikke vært der på mange år, men det var i hvert fall veldig bra.


#24

Sol sa for siden:

Opplevelser fra siste årene jeg kan anbefale:
Juvet landskapshotell
Gamle Angvik handelssted (var aller best før det ble bygget på, men fortsatt flott og anderledes)
Røisheim skysstasjon
Gloppen hotell

Anbefaler kanskje ikke alle på en tur, de to øverste besøkte jeg på tur til Geiranger, derfra kjørte vi til Juvet, via Atlanterhavsveien til Kristiansund og deretter inn til Angvik.

På den siste turen kjørte vi via Geilo til Flåm, Fjærland før vi endte i Gloppen. Der var vi i noen dager før vi kjørte via Loen til Lom. En fantastisk tur. Planen var egentlig å starte på Herangtunet på Beitostølen, men vi måtte ta til takke med Geilo fordi det var 17. mai og verden var stengt. Så det siste kan jeg ikke anbefale, men jeg har lyst til å oppleve det selv!


#25

amo sa for siden:

Sundal fjordloge i Mauranger,Rosendal turisthotell i Rosendal. Gamle nyrestaurerte hotell med. Nostalgi og god mat. Bad på gangen og lytt, men OK når du vet om det. :knegg:
Gode utgangspunkt for aktiviteter til fjells og vann. Gode utgangspunkt for Folgefonna.
Haaheim Gard på Tysnes, men der er det vel helst matopplevelsene so er i fokus.


#26

liefje sa for siden:

Abonnerer


#27

Lavender sa for siden:

Union hotell i Norangsfjorden, med spøkelser og mulighet for å gå Slogen.
Fevik strandhotell er nevnt. Vakkert beliggende og god mat.
Støtvig for spa, strand og amerikansk østkyst følelse med diner, bowling og kino.
Sola Strandhotell ligger i sanddynene. Gammelt, fint og med god mat. Litt støy fra helikopterplassen rett ved, Nordsjøen trafikk.
Kongsvoll fjellstue.
Olsens Pensjonat på Veiholmen Smøla, ikke et sted du ramler forbi akkurat.

Vi har leid oss hytte på Hitra, krysser fingrene for godt vær, solnedganger og fiskelykke.


#28

Charlie sa for siden:

Tuddal,høyfjellshotell i Telemark.

tuddal.no/

Engø gård på Tjøme er fantastisk, både mat og rom.

www.engo.no/

Engø har høy kvalitet og koster deretter. Hvis man ikke har råd til alt, er en mulighet å dra dit på Afternoon tea eller et av arrangementene de ofte har (konsert o.l.) og bo et annet sted.

Et enkelt, men sjarmerende sted er Hotel Borge på Nøtterøy. De er kjent for ordentlig bestemor-mat, og har lysthus i hagen, er rett ved sjøen. Litt sånn sommerpensjonat-følelse.

www.hotellborge.no/

Evt. bo på Tønsberg vandrerhjem som flere ganger har fått vertskaps-priser (også internasjonalt), da kan man gå på brygga, men legg gjerne inn en helaften med mat på Stasjonen restaurant. Ta gjerne en flereretters tasting-meny.

I Horten, Sjømilitære Samfund. God mat. Det historiske rommet jeg hadde - det var gøy, men ikke veldig komfortabelt. Ville foretrukket den moderne fløyen for rom. Få vertskapet til å fortelle, fint om salen er ledig så dere får se. De har god mat og interessante og pope events med mat. Afternoon tea’en synes ikke jeg var all that, men jeg er London-bortskjemt.

www.smshotell.no/#

Horten er en veldig koselig by, sørg for å bruke noen timer på Karljohansvern, på SMS er dere på plass...

Park hotell i Sandefjord har god mat, fine rom og mye fordums sjarm, særlig knyttet til rederhistorien til byen. Kjempeflott frokost. Møter som blir lagt dit blir prioritert. :knegg:

www.scandichotels.no/hotell/norge/sandefjord/scandic-park-sandefjord

Ta en tur opp til Midtåsen, Anders Jahres villa. Arneberg er arkitekt. Flott park og spektakulær utsikt. Mange arrangementer, bla parkkonserter og forestillinger, permanent skulpturutstilling i parken. Ta gjerne en guidet omvisning, Anders Jahre var litt av en type (bl.a. bodde kona og elskerinna der - samtidig). Kan bo på Midtåsen, men tror kanskje jeg ville bodd på Park og heller besøkt Midtåsen?

www.midtaasen.no/


#29

Karamell sa for siden:

Kongsvoll drives dessverre ikke mer.


#30

Pelen sa for siden:

Så har vi booket en natt på Juvasshytta og vi skal bestige Galdhøpiggen. Dessverre hadde de ikke to netter etter hverandre den uken vi skal reise. Etter turen til Galdhøpiggen skal vi videre stod eller sydvest er planen. Da har vi to overnattinger til vi skal hjem igjen. Det er mange syder som er fulle dessverre. Hva kan dere anbefale? Vi vurderer Skjolden hotell, det er ikke lenger enn at vi orker å kjøre dit etter turen til Norges høyeste punkt.

Vi er avhengig av å kunne lade, men det dår vi sjekke med hotellene etter hvert.


#31

Polyanna sa for siden:

Vet ikke om dere er ferdigplanlagt, men Haaheim gård er definitivt noe for seg selv, har jeg forstått. Tror de har romantikkgaranti. :knegg:


#32

Milfrid sa for siden:

Sola Strandhotell, skulle du noen gang komme til Stavanger.


#33

Nenne sa for siden:

Dalen hotell i Telemark.


#34

GeekyGirrrl sa for siden:

Solstrand i Os. Bading og kos. :knegg:

Hotell Ullensvang i Hardanger. Epler og cider.


#35

Niobe sa for siden:

:jupp: Jeg går tur forbi flere ganger i uken, og det slår meg hver gang at beliggenheten er helt spesiell. Solastranden er nydelig, og solnedgangene er spektakulære. Spa-avdelingen med havutsikt, og uteserveringen med kveldssol er også selling points.


#36

Tussa sa for siden:

Storfjord er nydelig :hjerter: Eg bur også i nærheten men bor på Storfjord innimellom likevel både i jobb men også privat.


#37

Fluke sa for siden:

Det skulle jeg også anbefale. Veldig fin beliggenhet og god mat. Flotte rom (i den nye fløyen) og deilig spa-avdeling for dem som liker slikt. :)


#38

Majka sa for siden:

Åmot Operagard innerst i Dalsfjorden i Sunnfjord.



#40

Odelia sa for siden:

Walaker hotell i Solvorn (tidligere Sogn og fjordane) er en del av de historiske, og landets eldste hotell om jeg ikke tar helt feil. Upåklagelig beliggenhet (vi ferierer i bygda hvert år) med kort vei til badeplass i fjord (10 meters gåavstand) og nydelige fjellturer (150 m). Maten er nydelig, og bygningen et utrolig fin, i tillegg til at de som driver det er utrolig hyggelige. Men det pleier å bli fort fullbooket så man bør være tidlig ute (kan tenkes at det likevel er ledig i år da en del utenlandske nok har måttet avbestille).


#41

Elise sa for siden:

Stokkøya i Trøndelag.


#42

My sa for siden:

Kanskje ikke riktig retning hvis man tenker seg sørvestover etter Galdhøpiggen. Jeg skulle til å foreslå Juvet i Valldalen, men det blir heller ikke helt riktig retning, med mindre dere kjører mot Grotli og Geiranger.


#43

Balanse sa for siden:

Enig, Sola strand hotell er nydelig. Jeg som bor rett ved har ved flere anledninger overnattet for å nyte beliggenheten, spa og maten


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.