annemede sa for siden:
Jeg prøvde meg på Pavlova her en dag. Det viktige her er prøvde.
Jeg lurer på, grunnen til den avsindige mengden sukker, er det for å få stiv nok bunn?
Spør for en venninne, selvsagt
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
annemede sa for siden:
Jeg prøvde meg på Pavlova her en dag. Det viktige her er prøvde.
Jeg lurer på, grunnen til den avsindige mengden sukker, er det for å få stiv nok bunn?
Spør for en venninne, selvsagt
Appelsin sa for siden:
Det er antakelig søtningen og konsisten i kombinasjon? Uten sukker er det jo bare eggehvite igjen, det hadde vel være en kakebunn å gråte av :hulke:
Myria sa for siden:
Som Appelsin sier er det både søtning og konsistens som teller. Du kan redusere veldig mye, men det kommer jo et punkt hvor du praksis bare har tørr eggehvite og det er ikke godt. Prøv deg fram, reduser med f.eks. en tredel først og se hva du synes om resultatet.
annemede sa for siden:
Kakebunnen ble kanongod og søt, men veldig veldig seig. Så 1/3 av sukkeret var for lite. Konklusjonen var at det burde testes mer. :knegg:
Og så hadde vi eggekrem oppå. :nam: Med vanilje.
Charlie sa for siden:
Sukkeret er kjempeviktig for å stabilisere luftboblene som piskes inn i eggehviten. Det har også betydning når man tilsetter sukker. Baking er kjemi. Ganske interessant, egentlig.
Mer om marengsens kjemi feks her:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.