Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Havreskolding i boller

#1

Charlie sa for siden:

Da har vi satt deig til superenkelt brød, og til hvetedeig med havreskolding - begge med lite gjær for langtidsheving.

Havreskolding er havregryn overhelt med kokende vann, avkjøles og has i deigen, etter tips fra norgesmester i baking. Skal visstnok gjøre at bollene blir saftigere, fordi havregrynene holder fuktighet. Er det noen som har prøvd og har erfaring å dele?

Referansen er her: www.nrk.no/mat/norgesmesterens-boller-1.14265684


#2

isola sa for siden:

Ante ikke at det het det, men har en rundstykkeoppskrift som starter med å slå kokende vann over havregryn. De blir saftige, men også helt myke, litt som polarbrød kanskje, i konsistensen. Om det kommer av havreskåldingen eller noe annet vet jeg ikke, men det er liksom den største forskjellen fra de andre oppskriftene jeg har brukt.


#3

kamp sa for siden:

Hae gjort det i glutenfri bakst med godt resultat


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.