Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Opphevelsen av hytteforbudet

#1

Cumulus sa for siden:

Hva tenker dere om opphevelsen av hytteforbudet 20 april?


#2

Serafin sa for siden:

For meg personlig gjør det livet mitt så mye enklere. Jeg får foreldrene mine 5 minutter unna med bil, isteden for 20-30 minutter.
Jeg får mulighet til å sende de dit annenhver helg, hvorpå Lillesøster har "sin" lekekompis en 3 minutter spasertur oppi gata.
Og jeg vet at det blir mye lettere for mamma, som får hytte, veranda og plen, isteden for å sitte i en leilighet i 3 etasje i sentrum.

Men er jo spent på hva som skjer i de store hyttekommunene.


#3

Adrienne sa for siden:

Jeg tenker de hopper fra en grøft til den neste. Det er fortsatt kommuner som kunne trengt lokale tilpasninger, men det får de ikke. Denne forskriften ble laget for å sørge for at fjellhyttekommunene ikke ble nedrent av mennesker (iblandet en god porsjon for smittefrykt blant en del ordførere), og når april nesten er over er antallet mennesker som vil på fjellhytta si redusert. Samtidig så er den ikke tilpasset sommerhyttekommunene, som fra nå av vil merke stor pågang. Så, ja. Jeg er ikke overrasket over at det ble fjernet, fordi det var en lov som var presset frem politisk. Men problemet den skulle løse er ikke borte bare fordi påsken snart er over.


#4

Retz sa for siden:

I praksis blir det ingen endring i og med at man bør unngå unødvendige fritidsreiser.


#5

Cumulus sa for siden:

Så hva er da bakgrunnen for endringen?


#6

GinaK sa for siden:

I det tror jeg folk tenker utenlandsreiser. Jeg bor et sted hvor mange har hytter og tipper at alle drar på hytta straks det åpnes for det og ingen lenger tenker at
"unngå unødvendige fritidsreiser" gjelder å dra på hytta si og at det gjelder for enselv.


#7

Retz sa for siden:

I og med at smittekurven har flatet bra ut, så står ikke hyttekommunene lenger overfor en potensiell smitteinvasjon av hyttefolk. Med påfølgende risiko for betydelig behov for helsetjenester. Samtidig er påsken over når forbudet opphører, og færre vil trekke til fjellet. Man slipper opp, men oppfordrer til fortsatt forsiktighet, der av oppfordringen om å begrense unødvendige fritidsreiser.

Det har ikke en gang falt meg inn at dette kun gjelder utenlandsreiser. Derimot lurer jeg på hva som menes med bo- og arbeidsregion. Altså hva er region i denne sammenhengen? Oppfatter at det (kanskje) er greit med fritidsreiser innenfor denne regionen.




#10

Drømmedama sa for siden:

Jeg tenker at det bør presiseres hvis det ikke er ønskelig at alle reiser på hytta si etter 20. april. For det kommer nok mange til å gjøre.
Jeg har ikke oppfattet at det er noen restriksjoner angående hyttebruk?



#12

Retz sa for siden:

Så spørsmålet blir om unødvendige fritidsreiser til hytta er innafor eller ikke. Ja, nei, tja eller nja. Hadde vært helt utrolig deilig å se hytta mi igjen, men jeg vil ikke gå utenom regler og oppfordringer.


#13

Drømmedama sa for siden:

Nå surfet jeg litt og ser at det fremdeles frarådes unødvendige fritidsreiser. Men at det ikke er forbudt.
Forhåpentligvis følger folk flest mer med enn det jeg gjør(bevisst nyhetsbegrensningens har tydeligvis en pris) og kommer frem til at de bør droppe hytteturen utenfor sin egen region. På samme måte som at de bør droppe festen med alle vennene sine.
Men jeg har vel egentlig ikke trua.


#14

Magica sa for siden:

Jeg er superhappy for vår del for vi har hytte 15 minutter unna med bil men i annen kommune. Vi bor i leilighet og hytta vår er vårt uteområde og hobbyer som dyrking, fiske osv.


#15

millact sa for siden:

Bør, ja, men ingen forbud. Folk kommer til å dra til hyttene. Mange steder er det jo enda godt med snø. De som har sommerhytter vil nok gjøre hagearbeid og få båten på vannet.


#16

Retz sa for siden:

Noen gjør nok det. Med fare for at restriksjonene gjenopptas hvis for mange blir for slappe når det gjelder denne og andre oppfordringer og smittetallene igjen øker. Mulig noen trenger flere runder før de finner ut av denne balansegangen.

Jeg håper likevel de fleste følger opp tiltakene, også de som ikke er direkte forbud.


#17

Bokormen sa for siden:

Jeg tror mange kommer til å leve mer og mer normalt nå utover vår og sommer. En holdning som (basert på de rundt oss) er at mange har en eller annen grunn til at akkurat de trenger å løsne på anbefalingene. Besteforeldrene savner de små barnebarna. Farmor sitter for mye alene. Vi måtte bare ut og lufte oss litt, derfor fire små på kjøpesenter. Nå i helga fikk jeg flere snaper av voksne folk som festet innendørs. Stappfulle stuer. (Men, for all del, jeg tror veldig mange er flinke også!)


#18

meisje sa for siden:

Det kommer til å bli massiv utfart tipper jeg. Tror ikke hytteeiere flest ser på et besøk som unødvendig fritidsreise, og jeg tror vel heller ikke at det er spesielt smittefarlig at folk velger en helgetur til hytten sin, så lenge de holder avstand.


#19

apan sa for siden:

Attraktiviteten ved å være i ukesvis forsvinner jo til en viss grad når bhg og skole for de yngste åpner.


#20

oslo78 sa for siden:

Tror det blir mindre reising av at folk kan reise til hytta en helg enn masse dagsturer som skjer nå. Uansett - å kjøre bil fra dør til dør kan umulig spre mye smitte. Folk bør heller oppfordres til å ikke stoppe på veien, det er et mer forståelig råd som det er lettere å få folk med på.


#21

Strå sa for siden:

Takk for lenker og forklaringer. Jeg tror dette er fornuftig, mange kan fortsatt ikke dra på hytta av ulike årsaker, så jeg tror, med stor vekt på tror, at dette skal gå bra. (For meg gjelder fortsatt at jeg ikke får dra, og jeg er så heldig at jeg ikke har tenkt meg dit før tidligst i september.)


#22

IzziCreo sa for siden:

Takk for link.

Ser vi da er innenfor egen region med vår hytte, så tenker at vi kommer til å bruke den. Vi kan f.eks. også gjøre det slik at vi handler hjemme før vi kjører de 30 min slik at vi ikke får noen potensielle smittepunkt der.


#23

star sa for siden:

Når man har hytte innenfor egen sone, er det da greit å overse anbefalingen om å ikke ta fritidsreiser?
Mæland dro jo hjem i påsken fordi det ikke var å regne for fritidsreise. Og alle skriveriene om folk som drar til populære steder for å gå tur.
Jeg har liksom tolket alt annet en jobb, butikk og evt nødvendig hjelp som noe som man burde avstå fra.
Jeg reiste ikke hjem i påsken fordi jeg trodde det ikke var anbefalt (over både kommune og fylkesgrense) selv uten stopp på veien. forvirret


#24

Pasta sa for siden:

Det samme har jeg tenkt, og har derfor ikke vært i nabokommunen hos foreldrene mine i påsken. Ikke engang på dagstur. Uvant påske for oss!


#25

007 sa for siden:

Hvor er hjem for deg da?
Monica Mæland er folkeadressert i Bergen og har pendlerleilighet i Oslo. Hun dro altså hjem til boligen sin, det er ikke en fritidsreise.


#26

star sa for siden:

Hjem blir dessverre aldri hvor jeg bor for øyeblikket.
Eksempelet var tatt litt i farten.
Jeg leste ikke godt nok altså, så skjønner nå hva hun siktet til. Det jeg leste var å være med familien. Jeg regner familie også som mine foreldre og bror. Det er min familie, ikke bare unga mine. Var vel det jeg hang meg opp i. Men definisjonen av familie er helt sikkert ulik fra person til person.


#27

millact sa for siden:

Ja, jeg tolket det som at hun dro hjem til familien sin i Bergen.


#28

Karamell sa for siden:

Jeg tolket det også som hjem til familien sin, i Bergen.

Jeg har foreldre i Bergen, men som 45-åring kan jeg ikke definere det som 'hjem'. Det er 25 år siden jeg bodde med mine foreldre. Det er ikke "hjem". Hjem er der mannen min og barna mine bor, i huset jeg eier sammen med mannen.


#29

Karamell sa for siden:

Forøvrig har vi ikke hytte.


#30

Chablis sa for siden:

Det samme har jeg tenkt , vi har derfor ikke reist hjem til min mamma.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.