Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg med garderobeløsning

#1

Palmen sa for siden:

Vi flytter om i huset, så mannen og jeg har fått nytt soverom. Vi trenger minst to doble og ett enkelt garderobeskap, kanskje tre doble. Skapene skal være i et hjørne, hvor den ene veggen er 1,82 bred, den andre er 3 meter. Hva anbefaler dere? Bør jeg ha to doble klesskap av den smaleste typen (de som er 85/90 cm brede) på den korte veggen? Skyvedørsskap Pax på 150? Finnes det andre smarte løsninger? Ønsker mest mulig skapplass for plassen, så egentlig ønsker jeg at de skal være så høye som mulig også.


#2

Fløyel sa for siden:

Har du prøvd IKEA sitt tegneprogram for Pax?
Jeg har innredet garderober med dette, var veldig enkelt, veldig fornøyd med Pax og alle løsningene man har med dette systemet. Vi har walk-in på alle soverom, så vi har ikke dører.

www.ikea.com/no/no/planner/pax-planner/
(åpne linken på PC eller Mac, fungerer ikke på mobil)


#3

Cauchy sa for siden:

Jeg hadde sannsynligvis valg 3 skap x 1 meter med dører (ikke skyvedør) langs veggen på 3 meter.


#4

-ea- sa for siden:

Nå ringler det Gaarderobemanneeen i ørene mine. :humre: Skreddersydd hjørneløsning?


#5

Strå sa for siden:

Du ønsker mest mulig skapplass skriver du. Da ville jeg i hvert fall satt opp kjøkkenoverskap over senga, hele veien mellom ev. høyskap(ene) i hvert hjørne. Når du står i senga når du godt inn i skapene uten å strekke deg noe særlig. Hilsen 155 på sokkelesten. Husk sikringslist under overskapene.


#6

Pelen sa for siden:

Ikea anbefales fra oss. Garderobemannen har vi brukt en gang når ikeas mål ikke fungerte. De er på randen til konkurs hele tiden, de overlever for at kundene får rabatt av å forhåndsbetale.

Begynne med hjørnet. Jeg husker ikke målet på det skapet i hodet. Kan du ha 60 cm dybde på begge veggene? Det gir deg mye me relasjoner enn de ikke så dype skapene.



#8

Drømmedama sa for siden:

Så også at Garderobemannen er konkurs.
Jeg er veldig fornøyd med Ikea Pax med skapdører, vi har det i hele huset(alle soverom og hall)og ville valgt det igjen. Jeg ville, som Pelen anbefaler, valgt å starte med hjørnet, valgt 60 dybde hele veien, valgt den høyeste varianten, og fått snekker til å fore i overkant og på sidene(eller gjort det selv hvis vi hadde klart det) for å få en pen og praktisk innebygd finish.


#9

-ea- sa for siden:

Men hvorfor ikke skyvedører helt opp til taket da? Det er mange leverandører å velge mellom.
Innenfor dørene kan man ha hva som helst man ønsker seg. Pax, kurvstativer, elfa vegghengt... øverst kan man ha hyller der man kan stappe opp ekstra dyner osv.


#10

GinaK sa for siden:

Dersom du ikke finner høye nok skap/skyvedører så løser du det ned skuffer eller hyller i bunn.
Gubben har snekret og tilpasset her sånn at det er best mulig utnyttelse på høyden og tilpasser i høyden mot tak.

Leste om Garderobemannen og at det ble stilt spørsmålstegn ved drift. Dårlig drevet i alle år tydeligvis da. Er det ikke nettopp sånne bedrifter som egentlig ikke skal få Coronastøtte? ��


#11

-ea- sa for siden:

Alle kjøkkenleverandører kan vel levere det samme som garderobemannen?


#12

Filifjonka sa for siden:

Jeg er superfornøyd med garderoben som vi fikk laget i fjor av et lokalt firma. Plassen er utnyttet maksimalt fordi det ikke er noen skrog og mellomrom, bare skyvedører fra gulv til tak. Hyller i toppen, trådkurver og stenger tilpasset det reelle behovet for hengeplass.

Målene ble tatt av firmaet, som tegnet forslag ut fra hva vi ville ha. Jeg fikk også tilbud fra Garderobemannen, men reagerte på ett eller annet useriøst der.


#13

Fløyel sa for siden:

Filifjonka - enig med deg. Bruk et lokalt møbelsnekkerfirma, trenger ikke å bli dyrt. Å bruke et billig useriøst firma kan bli dyrere. Ta evt kontakt med din lokale byggevareforretning, de hr gjerne kunder som driver med slikt. I Oslo er det ihvertfall flere av dem.


#14

millact sa for siden:

Min bror har akkurat flyttet, Oslo. De har fått bygget senger til døtrene for å få noe som passet best mulig. Tror også vaskeromsløsning og evt garderobe ble bygget på mål. Kan evt høre hvem de har brukt?


#15

Filifjonka sa for siden:

Det var ikke et møbelsnekkerfirma det vi brukte altså. De driver med skyvedører og garderobeløsninger. :)


#16

Palmen sa for siden:

Det ble PAX fra IKEA på oss. Jeg fikk booket en online planleggingstime med en av ekspertene deres, og i løpet av noen minutter hadde hun tegnet ut et hjørne akkurat tilpasset våre mål. Var innom og bestilte og betalte på fredag, i går ble alt levert. Helt utrolig!

Nå gjenstår bare å finne noen som kan montere herrrrligheten, for det har jeg ikke tenkt å gjøre selv.


#17

millact sa for siden:

Skjønner godt du ikke vil montere selv. Jeg betalte mannen til en kollega i fjor. Han skrudde skap mens hun og jeg drakk vin.


#18

Pelen sa for siden:

Om det ikke hadde bært Corona-tider så hadde jeg og mannen kommet og gjort det for noen glass vin mens vi jobbet. :knegg: Vi har vel erfaring med minst 40 Pax-skap. :D


#19

Palmen sa for siden:

Åh wow, Pelen! :hjerteøyne:

Mannen min fiksa det, han. Og de ble kjempefine! Nå viser det seg at det mangler to skapdører, men jeg ringte de og det hadde skjedd en feil så de ettersendes. Men skapene blir bra altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.