Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser barna/ungdommene om dagene?

#1

zinatara sa for siden:

Ungene er skikkelig matlei. Middager er greit, men det blir ofte mye klaging om at det ikke er noe som frister når de skal lage frokost, lunsj og kvelds. Så er det noen som har tips om ting som enkelt kan lages eller forberedes på forhånd? Noe for å få litt variasjon i skiver og frokostblanding og som ikke nødvendigvis er nudler?


#2

Elise sa for siden:

Vi prøver å få litt middagsrester hver dag, sånn at det er et alternativ. Har egentlig på planen å bake pizzasnurrer eller fylte horn en dag, men har ikke kommet så langt.


#3

Bokormen sa for siden:

Toastjernet har vært mye framme her de siste ukene. :jupp:

De har også laget en del smoothie, bananpannekaker, jeg laget en grov vaffelrøre en dag. Eldste her har laget en del kjøleskapsgrøt. :)


#4

Myria sa for siden:

Middagsrester, wraps, omelett/speilegg/eggerøre, ostesmørbrød/toast, posesuppe, fiskekaker i hamburgerbrød, salat, pizzasnurrer, skinkehorn, grove vafler, scones, bananpannekaker, havregrøt, kjøleskapsgrøt, smoothie.....


#5

frukt sa for siden:

Egg og bacon
Egg og røkelaks
Omelett
Fritatta
Ulike typer grøt
Kjøleskapsgrøt
Smoothie
Smoothiebowl
Sunne muffins
Matmuffins
Grove vafler
Bananvafler
Bananlapper
Pannekaker
Pastasalat
Ostesmørbrød
Pizzasnurrer
Minipizza
Fylte horn

Jeg ramset opp alt jeg kom på så det er kanskje ikke alt som er like lettvint. Men vaffelrøre o.l. kan man jo fint lage på forhånd.


#6

GinaK sa for siden:

Vi har spist frokost sammen hver dag denne påsken. Riktignok mellom klokka 11 og ett et sted da.
Har byttet på med egg&bacon, omelett, hardkokt egg og har laget rundstykker. I dag ble det vanlig pålegg og med halvstekt brød.
Vi har også spist middag sammen hver dag. Eldste har sett film sammen med oss. Det er veldig hyggelig.

Eldste er litt preget av kompisgjengen så han er litt matsnobb. Eller, han prøver da. Skal visst ikke spise spagetti eller pizza mer. Haha, får se hvor lenge det varer. Jeg lager det samme som vi pleier så får han heller gå sulten. men det skjer ikke.

Toast går igjen her også, ellers på ukedager.


#7

Lavender sa for siden:

Det går mye i ost, egg, smoothie og dalgona iskaffe. Ellers det samme som oss.


#8

Anne C sa for siden:

De spiser stort sett det samme som oss. Minsten ordner og styrer endel mat til seg selv, og det er alt fra toast til egg-ett-eller-annet. Eldste spiser havregryn når han er sulten utenom vanlig mat.


#9

zinatara sa for siden:

Takk for mange tips! Holder på å skrive handleliste for neste uke, så skal prøve å få litt ingredienser på handlelista. Har planer om å lage en pastasalat til middag i morgen, så kan lage litt mer enn vanlig og lage til porsjoner i plastbokser til dem.


#10

Malama sa for siden:

Nå i påskeferien, egg og bacon til sen frokost og deretter middag...

Vi må igang med hverdag igjen. Og da blir det nok havregrøt på eldstemann til frokost. Og en plan om pizzaboller eller noe sånt har jeg hatt seien skolen stengte. Bare ikke orket. Hatt middagsrester til lunsj innimellom.


#11

trøtt sa for siden:

medhjerteformat.com/tebriks/
Disse ble veldig populære her. Til han som ikke spiser spekeskinke brukte jeg hamburgerrygg og ost. Lagde fire ganger så stor deig for å få nok til fryseren også.

Ellers går er det mye klaging over at det ikke er noe som helst å spise her, uten at de klarer å komme med forslag. :knegg:


#12

Anne C sa for siden:

Dette så veldig digg ut! Det skal jeg prøve.


#13

Charlie sa for siden:

Vi har laget byggrynsgrøt som vi koker ferdig og har i små glass med lokk i kjøleskapet, brukes til frokost og mellommåltid. Toast er også mye brukt, om dagen. Har vært endel mas om dette de siste dagene, så nå har tenåringen satt opp middag denne uka og hen skal lage maten hver dag. Regner med at klagingen da opphører. :knegg:

Egentlig burde de smøre seg matpakke om morgenen, det har vært en økning i både matutgifter og oppvask, får’n si.


#14

Chablis sa for siden:

Min spiser stort sett snack pot fra knorr, han har lite matlyst for tiden.


#15

apan sa for siden:

Havregrøt, kjøleskapsgrøt, polarbrød, vanlig brød, knekkebrød, middagsrester. Har lagd litt smoothie og grove vafler innimellom og prøver koke litt egg og sånt. Ellers er jeg egentlig ganske opptatt av at det er hverdag og vanlige dager, også på matfronten, så det er ikke superspennende greier.


#16

Tjorven sa for siden:

12-åringen spiser to rista brødskiver med salami og pepper. Ingen endring der de siste 8 årene. :knegg:

15-åringen spiser forskrekkelig usunt. Så når hun tar seg jobben med en smoothie får hun applaus. Svært ofte får vi beskjed om at vi "ikke har noe god mat", men å definere "god mat" er ikke så lett det heller.


#17

Blondie sa for siden:

Både ungene og jeg spiser stort sett havregryn i en eller annen form, ofte som grøt. Det hender de rister litt brød til frokost. Store lunsjer utgår pga hjemmekontoret.


#18

apan sa for siden:

Jeg har forresten også bakt proteinrundstykker, sånne med havegryn, egg og cottage cheese. Eldstemann liker dem, jeg også.


#19

Millen sa for siden:

Høre veldig kjent ut.


#20

Polyanna sa for siden:

Vi har sikkert 7 typer frokostblandinger/Müsli/gryn/granola (datteren min er ekstremt frustrert over at jeg kaller alt dette "frokostblanding", for det er FORSKJELLIGE TING!), som de spiser med melk eller yoghurt. Jeg baker et surdeigsbrød annenhver dag, det er populært. Jentungen lager en del tortilla-lefser stekt i panne, med ost og skinke, eller egg, eller etellerannet, på. Hun lager også en del smoothie. Toastjernet har vi visst glemt, det må få komme frem igjen!

Av og til havregrøt-


#21

nolo sa for siden:

Vi har 'storefri' hver dag ca 12, og da spiser vi skiver eller rundstykker med diverse pålegg. Innimellom slår jeg til med scones eller en omelett. Mellom storefri (som er første måltid for femtenåringen) og middag spiser nevnte femtenåring frukt og yoghurt. Middag som vanlig, og kort tid etter det er det opp med toastjernet. Og så har storesøster slått seg på baking, så det er nesten alltid cookies eller boller eller muffins på kvelden.


#22

Sissel sa for siden:

Minsten: Knekkebrød, polarbrød eller diverse rundstykker/frokostbrød som jeg kjøper på Morgenlevering.

Eldstesønn: Polarbrød, skiver, frokostbrød/rundstykker, pastasalat, lefser med diverse på.

Dattera: Knekkebrød, polarbrød, frokostbrød/rundstykker, skiver, pastasalat, havregryn med melk, arme riddere, havregrøt og toast.


#23

Matilda sa for siden:

Vi kjøpte bordgrill den første hjemmeskoledagen, og etter det lages det toast stort sett daglig. Planen har vært å lage amerikanske pannekaker til lunsj en dag, men det har jeg jo aldri tid til! Et par dager har vi hatt vafler til lunsj (det er nemlig mannens jobb). Ellers går det i frokostblanding, havregrøt og Hatting-rundstykker.


#24

My sa for siden:

Guttungen på 12 vil helst ikke spise noe som helst før middag, da spiser han en porsjon på størrelse med et hus. Han får lov til å hoppe over frokosten nå, så varmer han seg gjerne middagsrester til lunsj.

Tvillingsøstera spiser rista brød med diverse pålegg, og kan også spise frokostblandinger, havrefras o.l. til frokost. Men hun spiser minst mulig middag, med mindre hun kan få pasta med smør.

Eldstejenta på snart 15 lager seg ofte smoothie til frokost, og spiser ellers greit med brød og middag. Men hun har en fryktelig uvane med å spise sukker mellom måltidene. Lage seg iskaffe med en dunge sukker oppi, f.eks.


#25

Tjorven sa for siden:

Disse iskaffegreiene har jo tatt helt av. I tillegg tar det en evighet å lage dem og siden vi har åpen kjøkkenløsning så underholdes vi alle av den vispegreia i det som føles som en liten evighet. Det lar seg definitivt ikke kombinere med noe møte på hjemmekontoret.


#26

My sa for siden:

Kjent problemstilling. Smoothie-maskina er ikke akkurat stillegående den heller. :gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.