Ungene er skikkelig matlei. Middager er greit, men det blir ofte mye klaging om at det ikke er noe som frister når de skal lage frokost, lunsj og kvelds. Så er det noen som har tips om ting som enkelt kan lages eller forberedes på forhånd? Noe for å få litt variasjon i skiver og frokostblanding og som ikke nødvendigvis er nudler?
Vi prøver å få litt middagsrester hver dag, sånn at det er et alternativ. Har egentlig på planen å bake pizzasnurrer eller fylte horn en dag, men har ikke kommet så langt.
Vi har spist frokost sammen hver dag denne påsken. Riktignok mellom klokka 11 og ett et sted da.
Har byttet på med egg&bacon, omelett, hardkokt egg og har laget rundstykker. I dag ble det vanlig pålegg og med halvstekt brød.
Vi har også spist middag sammen hver dag. Eldste har sett film sammen med oss. Det er veldig hyggelig.
Eldste er litt preget av kompisgjengen så han er litt matsnobb. Eller, han prøver da. Skal visst ikke spise spagetti eller pizza mer. Haha, får se hvor lenge det varer. Jeg lager det samme som vi pleier så får han heller gå sulten. men det skjer ikke.
De spiser stort sett det samme som oss. Minsten ordner og styrer endel mat til seg selv, og det er alt fra toast til egg-ett-eller-annet. Eldste spiser havregryn når han er sulten utenom vanlig mat.
Takk for mange tips! Holder på å skrive handleliste for neste uke, så skal prøve å få litt ingredienser på handlelista. Har planer om å lage en pastasalat til middag i morgen, så kan lage litt mer enn vanlig og lage til porsjoner i plastbokser til dem.
Nå i påskeferien, egg og bacon til sen frokost og deretter middag...
Vi må igang med hverdag igjen. Og da blir det nok havregrøt på eldstemann til frokost. Og en plan om pizzaboller eller noe sånt har jeg hatt seien skolen stengte. Bare ikke orket. Hatt middagsrester til lunsj innimellom.
medhjerteformat.com/tebriks/
Disse ble veldig populære her. Til han som ikke spiser spekeskinke brukte jeg hamburgerrygg og ost. Lagde fire ganger så stor deig for å få nok til fryseren også.
Ellers går er det mye klaging over at det ikke er noe som helst å spise her, uten at de klarer å komme med forslag. :knegg:
Vi har laget byggrynsgrøt som vi koker ferdig og har i små glass med lokk i kjøleskapet, brukes til frokost og mellommåltid. Toast er også mye brukt, om dagen. Har vært endel mas om dette de siste dagene, så nå har tenåringen satt opp middag denne uka og hen skal lage maten hver dag. Regner med at klagingen da opphører. :knegg:
Egentlig burde de smøre seg matpakke om morgenen, det har vært en økning i både matutgifter og oppvask, får’n si.
Havregrøt, kjøleskapsgrøt, polarbrød, vanlig brød, knekkebrød, middagsrester. Har lagd litt smoothie og grove vafler innimellom og prøver koke litt egg og sånt. Ellers er jeg egentlig ganske opptatt av at det er hverdag og vanlige dager, også på matfronten, så det er ikke superspennende greier.
12-åringen spiser to rista brødskiver med salami og pepper. Ingen endring der de siste 8 årene. :knegg:
15-åringen spiser forskrekkelig usunt. Så når hun tar seg jobben med en smoothie får hun applaus. Svært ofte får vi beskjed om at vi "ikke har noe god mat", men å definere "god mat" er ikke så lett det heller.
Både ungene og jeg spiser stort sett havregryn i en eller annen form, ofte som grøt. Det hender de rister litt brød til frokost. Store lunsjer utgår pga hjemmekontoret.
Vi har sikkert 7 typer frokostblandinger/Müsli/gryn/granola (datteren min er ekstremt frustrert over at jeg kaller alt dette "frokostblanding", for det er FORSKJELLIGE TING!), som de spiser med melk eller yoghurt. Jeg baker et surdeigsbrød annenhver dag, det er populært. Jentungen lager en del tortilla-lefser stekt i panne, med ost og skinke, eller egg, eller etellerannet, på. Hun lager også en del smoothie. Toastjernet har vi visst glemt, det må få komme frem igjen!
Vi har 'storefri' hver dag ca 12, og da spiser vi skiver eller rundstykker med diverse pålegg. Innimellom slår jeg til med scones eller en omelett. Mellom storefri (som er første måltid for femtenåringen) og middag spiser nevnte femtenåring frukt og yoghurt. Middag som vanlig, og kort tid etter det er det opp med toastjernet. Og så har storesøster slått seg på baking, så det er nesten alltid cookies eller boller eller muffins på kvelden.
Vi kjøpte bordgrill den første hjemmeskoledagen, og etter det lages det toast stort sett daglig. Planen har vært å lage amerikanske pannekaker til lunsj en dag, men det har jeg jo aldri tid til! Et par dager har vi hatt vafler til lunsj (det er nemlig mannens jobb). Ellers går det i frokostblanding, havregrøt og Hatting-rundstykker.
Guttungen på 12 vil helst ikke spise noe som helst før middag, da spiser han en porsjon på størrelse med et hus. Han får lov til å hoppe over frokosten nå, så varmer han seg gjerne middagsrester til lunsj.
Tvillingsøstera spiser rista brød med diverse pålegg, og kan også spise frokostblandinger, havrefras o.l. til frokost. Men hun spiser minst mulig middag, med mindre hun kan få pasta med smør.
Eldstejenta på snart 15 lager seg ofte smoothie til frokost, og spiser ellers greit med brød og middag. Men hun har en fryktelig uvane med å spise sukker mellom måltidene. Lage seg iskaffe med en dunge sukker oppi, f.eks.
Disse iskaffegreiene har jo tatt helt av. I tillegg tar det en evighet å lage dem og siden vi har åpen kjøkkenløsning så underholdes vi alle av den vispegreia i det som føles som en liten evighet. Det lar seg definitivt ikke kombinere med noe møte på hjemmekontoret.