Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har dere lagt på dere i denne tiden?

#1

Trulte sa for siden:

Jeg må seriøst begynne å ta tak om jeg skal komme inn i mine bukser etter dette. Mindre aktivitet og mer mat, og har spist mye snop.
Til og med minsten kommenterte det. Jeg er ikke så opptatt av vekt, og har ikke vekt. Men jeg er opptatt av å holde en helse som gjør at jeg kan stå inn i alderdommen og gjøre mest mulig. Og her må jeg virkelig ta meg sammen nå. Jeg føler meg småsyk pga inaktivitet og mat.


#2

Blondie sa for siden:

Definitivt! Merker at buksene er strammere, men vet ikke omfanget. Jeg veier meg ikke.

Jeg beveger meg mye, men det blir mye kosemat. Jeg tok et solid grep for to år siden og er endelig normalvektig, må derfor skjerpe meg NU!


#3

Che sa for siden:

Jeg har ikke gått opp - men bør gå ned i utgangspunktet - og jeg har jo og følelsen av å kose meg hver dag....



#5

Elise sa for siden:

Jeg har gått ned i vekt i hjemmeskoleperioden. Har ikke hatt snop liggende, ikke fått servert kake og twist på jobb, og jeg hat stort sett gått tur hver dag.

I påsken kjørte vi på med mange kilo sjokolade og potetgull, så jeg har gått opp et par kilo igjen, men når vi straks er tomme for sjokolade igjen så går det nok rette veien. Cluet for meg er å ha bare helt vanlig mat tilgjengelig.


#6

Fløyel sa for siden:

Ja, dessverre. Her må skapene tømmes for godis, men jeg kan ikke gjøre det alene.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg strutser og veier meg ikke. Jeg trenger ikke nok en bekymring og irritasjonsmoment. Det får jeg ta senere.


#8

millact sa for siden:

Har ikke veid meg, men kanskje litt? Men jeg har gått mye mer tur enn normalt.


#9

Blå sa for siden:

Ikke gått opp, men jeg merker at hverdagsaktiviteten er mindre og at kroppen er slappere. Prøver å gjøre noe med det, men er ikke veldig motivert.


#10

My sa for siden:

Det har jeg nok gjort ja. Gikk en del ned tidligere i vinter, ved å være bevisst på matinntak, men den bevisstheten fløy visst ut av vinduet da koronaen fløy inn. Så nå har jeg nok gått opp alt sammen igjen. :sukk:


#11

Lavender sa for siden:

Litt. Spiser som før, men er mye mindre aktiv. Tar det rolig, får 4 mil å sykle om dagen til nytt arbeidssted.


#12

OlleVia sa for siden:

Har innemellom vært litt mer kosemat, men nå har det også vært påske. Jeg går på tur, nesten hver ettermiddag / kveld. Ikke alltid så lang tur, men bedre enn ingen ting.


#13

Pappalille sa for siden:

Heldigvis har jeg klart å fortsette vektnedgang, også nå i påsken. Jeg spiser ikke mer enn vanlig, og behandler ikke denne tiden som en grunn til å spise hverken mer eller annerledes. Får inn mine 10000 skritt stort sett hver dag i ren kjedsomhet. :knegg:


#14

GeekyGirrrl sa for siden:

Nei, heller det motsatte. Jeg har slitt med matlyst i hele perioden og jeg har vært så rastløs at jeg har jogget eller gått på fjelltur nesten hver dag.. Har faktisk løpt på meg vondt i kneet..


#15

Linella sa for siden:

Jeg er like aktiv som jeg pleier og spiser som vanlig, så vekten har ikke endret seg. Jeg er bevisst på å holde kostholdet så normalt som mulig, spesielt siden barna gjerne er litt mindre aktive nå enn de vanligvis er.


#16

frukt sa for siden:

Tror ikke det. Har ikke badevekt, men jeg har dårlig matlyst, og er et av disse irriterende menneskene som kan ha snop og snacks liggende i ukevis uten å røre det.


#17

Drømmedama sa for siden:

Nei. Jeg har mistet matlysten for første gang i mitt liv. Snart fem uker med liten matlyst og dermed også merkbar, og egentlig veldig ønsket, vektnedgang gir likevel ikke en umiddelbar jubelfølelse altså. Vil heller være stor og glad.


#18

Input sa for siden:

Jeg hadde gjort det om det ikke var for at jeg ammer...


#19

kamp sa for siden:

Jepp


#20

Pasta sa for siden:

Ja, helt klart!


#21

Bluen sa for siden:

Jeg er også litt her. Har trent hver dag denne måneden og forsøker også å holde hverdagsaktiviteten på samme nivå som før, men det blir litt mer godteri - og også litt feitere mat fordi mannen lager mer middag. Til hverdags er det jeg som lager mat, med noe bistand fra ungene.


#22

Syrinx sa for siden:

Jeg har bedrevet slanking en god stund. Dette gikk i stå pga humper i veien som heter Livet, en god stund før korona. Men da korona pluss påske kom gikk det helt skeis og kiloene rant inn. Hadde det vært like enkelt å ta av som å legge på... Så nå må det strammes inn igjen.


#23

Anne C sa for siden:

Nei, men jeg har heller ikke gått ned noe for å si det sånn.


#24

polarjenta sa for siden:

Ja, men nå har jeg tatt tak.


#25

Anne C sa for siden:

Men jeg veier meg ikke. Jeg bare kjenner det på buksene mine at de ikke er trangere.


#26

Malama sa for siden:

Helt sikkert. Ikke veid og sjekket, men jeg rører meg nesten ikke og spiser mye snop og potetgull. Må ta meg sammen når vi har spist opp etter påske. Og komme igang med litt gåturer eller noe sånt. Luft og dagslys og bevegelse.


#27

Pesten sa for siden:

Ja. Knekkebrød i ovnen as we speak.
Plutselig kom det 3 kg på gitt. De skal av igjen.


#28

mammaugla sa for siden:

Ja. Har blitt en del ekstra god mat og godteri. Men nå er skapene helt skrapet for all usunn mat, så hvis jeg holder meg hard og ikke kjøper noe, så er det heller ikke noe snop å spise.


#29

Retz sa for siden:

Nei, spiser ikke mer eller annerledes enn vanlig, og aktivitetsnivået har heller økt enn gått ned. Det er blitt noen flere løpe- og gåturer, sikkert en kompensasjon for sosial isolasjon.


#30

Timar sa for siden:

Ja. :sukk:

Jeg medisinerer meg selv med sjokolade og snop. Det pleier jeg forsåvidt å gjøre, jeg pleier bare ikke å ha så mye tilgjengelig tid til å gjøre det på. :rolleyes:

Selv om jeg er ute på en eller annen slags tur alle dager, så tror jeg ikke det veier opp for at hverdagsaktiviteten plutselig er helt på null. En vanlig jobbedag kunne jeg komme opp i 8000 skritt bare ved å ha vært på jobb og fulgt opp unger og alt det vanlige. I hjemmetilværelsen tror jeg fint jeg klarer å holde meg på under 1000 skritt hver dag. Det er ikke langt til verken kontor, bad eller kjøleskap. :humre:


#31

Strutsen sa for siden:

:snurt:

Ja, jeg har lagt på meg, men mye av grunnen er at jeg ble operert rett for alt stengte ned og dermed har måttet være i ro/ligge i 3-4 uker. Har akkurat tatt opp igjen litt mer normal aktivitet.

Jeg er for øvrig en Struts og veier meg aldri. :knegg: Men kjenner det på klærne.


#32

Magica sa for siden:

Nei, men jeg holder veldig fast på hverdags-kostholdet ellers legger jeg utrolig fort på meg (korona eller ei).


#33

Fersken sa for siden:

Totalt så har jeg gått ned. Begynte med lavkarbo noen uker før korona kom og har greid å fortsette med det.


#34

Molly sa for siden:

Nei, har ikke det. Jeg blir helt koko av å leve uten å omgås mennesker normalt, så jeg forsøker å kompensere med å gå og gå og gå. Matlysten går litt opp og ned, i starten spiste jeg mye godis, men nå har jeg egentlig ikke lyst på verken godis eller mat.


#35

emm sa for siden:

Nei, jeg synes dette er en veldig vanskelig periode og har gått ned. Jeg trives hjemme, men mistrives med å ikke se folk på jobb osv. Savner så veldig at alt var som før, og det hadde jeg ikke trodd. Men det viser seg at jeg er ekstremt avhengig av noen rutiner for å ha det bra.



#37

Milfrid sa for siden:

Jeg har vel stått stille. Som er plagsomt, siden jeg var i gang med å gå ned. Det har blitt vare surr med mat, og jeg sliter med å komme meg ut, jeg som gikk tur to timer til dagen før dette. :gaah: Jeg MÅ skjerpe meg, men sliter. Det sitter kun i hodet. Jeg gikk tur møkk alene før, i alt slags vær, så det er bare en mental greie. Jeg kunne jo glatt gått tur fire timer nå som jeg er 50% permittert. Men neida. :gal:


#38

My sa for siden:

Yr.no sier at jeg skal bli mer aktiv fra og med fredag. :nemlig:

Først nesten fire uker i full isolasjon, uten lov til å gå utenfor døra, deretter kontinuerlig drittvær, har ikke hjulpet på den fysiske aktiviteten akkurat. :mumle:


#39

løve70 sa for siden:

Ja. Orker ikke veie meg engang. Har mistet helt treningslysten - og for meg er det ganske krise, trening er vanligvis min store lidenskap. Trener noe hver dag for det, men ikke så mye som jeg burde. Spiser altfor mye mat og snacks, samt drikker vin.

Prøver å finne motivasjonen for å ta meg sammen, men vanskselig når det ikke er noe å se fram til.


#40

veobra sa for siden:

Ja, det har jeg. Buksa som trengte belte trenger ikke belte lenger. Jeg har ikke vekt, beltet snakker et språk jeg forstår. Beltet er dårlig på motivering, så det snakker litt enspråklig. :sukk:


#41

Galathea sa for siden:

Ja, litt, har spist mye mer godteri enn vanlig. Men nå har jeg faktisk tømt alle skuffer og skap for snop, og påskegodteriet er borte, så nå skal det kun handles sunne matvarer!


#42

Karamell sa for siden:

Bittelitt tror jeg. Jeg har spist for mye godteri i påsken. Jeg ser det på blodsukkeret, men nå har jeg økt basaldosen med insulin. Men har gått tur hver dag i alt slags vær, så helt ille er det ikke.


#43

Strå sa for siden:

Jeg måtte lese trådtittelen flere ganger før jeg klarte å få den til å stemme med HI. Det var litt merkelig å spørre om jeg hadde lagt meg klokka 08 om morgenen syns jeg. :knegg:

Buksene sier at jeg har holdt vekta, selv med hjemmekontor og kort vei til både matskap og digg. Jeg småspiser til vanlig også, men nå går jeg mer enn før.


#44

Trixie sa for siden:

Jepp.
Og er gald hverdagen med mer aktivitet snart er tilbake.


#45

Frk_Fryd sa for siden:

Litt. Det blir mer mat, mer kos, mer av alt i grunn. Men jeg er mye mer aktiv enn vanlig, så for min del kunne det vært mye verre.


#46

isola sa for siden:

Don’t know, don’t care.


#47

star sa for siden:

Sikkert, men ikke pga av corona. Livet mitt er ikke så veldig forandret. Men måtte starte opp på en medisin som denne gangen økte matlysten og da på snop.


#48

venla sa for siden:

Nei, men har måttet jobbe for å unngå det. Har ikke kjøpt inn noe ekstra snop og spiser det jeg ville spist til vanlig. Jobber lange dager når barna ikke er her og må ut en tur hver dag. Er vant til å sykle til og fra jobb.


#49

Røverdatter sa for siden:

Jeg har heldigvis godtestopp og shoppestopp frem til 1. Juni. Har gått litt ned og har plutselig masse penger på konto før lønning. :knegg:


#50

Mamari sa for siden:

Nei - jeg elsker å være ute, og det merkes på vekta heldigvis. Så snart jeg er ferdig med hjemmekontor og hjemmeskole bærer det ut i skogen. Så blir det løpetur om kvelden. Er bevisst på å unngå snop og ikke minst vin. Jeg kjenner meg selv så godt at om jeg bare tar litt godteri eller chips så er veien kort til at beltet må løses på☺


#51

Lavender sa for siden:

Og der var buksa ubehagelig trang. Startet dagen med 22 km på sykkel og grove knekkebrød med mager cottage cheese. Jeg kan ikke bare vente til jeg begynner å sykle til jobb, livvidden øker og øker. :mad:.


#52

Nenne sa for siden:

Nei, tvert imot. Jeg har bedrevet bunadtilpasning siden midten av januar, så hjemmetilværelsen er sånn sett veldig greit. Ingen jobbmiddager eller annet som kan ødelegge hverdagsflyten.


#53

Neket sa for siden:

Nei, men har ikke gått ned heller, og det er det jeg prøver på. Har spist altfor mye sjokolade, men jeg har vært flinkere til å trene enn vanlig.


#54

Lavender sa for siden:

Jeg bruker å sykle fem timer i uken, ta to økter tung styrke og gjøre litt yoga. Å erstatte det med tre timer yoga, pilates, Tai Chi har straffet seg.


#55

nolo sa for siden:

Ja, det har jeg nok. Datteren min baker nesten hver dag. :jupp:


#56

amylin sa for siden:

Aner ikke! Eier ikke vekt. Uansett så har kroppsfasongen endret seg siden jeg er mer i ro, så muskelmassen har sunket en del ...


#57

Snippa sa for siden:

Nei, men det er fordi at jeg BÅDE har økt treningsmengde dramatisk samtidig som inntaket av usunn mat og drikke har økt. Burde ha gått ned 7-8 kg.


#58

Gaia sa for siden:

Ja, fordi jeg ikke får hverdagsaktiviteten jeg pleier å ha. Jeg trener omtrent like mye som før, men beveger meg jo knapt når jeg ikke enten lufter hund eller trener. Til vanlig har jeg relativt høyt hverdagsaktivitetsnivå.

Det hjelper ikke at jeg spiser litt bedre og større lunsjer hjemme, eller at middagene er litt mer fancy (og dermed litt mer kaloririke) enn til vanlig (hvor det går i magre 10 minuttersmiddager).


#59

Syrinx sa for siden:

Jeg gikk ned mye i vekt i fjor, så stoppet det opp. Ble stående stille lenge pga situasjon i livet der det ikke var overskudd til å tenke slanking. Så kom korona og påske. Vips, flere kilo opp. Nå er det lysere og fint å gå tur, jeg er sykmeldt for å ta vare på meg selv, samt at jeg skjønner at jeg ikke kan spise sukker og fett med begge hendene, så nå går pila nedover igjen.


#60

Synnemor sa for siden:

Nei. Løper ca 100 km i uka og trener styrke to ganger ukentlig pluss at jeg alltid går til og fra jobb (30 min. hver vei). Med mitt aktivitetsnivå kan jeg i grunnen spise akkurat det jeg vil. Snop har jeg ikke rørt siden 2008 og jeg har aldri likt brus, men koser meg gjerne med et glass vin og har bakt boller i alle fall to ganger siden lockdown-perioden startet. Det er ikke ungene som har spist de bollene, for å si det sånn!


#61

Maverick sa for siden:

Nei. Kanskje en kilo, men vekta mi svinger noen kilo hver vei jevnt og trutt så det er ikke godt å vite. Og det skjønner jeg ingenting av for jeg spiser hele tiden og drikker enda mer vin enn til vanlig, uten den vanlige hverdagslogistikkaktiviteten. Mulig jeg må steppe up sjokoladegamet litt.

(Skulle gjerne gått litt opp egentlig.)


#62

Martis sa for siden:

Ja, noen kilo. :mumle: Som noen over her nevnte så er det ikke så langt mellom kontorplassen og kjøkkenet, og hverdagsaktiviteten har vært helt bort. Jeg er kommet i gang med å gå turer, så det er jo positivt. Jeg syns rett og slett hele koronasituasjonen var så traurig i starten at jeg satte meg ned og spiste altfor mye god mat og god vin til trøst. :knegg: Nå er hjemmekontor/hjemmeskole det nye normale og da er det lettere å gjøre andre ting.



#64

Geitrams sa for siden:

Tror ikke jeg har gått opp i vekt, men ser jo at enkelte kroppsdeler er mindre faste og at buksene strammer litt mer.


#65

apan sa for siden:

Jeg er omtrent der jeg var, bittelitt pluss etter påsken kanskje. Når det er sagt, skulle jeg gjerne gått ned litt da. Jeg har vært flink med aktivitet og trening i perioden fra 12. mars, så nå skal jeg stramme inn litt på maten.


#66

Nooria sa for siden:

Jeg har trent mye men vært altfor liberal med hva jeg har spist. Mulig jeg har lagt på meg.


#67

Storm sa for siden:

Nei, heldigvis, har klart å gå litt ned. Null hverdagsstress, nok søvn, ingen jobbreiser, tid til å lage sunn mat, mange turer og trening i kjelleren. Ble en del snop og vin i påsken da.


#68

Ruslebiffen sa for siden:

Tror ikke jeg har lagt på meg i kilo (veier meg ikke), men har nok tapt ganske betydelig med muskelmasse. Og sannsynligvis økt i fettmasse.. Veldig vanskelig å holde muskelmassen oppe med hjemmetrening når man er vant til å løfte tungt.

Får løpt en del, da. Har vært mer eller mindre skadet og slitt med løping i ett år, og fått løpt mye mindre enn normalt, men det begynner å bedre seg nå. Men muskelmassen svinner hen. :knegg:


#69

Molly sa for siden:

Muskelmassen svinner hen her også. Klærne passer fremdeles, så jeg regner med at vekten er ganske stabil. Men jeg merker tydelig at lår, rumpe, armer osv er betydelig slappere og mindre muskuløse enn før treningssenterne stengte. Skal sies at jeg har null selvdisiplin til å gjennomføre egentrening. :sukk:


#70

Ruslebiffen sa for siden:

Samme her. Det verste er at styrken går sånn ned. Klarer å vedlikeholde en del med kreativ hjemmetrening, men det gir liksom ikke samme effekten på maksstyrke som tunge vekter på senter. :knegg:

Insprasjonen til hjemmetrening har heldigvis kommet seg litt nå, etter at jeg innså at jeg må fokusere på å begrense nedgangen i styrke vs. at jeg ikke får trent akkurat som jeg vil.


#71

Lavender sa for siden:

Det er ikke lett å få skaffet seg vektskiver som er egnet til å holde i hendene, eller noen kettlebells heller. :mad:. Jeg graver i hagen, det hjelper litt på humøret å flytte jord med trillebår.


#72

emm sa for siden:

Når kan de åpne treningssentrene igjen? Noen som vet?


#73

løve70 sa for siden:

Nei, har ikke sett noe. Håper de kan åpne snart - gjerne med restriksjoner.


#74

Lille meg sa for siden:

Jeg ble også operert rett før nedstengning, men faste måltid på sykehus (og lite godis tilgjengelig) gjorde at jeg gikk ned i vekt.

Nå er formen på tur oppover, og det er vekta også. Hurra for førstnente. Nei-og-nei for sistnevnte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.