Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tortillavarmer til stekeovn

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg pleier å pakke inn tortillalefsene i aluminiumsfolie før jeg varmer dem i ovnen, men syns det er litt sløsete å bruke folie til dette. Men alle tortillavarmere jeg finner er til mikro, eller en sak i porselen som jeg syns er for stor.

Hva gjør dere? Tror dere de i tekstil kan brukes i stekeovn også, det er jo ikke så høy temperatur? Eller bare kjøkkenhåndkle?


#2

Elise sa for siden:

Vi har de bare i pakken og inn i mikroen. Klipper av et lite hjørne.


#3

Ru sa for siden:

Vi har en sånn fra, eh Kitch’n? Den er stor og brukes aldri. Bruker alufolie og resirkulerer. :lat:


#4

Stompa sa for siden:

Jeg bare legger ei lefse til hver på en tallerken i mikroen og kjører til de er varme. Ny runde når vi trenger fler, hvis noen vil ha.

Blir ikke de man ikke spiser med en gang kalde når man varmer alle samtidig?


#5

Tallulah sa for siden:

Folkens, jeg skal IKKE ha til mikro. :knegg: Overskriften sier "stekeovn".


#6

Timar sa for siden:

Vi er utrolig miljøvennlige og bruker ikke'no. Ovnen varmes opp til passende temperatur og så legger vi inn lefser til én runde. Lefsene blir varme på 20-30 sekunder.


#7

Tallulah sa for siden:

Å varme opp til én og én funker ikke altså. Vi spiser ved spisebordet og kan ikke drive å løpe inn på kjøkkenet og varme opp en lefse hver gang en er ferdig og skal ha en ny.


#8

Stompa sa for siden:

Ok, da vet ikke jeg. Det er det vi gjør. :jupp:


#9

IzziCreo sa for siden:

Langt mer enn bare en tortillavarmer, men denne står det går i både ovn og mikro.


#10

Tallulah sa for siden:

Den er litt voldsom. :humre:


#11

Najade sa for siden:

Når vi er på hytta (som ikke har mikro) så legger jeg ca seks tortillas på stekeovnsristen. Det blir litt overlapp, men de blir varme i løpet av kanskje to minutter på 200 grader. Om vi trenger mer så varmer jeg en runde til, ikke en og en. Verdt å forsøke, da jeg synes det tar veldig lang tid med aluminiumsfolie.


#12

millact sa for siden:

Nettopp ! Funker fint, det.


#13

Tallulah sa for siden:

Ja, det kan jo funke om jeg pakker dem inn i et håndkle med en gang etterpå. Jeg syns ikke det tar lang tid med alufolie, men jeg vil helst ikke bruke så mye av det.

Jeg prøver det. Hvis ikke bør det jo gå å sy en i bomull, og legge den i ovnen når den uansett bare er på 125 grader.


#14

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg tenkte det samme i mitt stille sinn :humre:


#15

meisje sa for siden:

Sett stekeovnen på 70 grader og legg uåpnet pakke med tortilla i ovnen mens du lager resten. Når all er ferdig tar jeg pakken ut og pakker inn i varmt kjøkkenhåndkle.


#16

Pøblis sa for siden:

Jeg varmer tortillaene i stekepanne - to og to sammen. :hjelpsom: :knegg:

Har ikke mikro, og liker ikke ovnsoppvarmede torillas så veldig godt.


#17

Palmen sa for siden:

Jeg legger mine i kjøkkenhåndkle i ovnen. 200grader. Funker finfint.#19

Retz sa for siden:

Legger dem i stekovnen uten å pakke dem inn. Et par minutter bare.


#20

Elise sa for siden:

Du spurte hva vi gjør. :humre:


#21

Nextlife sa for siden:

Akkurat sånn. :nemlig:
Er det mange som skal spise legges de i stabel godt innpakket i et par kjøkkenhåndklær i påvente av å bli servert.

Mikrovarmede eller stabelvarmede lefser kan ikke måle seg med pannevarmede.


#22

Tallulah sa for siden:

Regna med at dere skjønte av dere selv at det var relatert til stekeovn, siden ordet «stekeovn» var nevnt to ganger. :p


#23

Tjorven sa for siden:

Blir lefsene tørre da? Jeg har tenkt at folien holder på en del av fuktigheten (for den øverste og nederste er jo tørr selv i folie).

Vi bruker folien mange ganger før den kastes, så jeg har ikke tenkt på dette som noe stort problem.


#24

Timar sa for siden:

Vi varmer som sagt rett i ovnen, og varmer ikke ny runde før alle er klar. Har vi besøk, så bruker vi alufolie for å kunne varme og holde mange varme på en gang.


#25

Eia sa for siden:

Alufolie kan brukes mange ganger - jeg forstår ikke problemet. :knegg:


#26

Tallulah sa for siden:

Joda, men det kommer et punkt hvor alufolie ikke kan brukes flere ganger, og da er det tross alt mer miljøvennlig å finne en annen løsning. Alufolie har ikke et godt miljøregnskap i fremstilling.


#27

liefje sa for siden:

Fikk tips her forleden om at tortillaen ble 1000 (ja!) ganger bedre om man varmen dem på en stekepanne 10 sekunder på hver siden. Det stemte. Virkelig. UTROLIG mye bedre både smak og konsistens, så ingen tortillavarmer i verden får meg tilbake til å varme i ovn.


#28

GydaG sa for siden:

Det går an å sy tortillavarmer i stoff som jeg vet kan brukes i stekeovnen samt vaskes på 60 grader, og jeg har prøvd å finne igjen linken uten hell.
Den brettes ut som en slags konvolutt, og består av egnet stoff, mener det var brukt en platevatt som tåler høy varme, men jeg husker altså ikke detaljene.
Det irriterer meg, for jeg hadde planer om å sy den selv. :ikkehjelpsomidetheletatt:


#29

rajraj sa for siden:

Men hvordan holder du dem varme da?


#30

liefje sa for siden:

Vi lager dem fortløpende. Det går jo så fort. Riktignok er vi bare tre personer, verre med en hel storfamilie såklart. Vi stekte de tre første og la dem på tallerknene. Spiste. Så tok vi en pause der vi laget tre til etc.


#31

rajraj sa for siden:

Skjønner! Takk for svar. :)


#32

IzziCreo sa for siden:

Etter all snakket om stekepanne så måtte det jo bli fajitas til middag i går :knegg: Så da kan jeg melde om at vi heller ikke kommer til å gå tilbake til å varme i ovn (hytta) eller mikro (hjemme). Nå ble det jo sånn ordentlig godt! :hyper:


#33

liefje sa for siden:

Jaaa! :D:D#35

Tallulah sa for siden:

Ja, har sett den, men syns den tar for stor plass.


#36

daffy sa for siden:

Jeg har lett etter det samme uten å ha funnet noen god løsning. Det som fins er for mikro, for tungt og plasskrevende eller beregnet til å varme lefsene etter at de har kommet ut av ovnen. Utrolig at ikke noen har sett det kommersielle potensialet i å lage et produkt som 1 million nordmenn trenger hver fredag kveld ...!

Men liefje sitt innlegg fikk meg til å lure på om det ikke like gjerne kunne vært gjort i en vanlig ildfast gryte med tett lokk på? Jeg har Eva Trio gryter og lokk som hører til. Jeg kan rapportere hvordan det går neste fredag. :)


#37

liefje sa for siden:

De som har sånn takke til å steke lefser på (kanskje bare mamma som har sånn), kan sette den på bordet og steke på den.


#38

Timar sa for siden:

Jeg prøvde å varme tortillaene i stekepanne i går, men jeg syns ikke det ble spesielt godt.

Kan dere som får det til gi med en teskje-oppskrift? Hvor varmt, hvor lenge osv.


#39

liefje sa for siden:

Varm panne, men ikke så varmt at det svir seg. 10 sekunder på hver side


#40

Tallulah sa for siden:

Når jeg virkelig skal lage stas-taco, så lager jeg tortillas selv. Men det er bare sånne bittesmå, og det er i grunn bare jeg i familien som liker dem. :knegg: Man kan smushe dem flate med en stekepanne også.

I Oslo selger helsekosten på Gunerius mye god mexicansk mat, blant annet tacolefser som virkelig er noe helt annet enn Santa Maria. Om du ikke har en forhandler i nærheten, kan du bestille herfra.

Jeg lager en fantastisk chipotle mayo med denne.
#43

Tallulah sa for siden:

Joa, men ser ikke poenget med å bytte ut med en annen ting som også må kastes, egentlig. :knegg:

Problemet mitt er verken smak eller tørre kanter.


#44

frukt sa for siden:

Varmer aldri opp lefsene, jeg. :lat:


#45

Molly sa for siden:

Jeg bruker bakepapir, og gjenbruker det. Det blir litt krøllete etter å ha pakket inn tortillaene, men jeg glatter det ut og bruker det på nytt.


#46

Tallulah sa for siden:

Joda, men verken bakepapir eller folie kan brukes evig. Selvsagt er det bedre å bruke det flere ganger, men jeg er altså ute etter en løsning som er varig.#48

Tallulah sa for siden:

Takk for lenke, Gyda. Jeg tror det må bli noe sånt. Den kan kanskje ikke brukes inni ovnen med sånn folie, men kanskje jeg kan sy en variant med platevatt eller noe sånt i stedet.


#49

GydaG sa for siden:

Har sett flere innlegg på FB-gruppa Vi sygale, og der brukes både ullfilt og ulik vatt. Og det er selvsagt tonnevis av ideer på Pinterest.


#50

Tallulah sa for siden:

Har jeg skaffet meg tortillavarmer? Nei. Men nå ønsker jeg meg tacosett. :nemlig: Neida. Joda. Neida. Eller, litt. Vi serverer taco i dag i et utvalg skåler og brett, og ingenting passer egentlig særlig godt til ingrediensene. Har sett taco/tapas-settet med hvite skåler rundt en større skål, men syns det ikke er så fint, men vil heller ikke ha det gule fra nittitallet (selv om man finner hauger av det på Finn. Men blir faktisk litt vennligere innstilt til det etter å ha sett søtti bilder. Men jeg er ikke helt på en kitschy nittitallsrevival ennå. Tror jeg. Merker når jeg skriver dette at jeg kanskje er det? :gruble: ).

Uansett, har du funnet den ultimate løsningen? Som både dekker på pent, har passe størrelse på skålene, og som funker perfekt? Enten som i et sett eller diverse servisedeler som er supre i fasong og størrelse til formålet?


#51

Isprinsessen sa for siden:

Vi har et smalt avlangt fat vi bruker. Legger alle grønnsakene i det etter hverandre.


#52

Elise sa for siden:

Vi har ulike små skåler, likte ikke løsningen med brett med plass til skåler, selv om det kunne rotere. Vi har noen melamin-skåler fra Rice, noen i glass fra loppis og noen i porselen, bruker det som er rent og tilgjengelig der og da.


#53

Eia sa for siden:

Vi også. :jupp:


#54

My sa for siden:

Jeg er motsatt, elsker at vi har alt i mange ulike skåler som absolutt ikke matcher. Vurderer loppis for enda flere (for enkelte matcher litt for mye likevel). Må se om jeg har plass i skapet ...

Sorry, ikke svar på det du spurte om, men tillater meg å slå et slag for å fortsette å bruke dem du har, og supplere med enda fler som heller ikke passer. :D

Ellers, de jeg synes har best størrelse til formålet her hos oss er skålene fra Iitala Teema, og de fra Marimekko Siirtolapuutarha.


#55

Isolde sa for siden:

Vi har dette Taco settet med skåler rund en stor. Fikk det til jul. Bruker det ikke. Hender vi bruker selve skålene for de er ok.

Ofte bruker vi tupperware allegro skålen. Det er jo plastikk men veldig ok. Lett å sende rundt.

Eller denne fra tupperware. Det er tre skåler rundt som man kan variere hvor man vil sette så man kan lage små og store mellomrom. Det gir litt mer variasjon. Og en rundt i midten med lokk.


#56

Tallulah sa for siden:

Som du ser sier jeg at problemet med det vi har er at det ikke passer så godt til ingrediensene, ikke at det ikke matcher. Sier ingen steder at jeg trenger noe som matcher (eller nytt), men ønsker noe som fungerer. Så da spør jeg hvilke løsninger andre har. Må ikke være et definert tacoservise, men trenger skåler i passende størrelser, rett og slett. Nå har vi lotusboller, og de er litt lave og brede slik at de tar mye plass på bordet og skjeer tipper lett ut av dem. Marimekkoskålene du viser har nok mer anvendelig form, ja.#58

My sa for siden:

Ja, de har en praktisk form, og passer til en del av ingrediensene. Som sagt har jeg mange ulike, og de brukes til ganske faste ingredienser. F.eks til mais (som det ikke går så mye av hos oss) bruker jeg en skål med lignende fasong, men mye mindre, gammel Figgjo-sak med fisker på (når jeg tenker meg om har marimekko-serviset også en skål i omtrent samme størrelse og fasong, men den har ikke vi). Det går akkurat en sånn liten boks fra 3-pakning i den. Har en bestemt skje til akkurat det formålet, som ikke bikker ut (stort blad, kort skaft, kjøpt for evigheter siden på en asiatisk butikk). Til salatblader og chips bruker vi noen litt større skåler, dvs suppeboller fra Ikea365. En mellomstor, dyp skål til ost, tror den i sin tid ble kjøpt på Åhlens. Guacamole går alltid i Iitala Teema, jeg lager av to avocadoer og da er den passe stor. Og i den har jeg en fast melamin-skje ... Etc etc. Så det jeg mener er at det som funker best her er enkeltskåler som passer til ulike ingredienser, kjøpt litt her og der etter hvert som jeg har kommet over dem. Kremmerhuset, Kitchn, Indiska, Ikea, loppis, arvegods, m.m.

#59

Tallulah sa for siden:

Lotusskålene er gode til ost, men lite annet. :knegg: Vi har også litt større boller til salat, men oppskårne grønnsaker har vi ingenting dom passer til. Figgjoskål til mais var et godt tips, det er de til syltetøy/sukker du tenker på? Sånne har vi, og de vil passe bra til det, ja.

Vi pleier å bruke et slags brett med tre småbrett oppi til løk, agurk og tomat, men kantene er for lave, og de er for små til agurk og tomat og det blir bare søl, hver gang.


#60

Nextlife sa for siden:

Jeg bruker gjerne mitt figgjo moccaservise til tomat, mais, agurk osv, Greengatekopper til salatblad og til å sette rømmeboksen i (den passer perfekt) , Lotusskåler til ost og guacamole og ymse bittesmåskåler til løk, jalapeño og lime.
Jeg har noen nydelige skåler i sort/hvitt med det klassiske Verner Pantonmønsteret, og de funker også til salat og ost.


#61

My sa for siden:

Ja, det er slike. :nikker: Vi har to, den andre bruker vi til løk.

#62

Malama sa for siden:

Vi har et sånt taco sett med små skåler rundt en stor og trlysbubder den store og alt på et roterende brett.

Brettet brukes ikke, og ikke telys-greia heller (da koker kjøttet fakrisk) men skålene er passe grei størrelse til mye synes jeg


#63

Appelsin sa for siden:

Når jeg er alene så varmer jeg dem ikke.
Er det lov å si :gruble:

Om jeg ikke hadde hatt mikro ville jeg prøvd å varme uten noe som helst, og pakke kjapt inn i kjøkkenhåndkle etterpå, omtrent slik jeg gjør med pitabrødene.


#64

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes min løsning er både praktisk og ikke minst oppvask-besparende: Alt av «tørt» tilbehør legger jeg sammen, men likevel separat i en stor skål, evt et fat med kanter. Det blandes ikke, og det fungerer kjempefint. Jeg misliker veldig å vaske ørten små skåler. Til guacamole/pico de gallo etc bruker jeg Ittala Teema. Mais og rømme settes på bordet i boksen det ble kjøpt i. Ost bruker vi ikke.


#65

Matilda sa for siden:

Sånn gjør vi det også. Vi bruker noen store, vide pastaskåler som egentlig var et bomkjøp på nett, men nå er kjøkkenets mest brukte. Guacamole og pico de gallo lages i skåler for seg, men alt annet legges opp i adskilte hauger i samme skål/fat. Hvis vi har gjester og skal ha mer av alt, fordeler vi bare innholdet over ei skål til. Vi pleier ikke ha serveringsfat på bordet når vi spiser, men på kjøkkenøya rett ved, men akkurat taco setter vi mellom oss på kjøkkenbordet, så alle kan velge det de vil ha. Det funker helt fint med 2-3 sånne vide skåler, sjøl om vi er mange rundt bordet, og det er veldig lite styr med å pakke bort rester og rydde inn i maskinen etterpå.

Skulle gjerne hatt en miljøvennlig tortillavarmer, da. Vi bruker stort sett aluminiumsfolie, noe som føles litt bortkasta, sjøl om vi gjenvinner den.


#66

Hyacinth sa for siden:

Enig, Matilda. Vi bruker faktisk også vide pastaskåler. Jeg elsker dem, de er det mest brukte serviset på kjøkkenet overhodet. Har hatt dem i 20 år, tror de er fra Porsgrund. De brukes forøvrig også til alt av middag som er antydning til rennende.


#67

Tallulah sa for siden:

Hm, vi har faktisk et par små ildfaste former som kan funke på det viset. Godt tips!


#68

Syrinx sa for siden:

Jeg legger grønnsakene i hauger på en middagstallerken eller to. Noen ganger bruker jeg en terteform.


#69

Unicorn sa for siden:

Vi bruker mummi-skålene til taco, jeg syns det er perfekt størrelse.


#70

My sa for siden:

Ja, de er vel samme dimensjon som teema. Passer til det meste.

#71

daffy sa for siden:

Jeg har ihvertfall testet tacolefevarmeopplegg som funker godt. Eva Trio lav gryte med passe omkrets. Dytter lefsene nedi og har på lokk. Raskere og mer miljøvennlig enn med sølvpapir.


#72

rajraj sa for siden:

Hva som passer til ingredienser kommer jo an på hvor mye man bruker av hver ingrediens... Men jeg har oppheng i skåler og boller, har i utallige størrelser og varianter og det jeg bruker desidert mest til taco er "kinaskåler" (heter det egentlig det? :gruble: )

Synes det passer til alle finkuttede grønnsaker. Og så er de pene. Har mange i den varianten som er på bildet, men også noen med mer fargerike mønster. Hadde sånne skjeer i porselen som passer perfekt nedi også, men de har dessverre knust en etter en, så nå bruker jeg teskjeer oppi. Og så har jeg salat og bønner (ev. kjøttdeig) i noen andre, større skåler.

Jeg synes også de skålene er perfekte til yoghurt og korn/granola og ymse dippsaus man lager som tilbehør til annen mat.


#73

GinaK sa for siden:

Åh, sånne har mamma. Lurt. Må høre om jeg kanskje kan overta etpar isteden for at de opptar plass i skapet hennes. :p Husker at hun har skjeer også.

Jeg bruker små arvede glasskåler. Sånne Jeg kjøper lite stæsj for jeg vet at jeg kommer til å få mye fra mamma etterhvert , som hun også har arvet av sin mamma, og liker sånt som har "litt sjel".


#74

My sa for siden:

Kan oppdatere med at den skjea vi alltid bruker i maisen har samme fasong som disse porselensskjeene, men den er i rustfritt stål. Veldig praktisk, bikker aldri ut av skåla men rommer likevel mye. Skulle gjerne hatt flere slike.


#75

Tallulah sa for siden:

Ja, sånne asiatiske suppeskjeer må være perfekt! Det ønsker vi oss ellers også, så ska stikke innom et par bruktbutikker og se. De risskålene er også bra størrelse.


#76

IzziCreo sa for siden:

Jeg tror jeg har sett slike skjeer på Søstrene Grene.


#77

rajraj sa for siden:

Ja, de har både sånne skjeer og sånne skåler, men i keramikk, med diverse mønstre på Søstrene Grene. :jupp:


#78

Elise sa for siden:

Jeg kjøpte to nye skåler i dag, på TGR. De minner i stilen og størrelse om de rajraj viste frem. Jeg kjøpte i tillegg noen enda mindre, som ser ut til å passe til soyasausen til sushi! Det har jeg savnet. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.