Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva med 17. mai da?

#1

Drømmedama sa for siden:

Skjønner at det ikke blir tog. Ei heller leker på skolen regner jeg med. Hva tenker dere at dere skal gjøre den dagen? Hva er innafor tro?


#2

millact sa for siden:

I min by skal visst alt avgjøres i morgen, men avisen skriver at det går mot avlysning av alt.

Vi har ikke tenkt så mye enda, men har nevnt skogstur eller tur til sjøen med god mat som alternativ.

Egentlig kunne jeg tenke meg å gå ut og spise på restaurant, men barna synes ikke det er særlig stas. Vi gjør neppe det.

Tror ikke jeg skal ha på meg bunad.

Henger i tråden for gode, annerledes tips.


#3

frukt sa for siden:

Jeg liker ikke 17. mai. Blir alltid trist på sånne typiske familiedager så jeg vet sannelig ikke.


#4

Elise sa for siden:

Tja, grilling hvis været er der? Synes ofte dagen er stress, så happy hvis det er et alternativ å være hjemme hele dagen. Jeg spiller i korps så det er mulig det blir noen små oppdrag i grupper feks på sykehjem.


#5

star sa for siden:

Kose oss hjemme med god mat tenker jeg.


#6

millact sa for siden:

Tenker god frokost med fint dekket bord. Det er noe vi aldri har rukket før pga skoletog.


#7

Retz sa for siden:

Jeg tenker ikke å gjøre noe spesielt. Sikkert en tidlig gå- eller løpetur som vanlig. En dag som alle andre.


#8

Drømmedama sa for siden:

Vi har vanligvis tett program den dagen, med frokost i byen og besøk av besteforeldrene, tog og arrangement på skolen og lapskaus og kakebord hjemme med familie og diverse venner. Alt utgår vel i år da.


#9

IzziCreo sa for siden:

Så lenge barna får spise så mye is de bare vil den dagen så er de happy her :hyper:

Deilig, avslappende lunch og grilling til middag. Sammen med vennefamilie hvis det er tillatt.

Null stress :hjerter:


#10

Hyacinth sa for siden:

I Stavanger skal det visst streames et arrangement fra konserthuset.

Korpsene får både spille og marsjere, så det skal vår sønn. Vi kan sikkert ikke se på, men kanskje gjennom et bilvindu? :vetikke: Forstod det også slik at det var åpnet for en eller annen form for arrangement i bydelene. Er usikker der.

Ellers skal vi feire i hagen sammen med familie dersom det er innafor på den tid, og det regner jeg med.


#11

zinatara sa for siden:

Jeg sitter i 17.mai-komite og kunne godt tenkt meg at det kom en beslutning på hva som skjer snart. Det ble vel sagt at Abid Raja skulle komme med en avklaring på det over påske? Ser ikke for meg at det blir tog, folkefester, matsalg eller leker iallefall. Men ser at enkelte andre rundt meg er voldsomt optimister og virker til å tro at nå når skolene snart skal åpne, så er vi snart ferdige med dette. Så da blir det liksom ikke noe bestemt før myndighetene faktisk sier at det ikke blir.

Jeg har lovet minsta at vi skal ha isbar dersom vi må være hjemme den dagen. Flere typer is på boks, sauser og ulike toppinger. Grilling hadde også vært fint dersom været er bra nok.


#12

millact sa for siden:

Kanskje dere kan ha besøk av besteforeldre i alle fall?


#13

Anne C sa for siden:

Vi blir på terrassen vår, griller hvis det er vær til det. Pynter med flagg og tar det med ro.


#14

Blondie sa for siden:

Jeg har ikke barna hjemme, så jeg vurderer å stikke av til fjells. Har bursdag på samme tid, så jeg kan ta en dobbel feiring.


#15

ingling sa for siden:

I vår kommune var de ute og avlyste tradisjonell feiring i dag, men det har ikke kommet noe mer opplegg. Jeg har en driller, men regner jo ikke med at de får marsjere når det ikke blir tog. Hvis det blir noe som helst aktivitet er det mitt ansvar å holde styr på hele gjengen, så da er jeg med dem som jeg ellers ville ha vært. Ellers blir vi vel hjemme og griller og har frislipp på is. Jeg kjenner at det er trist at det blir sånn, selv om det var ventet og jeg forstår hvorfor.


#16

Elise sa for siden:

God idé! Adopteres!


#17

Drømmedama sa for siden:

Ja, det hadde vært så koselig! Men de er passert 76 begge to, er det innafor da? Er så redd for å smitte dem, selv om de er friske og spreke er de jo gamle.


#18

Tjorven sa for siden:

Det blir ikke 17. mai i Oslo. Vi har avtalt tog med naboene i bakgården. Med god avstand mellom alle. Så spiser alle pølser og is 2 meter utenfor sin egen platting og dermed 5 meter mellom hver familie. Tre av nabojentene spiller i korps og de har lovet oss korpsmusikk. Det blir ikke det samme, men det blir litt ålreit allikevel.


#19

Hyacinth sa for siden:

  1. mai blir det. Det går ikke direkte fra 16. til 18. mai. (Sorry, jeg klarte ikke la være. :knegg: )

#20

Shun sa for siden:

Jeg har pleid å skulke tradisjonell 17. mai-feiring med skogstur, men nå er det blitt hverdagen, så jeg burde kanskje finne på noe annet.

Grille på balkongen? Grille med naboer på avstand?


#21

Nenne sa for siden:

Hvis vi for en gangs skyld ikke skal være sammen med små barn, ser jeg jammen for meg Champagnefrokost. :)

Vi pleier ellers for enkelthets skyld midt i travelheten å ha pølser m.m. den dagen, men i år kan vi jo lage noe helt annet. Kanskje vi skal ha gatefest? Hvis alle tar med bord og stoler og vi har god avstand mellom bordene, kan vi sikkert finne på noe her i gata.


#22

Madicken sa for siden:

Pynte verandaen til trengsel med blomster og flagg, grille og drikke bobler. Forhåpentligvis sammen med venner og/eller familie.


#23

Noba sa for siden:

Her i huset er jeg og minstemann lite glad i 17. mai mens de to andre liker det veldig godt og veldig gjerne vil til byen med bunad og full pakke. Vi pleier derfor dele oss så alle får en fin dag, men i år gjør vi neppe noe spesielt. Er jo på en søndag også så er ikke ekstra fridag heller.


#24

Myria sa for siden:

Jeg kjenner at jeg lever veldig fint uten 17.mai-tog og arrangement i skolegården (og i år var det vår tur til å ha den verste jobben også, så jeg er ikke sur for at vi slipper unna :knegg:). Vi kommer nok til å være hjemme, grille og spise uanstendige mengder iskrem, rett og slett.


#25

Millen sa for siden:

Det har ikke jeg ofret en tanke ennå...


#26

Stompa sa for siden:

Jeg er ikke så glad i 17. mai, og i fjor gadd verken Herremannen eller jeg å dra ut for å se på togene eller noe - så det blir vel same procedure i år, tenker jeg. Kanskje vi pynter litt ekstra med flagg og lager litt ekstra god middag - vi får se.


#27

Charlie sa for siden:

Har allerede avtalt lunsj, gå tur i parken med bunader på og ta bilder.


#28

løve70 sa for siden:

Jeg tenker Champagnebrunch med noen få venner (de få vi treffer i disse tider). Håper på fint vær så vi kan sitte ute.


#29

Inagh sa for siden:

Eneste forskjellen for vår del blir at vi, av ymse årsaker, ikke kan dra på hytta og være der 17.mai, slik vi har gjort i alle år. Det blir vel en helt vanlig søndag hjemme, tenker jeg.


#30

veobra sa for siden:

Vi har russ. Kanskje de vil ha russefrokost her eller noe sånn, hvis de driver med slikt fortsatt.


#31

millact sa for siden:

Ha det ute med god avstand i verste fall?

Ser en i min bydel sin velforening foreslo tog med båter.


#32

Che sa for siden:

17.mai er i en helg i år - enten drar vi på hytta (om mannen får bestemme) - Min bror pleier å invitere til mat på 17.mai - og jeg håper at han gjør det samme i år. (det kan dog slåes sammen med hytteliv siden hytta er en times kjøretur hjemmefra)


#33

Fersken sa for siden:

Dette.

Jeg håper, håper virkelig at vi skal slippe å marsjere.


#34

millact sa for siden:

Nevnte dette for mine to. Yngste på 11 utbrøt, ja, champagnefrokost!

Hvor fikk han det fra, tro? Skal jeg sitte og drikke champagne alene da? Jeg er ikke engang glad i champagne og særlig ikke på den tiden av døgnet.


#35

veobra sa for siden:

Champagnefrokost er like fin uten alkohol. Jeg drakk ett glass i fjor og det føltes litt feil kl 9.


#36

Malama sa for siden:

Jeg har to korps unger som dersom det ikke blir tog skal spille ja vi elsker på altanen om været tillater det.

Jeg har ellers lovet dem at vi pynter oss, lager god mat, har is og kake og skal ha det kjekt.

Men vet ikke egebelig hvordan det blir
. Som leder i korpset og medlem i 17.mai komiteen hade det vært greit med en avklaring fra kommunen om hva vi skal forholde oss til


#37

Hyacinth sa for siden:

Heh. Kom på nå at guttungen min jo også spiller i et voksenkorps. :knegg: Greit å slippe så mye marsjering på én dag da.

Men de skal marsjere, og kanskje vi må opp kl 6 eller når det nå er (det er mannen og ikke jeg som kjører!) for å spille på flaggheising likevel. :mumle:


#38

apan sa for siden:

Du kan kjøpe sånn barnesprudle på polet - vi pleier ha en med eple/pæresmak tror jeg. Den er veldig populær. Da kan dere jo drikke den alle sammen.

Jeg vet sannelig ikke hva vi skal gjøre, vi finner nok ut av det når det nærmer seg.


#39

Lyppa sa for siden:

Regner med jeg baker ei kake også griller vi. Vi har ikke noe imot å være hjemme, men håper det blir fint vær sånn at vi kan sitte ute.


#40

Tjorven sa for siden:

Henger meg på oppfordringen fra apan. På polet (og på en del Meny-butikker) har de en sprudledrikke fra Balblom (produsent). Den er med rabarbra- og eplesmak og er faktisk helt fantastisk god.

Jeg elsker champagne, men tror jeg står over det til frokost nå som jeg har passert 40. Under studietiden (og rett etterpå) var champagnefrokost svært populært i mine kretser ... siviløkonomstudiet. :knegg:


#41

ingling sa for siden:

Har dere fått bekreftet at de skal marsjere, altså? Jeg skjønner ikke hvordan det er praktisk mulig, er det bare voksenkorpsene som skal det da? Vi har ikke fått beskjed ennå, men jeg ser ikke for meg at skolekorpset og drillen får lov til å øve før 17. mai, og da blir marsjering... interessant.


#42

My sa for siden:

Champagnefrokost har aldri vært min greie. Ikke champagne i det hele tatt egentlig, men jeg har veldig lite lyst på alkohol til frokosten i noen form. Men tenker uansett at vi inviterer svoger med samboer på en skikkelig festbrunch med masse godt, hvis de ikke har andre planer. Hjemmebakt fletteloff, croissanter, eggerøre og røykelaks, spekemat, hjemmelaget syltetøy, gode oster ... Ikke for tidlig, det eneste positive dette året er jo at vi kan sove lenge. Samboeren truer med at vi alle må kle oss i bunader, så det er mulig vi gjør det. Ser for meg :synsk: at det kan bli en slags landsdekkende nasjonalsang på alle verandaer på et bestemt klokkeslett, i tilfelle deltar vi på det, og hører på det Kongen sikkert skal si på TV. Fryseren skal fylles med pinneis, som det gis ubegrenset tilgang på, også hadde det vært gøy å kjøre på med sekkeløp, kasting på blink, og andre typiske skolegårdsaktiviteter i hagen for hele familien, fordi vi selvsagt skal ha fint vær. Så tar vi grilling til middag (fortsatt antar fint vær), pavlova til dessert som vanlig, også tenker jeg vi bytter til turklær på kvelden og går på en av toppene i marka, kanskje overnatter i telt, hengekøyer eller gapahuk (nevnte jeg at vi skal ha fint vær?).

Tenker det skal bli bra uansett.


#43

apan sa for siden:

Imponert om du drar med hele familien ut i marka natt til en skole- og arbeidsdag, My!


#44

My sa for siden:

Vi bor nært marka. :knegg: Men om vi ikke lenger har hjemmekontor og hjemmeskole, så dropper vi vel overnatting, og tar bare en kveldstur.

#45

Blå sa for siden:

Vi hadde planlagt å se på prosesjonene i byen og så ta på turklær og gå på fjellet.

Nå tror jeg at det blir lang champagnefrokost med bunader og pynt. Og så turklær og fjell. Og kanskje grilling på kvelden.

Jeg kommer til å savne sentrum og toget. Men det blir en fin dag uansett og feire skal vi absolutt. I år er jeg mer enn noensinne klar til å feire Norge og grunnloven og velferdsstaten og alt vi er så heldige å ha.


#46

Siritk sa for siden:

Denne går rundt på Facebook for tiden:

Men, det er jo ikke bare å marsjere på 17. mai uten øving. Musikkorpsforbundet prøver å få presset frem en løsning, og har endelig kommet seg på riksdekkende media nå.


#47

Tallulah sa for siden:

I fjor hadde vi en veldig hyggelig frokost med familien, jeg tipper det blir en slags versjon av det i år også.

Jeg syns det er utrolig leit at barnetoget i Oslo er avlyst. Altså, jeg forstår det godt og har sett det komme, men jeg syns det toget har en så sterk og fin symbolsk verdi. Det at vi feirer landet vårt med fokus på barna framfor militærparader syns jeg er så utrolig fint. Selvsagt er det en pesete dag, man må opp tidlig, gå mange mil i klær og sko ikke bygget for det, det er bråkete, trangt og veldig "påtvunget". Men allikevel en veldig fin dag, syns jeg. Jeg liker NRKs reportasjer fra barnetog fra fjern og nær, og med det massive barnetoget i Oslo i sentrum. Jeg syns det er veldig flott.


#48

Malama sa for siden:

Vi, korpset jeg er leder for altså, pleier ha en øving helg bp i april hvor de får prøvd og evt byttet uniform, min lå ha lenger bukse, og øve på marsjering. Det trengs jo. Og enda mer når de skal ha 2 meters avstand, god displinninsvibgene da. Ja, og krevende ettersom de ikke kan øve på hovedveien og de fleste andre veier er ikke sånn veldig mange i bredden når de skal ha 2 meter....


#49

Hyacinth sa for siden:

Ikke annen bekreftelse enn at lokalavisen har skrevet denne artikkelen. Og korpset har bekreftet at de skal.

www.aftenbladet.no/lokalt/i/EWM9gG/Det-blir-korps-pa-17-mai

Vet ikke om dette er en betalingsartikkel, men smittevernoverlegem sier følgende:

Korpsene kan bidra til 17. mai feiringen i Stavanger og omliggende kommuner.

Det melder 17. mai-komiteen i Stavanger i en pressemelding onsdag.

Korpsene kan gjerne stille i mindre grupper når anledningen gjør dette mulig og naturlig, for eksempel ved å ha konserter utenfor utvalgte institusjoner.

Når det gjelder marsjering og musikk i gatene, er det etter en totalvurdering forsvarlig at korpsene stiller med alle musikantene.

Betingelsen er at smittevernet ivaretas. Korpsledelsen må se til at musikantene kan holde to meters avstand så langt som mulig. Lederen må også ha med desinfeksjonsmidler til de tilfellene dette er nødvendig.

Det er også slik at grunnleggende smitteverntiltak følges: Ingen musikanter kan delta om de har symptomer på luftveissykdom, rutiner for hånd,- hoste og nysehygiene forutsettes fulgt.


#50

C3PO sa for siden:

Jeg har prøvd å foreslå for minsten at han og pappaen skal stå utenfor gamlehjemmet over gata for oss og spille "Ja vi elsker".

Skogstur høres bra ut. Hvis været er bra, og alle er friske, kunne vi kanskje invitere moren min til grilling ute hos oss (hun bor i nabolaget). Da vil det ha gått såpass lang tid siden hun var her sist at det gir dagen et spesielt preg.


#51

celebelen sa for siden:

Ville skulle gått med klassen for første gang i år, tidligere har hun gått med korpset og da med andre skoler. Og siden hun er 7.klassing, var det deres tur til å ha flaggborgen...

Det blir en veldig rar 17.mai, foreløpig aner jeg ikke hva vi finner på.


#52

løve70 sa for siden:

Enig i det, det er derfor jeg foretrekker champagnebrunch :skål:


#53

ingling sa for siden:

Takk, Siritk og Hyacinth! Det er interessant, men jeg ser ikke hvordan vi skal kunne gjennomføre det. Drillen har for så vidt hatt marsjtrening på zoom og de eldste kan jo marsjene, men vi har ikke øvd sammen med korpset.. Ikke har vi tilgang til materialrommet så vi får sjekket om vi har uniformer til de som ikke har eller nye til de som trenger det. Nuvel, vi finner ut av det. :nemlig:


#54

Hyacinth sa for siden:

Ser nå at vi har limt inn det samme. Jaja. :knegg:

Jeg fniser litt over at man i korpsene skal sprite hender og nyse i albuen, men jeg kan egentlig ikke tenke meg NOE mer smittsomt enn å blåse og pese i blåseinstrumenter generelt. For ikke å snakke om alt spyttet som skal tømmes...


#55

Hyacinth sa for siden:

Fikk forøvrig melding om at årets NM er avlyst as we speak.


#56

liefje sa for siden:

Jeg tror ingen i hele verden (Norge) bryr seg om om marsjeringen og klagen/samspillingen blir dårlig bare man får sett og hørt et korps live. Jeg drømmer om korps som marsjerer forbi oss på gaten også kan vi leke kongefamilien og vinke fra vinduer og balkonger.


#57

veobra sa for siden:

Enig! De kan gå akkurat som de vil, det kan låte surt, ustemt og være i utakt. Jeg tror de fleste vil sette stor pris på det uansett.


#58

Snippa sa for siden:

En ting er hva publikum mener, men det er ikke så ok å sende ut en haug med usikre unger for å spille i gatene hvis de virkelig ikke føler at de behersker verken notematerialet, samspillet eller noe annet. Jeg synes korpsene skal få slippe i år.


#59

Strå sa for siden:

Hahaha, jeg hadde tenkt å skrive det.


#60

Hyacinth sa for siden:

Gammel jegermarsj er virkelig ikke avansert :knegg: (I likhet med mange typiske 17. mai-marsjer.)


#61

Addison sa for siden:

Jeg tenker at det kan bli spilling i mindre grupper på sykehus/sykehjem med deler av voksenkorpset, kanskje også de eldste i skolekorpset. Jeg har lyst til at vi skal stå opp tidlig, spille flaggsignal på terrassen, spise god frokost mens vi hører på Stabsmusikkens marsj-CD (tradisjon!), ha på bunader, spille litt rundt i bydgen hvis det blir, på terrassen her hvis ikke, og møte venner til grilling utpå ettermiddagen som vi pleier, hvis det er "lov". Og bobler ja!


#62

millact sa for siden:

Godt jeg tok min siv.øk utdanning i USA, da, og både slapp champagnen og 17.mai feiringen:p


#63

My sa for siden:

Under studietiden på det som nå er NTNU hadde vi nok med å holde oss oppreist etter kjellerrunde på Moholt natt til 17., :rairai: så det fristet ikke noe mer med champagne på morgenen da heller. 17.maifrokoster hadde vi da, i ett eller annet kollektiv, bakfulle og uten champagne, så ble det heller en pils på lekteren på "Nabo'n" litt sånn utpå ettermiddagen en gang, etter borgertoget. :mimrer:

Lang festfrokost på 17.mai er jo en av de tingene jeg savner etter at barna kom i skolealder, så i år skal vi i det minste nyte det til fulle.


#64

Malama sa for siden:

Jeg har vært på en eneste sånn frokost i løpet av min siv. Øk. Utdannelse.

Eller. Vi vurderte å dra i alle fall, jeg kan ikke huske å ha gjennomført den. Jeg drakk i alle fall ikke champagne. Det vet jeg.

Men 17.mai elsker jeg, og pleide dra til Bergen sentrum og se på tog der når jeg bodde der, nå for tiden feirer vi på den lokale skolen hvor vi har to unger. Altså en i korpset og rn søm er aspirant (og har fått hjelp av broren for å lære en ekstra note så hun kan spille ja vi elsker)

Jeg glemmer aldri det året min sønn var aspirant. 16. Mai hadde han sin aller første runde med marsjering. Å spille og gå samtidig. De var 14 aspiranter og de spilte en sang de kunne utenat og den var spilt som annenhver sang hele toget sånn ca. Altså, den er rimelig kort, og det var noe trommemars, men de spilte den mellom hver av korpset sine sanger. Dagen etter at de gikk og spilte samtidig for aller første gang.

Året etter hadde vi øvingshelg med marsjering i april, og det har vi hatt siden. Men årets ble avlyst.


#65

Strå sa for siden:

Jeg skal vel gjøre som jeg pleier, dvs. unngå tog og folkemengder, ordne en okay frokost eller lønsj hjemme, sørge for at Mutter'n får besøk eller får besøke noen. Jeg baker kanskje flettejulebrødet mitt til frokost/lønsj. Dersom det er lite folk ute kan jeg gå en tur.


#66

Snippa sa for siden:

Jeg har spilt i korps i 38 år, altså, så jeg er klar over at det finnes enkle marsjer :humre: Men det er mange nye og usikre musikanter i skolekorpsene rundt om, som definitivt ikke takler gammel jeger engang uten fellesøvinger.


#67

Fersken sa for siden:

Da har voksenkorpset mitt fått bekreftet 3 spilleoppdrag 17. mai. Alle er stående spillinger og korpset tenker en gruppe på 5 musikanter. Noe ala SSO har gjort her i byen hele tiden.

Om det blir muligheter for å øve er en annen sak, da øvingslokalet er stengt.

Og det er mest kondens som må tømmes ut av instrumentene, ikke så mye spytt (heldigvis). Men ja, noe spytt er det sannsynligvis.


#68

Hyacinth sa for siden:

Det var litt godt å høre, Fersken, for jeg har alltid tenkt på det som spytt. Men det er jo logisk at mye er kondens, når jeg tenker meg om. Euphoniet her hos oss lekker som en sil. Synes det er dritekkelt.


#69

Elise sa for siden:

Men altså, dråpesmitte. Da kommer det vel gjerne virus i vanndampen vi puster ut og, ikke bare i spyttet.

Ekleste jeg vet er gulvet etter korpsøvelse. :kvalm:


#70

Hyacinth sa for siden:

I know.


#71

LaBanga sa for siden:

Her i byen har formannskapet i dag bestemt å arrangere en båtparade fra tre ulike havner og inn til sentrum hvor det vil bli taler fra rådhusbrygga og folk kan høre på fra båtene i havna. Det vil bli streama og folk kan gjerne stille seg opp langs løypa i hager osv og spille musikk hvis det vil/kan. Må nok lage noen regler, men håper det kan bli bra.

Siden jeg har en russepresident i hus, så spilte jeg inn muligheten for en russebilkortesje, og det falt godt i jord, så det skal de prøve å få til. Men alt må jo sjekkes opp mot smitteråd og regler.

Selv har jeg ikke tenkt så mye på hva jeg vil gjøre selv. Har verken båt eller bor langs løypa. Men får ta det litt på sparket.


#72

-ea- sa for siden:

Holde tale da!? :hurra:


#73

Elise sa for siden:

Jeg har lansert idé om grilling og is-bar, og familien virket happy. Nesten så jeg gleder meg litt. :jupp:


#74

LaBanga sa for siden:

Tror jeg overlater det til noen andre. Russepresident-sønnen ville heller ikke holde tale. De håper på å få en litt forsinket feiring, og vil vente med tale til den da er over. Vi får se hvordan det blir til slutt.


#75

Magica sa for siden:

Vi skal i alle fall markere, og så tenker jeg at bunad og finklær sannsynligvis blir brukt. Tenker vi lager god mat f.eks grilling og isbar eller kaker. Hadde vært gøy med noen typiske leker også, som sekkeløp, potetløp osv.


#76

Pøblis sa for siden:

Vi går glipp av fellesfrokosten med korpset, det er alltid et høydepunkt. Vi tror ikke korpset skal spille, men avventer nærmere beskjed, Hvis korpset ikke skal spille, gleder datteren seg til å bruke bunaden sin på 17.mai.

Vi får se hva vi gjør. de siste ti årene har 17. mai-feiringen vår vært tilpasset at vi har en korpsmusikant. Siden kommunen vår er av de hardest covid-19-rammede, går jeg ut fra at det blir lite feiring her hos oss.


#77

Fløyel sa for siden:

En liten oppfordring fra meg.

Mange sliter nå, og den største inntektskilden til mange av korpsene er loppemarked, marked som ihvertfall denne våren utgår, jeg oppfordrer derfor alle som har mulighet til å sjekke sitt lokale korps om de har opprettet sider hvor man kan bidra med en liten slant for å kunne drive korpsene videre, så har vi kanskje korps å se frem til neste 17. mai. Mange bekker små, osv.

Her er en link til alle korpsene som har startet en Spleis.
www.spleis.no/search?query=Korps


#78

Charlie sa for siden:

Støtter Fløyel. Loppis-kutt er superalvorlig for korpsene.


#79

Dali sa for siden:

Det har vi og. Og en liten lokal fiskedam på verandaen. Ble godt mottatt det.


#80

millact sa for siden:

Skoletog og borgertog er nå avlyst her, som forventet.

Vi skal i alle fall ha en god og lang frokost.


#81

Taien sa for siden:

Vi elsker jo 17 mai her, så vi må få til en adekvat feiring, tenker jeg. Alt beror jo på været, men om det blir bra, skal det bli en god feiring.
Jeg tenker at guttas mormor skal få komme litt utpå formiddagen. Vi starter med god, lang frokost (som vi ALDRI har tid til på 17. Mai), og etterpå tar vi en rusletur i nabolaget med flagg og fløyter. Føler Poden seg klar, får han spille på althornet sitt også ( han skulle spille i barnetoget for første gang i år...). Etterpå går vi hjem og arrangerer leker for gutta i hagen. De skal få kaste på boks, det blir god gammeldags potetløp og de skal til og med få kaste våte svamper på blink....der blinket består av papp-plate med hull til mammas eller pappas fjes! Det blir nok stas!
17.mai lunch som vanlig, blir det uansett vær, med den obligatoriske marsipankaka! Og eventuell grilling på ettermiddagen.
17.mai blir helt annerledes, men jeg er viss på at vi skal få det til uansett!!


#82

GydaG sa for siden:

Dette er for oss helt nydelig. Vi hadde uansett vurdert å dele oss da vi har ett barn som hater folkemengder, på denne måten kan vi jo være sammen hele familien og lage oss en fin dag for alle.


#83

My sa for siden:

:nemlig:

www.adressa.no/nyheter/innenriks/2020/04/17/Hele-Norge-skal-synge-%C2%ABJa-vi-elsker%C2%BB-samtidig-p%C3%A5-17.-mai-21614975.ece


#84

apan sa for siden:

Eller et aldri så lite herlig 17.maimåltid på McD på Trondheim Torg :knegg: .


#85

millact sa for siden:

Her i byen skal det visst være både bilkortesje og tog med båter. Vi dropper nok begge delene, særlig siden vi ikke har båt.


#86

millact sa for siden:

Har prøvd på yngste blazer og skjorter. Alt er for lite, så det er nå lagt på finn og facebook. Kjøper ikke nytt enda, venter og ser hva vi skal. Men han må da ha klær til søsteren sin konfirmasjon i august.


#87

millact sa for siden:

Dytter på denne. Vi har fremdeles ingen planer.


#88

Syrinx sa for siden:

Jeg har tenkt ut kaken vi skal ha og så må vi ha noe god mat. Bortsett fra det, null planer.


#89

løve70 sa for siden:

Vi skal ha et vennepar og moren min på brunch. Ingen planer utover det. Normalt sett pleier vi å samle en nabogjeng utover kvelden, men det utgår nok i år (selv om det er ute).


#90

Blondie sa for siden:

Det ligger an til at jeg blir alene, da tror jeg det blir turklær. :nemlig:


#91

Myria sa for siden:

Vi skal sove lenge (og i alle fall ikke synge noen sang fra verandaen), spise god frokost og inviterer nok noe familie til enten grilling eller spekemat samt kaker og iskrem. En avslappende, men hyggelig dag tenker jeg det blir. :jupp:

Jeg kjenner jeg ikke er spesielt lei meg over å "gå glipp av" tre timers kioskvakt i skolegården, som var det som stod på planen i år. :nemlig:


#92

Shun sa for siden:

Jeg har bestilt 17. mai-kurv fra restaurant einer, og kjøpt matchende vin til menyen.
Dette blir brunsj, og så avhenger det av været om det blir skogstur etter tradisjonen.

Skal tenke på å lage en kake.


#93

My sa for siden:

Læreren til de to sjuendeklassingene mine ringte i dag, og spurte om ungene kan møte opp i skolegården i morgen kl 09, i finklær. De er en gruppe fra klassen som skal stille opp i flaggborg (med forskriftsmessig avstand), og det er et filmteam som skal filme dem, til det som skal bli kommunens "digitale 17.maitog", som skal bestå av en collage av massevis av klipp fra barn over hele byen, som legges ut på kommunens nettsider på 17.mai. Så nå har jeg funnet fram bunaden til jentungen, og dressbukser, finskjorte og pen strikket lys genser med flettemønster til guttungen. Festet 17.maisløyfe på genseren hans og på capen hennes. Gleder meg til å se det ferdige toget!

På selve dagen har vi invitert svoger og samboer til frokost/brunch. Så går vi kanskje et sted og hører på korps, også har vi grilling og konkurranser i hagen hvis været tillater det. Skal fylle fryseren med pinneis som ungene får forsyne seg så mye de vil av, og bake pavlova til dessert. Gleder meg!


#94

millact sa for siden:

Det var jo en veldig fin løsning, My!

Vi har lurt litt på å lage tog i gata.....


#95

GinaK sa for siden:

Vi har ingen avtaler foreløpig. Men dersom det skal bli noe familiesamling så er det vi som må holde det her. Får se hva det blir til.
Min mor orker ikke å komme og svigers stiller sikkert heller ikke når dagen kommer og da blir det kun med mannens søsken og familien og det vet jeg ikke om jeg gidder..


#96

millact sa for siden:

Tror vi ser an været først før vi lager noen planer.


#97

ingling sa for siden:

De skal ha mini-tog i gaten her, ser jeg. Mest for de minste barna, vil jeg tro.

Jeg skal drive koronatilpasset marsjering med drill og korps, ble det til. Og ellers bare henge hjemme med gjengen min, spise god mat, muligens grille, og slappe av etter orgingen på formiddagen.


#98

Malama sa for siden:

Korpset skal spille 5 plasser i bygda mellom 11 og 13, så jeg skal kjøre guttungen fra sted til sted, han i enten festdrakt eller uniform, jeg i bunad tipper jeg, Litt styr i bilen, men kjekkest likevel.

Hva vi skal etterpå aner jeg ikke. Avhengig av været, og om det blir aktuelt ned noe avstands-felles greier med familie eller noe.


#99

Snippa sa for siden:

Jeg skal spille klokka 0800, 11.30 og 13. 15-åringen skal spille helt andre steder, klokka 11.30, 12.45 og 14.15, så selv om det blir mindre spilling enn vanlig, blir det mye stress med kjøring hit og dit. Pga korona får verken skolekorpset eller voksenkorpset busstransport mellom stedene (det er snakk om flere mil), så vi får et kjøre-kabalproblem. Med andre ord: stress, som vanlig.


#100

Malama sa for siden:

Det hørtes stress ut ja. Vi skal bare være lokalt i bygda, speideren skal gå hele veien og korpset kjøre fra sted til sted, men så er der nesten like mange voksne som barn (samarbeider med voksenkorpset for å ha nok folk/alle instrumenter) og vi putter ikke mer enn 2 husstander pr bil, men det går nok bra.

Like greit at ikke jeg skal spille noe annet sted. Men jeg spiller ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.