Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags drivhus skal jeg ha?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg ønsker meg drivhus. Planen var å bygge selv av gamle vinduer, men jeg innser at jeg ikke har helse til store byggeprosjekter lenger. Ny plan er derfor å kjøpe et byggesett. Jeg ønsker meg selvsagt noe som er holdbart, ser ok ut og som kan fungere både som hjem for tomater, agurk og andre vekster som ikke liker klimaet her, men jeg vil gjerne også ha plass til en stol eller to. Jeg har stor hage, så det er økonomien som setter grenser. Jeg har tenkt max 15000.

Hva velger man? Glass, sikkerhetsglass, plast? Aluminiumsprofiler? Tett gulv eller bed direkte på bakken? Andre ting jeg bør tenke på?

Jeg vil gjerne ha tips og erfaringer! :)


#2

Daisy sa for siden:

Jeg var der du er forrige uke og i mellomtiden har jeg funnetto drivhusgrupper på Facebook.
Og begynt å grave ut tomten min. Det er litt forskjellig å tenke på. Glass er penest men ikke mest holdbart. Skal du bruke det til noe om vinteren? Det spiller inn på gulv og plater. Og da bør du kanskje ha tilgang til strøm. Skal du se det fra huset? Det er jo helt nydelig med et med svarte eller grønne profiler og glass. Hvis du skal sitte inni tenker jeg ca 10 m2 minimum? Jeg var heldig og fikk et gratis i fanget forrige helg. Så jeg må bare jobbe med det jeg har fått. Som jeg ikke vet helt hva er.


#3

Luftslottet sa for siden:

Bare sånn til advarsel, så er det en god del mikk med å montere et ordentlig drivhus også. :knegg:

Jeg ønsker meg et skikkelig-skikkelig drivhus, men har innsett at det vil koste minst 50 000 for å få den kvaliteten og størrelsen jeg ønsker meg med det grunnarbeidet jeg helst skulle hatt. Et lite drivhus ville jeg alltid være litt misfornøyd med siden jeg er en maksimalist av natur, så derfor har jeg gått for å sette et lite vakkert, men effektivt hus på en lite vakker del av tomta:
www.dancovershop.com/no/product/polytunnel-drivhus-semi-pro-3x625x215m.aspx

Jeg har ingen erfaring med det selv ennå, men om du googler Skillnadens trädgård, er det mange muligheter i et sånt.


#4

Lhi-My sa for siden:

Jeg skal ikke bruke det om vinteren. Jeg har heller ikke tenkt å varme det opp tidlig på våren slik min nabo gjør, hun bruker etter hva hun selv sier 12-1500 kr i måneden på strøm til drivhuset fra februar til mai. Jeg har plass til frøplanter innendørs, så drivhuset skal kun brukes i den perioden det varmes opp naturlig. Kanskje litt lagring av potter og hageredskap på vinterstid.

Jeg kommer til å se drivhuset fra huset uansett hvor vi plasserer det. Vi har to alternative plasseringer og begge er godt synlige for både oss og de som passerer huset vårt. Naboene tett på har vi ikke.


#5

Anne C sa for siden:

Hva heter de?



#7

Daisy sa for siden:

Drivhus i Norge
Hage drivhus og selvforsyning - Norge


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.