Kom over en artikkel om alle fordelene ved å spise brennesle, og at det er veldig godt og lettvint. Jeg har aldri brukt det i mat, må jeg innrømme. Kan noen lære meg opp? Jeg forstår at man ikke brenner seg i munnen når man spiser suppe, men hva med pesto? Den er jo ikke varmebehandlet...
Sitat:
«Bytt ut basilikumblader med brennesle - plukk gjerne toppskuddet – og vipps så har du en spennende pesto»
Jeg er veldig glad i pesto og bruker gjerne andre blader og andre nøtter enn den tradisjonelle med pinjekjerner og basilikum. Mandler og persille liker jeg godt.
Og fun fact - du trenger ikke forvelle neslene, fordi brenncellene mister brennevnen ved finhakkingen til pesto.
Det er helt sant; jeg har laget og spist uforvellet neslepesto.
Jeg synes brennesle blir bedre med en kjapp tur i kokende vann, så det gjør jeg før jeg skal bruke den i retter som i utgangspunktet ikke skal varmebehandles. Jeg bruker også litt chili og sitrusskall i pestoen, synes det gir god harmoni i smaken.