Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan bruke brennesle?

#1

Hyacinth sa for siden:

Kom over en artikkel om alle fordelene ved å spise brennesle, og at det er veldig godt og lettvint. Jeg har aldri brukt det i mat, må jeg innrømme. Kan noen lære meg opp? Jeg forstår at man ikke brenner seg i munnen når man spiser suppe, men hva med pesto? Den er jo ikke varmebehandlet...

Sitat:
«Bytt ut basilikumblader med brennesle - plukk gjerne toppskuddet – og vipps så har du en spennende pesto»

Jeg er veldig glad i pesto og bruker gjerne andre blader og andre nøtter enn den tradisjonelle med pinjekjerner og basilikum. Mandler og persille liker jeg godt.

Men altså: Brenneslepesto?



#3

Shun sa for siden:

Jepp - neslepesto er skitgodt.

Og fun fact - du trenger ikke forvelle neslene, fordi brenncellene mister brennevnen ved finhakkingen til pesto.
Det er helt sant; jeg har laget og spist uforvellet neslepesto.

Jeg liker den med ristede mandler.



#5

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Og neste gang skal jeg jaggu riste mandlene først.


#6

Blå sa for siden:

Jeg er vant til brenneslestuing. Det er veldig godt.

Brenneslene forvelles og kokes (oppkuttet) i en tykk hvit saus (med litt buljongsmak). Godt tilbehør til alt mulig kjøtt.


#7

Hyacinth sa for siden:

Må testes!


#8

C3PO sa for siden:

I går var jeg nysgjerrig på en ny lokal mathandel. De lager pølser med brennesle oppi. Hadde ikke hørt om det før.


#9

Nextlife sa for siden:

Jeg synes brennesle blir bedre med en kjapp tur i kokende vann, så det gjør jeg før jeg skal bruke den i retter som i utgangspunktet ikke skal varmebehandles. Jeg bruker også litt chili og sitrusskall i pestoen, synes det gir god harmoni i smaken.


#10

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for tips!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.