Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan reise i Norge i dag?

#1

tink sa for siden:

La oss si at det oppstår en situasjon der en ensom slektning bør få reise på besøk til en nær familie. Ikke hyttetur, men et besøk for å avhjelpe mulig apati og ensomhet. Alle impliserte er friske. Hvordan bør reisen foregå?

5-7 timer i egen bil, reise med tog som inkluderer ett bytte antar at det er god plass på togene som fortsatt går, eller fly med kortere reisetid, men flere potensielle smittepunkter?

Spør for en venn.


#2

Høst sa for siden:

En kollega av meg reiste hjem med fly for litt siden, fra ene delen av landet til den andre - det var svært få passasjerer på flyet, og hen observerte støtt og stadig noen som vasket og tørket rundt omkring på flyplass osv. Jeg tror at dersom det er en fornuftig person som kan smittevernivareta seg selv, og ikke er i noen særlig risikogruppe, så bør kanskje fly være mulig?


#3

Blå sa for siden:

Det absolutt tryggeste er vel egen bil.

Jeg er lite redd for smitte for egen del og hadde sannsynligvis valgt det mest komfortable, nemlig tog, der det også er større plass og sannsynligvis mindre smitterisiko enn på fly.


#4

tink sa for siden:

Ja, smittemessig tenker jeg at bil er tryggest. Men for en som har vært isolert over lang tid så er jeg usikker på om det kan være situasjoner der det er like hensiktsmessig å ta en ørliten smitterisiko for å overlate trafikken til noen andre. Nå er det heldigvis ikke jeg som bestemmer dette, men har blitt spurt om råd. Og da finnes det vel ikke noe bedre enn å spørre orakelet på FP.


#5

My sa for siden:

Tror jeg ville satset på tog (men må innrømme at i min verden er tog svaret på de fleste spørsmål :knegg: ). Sitte så langt unna andre som mulig, bruke antibac, og eventuelt vaske klærne når jeg kom fram.


#6

vixen sa for siden:

Jeg er glad i å kjøre bil så hadde det vært meg så hadde jeg kjørt. Hvis ikke hadde jeg nok tatt fly.


#7

tink sa for siden:

Jeg konkluderer med at internett sier man kan velge det man selv er mest komfortabel med. Takk ærede dere.


#8

My sa for siden:

Jepp. Det viktigste er vel å følge de vanlige smittevernhensynene. Holde avstand, vaske hender etc.


#9

millact sa for siden:

Vi dro på dagstur til Rogaland i påsken (4.5 timer hver vei) for å besøke barnas syke far. Vi kjørte. Kort stopp på vei hjem hvor jeg var innom en bensinstasjon og kjøpte pølser til oss til å spise i bilen.


#10

-ea- sa for siden:

Fly. Kortest tid. Bringes og hentes på flyplass.
Bil er større risiko for ulykke, hvis man skal se på hele bildet.


#11

millact sa for siden:

Det har du rett i.

For vår del ble det bil pga fly er utrolig dyrt på min relativt korte strekning og tog ikke går frem til der han bor.


#12

Isprinsessen sa for siden:

Hvis det bare er 5-7 timer med bil tror jeg de fleste jeg kjenner ville valgt bil så fremt det ikke er dagstur eller bare en overnatting. Lettere å komme seg hjem når man ønsker og frihet der man er til å dra på tur.


#13

My sa for siden:

Det kommer litt an på hvor man bor. Enkelte steder i landet kan det fortsatt være risikabelt å basere seg på å kjøre over fjelloverganger. Med greie veger og ingen fjelloverganger er jeg enig med deg.

#14

Isprinsessen sa for siden:

Er bare å holde seg litt oppdatert på værmelding og 175.no så går det som regel greit. Spesielt om en ikke må.være fremme en bestemt dag.


#15

GydaG sa for siden:

Kan melde om at datteren fikk en hel togvogn alene i dag, en drøy times tur. Svært lite folk på toget om dagen, var beskjeden jeg gikk da jeg undersøkte.
Det stemte godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.