Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nok en spinoff fra tyggistråden

Hvor ofte får barna noe når de er med på butikken?

  • De får noe hver gang
    0 stemmer
  • De får noe på faste ukedager (eks. lørdagsgodt)
    7 stemmer
  • De får en gang i blant, men ikke alltid
    31 stemmer
  • Det er sjeldent at de får noe når de er med
    35 stemmer
  • Annet
    4 stemmer
#1

Guava sa for siden:

,,,,


#2

Inagh sa for siden:

Det er absolutt ingen selvfølge at Storebror får noe hver gang vi er på butikken, nei - selv om han forsøker etter aller beste evne hver enda gang.

Pokker ta de godterihyllene i barnehøyde fint plassert langs kassakøen. :sur:


#3

Fluke sa for siden:

Kommer det poll?

Nei. T. får vanligvis ikke noe på butikken. Om det er nytt Donald-blad, får han det, men det er jo bare en gang i uka. Han får av og til plukke med seg noe godteri i helga, men vi praktiserer ikke lørdagsgodt, så det er ingen selvfølge at han får noe da heller.

Vi handler ofte rett etter barnehagen, og da spiser han den skiva han ikke spiste i barnehagen i bilen på vei til butikken. Sulten og sliten unge i butikk er ikke gøy ...


#4

Fibi sa for siden:

Slettes ikke hver gang, nei. På lørdagen får hun selvsagt velge seg ut litt lørdagsgodt (dersom ikke mannebeinet handler det på vei hjem fra jobb på fredagen), men ellers er det sjelden. OM hun får noe, så blir det enten en is, en pakke sukkerfrie pastiller, en yoghurt/firepk yoghurt, grov kjeks, eller et blad. Lykkeligst blir hun om hun får leppepomade med shimmer. :knegg:

Vi praktiserer også at hun får kun EN ting. Har hun valgt yoghurt, og vil ha et blad, så må yoghurten på plass igjen.


#5

Canisa sa for siden:

Det er sjelden jeg har barna med når jeg handler, men når de er med får de av og til noe (en pakke tyggis eller en pastilleske). De to eldste takler helt fint å få et nei, men det er verre med lillemor på 3 1/2 ...:rolleyes:


#6

Propella sa for siden:

Det spørs hva du mener. De får lov å være med å bestemme hva vi skal handle. De spør ofte om vi kan kjøpe den frukten, det knekkebrødet, det pålegget, den sausen osv. Passer det så kjøper jeg det. Så sånn sett får de ofte noe på butikken men da er det kjøpt til hele familien. Det er sjelden at de får is, godteri, leker eller blader.


#7

tink sa for siden:

Er han medi butikken på lørdag så hender det sambo og T plukker litt smågodt sammen.

Andre dager hender det han får ta med seg en godmorgenyoughurt, er med på å velge ut diverse pålegg eller annet som han er glad i, men som kategoriseres som mat - altså ikke godteri og dill for å kjøpe han. Men han kan godt være med på å bestemme smørtype, eller brunost med eller uten ku.


#8

daffy sa for siden:

Nei, og det er helt bevisst. Det er nok kamper i hverdagen om ikke hver tur til butikken skal innbefatte masing etter slikkerier.


#9

Susse sa for siden:

Nei, ungene får ikke noe når de er med i butikken. Jeg handler da også svært skjeldent sammen med dem.
De kan godt spørre, men det er ikke noe problem å si at det kan de ønske seg til lørdagsgodt.
På lørdag får de blad en gang i blandt og valgfri godtepose.


#10

Nessie sa for siden:

Fordelen med å bo på landet (uten nærbutikk) er at H sjelden ER med på butikken :knegg:
Så det er en meget sjelden problemstilling her i huset.
:lettet:


#11

annemede sa for siden:

Det hender at storesøster vil ha tomater eller epler når vi er i butikken, man kan jo ikke godt si nei til det, med mindre vi har fullt opp av det hjemme.


#12

him sa for siden:

Jeg har ikke stemt, fordi jeg måtte ha krysset av på flere valg. Ungene får alltid lørdagsgodt og det hender de får det andre ganger også. Vi prøver å handle uten å dra med oss ungene, de er greie, men det er for mye pes å dra etter barnehage og SFO synes jeg. Da er de trøtte og grinete. Og på lørdag vil ikke jeg handle, alt for mye folk!


#13

Left sa for siden:

Det er ikke så ofte mine er med i butikken, som oftest begrenses det til lørdagshandel. Det er ingen selvfølge at de får noe annet enn litt lørdagsgodt da, men det hender de kan få et wienerbrød/skolebrød eller en is.
De får lære seg å takle et nei også, og det går stort sett veldig greit de gangene de ikke får noe.
Storebror kan av og til få et blad om han er med meg utenom lørdag, og en sjelden gang kan det hende det vanker en film - men det er da til både han og broren sammen. Det kan like gjerne hende, og kanskje oftere at jeg kjøper den filmen når de IKKE er med.


#14

Veronal sa for siden:

Han får en gang i blant skorpen av brødet som vi skjærer opp i butikken - dvs. som regel hver gang vi kjøper brød. Det er vel det eneste han har fått i butikken, tror jeg. Skorpen ville vi ofte ikke tatt med oss heller. Han får f.eks. ikke åpne drue- eller cherrytomatpakningen før vi kommer hjem.


#15

Skremmern sa for siden:

Hun får en gang i blant. I dag, feks, var vi på Kiwi og eldstemann stablet Lion-sjokolader på en høyst nevrotisk, men søt måte, og da sa jeg at hun kunne få en. Jeg er mer tilbøyelig til å gi noe når hun ikke spør, (men ikke hver gang hun ikke spør, altså). :knegg:


#16

Trois sa for siden:

Lar ofte mine være med å bestemme hva vi skal handle inn til middag eller hva slags frukt vi skal kjøpe. Hender også at de får en yoghurt eller en pakke kjeks. Noen ganger et blad, en is elle noe annet godt. Men ofte så får de ingenting, de vet at nei betyr nei og maser ikke.


#17

Beckett sa for siden:

Det er sjeldent at de får noe når de er med

Godterier har Ener´n ennå ikke smakt (og iallfall ikke Toer´n), dermed er det ikke noe mas. Men han kan finne på å be om yoghurt, frukt, brød og lignende, og da kjøper vi. Med mindre vi allerede har det hjemme. Ofte sitter han i handlevognen og gnager på en brød-skalk.


#18

Blåbær sa for siden:

Ikke alltid, men ganske ofte. Han pleier å få ett grovt rundstykke og en liten boks merieriet appelsinjus hvis vi reiser innom rett etter henting i barnehage, eller hvis det er lenge siden sist måltid. Det er svært sjelden han får søtsaker ol på butikken.


#19

Ole Brumm sa for siden:

Ja han får noe an gang i blant, som regel er det eplejuice eller et rundstykke. Det synes jeg er helt greit, snop får han aldri, men noen ganger handler vi lørdagsgodis når han er med, ikke alltid vi husker å ta det frem da, men det gjør jo ingenting. :humre:


#20

Karamell sa for siden:

Signerer hele innlegget! Jeg stemte lørdagsgodt da...


#21

Go\jenta sa for siden:

Vi handler sjelden på matbutikken med ungene med oss, men det hender en sjelden gang at de får noe når de er med. Da er det snakk om tyggispakke eller pastiller. På lørdager kan vi strekke oss til et blad eller kinderegg.:)


#22

Chanett sa for siden:

Noen ganger. Les: Når vi handler og det er lenge siden forrige måltid og en time til middag får de et grovt rundstykke hver. En gang i blant får de velge seg en yogurt og om sommeren kan det vanke is eller ispakke til å ta med hjem.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Sånn er det her også. Hun får bli med og velge pålegg, middag osv. Synes det er ganske greit å inkludere barna i handlingen på den måten. Snop får hun på lørdager, men hun kan innimellom få et blad, en frukt eller et rundstykke. Om sommeren får hun nok litt for mye is.
Nå ligger Rema rett ved siden av barnehagen, så egentlig foretrekker jeg å handle rett etter å ha levert henne eller rett før jeg henter henne (de få dagene det er jeg som henter henne). Helst om morgenen etter å ha levert, for da er det lite folk, rolig og fredelig og jeg får handlet inn det jeg trenger til dagens middag.


#24

Skilpadda sa for siden:

Det er sjelden poden får noe når han er med på matbutikken. Det har hendt en gang eller to jeg har kjøpt et blad til ham, og så hender det selvsagt at han foreslår ting som vi kan ha til middag eller pålegg han har lyst på eller noe slikt, og det kan det godt hende vi kjøper. Og dersom det passer sånn at han er med på lørdag, så får han velge lørdagsgodt selv, men han får aldri godteri til å spise der og da.


#25

Nenne sa for siden:

Jeg stemte annet. Ungene er så og si aldri med i butikken. Maks et par ganger i året, så hvis de blir litt lett revet med og spør om å få noe da, så får de det.


#26

Che sa for siden:

Han får ofte velge noe fra grønnsaksavdelingen. - han velger som oftest cherrytomater, og der har vi lite med restriksjoner, gitt! Godis får han jo aldri, og stor sett ber han ikke om noe i butikken heller.


#27

Maz sa for siden:

Nei, hun forventer ikke å få noe.

Men nå som hun er 4,5 år har hun meninger om hva vi bør kjøpe. Hun godtar greit et nei.

Hun kan spontant få noe, men aldri om hun maser. Det har skjedd at jeg synes hun har vært så flink, hjelpsom og lite masete at hun får en spontan overaskelse.


#28

Mei sa for siden:

Det er det vi også tenker. Jeg kan gjerne kjøpe med noe til han - men han får det ikke før vi er hjemme/så langt unna butikken at han ikke kobler at det var der det kom fra.

Når han blir større skal han få velge seg litt lørdagsgodt og øve seg litt med egne penger.


#29

Teofelia sa for siden:

Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare, jeg. Hun får aldri godter, med mindre det er lørdag og vi skal kjøpe lørdagsgodt, og da får hun aldri spise noe av det på butikken uansett.

Det hender hun har ønsker om hvilken frukt, pålegg eller middag vi skal kjøpe, og da kan det godt hende at hun får det som hun vil, hvis det passer med planene ellers.

Også er hun ofte veldig tørst, og hvis hun ber om det, får hun som oftest lov til å kjøpe en flaske Imsdal, så ja: hun får ganske ofte noe når vi er i butikken.


#30

polarjenta sa for siden:

Han får ikke noe hver gang, men innimellom. Vi har ikke innført lørdagsgodt enda, så om han en onsdag får en liten melkesjokolade så er det ingen katastrofe, det går som regel lang tid til neste gang. Jeg merker at han maser mer de gangene vi drar rett fra barnehagen og innom butikken enn om det er en dag vi har vært hjemme/lørdag. Jeg har stort sett ingen annen mulighet enn å ta han med siden jeg er så mye alene med han som jeg er.


#31

Irma sa for siden:

Det er sjelden at han får noe. En periode brukte vi å skjære opp brød i butikken, og da hendte det han fikk skalken på brødet. Det hender hvis det skal handles i flere butikker på senteret på lørdag, at han får en fiskekake eller hvetebolle. Kun for å holde ham i aktivitet sittende i vogna, slik at vi kan jogge litt. :knegg:


#32

Myggstukket sa for siden:

Guttene får sjelden noe godt når vi handler i ukedagene. På lørdag derimot, er det is og "gåtter"-dag.
Enkelte ukedager kan de hende de får en banan, kjeks eller noe i den duren.


#33

apan sa for siden:

Jeg svarte "det er sjelden at de får noe". Nå har jeg bare en da.
Han får sjelden noe å spise, det må jo være fordi vi er på vei et sted og trenger mat da. Da trenger jeg som oftest selv også. Om sommeren hender det jo at han får is. På lørdag får han velge lørdagsgodt til kvelden.

Det er mange handleturer som ville vært lettere hos oss hvis han fikk noe å tygge på, men jeg er imot å bruke mat som middel i slike settinger, så da får det heller være mer vrient, eller vi får handle uten ham.

Ellers må jeg si at jeg er opptatt av nettopp at han som oftest IKKE skal få noe, enten det er mat- eller lekebutikk. Jeg synes det er utrolig irriterende med barn som MÅ få noe hver gang de er i en butikk. Da kan man jo ikke ta dem med noe sted. Igår siklet han lenge på biler i lekebutikken, billige var de også, men det er likevel en prinsippsak for meg at vi ikke kjøper biler i hytt og pine likevel når vi er der.
Det har også ført til at det aldri er noe skriking fordi han ikke får, det være seg is eller bil. Han titter og sikler på det, og jeg er helt enig; vi snakker om at det ser godt ut med is, men det skal vi ikke ha nå, vi snakker om at bilen er fin og han kan ønske seg den (til jul); så sier jeg at vi må gå og han blir med. Han er sjelden medgjørlig i andre settinger (2.5 år) så jeg føler at akkurat dette punktet går ganske bra ift mye annet :knegg: .


#34

Blå sa for siden:

Jeg har også sjelden med meg barn i butikken. Nå hender det av og til at storesøster og jeg handler sammen, men hun er blitt 6 år og er stor og fornuftig.

De får gjerne være med på å velge en middag og hvilken frukt/grønnsaker vi skal kjøpe.

Når det gjelder andre ting så avtaler vi før vi går inn i butikkken om de skal få noe og hva de skal få, enten det er bolle, drikke eller et blad. Det er som oftest blad de får.


#35

Turte sa for siden:

En det hender seg de får noe om de er med på butikken, men det er alltid avtalt før vi går inn. (Er de med faren får de alltid noe..)

Guttungen på 4 1/2 er ikke alltid like enig da, men det får så være, jeg gir meg ikke..


#36

nolo sa for siden:

De får så godt som aldri noe i matbutikk. Men de får selvsagt være med å vurdere hva vi trenger/ar lyst på.


#37

Superior sa for siden:

Jeg er mor til en spin-åff.. :rørt:

Men det var et eksempel på hva de kan få OM de får noe.. Vi bruker det som belønning, hvis de ikke har drept en person med en vogn, tømt ut noe, veltet all frukten eller plaget en stakkar som ikke har hår.. :nemlig:


#38

Mirasol sa for siden:

Slik er det her også. De er vel kanskje med noen flere ganger da, men max 1 gang i mnd.


#39

Martis sa for siden:

Noen ganger hender det at han får noe.

Han får lov å være med å bestemme hvilken frukt vi kjøper, yoghurt, brød og slike ting. Snop kjøper vi ikke midt i uken, men innimellom får han et blad eller en is (ikke hver uke).

I grunnen så handler jeg helst uten han. :knegg:


#40

Enhjørning sa for siden:

Nei.
Vi har vært bevisste på dette fra han var bitteliten, så nå forventer han ingenting i butikken.
Det hender at han spør om vi skal "kjøpe sjokolade til pappa" (:knegg: ), men som regel skal vi altså ikke det, og da er det greit.
Nå skal det sies at han foreløpig er i den fasen at det er gøy å hjelpe til når vi handler, så bare han får trille vogna og legge varene i kurven, så tenker han ikke på å mase.
Dessuten får han, som barnet til Martis, være med å velge hva slags mat vi skal ha, så jeg tror det har litt med saken å gjøre.
Da føler han kanskje at han "handler" litt han også.
Han er i alle fall verdens greieste å ha med i butikken! :kry:

Jeg håper det varer.
bank i bordet


#41

Stompa sa for siden:

Mine får sjeldent noe på butikken. Det er sjeldent de spør også. De spør aldri etter godteri, for det vet de når de får kjøpe (hvis de velger å bruke lørdagspengene på det). Noen ganger ber de om et blad, men de aksepterer et nei og jeg føler aldri behov for å gi dem noe anna for å avspore dem.


#42

Tammen sa for siden:

Det er ikke noe rutine i at snuppsi skal få noe hver gang vi er på butikken, snarere tvert imot..men det hender hun får mandler ol. om hun ønsker det, men blir det mas er det ett klart NEI!:nemlig:

Om hun spør pent om noe sunt..ja da er jeg svak da:humre:


#43

Røverdatter sa for siden:

Utenom lørdagsgodt så er det uhyre sjelden hun får noe når hun er med meg i butikken. Når hun er med mormor derimot. :himle: Jeg har vært bevisst på å aldri gi henne noe siden jeg ikke orker mas hver gang vi er i en butikk. Og når hun eventuelt får noe, så betaler vi det alltid før det spises eller åpnes. Jeg syns det er en skikkelig uting å spise ting som ikke er betalt.

Avsporer i avsporingstråden, jeg.
Det verste jeg har sett tror jeg var for noen år siden i en Meny-butikk. Et foreldrepar gikk og trillet på hver sin sånn bilvogn. Inni vognene satt barna og spiste på hver sin varme, grillede kylling. :eek: En hel grillet kylling hver hadde de fått, og de var kanskje 3 og 5 år eller så. De var helt innklint i kylling og vekslet mellom å styre med rattet og spise i seg klineriet. Sikkert veldig fint inni de vognene når de kom ut. :rolleyes:


#44

Frantzen sa for siden:

Det er og har vært sjelden barna mine får noe i butikken, det har vært en prinsippsak for meg. Masete barn i butikken orker jeg ikke, og det å tro at man alltid skal få noe er en kjip bieffekt, syns jeg. Med eldstemann har det aldri vært noe problem, men med frøken Snupp har det vært mange runder, det må jeg innrømme.


#45

Enhjørning sa for siden:

:grøsser:
Her er det altså ingen spising inne i butikken, det er en uting!
Skal vi spise når vi er på handletur, gjør vi det heller på benkene ute hvis det er godt vær, eller vi går på kafé.


#46

C3PO sa for siden:

Som regel får de ingenting, men hvis vi handler rett før lunsj, kjøper jeg et eple til dem. Eller annet frukt ved ønske.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.