Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man trene bort cellulitter?

#1

Maverick sa for siden:

Dette legges bevisst under "jåleforumet" for det er rein forfengelighet og jåleri.

Jeg veit ikke om det er en doven vinter eller alderen eller bare at jeg plutselig har sett etter i motsetning til før, men lårene mine er ikke lenger like stramme som før. :gruble: Kan man trene bort cellulitter? I så fall, hva er mest effektivt?

Jeg driver ikke med dyre kremer og slikt, men funker det med noen sånn spikermatterulledings kanskje?


#2

Bluen sa for siden:

Mitt svar, med 25 års erfaring, er nei. :jupp: (Jeg har ikke prøvd spikermatter og sånt, altså - bare å trene hver dag. Jeg hadde cellulitter selv da jeg var 18 år og kraftig undervektig, og jeg har ingen tro på at det lar seg trene bort.)



#4

Bluen sa for siden:

Jeg redigerte svaret mitt etterpå, Mave. Kanskje du får svar fra noen som har prøvd mer målrettet enn meg. :sparke:


#5

Maverick sa for siden:

Takk for å gi meg et snev av håp, Bluen. :knegg:

Det er for øvrig ikke noe særlig vektøkning å spore, så det er ikke fettnedgang (eller hva det nå heter) jeg vil ha, bare oppstramming. Som virker kjempefort. :sparke:


#6

Bluen sa for siden:

Aha! :hehey:


#7

Adrienne sa for siden:

Beklager, men det finnes ingen magisk eller umagisk kur mot cellulitter. Eneste jeg vet hjelper er aksept.


#8

frukt sa for siden:

Å unngå å speile seg i sterkt lys hjelper. Prøveromsbelysning er drepen for selvbildet mitt i hvert fall.


#9

Maverick sa for siden:

Aksept var plan B. :nemlig: Jaja.


#10

rajraj sa for siden:

Squats. :nemlig:

De ble ikke borte når jeg først hadde fått dem, men å gjøre squats gir meg strammere rumpe og mindre cellulitter.


#11

Molly sa for siden:

Jeg har også erfart at strammere muskler har en viss, dog begrenset, effekt.


#12

him sa for siden:

Sier som de andre her: "Nei". Det er bindevevsstrukturen i huden som skaper celluittene og den kan man ikke gjøre noe med, man kan minske "fettet" og slik sett gjøre det mindre synlig, men man kan godt ha celluitter uten å være overvektig så ...

Mitt tips: Følg Ashley Graham på insta, hun viser frem masse celluitter. Synes det er greit at noen viser frem denne type ting også. (Vet det er delte meninger ang. kroppspositivisme, og at enkelte mener at det å shame tynne er en del av "gamet", men opplever ikke henne på den måten)


#13

Strå sa for siden:

Aksept har vært min plan og det virker. Jeg ser ikke lenger cellulittene.


#14

Maverick sa for siden:

Hm, den instakontoen er da 85 % oppglæmma bilder? :knegg:

Jeg lever helt fint med strekkmerker over hele kroppen og nå også cellulitter, det var ikke akkurat et «hyl, nå må jeg dekke meg til for evig og alltid»-innlegg. :hehehe:


#15

Adrienne sa for siden:

Det er jo lov å ville prøve å "fikse" om det mulig, men i dette tilfellet er det dessverre ikke det. Trøsten din er at du har utstråling herfra til evigheten, så du er safe uansett.


#16

Pepper Lemon sa for siden:

For ca 100 år siden skrev Pelen her at hun opplevde det som at løping knuste cellulittene. Det tok jeg til mitt hjerte, og er sterkt overbevist om det. Så jeg løper, og mener det virker. Om det egentlig er placebo får bare være, jeg synes jeg ser enorm forskjell.


#17

him sa for siden:

Hun er jo modell og mange av bildene hun deler er modellbilder, også retusjerte, men hun har også en del hun tar selv og som er uretusjerte med strekkmerker, valker og celluitter. Ja, trening hjelper jo på alt, også bindevev, så hvorfor ikke?

#18

Bluen sa for siden:

:knegg: Jeg har løpt siden cellulittene kom i 1991 - de siste åra 4-5 ganger i uka, og det hjelper helt oppriktig INGENTING. :hehehe:


#19

Maverick sa for siden:

:kyss:


#20

Maverick sa for siden:

Man skal ikke kimse ad placebo!

Jeg lovte meg selv i dag tidlig at jeg skulle begynne å løpe igjen uansett. (Hvilket i og for seg var utslagsgivende for tråden, for jeg liker å løpe og gjøre yoga i sånne korte shortser, og så tittet jeg i speilet. :knegg: )


#21

Lavender sa for siden:

Gener og hudfarge vil jeg tro har mye å si. Ellers tung styrketrening for økt blodvolum og gjennomstrømming. To blytunge øker i uken vil for mange gi forbedring, sammen med sunt kosthold så klart. Så enkelt, så tidkrevende, bare å gjøre det beste ut av det til tiltakende plutselig virker, pluss selvbruning. ;).


#22

Kaprifol sa for siden:

Styrketrening (tung), løping, sunn kost - tror alt hjelper litt. Borte blir de nok ikke. Bindevevet blir ikke bedre med åra, men det fungerer å bruke trening og mat for å forsinke alderstegn.
Røykeslutt gir også bedret blodsirkulasjon i hele systemet inkl cellulittene.


#23

Snippa sa for siden:

Signerer helhjertet. Husker den gang i verden jeg var skikkelig veltrent, spilte på et godt håndball-lag der vi trente 5-7 ganger i uka, og vår "sjarmerende" trener var med oss på en løpetur og klaga på at når han ble hengende bak oss var det som å ha utsikt til cellulite valley....


#24

Musemus sa for siden:

Jeg mener man kan trene bort noe av det, hvertfall. I hvertfall fikk jeg mindre av trening.
Da drev jeg med styrketrening, mølle-løping og trening i trapper.


#25

Pelen sa for siden:

Jeg hadde betraktelig mindre cellulitter når jeg trente meg opp mot halvmaraton. Om det var for at jeg trente mer (ristet og knuste dem i stykker :knegg: ) hadde større muskelmasse eller for at jeg hadde mindre fett, vet jeg ikke. Men helt borte var de ikke, men det ble betraktelig bedre.


#26

Pelen sa for siden:

Ja, der ser man, leste ikke hele tråden før jeg svarte. Mannen min har også i perioder blitt ordinert til å masere lårene mine kjempehardt. Skikkelig ubehagelig hardt i form av hud og fett knust hardt mellom tommel og de andre fingrene så at jeg nesten fikk blåmerker. Da har jeg også sett forbedring, men det måtte gjøres typ hver kveld og med en god krem eller olje. Etter sommerferien når jeg ikke gidder mer så kommer de tilbake igjen.


#27

skyfri sa for siden:

Jeg synes mine cellulitter ble merkbart mindre fremtredende de to årene jeg drev med ridning, så jeg anbefaler hest! :høyhest:


#28

Maverick sa for siden:

Hest er alltid å anbefale. :hjerter: Men det har jeg ikke råd til nå dessverre. :mumle: Kanskje motorsykkelen gjør susen? :gruble:


#29

Geitrams sa for siden:

Jeg ser soleklar forskjell på beina og lårene mine i de periodene jeg trener mye. Nå har jeg akkurat hatt en god periode med trening frem til coronaen stengte treningssenteret mitt, og jeg ser stor forskjell på beina mine for 5 uker siden og beina mine nå. Jeg blir raskt strammere i fisken når jeg trener, og like raskt slapp i fisken når jeg ikke klarer å holde treningen ved like.


#30

tink sa for siden:

Jeg tror du trenger sånn apparat som de solgte på 80-90-tallet. Der man står rolig med en reim rundt hofte-lår-parti som rister det hele godt og lenge. Finnes sikkert på ebay eller Finn! :D


#31

Maverick sa for siden:

Haha! Da stikker jeg heller og kjører grusveier. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.