Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tror dere det er slutt på langåpne butikker?

#1

amo sa for siden:

Nå har mange butikker åpnet igjen,men med reduserte åpningstider. Jeg kjenner det er helt OK at butikkene stenger 17-18 tiden. Om det er lurt samfunnsøkonomisk, det vet jeg ikke. 10-18 kan vel betjenes av en stilling, men det vil Vel bli en del mindre ekstra og deltidsstillinger. Jeg ender opp med at Jeg tror det vil bli mer lønnsomt for butikkene, men hvem vet.....
Hva mener dere om åpningstider nu til


#2

Balanse sa for siden:

Jeg håper de blir kortere, men tviler. Jeg ønsker meg å ha mindre valgfrihet, og ikke alltid ha muligheten til å kunne stikke på butikken. Jeg ville ikke handlet så mye mindre, men ville fått mer ro i hverdagen.


#3

millact sa for siden:

Jeg tror ikke det varer, men hvem vet? Vi har klart oss svært greit uten å kjøpe særlig i disse ukene.


#4

IzziCreo sa for siden:

Nei, det håper jeg virkelig ikke. Vi handler særdeles sjelden før det og venter så lenge som mulig mot stengetid på kveldene. Ingen av oss orker å gå oppå andre folk så av rent personlige preferanser så håper jeg virkelig ikke dette vedvarer.
Mannen har forøvrig vært på bomtur i dag. Klikk og hent og hvor henteinfo fra butikken ikke inneholdt endrede åpningstider, samt at nettsidene ikke var oppdaterte.


#5

Fintdethei! sa for siden:

Om 10-18 blir permanente åpningstider, så kommer jeg til å handle utelukkende på nett. Det er åpningstider jeg ikke når i hverdagen, med min 8-16 jobb. Lørdager unngår jeg å handle, vanligvis. Så jeg håper vanlige åpningstider kommer tilbake etterhvert.


#6

Bluen sa for siden:

Jeg ser ingen grunn til at ikke de vanlige åpningstidene skulle komme tilbake, og jeg håper de gjør det.


#7

My sa for siden:

Min lokale Rema har åpent fra 07-23, og har hatt det hele tiden. Vanlige åpningstider mao. Noen butikker har reduserte åpningstider, men jeg kan ikke skjønne hvorfor de skulle fortsette med det når pandemien er over.


#8

Fløyel sa for siden:

Jeg håper da virkelig normale åpningstider kommer tilbake, hvis ikke må jeg handle på lørdager hvis jeg skal rekke butikken. #1.megselvogsåmegselv.


#9

Bluen sa for siden:

Her har alle matbutikker helt normale åpningstider, for øvrig, mens senteret stenger 18 - noen av butikkene kl. 17. Andre igjen er stengt.


#10

polarjenta sa for siden:

Alle matbutikkene har også vanlig åpningstid her. De andre butikkene varierer litt, noen har permittert og dermed kortere åpningstid, mens andre har normal åpningstid. Her der det vanlig med åpningstid til 16.30 og en langdag, og sånn kommer det til å bli igjen.


#11

Fersken sa for siden:

Jeg aner ikke hvordan det er i sentrum, der tror jeg ikke jeg har vært i år. :sparke:

Men matbutikkene rundt meg har normal åpningstid, også søndagsåpent.
Det store senteret i nabolaget har reduserte åpningstider, de stenger kl 18. Til og med IKEA har redusert åpningstiden sin (litt).


#12

zinatara sa for siden:

Alle matbutikkene her har vanlig åpningstid, samme med f.eks. europris. Men de fleste butikkene på sentrene har begrenset åpningstid, mange er bare åpne til klokka 16. Det tror jeg blir for knapt når folk går tilbake i vanlig jobb og arbeidstid. For min del unngår jeg som oftest sentrum på lørdager, så da hadde nok det begrenset veldig hva jeg valgte å handle lokalt.


#13

Turban Smukk sa for siden:

Her også. Matbutikkene er åpent 7-23, senteret stenger 18, bortsett fra Rema.

Kan ikke tenke meg noe annet enn at det blir vanlige åpningstider på sikt.


#14

Malama sa for siden:

Senteret stenger tidligere, men de lokale matbutikkene er åpne som før, og jeg regner med at senteret begynner å ha åpent lenger når de faktisk har mer kunder. Der er jo ikke så mange for tiden.


#15

Strå sa for siden:

Jeg skulle ønske at butikkene kunne starte med noe kortere åpningstid, f.x.08 til 20 eller 21, i steden for 07 til 23. Jeg vet at ikke alle har det, men lurer på hvor vanskelig det egentlig er ikke få handlet før 23 om kvelden.


#16

Myria sa for siden:

Enig.


#17

løve70 sa for siden:

:nemlig: Ikke mye tid til å handle etter jobb dersom butikkene stenger som nå. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal gå tilbake til normale åpningstider.

Matbutikkene har forresten normale åpningstider og har hatt det hele tiden.


#18

Madicken sa for siden:

Nei, hvorfor skulle det bli slutt på det? Jeg skjønner ikke helt hvorfor spørsmålet stilles.


#19

Strå sa for siden:

Spørsmålet stilles f.x. på grunn av lange åpningstider på større handlesenter og en del sentrum og pga. de mange matbutikkene som har åpent sinnsykt lenge. For ansatte er spesielt åpningstider til 23 en belastning fysisk og psykisk, jeg leste en artikkel om trusler o.l. fra kunder på den tiden foren stund siden.

Lengre åpningstider fører sjeldent til mye større omsetning og overskudd, og dermed slett ikke flere folk i arbeid, hvis noen trodde det. Det blir bare færre ansatte på jobb om gangen.


#20

Madicken sa for siden:

Skjønner, men jeg lurte vel mest på hvorfor spørsmålet ble stilt , og relaterte det automatisk til dagens situasjon med korona og følger av dette.


#21

Elise sa for siden:

Jeg synes ekstremt lange åpningstider (og søndagsåpne butikker) er tøysete, men at butikker som ikke selger mat etter hvert går tilbake til senterets åpningstider, vil jeg tro. Tror neppe matbutikker kommer til å stramme inn åpningstidene sine pga dette heller. :niks:

(Og "tøysete" er sikkert ikke et godt argument, men av hensyn til de som jobber i butikk burde det være mulig å ha stengt på søndager og at de skulle kunne legge seg til ok tid i hverdagen. Og alle vi andre bør kunne klare å handle maten vår i løpet av mandag-lørdag 8-20.)


#22

millact sa for siden:

Tror de store senterne går tilbake til kl 20 slik det var før. Nå rekker jeg knapt en butikk etter middag når det stenger kl 18. Det må i alle fall planlegges mer.


#23

Bluen sa for siden:

Hvis butikkene skal kutte i åpningstidene permanent, blir det vel flere som mister jobben - kanskje særlig studenter og andre som har mindre engasjementer. Det er vel neppe gunstig i denne situasjonen.


#24

Carrera sa for siden:

Kan aldri tenke meg at de kutter åpningstidene permanent. De må jo være en fordel å få spredt handlingen ut over flere timer av dagen. Tror nok ting går tilbake til normalen når det er klart for det!


#25

Lavender sa for siden:

Konkurransen gjør at de holder åpent så lenge de kan. Ihvertfall dagligvare og apotek, som det kanskje har flest butikker pr innbygger, og er i hard konkurranse. En regulering av næringen kunne vært både begrensninger av åpningstid, og begrensning av antall butikker. Men dagens regjering er ikke de som fremmer forslag om dette. Mange handelsbedrifter sliter med likviditet og resultater nå, kanskje noen frittstående må spare personalkostnader.


#26

Strå sa for siden:

Det er dessverre ikke slik at lange åpningstider fører til flere ansatte sånn uten videre. Omsetningen må også stige og det skjer i mindre grad pga åpningstider og har mest med kjøpekraft å gjøre. Dagligvarebutikker med lange åpningstider sliter en del med at bemanningen er skummelt lav særlig 07 og 23.


#27

Bluen sa for siden:

OK. Jeg tenkte ikke på flere ansatte som sådan, men at de som er permittert nå, får tilbake jobbene sine. Mulig det var en kortslutning.


#28

Input sa for siden:

Hvorfor ønsker du dette?

Jeg har ingen problemer med å se for meg mange årsaker til at man trenger å handle seint på kvelden, og det er jo åpenbart et marked for det når butikkene har de åpningstidene. De gjør det ikke av veldedighet for noen få som har behovet. Her vi bor er det to butikker under 50 meter fra hverandre med åpningstid fra 06-00. Det hadde det jo ikke vært om det ikke var kundegrunnlag for det.


#29

Lavender sa for siden:

Jo dessverre, mange kjedebutikker, og særlig lavpris holder butikkene i drift og åpne så lenge de har lov bare for å ta de markedsandelene som finnes. Kostnadene tar kjedene, og litt på franschisetager. Det er mange dagligvarebutikker som lider av lav omsetning, høye personalkostnader og redusert lønnsomhet etter priskrigene. For første gang på mange år er det tilbakegang i antall dagligvarebutikker. Som kunde vil du se at butikkene er nesten tomme og at de sliter med dato på ferskvarer.


#30

IzziCreo sa for siden:

Det er faktisk overraskende mange som handler mellom 23 og 00 de gangene jeg har gjort det. Så jeg tror at det absolutt er et kundegrunnlag der.


#31

Galathea sa for siden:

Jeg mener at det hadde vært en fordel med kortere åpningstid, i solidaritet med alle de arbeidstakerne som må jobbe til alle døgnets ugunstige arbeidstider. Det er nødvendig i helsevesenet og i industri som ikke kan starte og stoppe produksjonssystemer hver morgen og ettermiddag, men ikke i dagligvarehandel.
Tenk på hvor krøkkete det er for småbarnsforeldre som jobber i dagligvarebransjen da, ha fri på dagtid men ungene er på skole/sfo/barnehage, og så på jobb til 23 på hverdager og 22 på lørdag.

Men jeg tror dessverre ikke at det er slutt på langåpne butikker. Trenden i arbeidslivet går i motsatt retning.


#32

Strå sa for siden:

Jeg har forklart senere.


#33

Strå sa for siden:

Spørsmålet har vært stilt lenge, det er ingen ny debatt. Det som er nytt, eller egentlig gammelt, er at det nå viser seg at forbausende mange kunder og butikker klarer seg ganske bra med noe kortere åpningstider.


#34

IzziCreo sa for siden:

Skulle det mot formodning gå mot kortere åpningstider i butikker, så kommer vi utelukkende til å handle på nett. Jeg tror generelt det vil være med på ytterligere butikkdød å begrense åpningstidene.


#35

zinatara sa for siden:

Det er vel ganske mange som i større grad enn vanlig har mulighet til å handle på dagtid også?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.