Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan uteputer ligge ute hele sommerhalvåret?

#1

Trulte sa for siden:

Jeg har innebygd veranda, men leiligheten er ved sjøen om det har noe å bety. Verandaen har glass på de ene siden, men åpen i front, og tak over hele. Godt med sol.
Kan jeg la alt av puter bare ligge i stoler og sofa når det er godværsperioder, uten å ta dem inn om natta?


#2

Elise sa for siden:

Vi har gjort det i perioder, men sluttet pga katter som legger fra seg pels og tisser på møblene. Hadde det ikke vært for det, så hadde jeg fortsatt. :jupp:


#3

Trulte sa for siden:

De må hoppe sykt høyt for å klare det her. Og siden vi har tak, så tenker jeg måker ikke er et problem?


#4

Hyacinth sa for siden:

Tja. Vi legger dem i putekasse. Det er ofte kondens her om natta, det er vel mer regelen enn unntaket. Altså duggfall.


#5

millact sa for siden:

Hadde nok tatt inn om natten. Mine ligger i putekasse året rundt.


#6

Neket sa for siden:

Vi har våre ute hele året. Under tak. Går fint.


#7

C3PO sa for siden:

Samme her. Bare tidvis at vi har dem i putekasse.


#8

Robyn sa for siden:

På hytta vår ved sjøen blir det så rått om kvelden og natten at jeg legger møbeltrekk over. Dersom de ikke blir fuktige hos deg ville jeg bare latt de ligge.


#9

Hyacinth sa for siden:

Det blir jo unektelig mye dritt i dem, da, uansett. Våre hagemøbler står også under tak, og med vegger på tre kanter. Glassplaten på bordet blir gul av pollen og/eller brunsvart av vind og luften generelt, og det etter bare en natt. Sofaen spyles med jevne mellomrom. Den blir skitten.


#10

meisje sa for siden:

Jeg lar våre ligge ute midt på sommeren, inne i teltet som vi lukker om kvelden.

Nå driver vi og tar inn fordi teltet ikke er kommet opp enda.


#11

Wix sa for siden:

Jeg ville ikke gjort det. De blir veldig fulle av pollen.


#12

veobra sa for siden:

Jeg pleier ta inn, men nå som det er varmt og ikke så fuktig om natta ligger det ute. Det blir vanvittig mye støv og pollen. Det ser jeg på møblene


#13

apan sa for siden:

Vi har putekasse, men vi lar dem ofte ligge ute dager i strekk når det er meldt fint vær og vi vet vi skal bruke dem en del. Så rydder vi dem bort hvis værmeldingen er dårligere eller vi vet det blir travle dager hvor de ikke blir brukt. Det fungerer fint. Jeg elsker å slippe å legge dem ut hver dag. Har ennå mareritt av pappas stemme fra barndommen: "Jeeenter! Kan dere legge ut putene?". Hver dag gjennom hele sommeren.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er ganske stress å legge dem ut hver dag. :i-land: Men av grunnene jeg nevnte over her gjør jeg det likevel...


#15

Strå sa for siden:

Skal vi se, har tak over verandaen og egen kurv til katter, joda. Sofaputene har ligget ute i tre-fire år nå. Nei jeg tar dem ikke inn bare for det om det snør. De blir svartflekkete av det, men var strengt tatt ganske flekkete av alder og bruk allerede. Vi har noen pledd vi brer over hvis det med pent og pollen er noe man bryr seg med. Ok, nå føler jeg meg sjuskete.


#16

GinaK sa for siden:

Vi har terrasse med tak og har putene i stoler og sofa hele året. Vi har hatt samme puter i mange år og de holder seg fint. Som en skrev her så blir de riktignok fulle av pollen i sesongen da.


#17

Sol sa for siden:

Jeg bor trangt, så putene ligger ute hele sommeren. Om det regner samler jeg de under markisen. Heller pollen enn full stue. De holder fint. Har noen pynteputer som ikke tåler tidens tann line godt som sofaputene. De vaskes sånn passe jevnlig og byttes når de er oppbrukt. :enkel:


#18

Millen sa for siden:

Dette.


#19

Robyn sa for siden:

Min svigerinne brer et jerseylaken over sine møbler for at det ikke skal komme så mye dritt på de. Det hadde jeg gjort også om mine møbler sto under tak. Lett å slenge i vaskemaskinen er det og.


#20

Hyacinth sa for siden:

Vi har ganske mye, og det er katter også her. Heldigvis har jeg en mann som gjør denne jobben. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.