Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pepperkaker: lys eller mørk sirup

#1

konemor sa for siden:

Hva bruker dere i pepperkakene?
Hva er best og hvorfor?


#2

scilla sa for siden:

Mørk. Synes det smaker mer av den.


#3

bina sa for siden:

Bruker lys fordi pepperkakene da blir lysere - og bedre.


#4

Angelique sa for siden:

Mørk fordi pepperkaker skal være mørke :ja: og smaker bedre


#5

annemede sa for siden:

Jeg bruker lønnesirup tror jeg det er. Pepperkakene blir fantastisk gode i hvertfall.


#6

løve70 sa for siden:

Mørk bruker jeg, om jeg tar meg tid til å lage pepperkakedeigen selv. :ikea er en fin ting...:


#7

kokosbolle sa for siden:

Bruker lys hvis jeg lager deig selv! Da blir de så saftige og gode, uten å være for kraftige i smaken :ja:

I år, som i fjor, har vi kjøpt 700gr for 25,- på Ikea! Genialt! Og de er faktisk gode :D


#8

konemor sa for siden:

Kanskje det er noe å prøve :nikker:

Ikea deig er ikke aktuelt her da det ligger for langt unna.


#9

annemede sa for siden:

Pepperkaker

4 ss olje (olivenolje, men ikke ”ekstra virgin”)
0,5 dl sukker
0,5 dl lønnesirup
0,5 dl vann
1 ts. ingefær
2 ts. kanel
0,5 -1 ts. nellik
0,5 ts. kardemomme
0,5 ts. natron
4 dl Toro lys mel blanding
Varm olje, sukker, sirup og alle krydder samt natron i en panne på svak varme. Når sukkeret er løst opp tilsettes vann og mel. Deigen settes kaldt kun et par timer, den kjevles deretter ut på et bake papir og papiret med deig løftes så over på ett steke brett. Figurer stikkes ut, og deigen mellom formene fjernes lett. Kakene stekes i ca. 5 min på 200 °C.
Oppskriften jeg brukte i fjor, og skal bruke i år igjen, den er glutenfri.


#10

Go\jenta sa for siden:

Har brukt lønnesirup!


#11

Dixie Diner sa for siden:

Oh, lønnesirup må jeg prøve i år!


#12

Sundae sa for siden:

Mørk sirup. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.