Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva pensler dere grov bakst med?

#1

amo sa for siden:

Vann?


#2

-ea- sa for siden:

Skulle inn og beskrive penselen min. :humre:


#3

Syrinx sa for siden:

Ingenting eller vann. En sjelden gang pensler jeg rundstykker med egg.


#4

frukt sa for siden:

Ingenting, vann eller melk.


#5

Noba sa for siden:

Hvis ikke oppskriften sier noe annet, pensler jeg med melk.


#6

IzziCreo sa for siden:

Vann for sprø skorpe. Melk er vel om man vil ha myk skorpe hvis jeg ikke husker helt feil?


#7

Syrinx sa for siden:

Jeg hiver vann inn i ovnen da (i form på nederste rille), for å få fuktighet.


#8

My sa for siden:

Pensler med vann og strør på litt havregryn eller noe anna frøgreier (etter hva jeg har).


#9

Stompa sa for siden:

Jeg pensler aldri gjærbaksten min, verken søt eller grov/usøtet.


#10

kamp sa for siden:

Olje


#11

Strå sa for siden:

Pensler? Hvorfor skulle jeg gjøre det?


#12

Niobe sa for siden:

Ingenting.


#13

Karamell sa for siden:

Grovbakst - ingenting. Men det hender jeg tar vann på halvstekte brød, de to gangene i året vi bruker det.


#14

Isolde sa for siden:

Stort sett ingenting. Kan hive inn litt vann. Pensler sjeldent noe.


#15

Myria sa for siden:

Samme her.


#16

Matilda sa for siden:

Ikke jeg heller. Jeg har lært å bale gjærbakst av pappa, og han pensler ikke noe slags bakst.


#17

Nada sa for siden:

Jeg pensler grovbrødene med kaffe.
Synes det gjør skorpa ekstra god og smakfull.


#18

Strå sa for siden:

Det lurer jeg på å prøve neste gang jeg baker brød. Hørtes spennende ut.

Eneste gjærbaksten jeg pensler er flettebollebrødene mine, for å få perlesukkeret til å sitte fast.


#19

Charlie sa for siden:

Pensler ikke. Hiver vann i ovnen etter tips herfra (varmer ovnen på fullt, hiver i en halv kopp varmt vann når jeg setter brødet inn og setter da temp. ned til det det skal være). Har senere hørt at det er tips fra han bakekokken Schakenda, men hørte det her først. :jupp:


#20

My sa for siden:

Som i at du setter inn en halv kopp med vann, eller slenger du bare vannet inn?

#21

Guttemammis sa for siden:

Jeg bruker spruteflaske med vann og sprayer baksten og heller litt vann i bunn av stekovnen i tillegg.


#22

Charlie sa for siden:

Slenger inn. Høydepunktet av prosessen. :knegg:


#23

Strå sa for siden:

Jeg tester kaffepensling på det ene av tre brød nå. Det ser foreløpig ut til at pensling stopper hevingen. Det penslede brødet er nå vesentlig lavere enn se to andre brødene. Så hvorfor pensle grovbrød?


#24

Isprinsessen sa for siden:

Skal ikke si hva jeg leste istedenfor pensle


#25

frukt sa for siden:

Jo, for jeg har ingen anelse om hva det skulle være. :blond:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.