Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

App eller program for å lære barn touchmetoden

#1

daffy sa for siden:

Ser at barna skriver sent og med mye møye på tastatur. Jeg er så glad for at jeg hadde maskinskriving valgfag i 7. klasse. Vi hamret i vei på gammeldagse maskiner med ark oppi.

Men hvordan lærer barn seg dette i dag? Noen som har konkrete program som kan ta et barn/ ungdom fra 0-10 i tochmetoden?


#2

Mex sa for siden:

Dette har jeg også lurt på. Maskinskriving var gull verdt.
Vi hadde også et fag på vdg som het noe sånt som "informasjonsbehandling og økonomi", der hadde vi sånne tester på pcen husker jeg. Hvor vi måtte skrive en tekst så og så raskt for å komme videre.


#3

Elise sa for siden:

Har sett denne anbefalt, ikke testet selv. sense-lang.org/norwegian.php? Tydeligvis endel reklame underveis...

Jeg lærte meg touch ved å følge brevkurs i maskinskriving, som pappa hadde tatt. Jeg skrev på PC, da.



#5

millact sa for siden:

Hadde også maskinskriving som valgfag, hatet det. Men, i dag er jeg glad for det siden jeg jobber på kontor.


#6

Lille meg sa for siden:

Jeg hadde også maskinskriving som valgfag. Selvsagt med papir. Og på en skrivemaskin uten strøm, slik at det var fast takst å klippe fingernegler før valgfagtimen. :vismann: Jeg elsket maskinskriving såpass mye at jeg til og med øvde på vår elektriske maskin hjemme! :smartass: Det er ingen valgfag jeg har hatt mer nytte av enn maskinskriving.

Jeg hadde tenkt å starte en lignende tråd, så takk for at du startet tråden, daffy!


#7

Syrinx sa for siden:

Lage til noe som kan legges over tastaturet, slik at de ikke ser det når de skriver. Det kan være effektivt.

Selv skriver jeg veldig fort uten å kunne touch. Jeg var aktiv på chattekanaler på 90-tallet og skulle man henge med så måtte fingrene gå kjapt. Så å la barna chatte, gjerne flere sammen, tror jeg også kan være til hjelp. Dagsaktuell aktivitet iallfall.


#8

Lille meg sa for siden:

Vi måtte teipe et A4-ark over tastaturet, og hadde fingrene under arket. Ah - good times.

Men TENK hvor kjapt du kunne skrevet om du hadde kunnet touch! :knegg: (Jeg driver fremdeles på med chatting - også på jobb gjennom Teams - touch hjelper mye!)


#9

Syrinx sa for siden:

Jeg skriver minst like kjapt som de som kan touch, så det er en av tingene jeg aldri kommer til å stresse med. Fingrene kan kjappeste vei og gunstige kombinasjoner av seg selv, det er vel igrunn praktisk talt det touch er?


#10

daffy sa for siden:

Takk. Det er jo helt utrolig at det ikke fins bedre læreprogram til noe så grunnleggende som touch. De dere linket til var fine, men det ene må man ha flash for å bruke og det andre tror jeg barna vil miste helt fokus av pga reklamen.

Nei, her er det et rom ledig til en driftig grunder.


#11

~TM~ sa for siden:

Søk etter 10 fingre eller ti fingre


#12

Isolde sa for siden:

Jeg kan heller ikke touch. Men det er ikke langt i fra etter veldig mange år med chatt. Fingrene ligger veldig likt og jeg trenger ikke se.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg har aldri lært den offisielle touch-metoden (valgfag maskinskriving var fullt, så jeg fikk kontorlære isteden). Men jeg innbiller meg at jeg har det inne allikevel. Jeg har pekefingrene på de to tastene som er markert for slikt og så fordeler resten av fingrene seg over tastaturet.

Men det er jo relativt heftig øvelse gjennom mange år som har gjort at jeg har fått opp tempoet.


#14

liefje sa for siden:

Jeg lærte touch som valgfag på ungdomsskolen og har brukt metoden siden. Mens det tidligere var enorm forskjell på mitt tempo på tastaturet sml. med dem som ikke kunne touch, har jeg inntrykk av at dagens ungdom skriver rasende fort selv om de ikke kan touch, rett og slett fordi de har brukt tastatur ekstremt mye. Lurer derfor på om det virkelig har så mye for seg å lære metoden nå sml med tidligere. Kanskje finnes det noen slags undersøkelser på det?


#15

Isolde sa for siden:

Det var gått ut av skolen når jeg gikk. Mine storesøsken som er 2-4 år eldre hadde. Jeg har skrevet på tastatur siden jeg lærte å skrive.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.