Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Passende overnatting i Oslo

#1

Taien sa for siden:

Vi hadde planer om å ta turen til Danmark i år, første familieferie på mange år...men nå blir det selvsagt ikke noe av. Jeg kunne dog virkelig tenkt meg å ta med gutta til Oslo og vise dem hovedstaden vår (og oppleve den selv, da jeg har vært i Oslo bare to- tre ganger!).

Men hvor vil vi bo? Familie på 4, gutta er 10 år. Vi ønsker å lage mesteparten av maten selv. Bør ikke koste skjorta, men siden vi ønsker litt kvalitet, så er vi forberedt på at det koster litt. Det bør enten ligge sentralt, eller slik at det er lett å komme seg til de vanligste severdighetene...

Ja, jeg vet jeg er kravstor. :sparke: Men finnes det noe slikt?


#2

Tjorven sa for siden:

Det høres ut som dere leter etter noe Airbnb. Og hvis det ligger nærme t-banen kan man bo litt lenger unna sentrum og allikevel komme seg dit kjapt.


#3

Niobe sa for siden:

Det er mye bra i Osloområdet på Airbnb.


#4

Tallulah sa for siden:

Dere kan sikkert greie dere med to soverom? Da vil jeg tro dere finner mye sentralt på Airbnb. Kanskje noe på Sørenga?


#5

millact sa for siden:

Tenkte også på Airbnb. Ellers er det kanskje noen leiligheter på booking.com og finn.



#7

Pelle sa for siden:

Emma gjestehus i Bærum?


#8

Taien sa for siden:

Jeg har aldri prøvd Airbnb, og er litt redd for å bli lurt. Hva ser en etter da? Og hvis vi går for det, hvilket strøk vil vi bo i?


#9

Taien sa for siden:

De så kjempefine ut! Definitivt noe jeg vil overveie.


#10

Tallulah sa for siden:

Det er nok temmelig liten fare for å bli lurt av utleiere i Norge. Du ser etter utleiere som har gode reviews, og gjerne ganske mange. Du kan også sjekke dem som har gitt reviews, og se hvor mye de har reist.

Det er mange fine og sentrale steder å bo. Frogner, Majorstua, St. Hanshaugen, Grunerløkka, Vålerenga, Rodeløkka eller Sørenga f.eks. Om gutta syns det er gøy med t-bane kan du utvide radiusen ytterligere.

Også kan du jo sjekke strøket med oss som bor her, på FP. :)


#11

liefje sa for siden:

Det eneste jeg ville tenkt litt på ift. airbnb er om renholdet er like bra der som på et leilighetshotell. Anbefaler Frogner House. Vi har ofte hatt tilreisende venner og familie boende på et av dem når vi selv ikke har hatt plass.


#12

Taien sa for siden:

Høres veldig bra ut! Gutta vil nok like t-bane ja!


#13

Tallulah sa for siden:

Min erfaring fra Airbnb er at det er minst like godt renhold som på hoteller. Vi har hatt noen dårlige opplevelser, men langt flere på hoteller, også dem med høy standard. Renhold er for øvrig en av tingene man vurderer når man skriver sin vurdering av et sted, og er absolutt det folk er mest opptatt av.


#14

Fersken sa for siden:

Jeg tror jeg ville vært skeptisk til å ta T-bane og buss i Oslo i sommer og bestilt såpass sentralt at man kan gå, sånn for sikkerhets skyld.


#15

Billa sa for siden:

Oslosommer på Sørenga må være fantastisk, og også på lista over steder jeg kunne tenke meg å bo. Så stadig folk med koffert på vei til og fra når vi besøkte stedet i forbindelse med Norway Cup - så tipper det er en del å få leid.


#16

Pamina sa for siden:

Thon hotell Slottsparken har en god del rom med kjøkken og ganske så god plass. Du får gjerne frokost inkludert, men kan lage resten av maten selv. Kort vei til alt, så dere kan gå til sentrum på 5-10 miuntter. Enkelt å finne fram og kort vei til kollektivtrafikk.


#17

millact sa for siden:

Enig!


#18

Pøblis sa for siden:

Det er vanligvis ikke akkurat fullt på T-banen utenom rushtiden i ferietid.


#19

-ea- sa for siden:

Dette tenker jeg kan være smart, siden du reiser med barn. Ikke alle steder det er så gøy å gå med ungene, særlig hvis man er alenemamma på tur.


#20

liefje sa for siden:

Jeg har også stort sett god erfaring med renhold på Airbnb, men tenker at de spesielle renholdstiltakene man gjør ifm. korona kanskje ikke blir kontrollert i så stor grad som på et hotell.


#21

Tallulah sa for siden:

Da har du større tro på hotellrenhold enn meg, gitt. :humre:


#22

liefje sa for siden:

Det er i det minste profesjonelle renholdere som vasker på hoteller. Airbnb er litt forskjellig. Noen jeg kjenner om leier ut via airbnb vasker selv etter hver gjest, enkelte utleiere gir valget mellom at gjesten vasker selv eller at det blir vasket mot et gebyr etc.


#23

Taien sa for siden:

Jeg har ærlig talt ikke tenkt på at det å ta t-bane er verre enn å ta buss her i Stavanger... Jeg tar buss hver eneste dag og er klar over smittefaren.


#24

Molly sa for siden:

Greit å huske på at det er ganske mye støy der på sommerstid, både på dagen og sent utover kvelden.


#25

Chablis sa for siden:

De anbefaler jeg også.


#26

millact sa for siden:

Det er jo mye mer folk og har vært mye mer smitte i Oslo enn i din by.


#27

Taien sa for siden:

Jada. Jeg vet det, jeg har bare ikke tenkt over det.


#28

veobra sa for siden:

Til sommeren drar vi oslofolk ut med smitten vår og dere usmitta kommer hit. Da jevner det seg ut. Neida. Jeg tror det har skjedd mye med smittespredningen før sommerferien. Dessuten er det stort sett ikke så fullt om sommeren.


#29

millact sa for siden:

I år kommer ikke utlendingene til Oslo, men kanskje flere nordmenn enn på en normal sommer?

Er Stortinget åpent for grupper nå?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.