Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Air fryer

#1

Tjorven sa for siden:

Familiens to yngste er veldig påståelige på at familien trenger en air fryer nå som vi har fått mer plass på kjøkkenet.

Har de rett?
Hvis ja; hvilken trenger vi? Prisforskjellene er jo enorme, men jeg vil heller kjøpe noe skikkelig enn noe ubrukelig.


#2

Neket sa for siden:

Egentlig ikke. Jeg bruker vår endel, mest til poteter, men jeg kunne like gjerne brukt ovnen, sånn egentlig. Mulig jeg har misforstått noe, for ser mange er imponerte.



#4

IzziCreo sa for siden:

Vi elsker vår også! Den kjøkkendingsen som brukes mest tror jeg. Ser jeg var like entusiastisk i den linken Fløyel linket til :knegg:

Jeg vil anbefale Philips Airfryer XXL hvis dere har plass, er glad i f.eks. helstekt kylling. Den rommer en kylling opptil 1,4 kg. Jeg har skjønt at det lønner seg å legge litt penger i det hvis man kan det. Tror vi fikk vår på tilbud, så det kan være smart å sjekke prisjakt hvis pris er viktig faktor.

Jeg synes nesten alt blir bedre i den sånn egentlig, enn i ovn/panne.


#5

Inagh sa for siden:

Vi har den som Izzi anbefaler - vi er superfornøyde med den!


#6

gnuri sa for siden:

Alt med panering blir uendelig mye bedre i airfryeren enn i ovnen. Mye sprøere.
Hvis man har spist vårruller og har noen igjen dagen etter, blir de som nye etter en runde i airfryeren.
Vi har også Philips xxl og anbefaler den!


#7

Isolde sa for siden:

Vi fikk til jul og er veldig fornøyde også. Har Phillips. Bruker den til poteter, fiskepinner, vårruller, kylling. Varme et rundstykke. Mye forskjellig.


#8

Frøy sa for siden:

Vi fikk også til jul, men vi fikk XL, den kunne nok vært litt større, men den dekker vårt behov. Brukes til poteter, oppvarming av baguetter, vårruller, panert fisk, osteskiver, kylling m.m.


#9

Lhi-My sa for siden:

Jeg har en billig, men stor fra Europris. Jeg tror den kostet ca 700 kr. Den fungerer veldig bra og vi bruker den ofte. Den er stor nok for oss 5, iallefall. Jeg har ikke prøvd å helsteke kylling, det er noe vi spiser veldig sjelden, men jeg har ikke følt at den har vært for liten til det jeg har brukt den til. Det eneste minuset er at den tar stor plass. Foreløpig bor den på kjøkkenbenken, men jeg har planer om å rydde plass i et skap etterhvert.


#10

MissS sa for siden:

Vi har Philips XL. Skulle gjerne hatt i XXL, men den fantes ikke når vi gikk til innkjøp. Vi bruker den omtrent daglig. Steker alt fra fisk, bakt potet, kylling, kjøttboller, fiskeboller, fries, vårruller og mer i den.


#11

Frost sa for siden:

Vi har Philips Xxl. Er veldig fornøyd og brukes ukentlig. Ei venninne har en fra Europris. Den kan ikke sammenlignes. Jeg syntes den var rett og slett dårlig i forhold vår.


#12

noen sa for siden:

Hvordan er stemningen et halvt år senere? Fortsatt fornøyde? Andre som har kjøpt som vil dele erfaringer? Ble det så du kjøpte, Tjorven?


#13

IzziCreo sa for siden:

Fortsatt like fornøyd, og vi savnet den da vi bodde på hytta i sommer :nemlig:

Godt hadde en artikkel om airfryers uken som var.


#14

noen sa for siden:

Det var den artikkel som gjorde at jeg lurer på å kjøpe dette i bursdaggave. :knegg:

Jeg ser Philips har en premiumutgave av XXL. Jeg prøver å se om den gir noe ekstra, eller om jeg evt. skal kjøpe den «vanlige» XXL. Synspunkter?


#15

Tjorven sa for siden:

Vi kjøpte og er godt fornøyd med den. Den brukes flere ganger i uka.


#16

noen sa for siden:

Høres bra ut. Hvilken modell? Er det mye lyd i den når den jobber?


#17

IzziCreo sa for siden:

Ja, det er det synes jeg den er, men legger godviljen til siden maten blir så god. Og så er den rask så det hjelper på.


#18

Tjorven sa for siden:

Den bråker en god del. Men den skal jo ikke jobbe så lenge, så det er til å leve med.

Vi gikk for den største fra Philips. (Ble kjøpt inn for alle pengene vi fikk tilbake fra Håndballcupene Knerten ikke fikk dratt på, så han påstår den er hans eiendel. :knegg: )


#19

noen sa for siden:

Har du den stående på benken fast, eller rydder du den vekk etter hvert?
#fullavairfryerspørsmål


#20

noen sa for siden:

:knegg: Selvfølgelig.


#21

IzziCreo sa for siden:

Vi rydder den vekk. Den er stor og tung.


#22

Fløyel sa for siden:

Vår er fremdeles nærmest daglig i bruk. Den står fast på benken. Ja, den bråker. Men det er ikke noe jeg tenker over, for når den går driver vi på kjøknet, så den blander seg inn i all annen kjøkkenstøy.


#23

amylin sa for siden:

Vi kjøpte også en nylig. Den er brukt en gang, og vi var alle enige om at vi måtte kjøpe en frityrkoker igjen. Tror neppe vår kommer til å brukt, om ikke jeg kommer over en fantastisk måte å bruke den på.


#24

noen sa for siden:

Smak og konsistens ble ikke bra?


#25

amylin sa for siden:

Vi savnet krispheten fra frityrkokeren på vårrullene. Ble tørre og overhodet ikke som vårrullene vi er vant med.


#26

Tjorven sa for siden:

Frityrkoker var ikke et alternativ for oss. Til det er vi for mange som ikke trenger ekstra kalorier. Og jeg synes air fryeren gjør jobben som frityrkoker uten bruk sv fett. Alternativet hadde vært stekeovnen, men det gir ikke samme resultat.


#27

noen sa for siden:

Hvilken modell kjøpte dere?

Andre som får til bra vårruller?


#28

Isolde sa for siden:

Jeg synes vårrullene blir bra. Pensler med litt olje.

Nå er ikke frityr et alternativ i hele tatt for oss. Ingen trenger kaloriene og flere av oss blir dårlig av så mye fett.

Løkringer og hurtigpomfri blir fantastisk godt i airfryen. Tortillachips varmes raskt og enkelt. Vi bruker vår mye.


#29

noen sa for siden:

Frityr er heller ikke et alternativ for oss.

Finnes det gode, frosne vårruller å få kjøpt for oss som er litt late og har litt dårlig tid? Jeg har aldri tatt sjansen på å prøve, for jeg tror liksom ikke at det kan fungere.


#30

amylin sa for siden:

Kan hende pensling med olje hjelper, men ender nok opp med en frityr igjen. Vårrullene lager vi selv.


#31

Isolde sa for siden:

Her selger den asiatiske butikken fryste vårruller. Lager selv også, men kjøper der når jeg ikke orker. Er og blitt litt bedre de i daglivaren.


#32

Tjorven sa for siden:

Jeg synes de har gode, frosne vårruller på grønnsaksbutikken på hjørnet. Og jeg synes air fryeren er ypperlig til vårruller.


#33

amylin sa for siden:

Gjør tydeligvis noe feil, eller bare er avhengig av fettet.


#34

noen sa for siden:

Takk for svar og tilbakemeldinger! Da prøver vi en Philips XXL. Da gjenstår bare å bestemme seg for vanlig eller premium.


#35

Fuja sa for siden:

Panetter blir fantastisk gode i airfryer. Og jeg pensler vårruller med litt olje før jeg varmer de, da blir de crispy og gode.


#36

Tjorven sa for siden:

Eller så har du litt høyere krav til hva som kan inngå i kategorien «godt».


#37

Pegasus sa for siden:

Vi har en vanlig Philips, fungerer veldig bra til oss to. Har den stående fremme på benken hele tiden, og bruker den en god del. Chips, kyllinglår, kyllingvinger, vårruller og ostesticks har blitt knallgodt. Har ikke prøvd å bake i den.


#38

IzziCreo sa for siden:

Våre vårruller blir supercrispy. Lager selv med to lag pastry/ark. Pensler ikke med olje, men kan jo teste det.

Jeg vet ikke hva forskjellen er på premium og vanlig XXL. Var ikke et alternativ da vi kjøpte.


#39

Palmen sa for siden:

Fortsatt Phillips som er Da Bomb? Tror jeg trenger en airfryer altså. :jupp:


#40

IzziCreo sa for siden:

Jupp :jupp:


#41

Fløyel sa for siden:

Vår er fremdeles nesten daglig i bruk. Den har fast plass på kjøkkenbenken.


#42

Molly sa for siden:

Kjøpte Philips XXL i går. Har lyst til å teste den ut asap, men vet ikke helt hva jeg skal starte med. Tar gjerne i mot forslag. :D
Ser at det finnes en del tilbehør. Er det noe som bør anskaffes, eller klarer man seg fint uten?


#43

Benzo sa for siden:

Den siste uka har jeg brukt airfryer'n til: båtpoteter, rå kylling overlår (skinnet ble supercrispy), rundstykker, ostesmørbrød, hvitløksbrød, panert fisk, baconsurret pølser.


#44

Molly sa for siden:

Burde sikkert lest meg opp, men det er mye lettere å spørre her. Hvordan gjør du det med rå kylling overlår f.eks? Legger du dem rett i den kurven? Hvor lang tid tar det å airfrye dem?


#45

zinatara sa for siden:

Jeg syns laks blir veldig bra, men man må vaske kurven godt etterpå. Ungene bruker å varme rester, varme opp frosne pizzasnurrer, lage ostesmørbrød og chips. De innbakte scampiene de har i løsvekt på rema blir veldig bra. Og for nown dager siden brukte jeg den for å varme opp noen ferdigstekte kjøttboller vi skulle ha til pasta.

Hos oss står den nesten alltid på benken. Jeg syns den er genial til unger som skal lage seg mat selv, for den slår seg av etter satt tid slik at mat ikke blir brent og det minsker faren for brann.


#46

Molly sa for siden:

Det høres ut som Lillebror kommer til å elske den. :D

Ser at det er massevis av oppskrifter der man bør ha en ildfast form. F.eks for å lage lasagne, gryter etc. Ingen av de ildfaste formene jeg har passer oppi kurven. Noen som har tips til en ildfast form som utnytter plassen i kurven godt?


#47

Isolde sa for siden:

Vi fikk form med vår. Tror mange har som kan kjøpes utenom.


#48

zinatara sa for siden:

Det beste er at formen er mindre enn kurven slik at luften kan sirkulere godt. Vi har noen små glassformer jeg tror jeg kjøpte på Rusta som kom med plastikklokk. De er fine til en porsjon.


#49

Molly sa for siden:

Takk for tips, jeg skal se hva jeg finner på Rusta.


#50

Alexa sa for siden:

Vi har en del av tilbehøret, pizzadelen funker fint, men ikke så mye brukt enda. Men den som skiller i to etasjer er gull!
Kylling med skinn, vinger lår etc blir supre fort.
Pommes frites selvfølgelig, og frosne vårruller.

Men har også brukt den til biff og annet kjøtt, supert resultat. blir litt som en ekstra ovn.

Har prøvd å bake muffins en gang, ikke like lett. XXL-en vi har bestemmer tiden selv, men måtte sette det på flere ganger ved baking.


#51

Palmen sa for siden:

En xxl kom i hus her for et par uker siden. My covid baby! :D

Den er suveren på fries og søtpotetfries, vårruller, fiskepinner og fiskenuggets. Er det eneste vi har prøvd så langt.


#52

Benzo sa for siden:

Blander alt krydder i en skål og gnir inn kyllinglårene, noen ganger blander jeg krydderet i kefir og marinerer først (gjerne en natt, men funker bra med 1-2 timer også). Legger lårene i kurven og steker 20-30 min, avhengig av hvor kaldt kjøttet er. Jeg steker heller 5 min for mye enn for lite.


#53

meisje sa for siden:

Hva er forskjellen på å bruke varmluft i stekeovn og en airfryer ? Blir resultatet vesentlig anderledes.


#54

Tjorven sa for siden:

Ja. Jeg synes det smaker ganske annerledes. I airfryeren så er det som om det er frityrstekt; uten å ha vært i nærheten av olje. Det som blir aller best er de tinga som jeg føler blir litt "soggy" på en eller flere sider i stekeovnen, men som i airfryeren blir likt over det hele.


#55

Tjorven sa for siden:

MEN; dette er en ting man helt fint kan leve uten. Det bare blir litt ekstra digg mat når den brukes.


#56

Inagh sa for siden:

Jeg sitter i skrivende stund og spiser varme matmuffins, nettopp tatt ut av air fryeren. Den maskina er vel den kjøkkendingsen vi bruker aller mest her i huset.


#57

Høns sa for siden:

Nå får jeg lyst på Airfryer…


#58

Palmen sa for siden:

Eldste kom hjem med en pose grønnkål fra skolekjøkkenhagen i går, de ble deilige crispy grønnkålchips på 4 minutter.


#59

Tjorven sa for siden:

Fantastisk tips!!!! Vi lager grønnkålchips med altfor mye olje i stekeovnen. Jeg skal jaggu teste det ut i airfryeren isteden.


#60

Palmen sa for siden:

Under en teskje olje og litt salt, Tjorven. Men skal prøve med parmesan på neste gang.


#61

Molly sa for siden:

Vi hadde hjemmelagde pommes frittes og panert torsk til middag i går. Det ble helt nydelig i airfryeren. Jeg er frelst etter første forsøk. Den er himla stor, men skal definitivt få bo på kjøkkenbenken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.