Egentlig ikke. Jeg bruker vår endel, mest til poteter, men jeg kunne like gjerne brukt ovnen, sånn egentlig. Mulig jeg har misforstått noe, for ser mange er imponerte.
Vi elsker vår også! Den kjøkkendingsen som brukes mest tror jeg. Ser jeg var like entusiastisk i den linken Fløyel linket til :knegg:
Jeg vil anbefale Philips Airfryer XXL hvis dere har plass, er glad i f.eks. helstekt kylling. Den rommer en kylling opptil 1,4 kg. Jeg har skjønt at det lønner seg å legge litt penger i det hvis man kan det. Tror vi fikk vår på tilbud, så det kan være smart å sjekke prisjakt hvis pris er viktig faktor.
Jeg synes nesten alt blir bedre i den sånn egentlig, enn i ovn/panne.
Alt med panering blir uendelig mye bedre i airfryeren enn i ovnen. Mye sprøere.
Hvis man har spist vårruller og har noen igjen dagen etter, blir de som nye etter en runde i airfryeren.
Vi har også Philips xxl og anbefaler den!
Vi fikk til jul og er veldig fornøyde også. Har Phillips. Bruker den til poteter, fiskepinner, vårruller, kylling. Varme et rundstykke. Mye forskjellig.
Vi fikk også til jul, men vi fikk XL, den kunne nok vært litt større, men den dekker vårt behov. Brukes til poteter, oppvarming av baguetter, vårruller, panert fisk, osteskiver, kylling m.m.
Jeg har en billig, men stor fra Europris. Jeg tror den kostet ca 700 kr. Den fungerer veldig bra og vi bruker den ofte. Den er stor nok for oss 5, iallefall. Jeg har ikke prøvd å helsteke kylling, det er noe vi spiser veldig sjelden, men jeg har ikke følt at den har vært for liten til det jeg har brukt den til. Det eneste minuset er at den tar stor plass. Foreløpig bor den på kjøkkenbenken, men jeg har planer om å rydde plass i et skap etterhvert.
Vi har Philips XL. Skulle gjerne hatt i XXL, men den fantes ikke når vi gikk til innkjøp. Vi bruker den omtrent daglig. Steker alt fra fisk, bakt potet, kylling, kjøttboller, fiskeboller, fries, vårruller og mer i den.
Vi har Philips Xxl. Er veldig fornøyd og brukes ukentlig. Ei venninne har en fra Europris. Den kan ikke sammenlignes. Jeg syntes den var rett og slett dårlig i forhold vår.
Den bråker en god del. Men den skal jo ikke jobbe så lenge, så det er til å leve med.
Vi gikk for den største fra Philips. (Ble kjøpt inn for alle pengene vi fikk tilbake fra Håndballcupene Knerten ikke fikk dratt på, så han påstår den er hans eiendel. :knegg: )
Vår er fremdeles nærmest daglig i bruk. Den står fast på benken. Ja, den bråker. Men det er ikke noe jeg tenker over, for når den går driver vi på kjøknet, så den blander seg inn i all annen kjøkkenstøy.
Vi kjøpte også en nylig. Den er brukt en gang, og vi var alle enige om at vi måtte kjøpe en frityrkoker igjen. Tror neppe vår kommer til å brukt, om ikke jeg kommer over en fantastisk måte å bruke den på.
Frityrkoker var ikke et alternativ for oss. Til det er vi for mange som ikke trenger ekstra kalorier. Og jeg synes air fryeren gjør jobben som frityrkoker uten bruk sv fett. Alternativet hadde vært stekeovnen, men det gir ikke samme resultat.
Finnes det gode, frosne vårruller å få kjøpt for oss som er litt late og har litt dårlig tid? Jeg har aldri tatt sjansen på å prøve, for jeg tror liksom ikke at det kan fungere.
Vi har en vanlig Philips, fungerer veldig bra til oss to. Har den stående fremme på benken hele tiden, og bruker den en god del. Chips, kyllinglår, kyllingvinger, vårruller og ostesticks har blitt knallgodt. Har ikke prøvd å bake i den.
Kjøpte Philips XXL i går. Har lyst til å teste den ut asap, men vet ikke helt hva jeg skal starte med. Tar gjerne i mot forslag. :D
Ser at det finnes en del tilbehør. Er det noe som bør anskaffes, eller klarer man seg fint uten?
Den siste uka har jeg brukt airfryer'n til: båtpoteter, rå kylling overlår (skinnet ble supercrispy), rundstykker, ostesmørbrød, hvitløksbrød, panert fisk, baconsurret pølser.
Burde sikkert lest meg opp, men det er mye lettere å spørre her. Hvordan gjør du det med rå kylling overlår f.eks? Legger du dem rett i den kurven? Hvor lang tid tar det å airfrye dem?
Jeg syns laks blir veldig bra, men man må vaske kurven godt etterpå. Ungene bruker å varme rester, varme opp frosne pizzasnurrer, lage ostesmørbrød og chips. De innbakte scampiene de har i løsvekt på rema blir veldig bra. Og for nown dager siden brukte jeg den for å varme opp noen ferdigstekte kjøttboller vi skulle ha til pasta.
Hos oss står den nesten alltid på benken. Jeg syns den er genial til unger som skal lage seg mat selv, for den slår seg av etter satt tid slik at mat ikke blir brent og det minsker faren for brann.
Det høres ut som Lillebror kommer til å elske den. :D
Ser at det er massevis av oppskrifter der man bør ha en ildfast form. F.eks for å lage lasagne, gryter etc. Ingen av de ildfaste formene jeg har passer oppi kurven. Noen som har tips til en ildfast form som utnytter plassen i kurven godt?
Det beste er at formen er mindre enn kurven slik at luften kan sirkulere godt. Vi har noen små glassformer jeg tror jeg kjøpte på Rusta som kom med plastikklokk. De er fine til en porsjon.
Vi har en del av tilbehøret, pizzadelen funker fint, men ikke så mye brukt enda. Men den som skiller i to etasjer er gull!
Kylling med skinn, vinger lår etc blir supre fort.
Pommes frites selvfølgelig, og frosne vårruller.
Men har også brukt den til biff og annet kjøtt, supert resultat. blir litt som en ekstra ovn.
Har prøvd å bake muffins en gang, ikke like lett. XXL-en vi har bestemmer tiden selv, men måtte sette det på flere ganger ved baking.
Blander alt krydder i en skål og gnir inn kyllinglårene, noen ganger blander jeg krydderet i kefir og marinerer først (gjerne en natt, men funker bra med 1-2 timer også). Legger lårene i kurven og steker 20-30 min, avhengig av hvor kaldt kjøttet er. Jeg steker heller 5 min for mye enn for lite.
Ja. Jeg synes det smaker ganske annerledes. I airfryeren så er det som om det er frityrstekt; uten å ha vært i nærheten av olje. Det som blir aller best er de tinga som jeg føler blir litt "soggy" på en eller flere sider i stekeovnen, men som i airfryeren blir likt over det hele.
Jeg sitter i skrivende stund og spiser varme matmuffins, nettopp tatt ut av air fryeren. Den maskina er vel den kjøkkendingsen vi bruker aller mest her i huset.
Vi hadde hjemmelagde pommes frittes og panert torsk til middag i går. Det ble helt nydelig i airfryeren. Jeg er frelst etter første forsøk. Den er himla stor, men skal definitivt få bo på kjøkkenbenken.
Ah, der var jo tråden jeg funderte på å lage. Kan dette være noe for to unger som er veldig glade i matlaging? Og hva i huleste ER dette, egentlig? Hva gjør den?
(Varmluftsfrityrkoker ser jeg den beskrives som - det var litt opplysende. Da blir det nok mengder av pommes frites og churros, som de begge elsker.)
Jeg vet ikke om det er bare jeg, men jeg er ikke fornøyd med Philips xxl. Selv om den vaskes etter hver eneste bruk, så oser den sånn at røykvarsleren går hver gang vi bruker den. Vi har hevet den ut i boden, og der blir den jo ikke brukt....
Jeg bruker min mange ganger i uken. Varmer rundstykker, steker fiskegrateng, kjøttboller, pommes frittes etc. Den kan brukes til utrolig mye: www.cosori.no/airfryer-oppskrifter/
Det går raskere enn i komfyren fordi den ikke trenger å forvarmes. Jeg opplever også at den steker/varmer maten raskere enn komfyren gjør. Den bråker en del, men ikke særlig mye mer enn varmluftfunksjonen på komfyren. Noe mat gjør at det oser slik at den må stå under vifta, men det er heller ikke en stor utfordring.
Jeg er veldig fornøyd med stekekvaliteten, men et herk å vaske og ja, den oser en del. Jeg synes det "gamle" vi har på hytta er bedre enn den nyeste XXL.
Vi bruker vår Philips XXL mye, og kjøpte nettopp en til å ga på hytta også. Men da valgte vi Cosori Dual Blaze. Har ikke prøvd den ennå, men det sies at renholdet er litt enklere. Og der må den stå fremme, så da styrte utseende litt også. Samt at Philips ble mye dyrere. Vi er ikke misfornøyde med Philips altså, annet enn at teflonbelegget på risten ikke var bra. Men de andre duppedittene er finfine. Renhold av elementet øverst er hassle. Alle deler går i oppvaskmaskin, men vær obs på at de tar mye plass. Vi har to oppvaskmaskiner, så ikke stort problem.
I disse tider med dyr strøm, så er jo en airfryer veldig bra. Bruker mindre strøm enn en vanlig komfyr.
Og et veldig fint tips; daggamle kjøperundstykker o.l. blir himmelske etter et par, tre minutter i airfryer. Bruker der egentlig på dagsferske også, for å få de sprø.
Ang. stekeos: Litt vann i bunnen fjerner mye os. Men har sett på fora at noen har klaget, fått ny og ikke hatt samme problem.
Støy: Philips XXL bråker, så det er minuset. I testen til tek.no så kom OBH Nordica sin ut veldig bra ift støy. Tror det var den i hvert fall.
Jeg har en vanlig basic Philips manuel og fikk nylig cosori dual blaze
Brukes daglig.
Alt fra tining av mat, koke egg (ja..), lage ostesmørbrød, steke grønnsaker, lage omelett, steke kjøtt/fisk.. (nydelig ribbe nå i julen hehe).
Lagde nylig muffins. Har bare muffins røre i kjøleskapet og steker når jeg vil ha.
Har hatt Phillips XXL i snart 3 år, bruker den mellom 1 og 4 ganger om dagen, vil jeg si. Hver eneste dag. Steker alt i den. Slipper å varme opp ovnen før bruk, så der sparer man tid samtidig med at det tar kortere tid å steke det meste i airfryeren fremfor ovnen (og konsistensen blir bedre).
Er så avhengig av den at om denne legger på røret, blir det ny samme dag. Kan ikke leve uten. Må bare få kjøpt meg tilbehør til den, så jeg kan bake kaker og sånt i den også.
Min airfryer er i daglig bruk. Jeg lager omtrent alt av middag i den, og da den forrige tok kvelden, måtte jeg kjøpe meg ny med en gang, jeg er avhengig. Jeg kjøpte Philips XL, de hadde ikke XXL inne da jeg kjøpte min, men den er bra nok til mitt bruk, siden jeg er alene.
Jeg har forstått det slik at en airfryer ikke er veldig forskjellig fra en varmluftsovn. Bortsett fra størrelsen, da.
Etter en tråd her inne hvor det ble spurt om man burde kjøpe pizzastein eller airfryer (og jeg reklamerte for pizzastein!) fikk jeg det for meg at jeg i større grad skulle teste ut airfryeren vi hadde. Det ble ganske raskt klart for meg at den ikke fungerte for oss. Jeg gidder ikke lage mat i mange omganger, og heller ikke ta ut den "bøtta" for å riste og snu og greier. Så jeg kjøpte en airfryer-ovn, noe ala denne her.
Jeg elsker den! Vi varmer opp mat i opp til tre høyder, det går kjapt og vi trenger ikke å snu og vende på maten underveis. Det eneste vi må være litt forsiktige med, er at det øverste brettet blir varmere enn det nederste.
Og så har den en roteringsfunksjon for pommes frites! :nam:
Det vil aldri bli aktuelt med en "vanlig" airfryer etter dette. For oss er funksjonen med en "bøtte" du tar ut og inn, dårlig design. Mye bedre med ovnsfunksjon.
Mine unger begynte å spise brokkoli som godteri etter at jeg begynte å steke den i airfryeren. For ikke å snakke om rosenkål og jordskokk. Jeg høvler jordskokk i tynne skiver, vender i bittelitt (1 ts elle rnoe) olje og litt salt og hiver i airfryeren, trenger ikke å riste på bøtta engang. Sprø cbips på minutter.
Vi har Cosori, brukes daglig. Vi har premium, men hadde nok kjøpt Smart om vi fikk velge på nytt, for knappene på Premium piper så høyt, mens Smart kan styres via app på mobilen og da slipper du pipelydene. Jeg har ikke prøvd Cosori Dual Blaze (som er den nyeste til Cosori), så den vet jeg ikke hvordan er, men den er visst kjappere enn de andre siden den har element både oppe og nede.
Vi bruker den til alt vi ville brukt varmluftsovn til - pluss det (meste) vi ville hatt i frityr.
Ja! Den er i bruk flere ganger om dagen hjemme hos oss! Alt fra doble ostesmørbrød (osten blåser av ved enkle smørbrød), båtpoteter, vårruller, fries, fiskepinner, kyllingglår/vinger.
Det sirkulerer luft rundt, rist på kurven et par ganger underveis. Legg potetbåtene i en pose, hell i litt olje og krydder og bland godt. Da blir de knallgode.
Ikke spesialpapir nei, men om jeg skal steke noe som søler mye fett (feks frosne burgere) så legger jeg litt aluminiumsfolie eller vanlig bakepapir under burgerne i airfryeren, ellers kan det fort komme endel røyk når fettet begynner å sive ut og ned i bunnen. Fungerer veldig bra.
Jeg syns det er veldig praktisk.. kan jo også klippe til eget slik jeg gjorde men var mer praktisk å få ferdig kuttet også med høy kant, men kjøper ikke på norsk butikk men aliexpress ;)
Ser leverandørene ikkje tilrår bruk av folie/ papir, då det bremser luftstrømmen og endrer effekten. Eg vasker etter bruk og synes det fungerer fin-fint.
Det kommer an på hva man skal lage. Jeg kunne eks ikke laget pizzaen min i går rett på rist. Men jeg foretrekker brødskiver i stativ kontra liggende på papir.
Vi har testet airfryer for første gang i dag, til baguetter. De ble mye mer stekt over enn under. Burde jeg ha snudd de underveis? Eller kan det ha vært en innstilling?
Jeg er veldig lite begeistret for vår, men fikk likevel lyst på en med flere etasjer og kurv til fries som det ble lenker til her. :knegg: Vår var bursdagsgave til Storebror i fjor og han elsker den. Men han bruker den stort sett bare til toast og fries. Nå lager han middag en gang i uka, og jeg ser jo at en AirFryer med litt bedre kapasitet enn den vi har kunne bidratt til å gjøre utvalget hans større. Nå veksler han mellom tomatsuppe, pannekaker, bakt potet og fiskegrateng.
Vi kjøpte en ekstra airfryer (denne her - kostet 850 før jul) for å ha på hytta. Den mangler pommes frites-roteringa fra vår hjemme-airfryer, men fungerer ellers utmerket. Jeg angret ikke på det kjøpet, for å si det sånn!
Bare det å langtidssteke ribbe samtidig med at man skal steke halvstekte rundstykker til frokost, ville blitt vanskelig. For ikke å snakke om hvor hendig airfryeren var å ha da vi fant ut at den elektriske sikringen ikke aksepterer mer enn to stekeplater på, om man samtidig bruker stekeovnen.
Det må sies at en airfryer tar mye plass på kjøkkenbenken (eller stående på en krakk på kjøkkenet, som ble tilfellet på hytta :sparke:), men jeg er frelst!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.