Guttungen blir 17 i morgen, og ønsker seg sjokoladekake. Jeg vil lage i rundform, bygge et par etasjer, helst med noe kefir eller rømme i, og med glasur som er passe barnevennlig.
Denne er veldig god og saftig. Inneholder ikke egg, men kefir. Den har alltid vært en stor hit her. Jeg trooor jeg bare har laget den i langpanne, men jeg har delt kaken i to for å lage den høy. Hvis du scroller ned på Insta'en min (august 2017) så finner du den som dobbel laget i stor langpanne. Tror den er ca 10 cm høy. Se bort fra temaet - mer innertier for snuppa enn 17-åringen din (Paw Patrol to the rescue) :knegg:
Jeg tror Det Søte Liv har en slags konverteringstabell for langpanne til rund form etc. Skal se om jeg finner.
Har veldig god erfaring med oppskrifter fra Det søte liv. Denne er egentlig til langpanne, men i kommentarfeltet ser jeg at du kan dele på to, så passer det til springform. :jupp:
Mitt gjeng liker såkalt Stingkake aller best. Det er ikke en vanlig sjokoladesmørkrem (sånn smør og meliskrem), men en kokt krem, og jeg tror det er årsaken til at den er så godt likt av store og små.
Kremen er ganske flytende som nylaget, men jeg setter kasserollen i iskaldt vann til den er helt avkjølt, og da blir den supersmooth. www.detsoteliv.no/oppskrift/cafe-stings-sjokoladekake-med-ekstra-mye-sjokoladekrem
Basert på hva jeg hadde tilgjengelig endte jeg med å lage kaka Izzi linka til i langpanne, og glasuren på den Nextlife linka til, og så får jeg skjære til en eller annen etasjeløsning i morgen. :jupp:
Har en vinner til rund form:
4 dl sukker
4,5 dl mel
200 g smør
1,25 dl lettrømme
2 ts natron
1,5 ts salt
4 ss kakao
2,25 dl vann
Smelt smør - avkjøles. Bland det tørre, tilsett det våte (egg + rømme til slutt).
35 min, 200 g i midten. Kaken skal være litt bløt/ikke slippe bakepinnen helt når du tar ut.
Glasur/smørkrem:
350 g melis
150 g smør
4 ss kaffe
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Romtemperert smøret (helst) og kjør alt i foodprocessor til krem.