Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spisebord utendørs

#1

Cauchy sa for siden:

Hvilket materiale ville dere valgt til bordplaten på spisebord utendørs og hvorfor? Eventuelt hva ville du ikke valgt? Tre, glass, sement, plast?

Fortell gjerne om bord/merker du har god eller dårlig erfaring med.

Selv har vi bord med bordplate i lakkert tre og det er ikke lurt, nå er overflaten flisete og værbitt. Mulig man kunne pusset ned og oljet, men tror ikke det hadde blitt bra å lakke på nytt. Benene på bordet er i aluminium og de har holdt seg fint.


#2

Nenne sa for siden:

Vi har gått fra tremøbler til disse her fra Plantasjen. Aluminium og bordplate m.m. i noe som heter gaumo, som er et plastmateriale. Bare å vaske og så er ting like fine. Den gruppa har ileggsplate inni, så det blir lengre.


#3

My sa for siden:

Vi har bordplate i matt, beigefarget ugjennomsiktig glass, med ramme og ben i svart aluminium. Anbefales ikke, det er veldig ubehagelig lyd og følelse når glass og fat skraper mot overflaten, samtidig som den reflekterer sola alt for godt, så jeg er helt avhengig av duk eller spisebrikker. Det er holdbart og vedlikeholdsfritt da.


#4

Cauchy sa for siden:

Jeg har sett på dette bordet med glassplate, men har vært litt skeptisk av akkurat de grunnene du nevner.


#5

Cauchy sa for siden:

Bordet vi har i dag er fra Hillerstorp slik som dette, og det har jo holdt seg fint bortsett fra bordplaten.

Jeg har også sett litt på noen møbler på Jysk som har bordplate i Durawood som jeg tror er en plastblanding, der er det en del klager på at det blir vannflekker etter regn og at de generelt tåler lite. Du har ikke merket noe slik med Guamo?


#6

My sa for siden:

Ja, det ser ut til å være samme greia. Men hvis du uansett liker duker og brikker, og er kul i solbriller, så er det jo et fint bord. :knegg:

#7

Elise sa for siden:

Vi har noe som er lett og ser ut som svartmalt tre, men er plast. Det funker bra.


#8

IzziCreo sa for siden:

Vi har et fra Jysk på hytta i alu og kunsttre som heter Maderup. Vi var avhengig av at det var stort og at det kunne stå ute hele året. Det stod udekket til gjennom vinter, vær og vind denne sesongen og bærer ingen preg av det. Det har nok en liten hul lyd når man setter noe hardt ned på det, men ikke slik at vi merker det og irriterer oss på noe vis. Duk er ikke i tankene våre engang.

[img]https://s.amsu.ng/DgJNjtUG6oXN[/img]

Vi har også et alu og kunsttre hjemme kjøpt på Finn, men det vet jeg ikke hvor opprinnelig er kjøpt.

Vi har hatt oljet tre, malt tre og vi har et med glassplate. Jeg foretrekker kunsttre. Vi er ikke gode nok på vedlikehold og vi har heller ikke mulighet til å lagre innendørs. Så materialer som tåler å stå ute i vær og vind uten å se shabby ut er viktig for oss.


#9

Cauchy sa for siden:

:cool:


#10

IzziCreo sa for siden:

Bordet vi har fra Jysk (Maderup) har ikke vannflekker e.l i hvert fall.


#11

frukt sa for siden:

Jeg foretrekker egentlig tre, selvom jeg ikke er noe flink til å vedlikeholde. Men nå har jeg bare hatt bord jeg har fått eller kjøpt brukt og da. Skulle jeg kjøpt noe nytt ville jeg muligens gått for noe sånt som Izzi nevner. Ihvertfall ikke noe med glassplate. Liker ikke lyden, og har hørt for mange historier om glassplater som plutselig eksploderer. :skremt:


#12

Nenne sa for siden:

Nei, det har jeg ikke merket noe til.


#13

Lavender sa for siden:

Dette koster 11.000,- og kan bli vårt neste. Det er aluminium og såkalt vedlikeholdsfritt. Vårt Hillerstorp bord ble kjøpt i 2010 for 8000,- på Plantasjen, det har aldri vært fint. Vi startet med reklamasjon, som ble erstattet med tilsvarende bord i annet trevirke og farge enn på stolene.
www.homeandcottage.no/produkter/hagem%C3%B8bler/spisebord/kragero-spisebord-m-ileggsplate-2

Ser Hillerstorp har aluminium, selges av Ellos, ikke så dyrt.
www.ellos.no/hillerstorp/arlov-bord-90x200-cm/1525195-01


#14

Neket sa for siden:

Vi har teak. :sparke: Det er vel egentlig ikke lov. Våre er gamle og arvet, de holder seg godt. Vi har hatt de i 11 år, forrige eier sikkert like lenge. De oljes innimellom når jeg gidder. (Kanskje to ganger siden vi fikk de)

Vet ikke om det finnes sustainable teak? Eller er det noe jeg har funnet på? Ellers kan man jo se på Finn.


#15

Madicken sa for siden:

Vi har noe tilsvarende, og er godt fornøyde. Bordet er nokså tungt og dermed stødig, og tåler "alt". Jeg går over bordet med bivoks hver vår, og det blir som nytt. Jeg tror kanskje ikke bivoks er anbefalt til plastbord, men det fungerer i hvert fall utmerket på vårt bord.


#16

Bean sa for siden:

Vi har et spisebord fra Brafas (kjøpt hos Hageland). Det er i hvitmalt aluminium med tremønstret laminat bordplate. Tror det er av bra kvalitet siden vi lagrer det ute og det er like fint etter et par vintre. Kostet litt i innkjøp, men det lønner seg i lengden.

Vi har også et sofabord med glassplate. Jeg hater glassplaten og vurderer hvert år å kjøpe nytt.


#17

sindrome sa for siden:

Har liknende bord som Nenne og er fornøyd!


#18

Cauchy sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å pusse ned bordplata og olje, så får vi se om slikt vedlikehold er noe for meg. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.