Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger tips til koronabursdag mid-mai, 11-åringer

#1

Agent Scully sa for siden:

Jeg hadde akkurat innfunnet meg med virtual bursdag over teams og ikkenoe rot og mulighet til å mute bråkete unger :hjerter: ...
Men korona (og fhi) er notorisk vanskelig å spå, og nå er det plutselig lov til å samles under ordnede former ..:gaah:

Så hva gjør vi?
Vi snakker 16 gutter og 13 jenter, vi tenker 2 økter og et forkortet opplegg. Porsjonsmat (pinne-is) og godtepose. Utebursdag på gårdsplass? Utedisco? Vi tenkte lage kahoot a-la snl, men nå kan vi jo ha kahoot på storskjerm med premie ... Noe annet kult vi kunne gjort?


#2

Trulte sa for siden:

Jeg har ikke noen gode tips, men følger. Mine umiddelbare tanker er at barnebursdagen vår utsettes/og eller det blir en alternativ løsning,med å bruke litt ekstra penger på noe han ønsker seg. Jeg håper ikke min 10 åring blir bedt i en stor bursdag (over 5 stk) før sommeren. Det hadde satt oss i en vanskelig posisjon. Så mitt forslag er altså en bitteliten bursdag med de aller nærmeste, ute. Jeg ville feks servert pølser, godtepose og ispinner. Og sagt at alle kunne feks ta med sparkesykkel. Mer en playdate med avstand :). Jeg tror ikke mellomtrinnet er åpnet på skolen, og ville ha avventet. Det er noe med forventningene til ungene også. De kan jo bli veldig skuffet, hvis det plutselig ikke blir slik de forestiller seg.


#3

millact sa for siden:

Enig med Trulte. Hadde invitert kun et par venner ute.


#4

Heilo sa for siden:

Sånn som jeg hae forstått den siste endringa fra FHI gjelder 50 personer for offentlige arrangementer med en ansvarlig arrangør, ikke private selskaper. Dette er da fra 7. mai. Jeg tror det er litt tidlig enda å planlegge stort barneselskap i midten av mai, og som forelder ville jeg i likhet med de andre vært skeptisk til selskap ut over den kohorten barnet tilhører når skolen er åpnet.


#5

Isolde sa for siden:

Jeg har hørt en spesifisering at det må bare være en arrangør. Det er fordi man skal kunne smittespore. Derfor er ikke samling i park ok. Men konfirmasjon er ok. Noen skal være ansvarlig for å vite hvem som er til stede.


#6

Madicken sa for siden:

Dette er riktig. Det er ikke fritt fram for private fester.


#7

Chanett sa for siden:

Om du leier i en restaurant eller annet offentlig sted med en ansvarlig arrangør kan du arrangere bursdag i mai. Jeg hadde nok ikke spandert så mye penger på en barnebursdag.


#8

Charlie sa for siden:

Fremdeles gjelder avstand, og det skal være ansvarlig arrangør. Usikker på hvor realistisk det er å få til å overholde avstandsbegrensning med så mange 11-åringer, særlig om de er i bevegelse? 1 m er ganske mye for 29 11-åringer? Da måtte de vel sitte på en stol for å få til det :knegg: Det er sagt at den nye åpningen gjelder brylluper, konferanser og lignende, kultur- og idrett er jo fremdeles ikke lov. Det jeg har sett på barnebursdag er ute, holde avstand og invitere fra kohort.

Ville nok vært skeptisk om kiden her ble invitert til en så stor feiring nå.


#9

Tallulah sa for siden:

Retningslinjer for private arrangement kommer vel denne uka, gjør det ikke?


#10

Madicken sa for siden:

Det stemmer.


#11

Strutsen sa for siden:

Henger her. :gladspøkels: Har 11-åring i slutten av mai.


#12

veobra sa for siden:

Jwg hadde ventet på nye retningslinjer som kommer denne uka, jeg forsto som om det kommer i slutten av uka. Foreløpig gjelder det å holde avstand på en meter. Jeg hadde forberedtbarnet på liten fysisk eller digital feiring. Da kan du utvide hvis det tillates. Hvis du har en som ikke så lett tar endriger i negativ retning hadde jeg vært forsiktig med å antyde at du kan gjennomføre stor bursdag fysisk.


#13

apan sa for siden:

Vi utsetter til høsten. Ville i alle fall ventet på de private retningslinjene ja.


#14

Niobe sa for siden:

Vi hadde koronatilpasset utebursdag med 7 10-åringer i går. De er alle i samme gruppe på skolen. De hadde god plass, men vi hadde slitt med å holde dem på forsvarlig avstand til hverandre, om de hadde vært flere. Det gikk veldig fint, men her var det kun én som pga. diagnose har vanskelig for å følge instrukser. Alle de andre var veldig godt drillet. Det ble en kort fest, med mye tid rundt bordet, og ingen frilek. De hadde en vannballongkonkurranse, hvor de kastet vannballong på ting vi hadde festet i hekken. Serveringen foregikk som «pølsekiosk», hvor én og én kom og hentet mat, og de fikk små porsjonskaker. Det går med så få.



#16

millact sa for siden:

Høres ut som fin løsning, Niobe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.