Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Foldedør vs. skyvedør til vinterhage?

#1

noen sa for siden:

Vi har en overbygd veranda eller «innstikk» bak huset som kan gjøres om til vinterhage/ekstrastue ved å sette opp glassvegg som kan åpnes på siste veggen.

Takoverbygg og lun hage beskytter denne veggen, men det kan bli en del rusk og rask fra diverse busker og trær.

Så til det store spørsmålet: Hva fungerer best? Foldedør eller skyvedør? Erfaringer?


#2

IzziCreo sa for siden:

Vi har foldedør i det nye annekset på hytta, og digger det. Utrolig godt å kunne åpne hele veggen slik at rommet forlenges ut på den store terrassen.

Vi har skyvedør hjemme, og det visste jeg med en gang at jeg ikke ville ha. Den tar mye plass liksom og så liker jeg symmetrien bedre med foldedørene. Alternativet var doble dører for vår del.


#3

noen sa for siden:

Ja, det er det som frister, å kunne åpne helt opp på sommeren.


#4

IzziCreo sa for siden:

Jepp, og det får du ikke til med skyvedør. Vi har hatt det mye oppe allerede faktisk, så regner med det er sånn vår, sommer, høst greie :jupp:


#5

Anda sa for siden:

Har skyvedør hjemme og foldedør på hytta. Elsker sistnevnte. Kan folde tre dører til en side, to til den andre. Det er fem felter. Det i midten er også en dør, så løsningen er utrolig fleksibel.

På foldedør må du tenke på hvor du har plass til foldene når den er åpen. Vår går innover, så man mister jo noe innredningplass.


#6

noen sa for siden:

Ja, det med plass til å folde må vi tenke på. Jeg må måle litt på ene siden. Vet dere hvilken produsent dere har dører fra?


#7

IzziCreo sa for siden:

Våre foldes utover. Vi har fra Grønt Fokus. ByggMax fører også de samme dørene (og bestiller de gjennom Grønt Fokus). Vi endre opp med å kjøpe fra sistnevnte da frakten var så mye billigere fra ByggMax enn Grønt Fokus.


#8

noen sa for siden:

Takk! Da skal jeg ta en tur på ByggMax og kikke, tror jeg.


#9

IzziCreo sa for siden:

Usikker på om de har de utstilt? Har du Grønt Fokus i nærheten så har de nok de utstilt :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.