Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bake i leirgryte - varmer du gryta før deigen has i?

#1

Charlie sa for siden:

Er fersk på leirgryte, men vet basics som vannbad før bruk og at den skal settes inn i kald ovn.

Ser at det er to «skoler» for brød - en som varmer gryta før deigen has i, og en som har deigen i kald gryte og setter den i kald ovn.

Hva er egentlig fordeler/ ulemper med de ulike metodene? Erfaringer og tips om leirgrytebakst ellers?


#2

Magica sa for siden:

Jeg har ikke peiling med all erfaring med baking og gode skorper er å varme opp ting og tang først.


#3

Zulu sa for siden:

Jeg varmer opp gryta før deigen tas i. Funker som fjell.


#4

Karamell sa for siden:

Ja, varmer den og benytter hellebrødmetoden.


#5

emm sa for siden:

Varmet gryta først, den kalde metoden har jeg ikke prøvd. Men varm fungerer veldig bra!


#6

Pelen sa for siden:

Det var lenge siden jeg bakte i leirgryte, men jeg tror ikke at jeg forbarmet den, men kan finne frem oppskriften.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.