Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste melkeskummeren

#1

Hyacinth sa for siden:

Espressomaskinen vår takket for seg i går. Det var forsåvidt helt flott, vi hadde uansett gått over til håndbrygging, som jeg nå foretrekker.

Men vi vil ha melkeskum. De siste ukene har maskinen vår blitt brukt utelukkende til det, og den gjorde riktignok en god jobb der. :knegg:

Det er fantastisk å ha mye mer benkeplass! Jeg vil ha noe som varmer og skummer melken vår, men det må kunne settes i et skap når det ikke er i bruk.

Jeg har blitt tipset (her inne) om den nye skummeren tii Nespresso. Den går visst i oppvaskmaskin. Det er et gedigent pluss. Men jeg ser på nettet st det finnes utallige melkeskummere, og prisen er overraskende lik på mange av dem.

Hvilken er best? Den må selvsagt fungere bra, men like viktig er det st den er enkel å rengjøre.



#3

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke veldig bred erfaring, men bialetti har en melkeskummer, som ser ut som en presskanne. Den kan man bruke rett på stekeovnen (finnes i ulike utgaver, sørg for å kjøpe en som funker til induksjon om du har det).

Den funker sånn som denne fra bodum (men er ikke i glass).
www.youtube.com/watch?v=g3YqjRXZf_8


#4

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :)



#6

gnuri sa for siden:

Jeg har den nyeste fra Nespresso og anbefaler den virkelig! Tykt og godt skum. Har ikke vasket den i maskina enda, da jeg synes det er lettvint å bare ta den med svamp med en gang etter bruk



#8

Isolde sa for siden:

Jeg har den nyeste til nespresso, den gamle tll nespresso og tupperware sin. Alle lager godt skum. Den nye til nespresso er den jeg foretrekker. Lager tykt skum, fin varme og lett å holde ren. Vasker den stort sett på sekunder i vasken, og innimellom i maskinen. Tupperware sin lager tykt skum. Men må skumme for hånd. Jeg er for lat til det. Kjøpte den til campingen siden den trenger bare micro. Men den bør nok helst vaskes i maskin eller større vask enn det er der. Den enkle til nespresso lager ok skum og er grei å holde ren.


#9

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, alle! Nespresso virker egentlig best for mine behov. (Skjønt jeg sliter med å støtte Nespresso. (Sa hun som har eid Nespressomaskin og -skummer tidligere.. :sparke: ))


#10

Isolde sa for siden:

Enig med deg der. Bare melken min som skummes med støtte fra de. Kaffen kommer fra helt andre kilder.


#11

Polyanna sa for siden:

Hva er "den nyeste til Nespresso"?



#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ikke helt forskjellen annet enn at den kan vaskes i maskin.



#15

Hyacinth sa for siden:

Den er sikkert like god, den? :vetikke: Som sagt, jeg vet egentlig ikke forskjellen jeg heller, selv etter å ha sett videoen.


#16

Isolde sa for siden:

Står at den og tåler oppvaskmaskin? Har den en eller to visper? Kan jo være jeg som er blitt lurt av mannen i butikken til å kjøpe en dyrere enn jeg trengte. Jeg må bruke knappen for bare varm melk. Bruker kun styrk melk og den er det mye proteiner i og ingen fett, skummet blir ekstremt stivt. Selv med bare "varm melken" blir det tykt deilig skum.


#17

Hyacinth sa for siden:

Er det Nespressoen du mener nå?


#18

Isolde sa for siden:

Den Pollyanna har kjøpt som er billigere enn den jeg har. Står oppvaskmaskin på den og. Forskjellen ser ut til å være bare en knapp. Kanskje litt mindre funksjoner?

Den gamle typen hadde jo to ulike visper. Den nye har bare en. Tror det er fordi den justerer farten mye mer.


#19

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde iallfall glatt kjøpt en av disse automatiske framfor den bialettien jeg visste fram. :jupp:


#20

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg tror nok også det. Den var kul, men jeg tenker at det må være så enkelt som mulig.


#21

Hyacinth sa for siden:

Den Poly viste, ligner på den vi hadde for lenge siden, og den var en del av den dingsen som heter Citiz and milk, eller noe sånt. Jeg tviler på at den kunne gått i maskin, for det var elektronikk i selve dingsen.


#22

Hyacinth sa for siden:

Ah. Jeg ser nå at den ikke er helt lik. Og den tåler oppvaskmaskin, ja. Da er vel Poly sin vel så bra som «den nye»? Jeg må innrømme at jeg ikke greier å finne ut hva som er forskjellen.


#23

Hyacinth sa for siden:

Fant ut at Polyannas heter Aeroccino 3, og «den nye» Aeroccino 4. Men så finnes det også en som heter Aeroccino+. Jeg blir veldig forvirret. Finner også lite info om sistnevnte.



#25

Polyanna sa for siden:

Hvis man skal gå basic, så syns jeg løsningen på hytta er fin: en liten metallmugge på komfyren, og visping med en sånn liten elektrisk visp fra ikea, til 9 kroner eller noe.



#27

vixen sa for siden:

Hytteløsningen min også!


#28

Hyacinth sa for siden:

Jeg har hatt den lille vispen fra Ikea, men jeg trenger noe veldig enkelt nå.


#29

Isolde sa for siden:

Aeroccino+ virker å være den jeg har på hytten. Den er vel utgått.
Den oversikten sier at det bare er 4 som kan vaskes i maskin. Er ikke til å bli klok på.


#30

Filifjonka sa for siden:

Jeg kjøpte også nettopp ny da min begynte å fuske. Det er bare noen få uker siden, det var akkurat i starten av koronautbruddet, og da var det kun den der de hadde. Min forrige (2,5 år gammel)var den andre og mer avanserte modellen, bortsett fra at den ikke kunne vaskes i oppvaskmaskin (om den kunne det må det ha gått meg hus forbi, men tror ikke det). Så det var den jeg egentlig ville hatt om igjen, men den var ikke i nettbutikken.


#31

Hyacinth sa for siden:

Jeg har nå fått Aeroccinoen min i posten (Aeroccino 4). Er helt overrasket. Den er knøttliten inni! I tillegg kan jeg ikke fatte at den tåler oppvaskmaskin, halve dingsen er jo et varmeelement, eller noe sånt, den har skruehull og er nokså tung. Den rommer 120 ml skum, står det. Men den er aktså dobbelt så høy som dybden inni.


#32

Candy Darling sa for siden:

Jeg skulle inn og si Aeroccini med store bokstaver, men ser at jeg ikke trengte det. Jeg synes de nye og gamle er helt like, men litt enklere å holde rene (de nye altså). Jeg har aldri brukt oppvaskmaskin.

Det eneste er at det er nesten umulig å se den nedre streken til cappuccinomelk hvis du ikke har veldig godt lys på benken, den er så smal. :rolleyes:


#33

Hyacinth sa for siden:

Men jeg har hatt Aeroccino tidligere. Den som «henger fast i» Citiz and Milk. Den rommet jo mye mer? Mener å huske at den gikk helt «ned», liksom.


#34

Isolde sa for siden:

Mine er like store. Og den funker som sagt helt fint i oppvaskmaskinen. Jeg pleier å ha melk opp til kulen på vispen. Det passer perfekt til sånn jeg liker det. Mummikopp, espresso og melk.


#35

Hyacinth sa for siden:

Mulig jeg ikke husker hvordan den gamle var...


#36

Fakse sa for siden:

Jeg har den gamle varianten, og kan ikke forstå behovet for at den skal gå i oppvaskmaskin. Når melka er ferdig skyller jeg først i kaldt vann. Om jeg er lat lar jeg den stå litt i vann først, ellers gnikker jeg bare rundt i bunnen med fingertuppen (det funker faktisk helt genialt, ingen striper og man får bort alt) for å løsne eventuelt fastbrent melk. Det er viktig å få bort alle melkerester hver gang, men det beste da er å bare ta det med en gang. Skyller over med lunkent vann etterhvert, og lar det tørke liggende på skrå så vannet renner ut. Belegget gjør at det er veldig lett å holde rent.


#37

Polyanna sa for siden:

Jeg gjør det samme, men alltid med litt såpe. Det er jo litt fett.


#38

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg får ut melkerestene. Jeg ble bare så overrasket over (ddt manglende) volumet innvendig.


#39

Isolde sa for siden:

Jeg vasker min stort sett for hånd. Men når det er ledig plass i maskinen går den innimellom inni. Opplever den blir renere, og er sikker på at vispen er helt ren, og den er renere på utsiden uten at jeg må bruke mye tid på det.


#40

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror de er ganske like, det er bare smalere og høyere?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.