Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruke takke som grill?

#1

nokon sa for siden:

Eg bur i borettslag og har kun lov til å bruke elektrisk grill på balkongen. Eg har ei arva takke som eg har brukt to gonger, men eg har lyst å lage lefser og liknande i framtida. Eg synes det er tullete å kjøpe ein billig grill som i praksis er nesten det samme som takka. Så spørsmålet er: Vil eg øydelegge takka om eg bruker ho som grill?


#2

zinatara sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at min takke hadde instruksjoner der det sto at man kunne bruke den til å steke f.eks bacon eller hamburgere på. Eneste er vel at jeg har takke uten kant, så man må være klar for at fett renner over kanten og man må tørke opp etterpå dersom man ikke har kant rundt.


#3

mammaugla sa for siden:

Jeg har brukt min i bursdager til å steke fiskepinner og karbonader.
Mest sannsynlig blir ting mer stekt enn grillet, men hvis målet er å kunne lage maten på verandaen så funker den.


#4

nokon sa for siden:

Eg synes liksom ikkje det blir grillsmak utan kull, så el-grill er litt meiningslaust i mitt hovud. Men ungen maser om å grille pølser på balkongen. Men takke har jo ikkje grillrist, det er sant. Tenker litt sånn at så lenge takka ikkje blir øydelagt av det, er det ikkje vits å ha to plasskrevende elektriske steike-dingser. Men eg vil ikkje steike pølser på den, viss det betyr at lefsene eg har intensjon om å lage til jul får pølsesmak.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg har ikke takke så ingen god kjennskap til dette. Men hvis den er helt slett så lar den seg vel rengjøre slik at pølsene man steker nå ikke setter smak på lefsene til jul. Stekepanna vår brukes jo til alt mulig rart. :vetikke:


#6

Acsa sa for siden:

Hva slags er det, meteor eller sånn bestemors/mormors eller hva det nå heter som er teflonbelagt?


#7

millact sa for siden:

På jobb har vi brukt takke til egg og bacon.


#8

Kaija sa for siden:

Jeg steker medisterkaker, kjøttboller og kjøttkaker på takka når det er storproduksjon. Takka er like fin etterpå.


#9

nokon sa for siden:

Meteor


#10

C3PO sa for siden:

Jeg brukte min takke til å steke hamburgere til datterens bursdag for noen år siden. Det gikk helt fint, og ingenting ble ødelagt. Jeg har laget lefser på samme takke en del ganger siden da.


#11

tink sa for siden:

Jeg steker både karbonader, kjøttkaker og sveler/lefse på vår takke. Kan ikke huske at det gir noe kjøttsmak på søtbaksten.

Husk at den trekker store mengder strøm, så den bør ikke gå på samme kurs som andre strømkrevende apparater. Men det vet du sikkert...


#12

Acsa sa for siden:

Heldiggris!

Det går nok helt fint, den tåler jo å rengjøres skikkelig uten at noe belegg blir skadet.


#13

nokon sa for siden:

Satser på at det går bra, då.

Ja, den ubrukte meteortakka var det einaste eg tok, då vi fekk plukke utstyr frå dødsboet til ei grandtante for nokre år sidan.


#14

Fakse sa for siden:

Mamma har stekt masse fiskekaker på sin takke uten at den har tatt skade av det i alle fall, så jeg vil tro det går helt fint.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.