Eg bur i borettslag og har kun lov til å bruke elektrisk grill på balkongen. Eg har ei arva takke som eg har brukt to gonger, men eg har lyst å lage lefser og liknande i framtida. Eg synes det er tullete å kjøpe ein billig grill som i praksis er nesten det samme som takka. Så spørsmålet er: Vil eg øydelegge takka om eg bruker ho som grill?
Jeg er ganske sikker på at min takke hadde instruksjoner der det sto at man kunne bruke den til å steke f.eks bacon eller hamburgere på. Eneste er vel at jeg har takke uten kant, så man må være klar for at fett renner over kanten og man må tørke opp etterpå dersom man ikke har kant rundt.
Jeg har brukt min i bursdager til å steke fiskepinner og karbonader.
Mest sannsynlig blir ting mer stekt enn grillet, men hvis målet er å kunne lage maten på verandaen så funker den.
Eg synes liksom ikkje det blir grillsmak utan kull, så el-grill er litt meiningslaust i mitt hovud. Men ungen maser om å grille pølser på balkongen. Men takke har jo ikkje grillrist, det er sant. Tenker litt sånn at så lenge takka ikkje blir øydelagt av det, er det ikkje vits å ha to plasskrevende elektriske steike-dingser. Men eg vil ikkje steike pølser på den, viss det betyr at lefsene eg har intensjon om å lage til jul får pølsesmak.
Jeg har ikke takke så ingen god kjennskap til dette. Men hvis den er helt slett så lar den seg vel rengjøre slik at pølsene man steker nå ikke setter smak på lefsene til jul. Stekepanna vår brukes jo til alt mulig rart. :vetikke:
Jeg brukte min takke til å steke hamburgere til datterens bursdag for noen år siden. Det gikk helt fint, og ingenting ble ødelagt. Jeg har laget lefser på samme takke en del ganger siden da.