Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Timelønn for 17-åring som jobber for mor og far

#1

Høns sa for siden:

17 åringen har ikke sommerjobb, men har likevel behov gir/ønske om å tjene litt penger. Vi tenkte vi kunne bidra med småjobber vi trenger å gå gjort. Vanligvis ville vi utført disse oppgavene selv. Det er ulike engangsoppdrag, som å grave hull til planter, male hus osv. Men hva er OK timelønn for en 17-åring som bidrar/jobber hjemme?

Vi har forsåvidt også samme diskusjon for 11 åringen / hva bør vi gi i timelønn der?


#2

Magica sa for siden:

Vi har gitt fastpris vi, på feks malejobber. Fordi de somler...


#3

Neket sa for siden:

Samme her.


#4

Strå sa for siden:

Vi også har gitt fastpris til både vårt avkom og leieboeren vi hadde en stund. Av samme grunn. Jeg har en et-to år gammel prisliste et sted. Kan finne den fram i kveld hvis du vil.


#5

Høns sa for siden:

Gjerne!


#6

banana sa for siden:

Min 17-åring har hatt flere "ordentlige" jobber de siste par årene, felles for alle er at han har hatt 119 kr/t.


#7

Strå sa for siden:

Her er sånn omtrentlige priser for oppgaver vi satte leieboeren til. Det var vel så mye snakk om oppdragelse. Håper denne er til hjelp.


#8

Charlie sa for siden:

Har hatt fastpris, og har prøvd å beregne tiden det tar. Som utgangspunkt mener jeg mine ikke skal ha mer enn 100-120 kr timen-ish, fordi de skal være avlønnet hjemme som de kan forvente som ufaglært mindreårig i vanlig jobb.


#9

veobra sa for siden:

Jeg har satt timelønn til 100,- på 15-åringen og 150,- for 18-åringen. Det er litt lavere enn eldste tjener på sommerjobben, men det er ok.

Det er timepris på småjobber og fastpris for større.


#10

Blånn sa for siden:

Jeg husker enda den sommeren broren min og jeg skulle male låven hjemme. Kloke foreldre bestemte at vi fikk betalt per kvadratmeter malt. Jeg tjente mye mer enn broren min den sommeren. I tillegg fikk vi regnetrening for vi måtte selvsagt regne ut arealet malt. #lærerbarn :knegg:

Vi hadde nok gått for fastpris vi også. Sånn at timelønnen ved passe effektiv jobbing ble rundt 100-120 kr.



#12

Bloppy sa for siden:

Oii. Det var veldig generøse priser. Hadde bare jeg fått kr 300,- for hver gang jeg vasket bad, eller kr 200,- for hver middag jeg laget. :D

Poden får fast kr 100,- i uka. Hans eneste jobb da er å ha kontroll på oppvaskmaskinen. Ellers får han rundt kr 100,- i timen for andre oppgaver han utfører. Som gressklipping, kantklipping, klipping av hekk og sånt.


#13

Strå sa for siden:

Jeg kan være enig i at prisene var litt, men ikke mye generøse. Det var snakk om en 19-åring uten slekt i live. Det var selvsagt ikke snakk om betaling for å rydde etter seg, holde orden på eget rom, daglig matlaging osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.