Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sosial omgang i disse koronatider

#1

løve70 sa for siden:

Nå kjenner jeg at det er på tide å begynne å omgås litt flere enn de få vennene jeg har truffet den siste tiden. Skal selvsagt holde oss innenfor anbefalingene når det gjelder antall.

Men hvordan gjør vi det på en så trygg måte som mulig? Har sålangt tenkt på følgende.

  • Selvsagt ingen fysisk kontakt
  • Sitte med en meters mellomrom
  • Kun en som skjenker av en flaske/kanne
  • Sprite hender før man spiser
  • Ingen skåler med felles snacks

Noe mer å tenke på? (Det er det helt sikkert...)


#2

millact sa for siden:

Synes det høres ut som en veldig fin liste, jeg.


#3

Millen sa for siden:

Nå kommer det visstnok nye retningslinjer for privat sosialt samvær leste jeg på VG.


#4

millact sa for siden:

Ja, i morgen. Tipper maksgrensen på 5 utvides.


#5

Millen sa for siden:

Haha, trodde jeg skrev med imorgen kommer...


#6

løve70 sa for siden:

Ja, det tipper (og håper) jeg også :) Men uansett vil det nok begrense seg for de fleste om man må ha 1 meter avstand...Så ikke sikkert det er nødvendig med et tall egentlig.


#7

Malama sa for siden:

Det er litt greit med et tall for i vårt hus er vi allerede 5, så da kan vi ikke treffe noen da om vi er samlet. Er tallet ti kan vi samles vi og min bror sin familie. Da blir vi 9. Og reelt ikke større smitte-kontaktflate enn om det er to av oss, en fra hvert hus, sånnsett.

Spent på tall ang 17. Mai også.

Er det lov at folk samles med avstand mellom familiegrupper og hører på /synger sammen med korpset kl 13 på ja vi elsker? Eller er det max 50 folk, aka korpset, speideren som står flaggborg og et par av oss voksne som ikke spiller men følger/kjører korpset?

Speideren skal gå flaggborg her og korpset skal kjøre fra sted til sted og spille 4 plasser i bygda pluss altså ja vi elsker på skolen klokken 13.

Arr med mat salg og leker blir det ikke, men om noen familier kan stå spredd med avstand i plana og nedover veien og høre og synge med? Det burde jo være innafor.

Mye jeg er spent på å høre fra pressekonferanse i morgen /slutten av denne uka


#8

apan sa for siden:

Vi har bare besøk ute.


#9

løve70 sa for siden:

Det blir litt kaldt i lengden her, men vi har også hatt det et par ganger når været har tillatt det :)


#10

apan sa for siden:

At familier kan stå spredd i veien er innlysende så lenge man holder avstand. Det blir jo som nå. I marka er det stadig slike tilstander på populære utfluktsmål.


#11

apan sa for siden:

Vi har kjøpt flere varmelamper og har ullundertøy og full utrustning.


#12

Malama sa for siden:

Det synes jeg også. Men noen påpekte arrangement med max 50, mens vi altså ikke ser på det som et arrangement i så måte men at familier må få lov å gå ut og holde avstand til andre familier.


#13

apan sa for siden:

Det er jeg helt enig i. Arrangement med maks 50 er ved en ansvarlig arrangør der man vet hvem som er tilstede. Jeg tenker det er ment direkte for for eksempel teater, kino og andre strukturerte arrangementer.


#14

millact sa for siden:

Vi og. Har ikke hatt noen i huset siden før 12. mars. Sittet med jakke og tepper, også i påsken før solen gikk ned. Litt kaldt, men koselig.


#15

Chablis sa for siden:

Samme her.


#16

ingling sa for siden:

Vi har lagt opp til at det er lov å stå langs ruten, og går i områder hvor det bor mye folk som kan lytte fra egen hage/veranda/fortauskant. Stopper opp underveis og spiller litt, unngår å ha annonsert konsert noe sted. Vi er litt internt uenige om biltransport mellom ulike steder, prøver å minimere det for å unngå for mange i samme bil, tett med folk på parkeringsplasser, osv. Har også bedt om at en ikke nødvendigvis tar med hele slekta for å se på, men det viktigste er at de følger reglene. Publikum må ta ansvar for seg, vi tar ansvar for musikk og drill. :nemlig:

Sosialisering driver vi visst ikke med i det hele tatt (nesten ikke til vanlig heller), men høres ut som om HI har fått med de viktigste punktene. Jeg ville nok forsøkt å være ute, men det er vel strengt tatt greit inne så lenge en klarer å holde avstand osv. Jeg hørte en nyttig presisering av en kommunelege i dag: Selv om 1 meter er anbefalingen nå, er det greit å være obs på at dersom du er nærmere enn 2 meter i mer enn 15 minutter, er du å regne som nærkontakt dersom den du er sammen med er eller blir smittet. Kalkulert risiko, der altså.


#17

Malama sa for siden:

Vi skal ikke gå bl.a pga manglende øvelse og marsjering, og evne til å holde jevn avstand, samt symbolikken i å gå tok når skolen ikke
år gå, er det bestemt. Det er en kombinasjon av voksne og barn som spiller og nesten en voksen pr barn så tanken er at vi ikke skal ha mange i hver bil, jeg kjører min sønn og maks en unge til, "fremmede" voksne tar med maks en unge. Tror det skal gå greit, det er snakk om inntil 20 musikanter.
Og ja, publikum får ta ansvar for seg selv.

Men HI sine tanker virker fornuftige ja


#18

ingling sa for siden:

Høres lurt ut. :nemlig:


#19

Cumulus sa for siden:

Vi har bare besøk ute. Men det er sikkert også litt fordi jeg faktisk synes det krever veldig mye mindre. Jeg er så sliten nå at å ha folk på middag er helt uoverkommelig.


#20

løve70 sa for siden:

Da er det jo fint å være ute :) Jeg elsker jo å ha middagsgjester, spesielt i tider som dette.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.