Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farger som går fint til kald farge på håret?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg er i en omstillingsprosess framskyndet av korona, der målet er å å få en griselekker sølvgrå manke. :knegg:

Jeg har aldri farget håret for å skjule det grå, men det har jo blitt en konsekvens etterhvert da. Så for å lette prosessen og få en mindre kraftig overgang mellom ettervekst og resten av håret har jeg sammen med min supre frisør farget etterveksten noe nærmere ask/aske, eller for å kalle en spade for en spade: kommunefarget.

Det er en farge som for det første er en del mørkere enn det jeg er vant til å ha (som er gyllen-strawberry blonde), og i en helt annen fargetone. Og ALL sminken min er jo farger som passet godt til gyllent hår. Så nå føler jeg meg grå og kjedelig. Håret vil jo endre seg nå som det vokser ut, men det vil forbli kaldt. Jeg har aldri hatt kald farge på håret, det har gått i røde og gylne toner. Så nå trenger jeg litt inspirasjon og tips for å ikke føle meg helt flat.

Så: du som har grått, askeblondt, kommunefarget eller en kald variant på håret, hvilke farger kler du? Hvilke farger bruker du på sminke? Jeg liker jo glitter og elsker øyenskygger i gull og bronse. Hva med lebestift? Jeg elsker bringebærrosa, og innbiller meg at jeg kan fortsette med det.


#2

tink sa for siden:

Kan lite om sminke og farger, men synes det er stas at du velger å ta håret som det er. Tipper du blir flott uansett.

Ettersom jeg kan så lite om farger, så bruker jeg med ujevne mellomrom å legge igjen litt tid og penger hos de som kan sånt innen min prisklasse, typ: bodyshop. Avtaler time til prøvesminking, og kjøper noen av de produktene de anbefaler. Funker helt topp.


#3

Karamell sa for siden:

Jeg sminker meg mest etter øyefarge, og av og til klær.


#4

GinaK sa for siden:

Tøft gjort.
Jeg farger hjemme og fikk tips av en frisør engang om at jeg burde prøve fargen ask. Iiiik, det ble helt feil for meg. Håret mitt så helt grått ut - noe jeg jo vil skjule.
Har heller ikke peiling men hva med å gå innom et parfymeri som har litt mer personlig servise. Som 1etg på Steen&Strøm, Glassmagasinet eller Gimle parfymeri. VitaExclusive er vel også flinke til å veilede.


#5

Tallulah sa for siden:

Noe proff veiledning er nok verken nødvendig eller noe jeg ønsker. Jeg er estetisk anlagt og finner fint ut av dette selv, men tenkte å få noen raske fargetips på veien fra dem som har kalde hårfarger så jeg kan spare inn litt tid. Hårfargen jeg har nå i denne mellomperioden er ikke spesielt pen eller kledelig til meg, så jeg trenger å se ekstremt fresh ut ellers. :knegg:


#6

Bloppy sa for siden:

Jeg står i grunn midt oppi det samme selv. Jeg er vant til å ha en litt gylden brunish farge på håret. Med litt lysere, varme striper.

Nå har vi fått fargen litt kaldere, men fremdeles striper. Noen av de er bittelitt mer gyldne. For at det skal bli litt mer naturlig overgang til det grå. Jeg har også alltid vært glad i varme farger, og det tenkte jeg egentlig jeg skulle fortsette med. Det er i hvert fall nå jeg trenger det, har jeg tenkt da. :vetikke:

Jeg bruker lite sminke, men har blå øyne og bruker helst brun øyenskygge. Litt varmrosa i kinna. Rosa på leppene if anything.

Av farger på klær er jeg glad i gammelrosa, oliven, flaskegrønt og sort. Jeg kan også bruke cerise om jeg har litt brunfarge. Sånn babyrosa og rødt passer meg overhode ikke. Er heller ikke så begeistret for gult.

Jeg har en anorakk fra twentyfour i fargen «rustrosa» (trur eg), og jeg har fått endel kommentarer på at den en nydelig til meg. :blafre:


#7

Bloppy sa for siden:

Denne er jeg veldig glad i.


#8

Hyacinth sa for siden:

Har ikke lest svarene ennå, men kan si litt om meg selv:

Jeg har alltid hatt kalde farger. Er ikke grå, men har kald, blond hårfarge. Hudfargen har jeg aldri fått taket på hva jeg skal kalle. Er ikke blek i det hele tatt, blir fort brun, mer jo eldre jeg blir. Også om vinteren.

Blågrå øyne. Og jeg striper håret i kalde, lyse toner. Liker å bruke silver shampoo, og jeg liker at håret er lyst, men i retning grålig. Vet mange reagerer på det når jeg forteller om det (ingen reagerer når de SER meg), jeg er jo ikke grå, men jeg liker de gråaktige tonene mot ansiktet.

Jeg kler sterke, klare farger. Ikke sennep, rustrødt, brunt, svart. Liker olivengrønn, rosa (både lys rosa og cerise), noe hvitt, blått (alt fra lyseblått til turkis og marine), noen gulfarger, noen grønntoner. Og grått. Overhodet ikke beige.

Smykker: Sølv, ikke gull eller andre gylne toner.

Sminke: Hm. Er usikker. Bruker mest mascara uansett. Askebrun på eyeliner (eller kanskje mer mot svart?) og øyebryn. Øyeskygge bruker jeg sjelden, men har noen kalde blågrå og rosalilla toner. Men kan visst også ha mer brunt og oransje. Synes det der er vanskelig.

Kalde toner på leppestift.

Jeg synes jeg er mye finere med kalde farger på klær enn varme, så teorien om å «trenge» varme toner for å oppveie for kald hårfarge kjøper jeg ikke.


#9

Bloppy sa for siden:

Også er jeg veldig glad i litt maritim stil om sommeren. Da blir det mye marineblått og striper i hvitt og blått.


#10

Tallulah sa for siden:

Nei, hvem kler beige egentlig? :knegg:


#11

Hyacinth sa for siden:

Nei, du sier noe der. :knegg:

La forresten til en del i det første innlegget mitt.


#12

Hyacinth sa for siden:

Hva betaler du hos Body Shop, og har de ordentlig peiling også?


#13

Karamell sa for siden:

Kanskje mer klare farger? Jeg er gylden selv, med mørkebune øyne så jeg er litt på tynn is.

Hva med plomme? Lilla? Metalliske farger?


#14

Fersken sa for siden:

Det kommer litt an på hvilken tone det er på huden din også. Jeg har en del mørkere hår, men jeg kan ikke finne farger etter hva som går godt til håret. Det er en lys blå farge som er kjempefin til hårfargen min, men jeg mister all farge i ansiktet og ser mer død enn levende ut. :flire:


#15

Tallulah sa for siden:

Jeg er fremdeles blek med fregner og grønne øyne. Men det at f.eks oliven, som var veldig kledelig før, absolutt ikke er det nå. Da ser håret mitt grønt ut. :skremt:


#16

Bloppy sa for siden:

Jeg pleier å være blek om vinteren. Men så fort sola titter frem får jeg en gylden og fin brunfarge. Og blå øyne da. Klart de fargene også har mye å si.

Ser for meg kanskje litt mer lillatoner kan være fint? Til de grønne øynene dine. Litt mørk lilla kanskje?


#17

Tallulah sa for siden:

Lilla er faktisk helt uaktuelt. Det er den eneste fargen jeg virkelig misliker. Jeg tror til og med jeg liker beige bedre! :what: Vinrød kan til nød gå, men helst ikke.

Kan godt hende jeg kler det, men tror jeg hadde dødd litt av å ha det på. Kanskje teste mer klarblå?


#18

Fersken sa for siden:

Om du går for en litt kaldere grønnfarge og kobbernyanser


#19

Robyn sa for siden:

Jeg leste et tips om plommefarget eyeliner/kajal i vinter og bestemte meg for å prøve (under sterk tvil), og det er jeg helt utrolig fornøyd med. Den rammer inn øynene veldig fint uten å bli for hard.
Men sånn ellers tenker jeg at det ikke nødvendigvis er hårfargen som styrer farge på klær og sminke. Kjør på med det du liker og føler du kler. Det er vel sånn sett egentlig enklere med aske enn gyllent.


#20

Nera sa for siden:

Jeg tror egentlig mest det er hudtonen (og vanen) som bestemmer hva som er fint/kledelig. Jeg har en olivenaktig hudtone (kald, ganske blek, blir grågrønn om vinteren), farger håret nesten svart (nivå 2 eller 3 ask, dvs helt nøytral), og den naturlige hårfargen er sånn typisk norsk mørk blond uten rødtoner. Jeg har gråblågrønne øyne. Uansett hvilken hårfarge jeg har hatt, fra svart, til blond (kald) til rosegull (faktisk også kald, tro det eller ei), har jeg måttet bruke kalde farger på sminke og klær, og farger som for eksempel gult, grønt eller oransje er krise på meg. Jeg kler derimot rosa, klarrød og kalde blåtoner godt, selv om jeg er en grunnleggende svartkledd person. På sminken bruker jeg også kalde/nøytrale farger, men ingenting grått, for da ser jeg bare syk ut.

Dessuten er jeg, som Robyn (?) tilhenger av at man kler det man liker. Jeg tror faktisk at man har en innebygget intuisjon som gjør at man trekkes mot farger man kler. På et eller annet plan.


#21

Trulte sa for siden:

Taupe er en veldig anvendelig øyeskyggefarge.


#22

Che sa for siden:

Har du sjekket ut Chanel sin sminke med fire farger? Det finnes helt sikkert andre merker som er like gode, men de har veldig mange fine fargekombinasjoner.

Jeg liker denne.

Bringebærrosa må jo ga helt fint. Det ER jo den fineste fargen....


#23

Pelle sa for siden:

Bronse, kald mørkegrønn, bringebærrødt og kald lilla.


#24

Maverick sa for siden:

Nå kan du angre på at du ikke liker lilla. :nemlig:


#25

him sa for siden:

"Juvelfarger" klare, rene farger. Gul, rød, grønn, blå. (se feks her som eksempel) Tenker at pasteller også er fint? Tror det viktigste er at fargene er "rene"

Selv kler jeg enda best "skitne" farger: sennepsgul, oliven, sienna etc


#26

Hyacinth sa for siden:

Mulig jeg ikke er så «kald» som jeg tror da, for jeg kler faktisk veldig godt oliven. :vetikke:


#27

Karamell sa for siden:

Jeg trodde jeg skulle kle bronse, men da så jeg syk ut. Komplimentærfarger til øynene mine fungerer best. Og brun er visst egentlig gul, så da blir det lilla og blålige farger, samt rosa som tipper mot lilla her.


#28

Tallulah sa for siden:

Det handler jo om nyanser, hva man er vant til å se seg selv med og ikke minst smak. :)


#29

Hyacinth sa for siden:

De gangene jeg har blitt profesjonelt sminket (absolutt ikke ofte!), har de valgt oransje og brune nyanser. Jeg la merke til det med øyeskyggefarge på bloggen til Caroline Berg Eriksen (ja, jeg vet :sparke: ) i går. Hun har en veldig kald tone på håret (ligner litt på min) og blå øyne, men gylne toner på sminken.


#30

Tallulah sa for siden:

Måtte inn og se på fotballfrua. Det er nok sånn jeg prøver å unngå. :knegg: Ikke noe galt i det altså, men på meg foretrekker jeg mer kontraster. Jeg er litt i utakt med motebildet ellers. Spesielt i denne mellomfasen har jeg behov for å knæsje det til mer. Også er jeg blek, grønnøyd og fregnete.

Ser for øvrig ut som hårfargen min også er ganske lik hennes også (på det siste innlegget i bloggen), men jeg har helt andre farger ellers.


#31

My sa for siden:

Jeg klarer ikke å forholde meg til denne tråden siden du beskriver deg selv så totalt annerledes enn du ser ut i mitt hode. :knegg:

Blek, grønnøyd, fregnete og askeblond? :hehehe:


#32

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg mente ikke at jeg prøver å ligne på henne, men at det er slike farger jeg har/er født med.


#33

Tallulah sa for siden:

Hvordan ser jeg ut da? :latter:


#34

frukt sa for siden:

Jeg ser av en eller annen grunn for meg Betty Page. :fnise:


#35

My sa for siden:

Mørkt hår og brune øyne. :nemlig:


#36

Tallulah sa for siden:

For 15 år siden var det nok mer Bettie Page, ja. Men da med kirsebærrødt hår og grønne øyne.


#37

GinaK sa for siden:

Hun fotballfrua ser jo skikkelig grå ut på det siste bildet der, gjør hun ikke? Ja, håret altså. Skjønner ikke at de "yngre" vil ha håret sånn.. :eek:


#38

Elise sa for siden:

Den mangler iallfall jeg!! Jeg har mest lyst til å kjøpe klare farger. Rød, blå, lilla, svart, hvitt. Men kler det ikke. Har begynt å kjøpe farger jeg ikke synes er så fine når de henger på stativet, men når det kommer på meg blir det veldig fint. Beige, brun, rustrød, mørkegrønn.


#39

Tallulah sa for siden:

Haha, jeg tenkte det samme! Men om det nå skulle være slik at hun, i likhet med meg, skulle bli tidig grå, er det ikke bare fint at hun lar det vokse ut og er naturlig? Om man ikke vil ha det selv trenger man ikke disse andres hårfarge. :)

(Jeg tror ikke seriøst at fotballfrua er i ferd med å gå naturell, altså, men syns prinsippet i hvordan vi snakker om andres hårfarge er det samme)


#40

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke tenkt til å begynne å gå med farger jeg ikke liker, nei. :knegg: Og det er nok både hår, hud og øyne som virker inn på hvilke farger man kler. Selvsagt er smak det viktigste, men når man plutselig har en hårfarge som er totalt annerledes enn man er vant til, så endrer det utrykket betraktelig. Og da må jeg gjøre endringer som får meg til å føle meg vel. Prosessen med å la det grå vokse ut er ikke akkurat noe som får meg til å føle seg smashing, og da er det viktig for meg at resten er on point.

Jeg tror ganske klare farger er veien å gå for meg. Brunt og oliven får jeg spare til det er grått og hvitt, tror jeg.

I sminke tror jeg lysere rosatoner framfor brun og bronse kan funke, og la det sotede gå over i blått-ish framfor brunt. Den Chanelboksen over her er nok bra!


#41

MegaMie sa for siden:

Jeg synes rosa/korall på lepoene funker veldig bra til kald hårfarge. Og at bronse med litt rosa i seg er fint over øynene. Jeg bruker også en mørk brun skygge som funker fint.


#42

Hyacinth sa for siden:

Jeg er nødt å stripe håret. Ellers er det så mykt at det faller helt sammen. Kalde striper gjør det nokså fotballfrue-ish.


#43

Benzo sa for siden:

Kald eller varm hudtone? Det er viktigere enn fargen på håret.


#44

Candy Darling sa for siden:

Jeg har jo blek hud og grågrønne øyne, og må absolutt ha kalde farger. Jeg har gjort noen feilkjøp på Urban Decay oppigjennom, men denne ble full klaff. Det er kalde bronsefarger, på et vis (men det går jo litt mot det lilla, så klart, siden det er kaldt). Heter Naked3.

Ellers må da du være nydelig i smaragdgrønt og petrol, selv om du har blitt askeblond?


#45

Tallulah sa for siden:

Jeg har faktisk den første NAKED-paletten, kanskje jeg skal prøve meg på de fargene som på ingen måte har funka før? :latter: Den er riktignok mest varm bronse, men den har en gunmetal gray, og en nesten helt svart, så klart. Darkhorse kan funke, den er egentlig litt askebrun med et hint av grønt, og hustle er en kald brunfarge. De matte beigetonene var skrekkelige på meg før, og ser ikke for meg at jeg vil bruke dem nå heller. Men trenger en litt kaldrosa nude i tillegg, tror jeg.



#47

Hyacinth sa for siden:

Dette er kanskje ikke akkurat en wow-artikkel, men jeg leste nå gjennom den fordi jeg ikke er helt sikker på mine egne farger. Føler at hudfargen min er nokså varm (tror riktignok at den muligens kan være kald), men hårfargen er kald, jeg har aldri blitt klok på det der. Jeg blir fort brun i ansiktet, men det har jo kommet med alderen.

Men av de kjendisene og forklaringen som er listet opp her, så er jeg definitivt mest lik Jennifer Aniston i farger.

tara.no/livsstil/mote/hvilke-farger-kler-deg-best


#48

LaBanga sa for siden:

Og interessant å se hvordan fargene endrer seg på Susan Sarandon når hun lar seg bli grå i stedet for å farge det rødt:
time.com/2941592/tammy-movie-susan-sarandon-women-hollywood/

Min erfaring etter å ha latt håret mitt bli grått er at huden også endrer seg i takt med gråfargen. De passer jo bedre sammen. Og en må tenke litt nytt når det gjelder sminke. Jeg liker godt lilla da, og vasker håret med lillashampoo, så da passer det fint med lilla øyenskygge nå som jeg er blitt grå. Følge ikke at lilla ble så bra da jeg hadde mørkt hår faktisk.
Jeg er vinter med ganske kalde blå øyne, og har aldri helt blitt komfortabel med å bruke varme øyeskygger, selv om de sier det er det som liksom får fram blåfargen i øynene. Men for meg som er vinter, blir det helt feil. Foretrekker faktisk heller blå øyenskygge selv om det liksom er fy-fy på blå øyne. En må jo føle selv på hva en liker også. Samtidig er det jo veldig lett å bare kjøpe den fargen en alltid har brukt. Hvem har ikke en haug med skrin i skuffen med akkurat de samme fargene?


#49

Candy Darling sa for siden:

Det var vel Naked Heat som ble helt, helt galt til meg, der ble alt sykelig rødt rundt øynene. :knegg:


#50

Pøblis sa for siden:

Jeg bruker samme paletten som Candy. jeg er litt mørkere og gråere enn Candy, men må ha de samme fargetonene. Jeg tror du også kunne funket med den Naked 3-paletten.

Og så synes jeg at fotballfrua bruker for alt for oransje/varm øyesminke på de bildene med ny sveis.


#51

Pøblis sa for siden:

Jeg har forresten gått bananas og farget både de blonde stripene og det grå håret rosa og trives helt supert med det.


#52

Tallulah sa for siden:

Her ser dere fargene jeg hadde (og som var min naturlige hårfarge en gang i tiden).

Nå er det mer sånn her. Det er ikke helt iskaldt (vanskelig å få bort alt det varme), men definitivt mørkere, kaldere og med mindre oompfh enn jeg er vant til. :humre:

Sminkewise tror jeg at jeg går for bringebær på leppene, korall i kinnene, og kjølig rosa øyenskygge de gangene jeg bruker det. Den mer sotete loopen får jeg prøve meg litt fram, tror jeg. Tror gråsort lett kan gå "i ett med tapetet" når håret er såpass kaldt, men vil ikke se helt vampyr ut heller.

I klær fokuserer jeg mer på klare farger, også får jeg se om jeg greier å venne meg til å olivengrønt og gult igjen. Jeg elsker egentlig de fargene, men syns ikke de er mest kledelige til håret mitt nå. Muligens bedre når det er helt grått.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.